Hoe Michael Dell $ 1.000 in miljarden omzet

Hoe Michael Dell $ 1.000 in miljarden omzet en wat de sleutel tot succes is?

Volgens Bloomberg, Michael Dell heeft een nettowaarde van $ 21 miljard bereikt, waardoor hij op nummer 42 van de Bloomberg Billionaires Index staat met een indrukwekkend imperium.

Dell bezit op 53-jarige leeftijd verschillende luxe eigendommen over de hele wereld, die voor de meesten van ons alleen huizen zullen zijn waarvan we kunnen dromen. In 2014 kocht Michael het One57-wolkenkrabberpenthouse voor een recordbedrag van $ 100,47 miljoen gerapporteerd in The Wall Street Journal. Het was het eerste pand dat een verkoopprijs van meer dan $ 100 miljoen haalde. Het extravagante huis op de rij van miljardairs in Manhattan strekt zich uit over 10.923 vierkante meter en beschikt over zes weelderige slaapkamers. Andere opmerkelijke eigendommen zijn onder meer het penthouse van de Four Seasons in Boston, dat te koop stond voor $ 40 miljoen, naast het appartement van $ 10,9 miljoen in de Millennium Tower in Boston..

Michael Dell

Dell werd onlangs geïnterviewd door Jon Fortt voor zijn wekelijkse podcast Fort Knox. Michael legt uit hoe hij zijn indrukwekkende technologiebedrijf begon op 19-jarige leeftijd, toen hij Dell Technologies oprichtte in zijn slaapzaal aan de Universiteit van Texas, Austin. Omdat hij geïnteresseerd was in computers, gebruikte hij slechts $ 1.000 aan besparingen om pc-onderdelen te kopen en begon hij met het aannemen van bestellingen via de telefoon.

Toen hij opgroeide, toonde Dell altijd interesse in technologie en wiskunde, die geleidelijk aan overging op computers toen hij aan de universiteit begon. De hobby groeide snel uit tot een snelgroeiend bedrijf, toen hij aangepaste computers begon te verkopen aan medestudenten, met diskdrives en meer geheugen..

Misschien vind je dit ook leuk: Principles by Ray Dalio – Hoe je succesvol kunt zijn in je bedrijf en leven

Michael beschrijft verder NPR’s show ‘How I Built This’, dat wat begon als een leuke manier om extra geld te verdienen, veranderde al snel in een briljant zakelijk idee. Dell ontdekte dat de snel veranderende technologie ter wereld veel tijd kostte om potentiële klanten te bereiken, door het proces te stroomlijnen begon hij al snel tussen de $ 50.000 en $ 80.000 per maand te verdienen..

Het bedrijf trok al snel de aandacht van gelijkgestemden binnen de computerwereld, zoals Mark Cuban. Terwijl Dell zijn eigen imperium begon, bouwde Cuban zijn eigen imperium via MicroSolutions in Dallas. Cuban beschrijft hoe hij het bedrijf bezocht, net toen het vanuit de oorspronkelijke slaapzaal naar een nieuwe kantoorruimte verhuisde, hij was onder de indruk van de groei van het bedrijf en voorspelde dat Dell voorbestemd was voor grote dingen.

Michael Dell op de cover van

Michael Dell op de cover van "Fortuin" tijdschrift, 7 oktober 1991

Mark Cuban had absoluut gelijk, als je bedenkt de geschiedenis en het fenomenale succes van Dell. In 1988 ging Dell Computer naar de beurs en behaalde binnen vier jaar na de lancering een marktkapitalisatie van $ 85 miljoen. In 1992 maakte dit indrukwekkende bedrijf Dell de jongste CEO die eigenaar was van een Fortune 500-bedrijf. De aandelenkoers bleef stijgen in de jaren negentig, toen deze de meeste jaren verdubbelde gedurende het decennium, waardoor Dell Computer een van de snelstgroeiende bedrijven ooit is geworden..

Mensen lezen ook: 5 succesvolle ondernemers die met niets begonnen en wat je uit hun verhalen leert

Michael gelooft dat technologie draait om het mogelijk maken van menselijk potentieel en hij staat bekend om zijn zakelijke visie en gedurfde bewegingen. In oktober 2013 kondigde Dell de voltooiing aan van de overname door Michael Dell aan een particulier bedrijf worden nogmaals. Het bedrijf wil nu de cloud, big data, mobiel en beveiliging vormgeven om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen leven en bedrijven over de hele wereld opereren..

Michael Dell zakelijke visie

Het snelle succes van Dell is een inspiratie voor studenten over de hele wereld. Gedurende Dell’s interview met Jon Fortt, hij legt uit dat er voor een persoon talloze mogelijkheden zijn om de volgende technologiegigant te bouwen. Het is een ongelooflijke tijd voor technologie terwijl we beginnen met het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie, diep leren, leren zonder toezicht, machine learning, de digitale transformatie, het mobiele netwerk van de vijfde generatie en het internet der dingen. Dell legt uit hoe de technologie van de afgelopen 30 jaar er de komende 30 jaar uit gaat zien als kinderspel.

Michael gelooft dat de sleutel tot succes ligt in het hebben van oprechte nieuwsgierigheid, passie en kennis voor het bedrijf dat u wilt ontwikkelen. Als u een idee heeft voor een bedrijf, zorg er dan voor dat het u aanspreekt en u interesseert; volgens Dell zijn dit de sleutels tot succes.

"Opportuneurs doen het niet zo goed als ondernemers, de nieuwste modewoorden zijn niet genoeg om succes te brengen, je moet geloven in wat je doet," hij legt uit.

Mis het niet: de vijf belangrijkste redenen waarom u uw beleggingsportefeuille moet diversifiëren

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Dit artikel is oorspronkelijk gerapporteerd via CNBC door Ali Montag hier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me