De 21 rijkste mensen ter wereld voor 2018

In een wereld waarin we constant proberen ons leven en onze rijkdom te verbeteren, is het vaak een goed idee om motivatie en inspiratie te krijgen van degenen die succes hebben geboekt in verschillende industrieën.

Heb je je ooit afgevraagd wie de rijkste mensen ter wereld zijn?? Vraag me niet meer af! Hieronder zetten we de rijkste ter wereld 2018 op een rij. Deze resultaten zijn gebaseerd op de Forbes Rich List. Ontdek in welke branches ze werken, wat ze waard zijn en wat meer over hoe ze zijn gekomen waar ze nu zijn:

1. Jeff Bezos

Jeff Bezos

Baan: CEO en oprichter, Amazon.com

Geboren: Albuquerque, New Mexico, Verenigde Staten

Netto waarde: $ 112 miljard

Jeff Bezos is de eerste persoon die ooit boven de $ 100 miljard staat als nummer 1 op de Forbes-lijst van miljardairs ter wereld. Hij bezit 16% van Amazon, dat hij in 1994 in Seattle oprichtte in een garage.

2. Bill Gates

Bill Gates

Baan: Medeoprichter, Bill & Melinda Gates Foundation

Geboren: Seattle, Washington, Verenigde Staten

Netto waarde: $ 90 miljard

Naast zijn vrouw zit Bill Gates het wetsvoorstel voor & Melinda Gates Foundation, momenteel ‘s werelds grootste particuliere liefdadigheidsinstelling. Gates was ook de belangrijkste oprichter van Microsoft, maar heeft het grootste deel van zijn belang verkocht en weggegeven. Hij bezit momenteel iets meer dan 1% van de aandelen. Hij is nog steeds een bestuurslid van Microsoft.

3. Warren Buffett

Warren Buffett

Baan: CEO, Berkshire Hathaway

Geboren: Omaha, Nebraska, Verenigde Staten

Netto waarde: $ 84 miljard

Warren Buffett wordt beschouwd als een van de beste investeerders die ooit heeft geleefd. Buffett runt Berkshire Hathaway, dat eigenaar is van meer dan 60 bedrijven, waaronder Dairy Queen (de restaurantketen), Duracell en GEICO..

Zie ook: De 11 beste boeken voor beleggen in 2018

4. Bernard Arnault & Familie

Bernard Arnault

Baan: Voorzitter en CEO, Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH)

Geboren: Roubaix, Frankrijk

Netto waarde: $ 72 miljard

Bernard Arnault is een van ‘s werelds ultieme smaakmakers die toezicht houdt op een imperium van 70 merken, waaronder Sephora en Louis Vuitton.

5. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Baan: Medeoprichter, voorzitter en CEO, Facebook

Geboren: White Plains, New York, Verenigde Staten

Netto waarde: $ 71 miljard

Mark Zuckerberg is CEO van Facebook, dat hij in 2004 oprichtte. Zijn nettowaarde is enorm gestegen nu de aandelenkoers van het sociale netwerk snel is gestegen. Hij maakte Facebook in mei 2012 openbaar en bezit nog steeds ongeveer 17% van de aandelen.

6. Amancio Ortega

Amancio Ortega

Baan: oprichter & Voormalig voorzitter van de modegroep Inditex

Geboren: Busdongo

Netto waarde: $ 70 miljard

Amancio Ortega is zonder twijfel de rijkste winkelier ter wereld en momenteel een van de rijkste mannen van Europa. Hij was medeoprichter van Inditex, bekend van de Zara-modeketen, met zijn ex-vrouw in 1975. Hij bezit ongeveer 60% van het in Madrid genoteerde Inditex, dat acht merken heeft, waaronder Pull & Bear, Massimo Dutti, en heeft momenteel meer dan 7.500 winkels over de hele wereld. Hij verdient elk jaar meer dan $ 400 miljoen aan dividenden.

7. Carlos Slim Helu & familie

Carlos Slim Helu

Baan: Erevoorzitter, América Móvil

Geboren: Mexico City, Mexico

Netto waarde: $ 67,1 miljard

Carlos Slim Helu is de rijkste man van Mexico en leidt, naast zijn familie, America Movil, het grootste mobiele telecombedrijf in Latijns-Amerika. Hij bezit ook belangen in Mexicaanse consumptiegoederen, bouw-, mijnbouw- en vastgoedbedrijven en 17% van The New York Times.

8. Charles Koch

Charles Koch

Baan: CEO, Koch Industries

Geboren: Wichita, Kansas, Verenigde Staten

Netto waarde: $ 60 miljard

Charles Koch is CEO en voorzitter van Koch Industries sinds 1967. Het is het op een na grootste particuliere bedrijf van Amerika en geniet van $ 100 miljard aan inkomsten uit bedrijven, waaronder chemicaliën, pijpleidingen, Dixie-bekers, Stainmaster-tapijten en Brawny papieren handdoeken.

9. David Koch

David Koch

Functie: Executive Vice President, Koch Industries

Geboren: Wichita, Kansas, Verenigde Staten

Netto waarde: $ 60 miljard

David Koch deelt de meerderheid van de zeggenschap over Koch Industries met zijn broer.

10. Larry Ellison

Larry Ellison

Baan: CTO en oprichter, Oracle

Geboren: The Bronx, New York City

Netto waarde: $ 58,5 miljard

Larry Ellison was medeoprichter van softwarebedrijf Oracle in 1977. Hij stopte in 2014 met de functie van CEO van Oracle, maar blijft werkzaam als chief technology officer en voorzitter van de raad van bestuur. In 2016 kocht Oracle cloudsoftware van Netsuite voor $ 9,3 miljard als onderdeel van het streven van het bedrijf naar cloud-based computing. In 2010 stapte het over op hardware en kocht Sun Microsystems voor $ 7,4 miljard.

11. Michael Bloomberg

Michael Bloomberg

Baan: CEO, Bloomberg

Geboren: Brighton, Boston, Massachusetts, Verenigde Staten

Netto waarde: $ 50 miljard

In 1981 was Michael Bloomberg medeoprichter van mediabedrijf en financiële informatie Bloomberg LP.

Nadat hij de initiële financiering van het bedrijf had neergelegd, is hij doorgegaan met het nemen van een belang van 88% in het bedrijf, dat momenteel een omzet heeft van meer dan $ 9 miljard.

12. Larry Page

Larry Page

Baan: CEO, Alphabet

Geboren: East Lansing, Michigan, Verenigde Staten

Netto waarde: $ 48,8 miljard

Larry Page zit in de voorhoede van het moederbedrijf van Google, Alphabet, slimme huishoudelijke apparaten-divisie Nest, gezondheidszorgdivisie Calico en meer. In 1998 richtte hij samen met medestudent Sergey Brin Google op.

13. Sergey Brin

Sergey Brin

Baan: President, Google

Geboren: Moskou, Rusland

Netto waarde: $ 47,5 miljard

De andere helft van techgigant Alphabet, Sergey Brin, werkt als president. Hij leidde eerder de Google X-divisie en was in 1998 samen met Page medeoprichter van zoekmachinebedrijf Google.

14. Jim Walton

Jim Walton

Baan: CEO en voorzitter, Arvest Bank Group, Inc.

Geboren: Newport, Arkansas, VS..

Netto waarde: $ 46,4 miljard

Jim Walton is de jongste van de zonen van Sam Walton, de oprichter van Walmart. Hij runt het familiebedrijf ‘Arvest Bank’, dat een vermogen heeft van meer dan $ 15 miljard.

15. S. Robson Walton

S Robson Walton

Baan: Directeur, Wal-Mart Stores

Geboren: Tulsa, Oklahoma, Verenigde Staten

Netto waarde: $ 46,2 miljard

Na de dood van zijn vader nam S. Robson Walton de functie van voorzitter over en was hij 23 jaar lang voorzitter van de raad van bestuur van Walmart. In 2015 ging hij met pensioen als voorzitter en werd hij vervangen door zijn schoonzoon. Hij blijft in het bestuur van Walmart zitten.

16. Alice Walton

Alice Walton

Baan: voorzitter, Crystal Bridges Museum of American Art

Geboren: Newport, Arkansas, Verenigde Staten

Netto waarde: $ 46 miljard

Alice Walton is de enige dochter van Walmart-oprichter Sam Walton.

In plaats van voor Walmart te werken, lag haar focus op het cureren van kunst. In 2011 opende ze het Crystal Bridges Museum of American Art in haar geboorteplaats.

17. Ma Huateng

Ma Huateng

Functie: voorzitter en CEO, Tencent Holdings

Geboren: Chaoyang, China

Netto waarde: $ 45,3 miljard

Ma Huateng is voorzitter van de Chinese internetgigant Tencent Holdings, die naar marktkapitalisatie een van de grootste bedrijven in China is. De populaire social messaging-app ‘WeChat’ van Tencent Holdings heeft bijna een miljard gebruikers.

18. Francoise Bettencourt Meyers

Francoise Bettencourt Meyers

Arbeid: voorzitter

Geboren: Neuilly-sur-Seine, Frankrijk

Netto waarde: $ 42,2 miljard

Francoise Bettencourt Meyers en familie bezitten 33% van de aandelen van L’Oréal. Ze is momenteel voorzitter van de houdstermaatschappij van de familie. In 2017 werd ze de regerende erfgename van L’Oréal van Frankrijk toen Liliane Bettencourt, haar moeder, die voorheen de rijkste vrouw ter wereld was, stierf..

19. Mukesh Ambani

Mukesh Ambani

Functie: oprichter en voorzitter, Reliance Industries

Geboren: Aden, Jemen

Netto waarde: $ 40,1 miljard

Mukesh Ambani leidt en is voorzitter van de gas- en oliegigant Reliance Industries, die met een omzet van meer dan $ 50 miljard een van de meest waardevolle bedrijven in India is.

20. Jack Ma

Jack Ma

Functie: oprichter en uitvoerend voorzitter, Alibaba Group

Geboren: Hangzhou, China

Netto waarde: $ 39 miljard

Jack Ma is voorzitter en medeoprichter van Alibaba Group, een van ‘s werelds grootste e-commercebedrijven. Hun inkomsten in de 12 maanden eindigend in maart 2017 stegen met meer dan 50% tot $ 23 miljard. Ma’s investeringen buiten zijn oprichtende bedrijf omvatten onder meer belangen in bedrijven in de entertainmentindustrie, Beijing Enlight Media en Huayi Brothers.

21. Sheldon Adelson

Sheldon Adelson

Baan: voorzitter en CEO, Las Vegas Sands

Geboren: Dorchester, Boston, Massachusetts, Verenigde Staten

Netto waarde: $ 38,5 miljard

Adelson is de CEO en voorzitter van Las Vegas Sands, het grootste casinobedrijf in de Verenigde Staten. Hij heeft naar verluidt de grootste schenking in zijn soort in de geschiedenis van de VS gedaan aan de inaugurele commissie van Donald Trump.

Geïnspireerd voelen? Met Trading Education kunt u leren beleggen in cryptocurrencies. Doe nu mee en misschien zie je je naam in de komende jaren op deze rijke lijst staan!

Zie ook: 5 mensen die miljonair werden van Bitcoin

Mis het niet: 7 aandelen die u in 2018 miljoenen zouden kunnen opleveren

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me