Wanneer is het juiste moment om te beginnen met beleggen?

Als het op de aandelenmarkt aankomt, heeft een goede timing altijd niets te betekenen, maar je tijd geven kan alles betekenen.

De meest voorkomende zorg die beleggers aan het begin van hun reis ervaren, is het kopen van hun eerste aandelen op een slecht moment. Het is waar dat als u op het verkeerde moment investeert, u verlies kunt lijden, maar het is belangrijk dat een vroegtijdig verlies uw vastberadenheid niet beïnvloedt..

Wanneer u ervoor kiest om te investeren, heeft u altijd één aspect aan uw zijde: tijd. Het is belangrijk om naar het grote plaatje te kijken: na verloop van tijd zullen de samenstellende opbrengsten van goed geplaatste investeringen zichzelf als een uitstekende keuze gaan bewijzen. Dit is niet relevant voor de positie van de markt wanneer u uw eerste set aandelen koopt.

Maak uw eerste aankoop

potentieel rendement op investering

In plaats van u zorgen te maken over wanneer u uw eerste aankoop moet doen, kunt u overwegen hoe lang u uw geld op de gekozen markt laat staan. Alle investeringen bieden verschillende mate van risico’s en potentieel voor rendement, waarbij elke investering die u overweegt een ander tijdsbestek heeft.

Als u op korte termijn rendement wilt behalen, biedt een obligatie meestal een kleiner, betrouwbaarder rendement. Volgens Ibbotson brachten de Amerikaanse schatkistcertificaten tussen 1926 en 2003 elk jaar ongeveer 3,7% op. Dit lijkt misschien een klein cijfer, maar als we bedenken dat de inflatie pas in de jaren zestig begon te stijgen, wordt dit al snel een aantrekkelijk rendement.

Degenen die op langere termijn in obligaties hebben belegd, hebben een iets hoger rendement behaald; in dezelfde periode bereikten ze gemiddeld 5,4% op jaarbasis. Tijdens deze periode kende de markt volatiele periodes, zoals de jaren tachtig toen ze bijna 14% op jaarbasis terugkeerden, of de jaren vijftig, toen obligaties elk jaar ongeveer 4% verloren..

Aandelen zijn ook een uitstekende beleggingskeuze, met large-capaandelen die tussen 1926 en 2003 gemiddeld 10,4% per jaar opleveren. Hoewel het rendement hoger is dan bij obligaties, volgden de verschillende decennia vergelijkbare trends. In de jaren dertig kende de aandelenmarkt een lichte daling, gevolgd door een aantal goed presterende decennia, met rendementen in de jaren negentig van 17,3%.

Mis het niet: de 20 beste financiële tips voor millennials

Wanneer heb je het geld nodig??

juiste tijd om te investeren, lange tijdshorizon, lange termijn kijken

U kunt een hoger risiconiveau accepteren als u meer tijd heeft om op uw terugkeer te wachten, omdat u eventuele druppels op de markt kunt uitrijden.

Maar als u uw geld ergens in de komende vijf jaar uit de markt moet halen, is het raadzaam om op aandelen gerichte onderlinge fondsen en individuele aandelen te vermijden. Als uw tijdsbestek wordt verkort tot drie jaar, moet u vastgoedbeleggingsfondsen en obligatie-beleggingsfondsen vermijden, die kunnen dalen als de rente stijgt.

Dit laat nog enkele verstandige opties over, zoals individuele obligaties of depositocertificaten met een looptijd van minder dan drie jaar. Het is ook mogelijk om uw geld te beleggen in een geldmarktfonds of gewoon op een spaarrekening te plaatsen. Deze opties genereren een klein inkomen, maar garanderen toch het rendement van uw hoofdinvestering. Het is duidelijk dat hoe eerder u uw geld van de investering moet verwijderen, hoe minder u zich kunt veroorloven om te verliezen.

Als u op zoek bent naar een langetermijninvestering waarmee u met pensioen kunt gaan, zijn aandelen een zeer goede optie met hun potentieel voor een hoog rendement..

Lees ook: Principes door Ray Dalio – Hoe u succesvol kunt zijn in uw bedrijf en leven

Kiezen wanneer je wilt verkopen

Als u eenmaal uw investering heeft gekozen en heeft besloten wanneer u uw geld erin wilt steken, moet u ook beslissen wanneer u deze wilt opnemen. Een obligatie zal zichzelf verkopen wanneer deze vervalt, dus dit is alleen van toepassing als u overweegt een aandeel of een aandelenfonds te kopen.

Er zijn investeerders die denken dat ze de markt kunnen voorspellen. Ze zullen iedereen adviseren om hun aandelen te verkopen wanneer de markt op het punt staat te dalen en ze terug te kopen wanneer de markt op het punt staat te stijgen. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat beleggen niet zo eenvoudig is, en dat hun timingmethoden vaak te maken hebben met geluk, in plaats van deskundige timing..

Een neergang van de economie kan de groei van een bedrijf beïnvloeden, dus op dit moment zou het raadzaam zijn om overgewaardeerde beleggingen te verkopen. Maar een nauwkeurig systeem voor perfecte investeringstijden is slechts een droom.

Beleggers in onderlinge fondsen trekken zich vaak snel terug als hun rendement begint te dalen. Er zijn echter verschillende academische papers die hebben bewezen dat beleggers die snel naar verschillende beleggingsfondsen springen, vaak een lager rendement behalen dan beleggers die in de val lopen..

Veranderingen in de markt aanpakken is een goed advies, behalve voor actief beheerde fondsen. Als u de diensten van een professionele geldbeheerder heeft ingeschakeld, kan het fonds worden overgedragen aan een andere beheerder, die mogelijk slechte keuzes maakt. Er zijn misschien maar een paar maanden van onbevredigend beheer, waardoor het de moeite waard zou kunnen zijn om vast te houden aan de investering, maar als u niet tevreden bent met de beslissingen, wilt u misschien verkopen.

Er zijn twee belangrijke waarschuwingssignalen die kunnen voorspellen dat het een ideaal moment is om te verkopen. De eerste is als de bedrijfsfundamenten veranderen, zodat het niet langer een aantrekkelijke bedrijfstak is. Het tweede waarschuwingsteken is wanneer aandelen overgewaardeerd raken, met aandelen op een onhoudbaar niveau. Beide signalen kunnen wijzen op een waarschijnlijke crash in de markt.

Misschien vind je dit ook leuk: An Investment Horror Story!

Probeer het nieuws te negeren

negeer het nieuws

Het is u misschien opgevallen dat de media zich vaak op één bepaalde index richten, ervan uitgaande dat de prestatie ervan indicatief is voor de hele markt. Er zijn investeerders die technische analyses zullen uitvoeren om de veranderingen in de markt te volgen, in een poging te voorspellen wanneer de markt zou kunnen stijgen. De sleutel tot succesvolle investeringen is om de hele markt te volgen, naast de zwakke punten en sterke punten van individuele bedrijven. De beste manier om te profiteren van langetermijnrendementen is door te investeren en uw investering vast te houden.

Mensen lezen ook: 9 Must Watch Bitcoin-documentaires

Bekijk uw investering

bekijk uw investering

Zodra u uw investeringen heeft gedaan, hebben ze veel aandacht nodig. Alle beleggingen moeten regelmatig worden herzien om hun positie op de markt te analyseren, om er zeker van te zijn dat ze goed presteren ten opzichte van alternatieve opties.

Als u toch een fout maakt, bekijk dan de stappen en leer ervan. Alle investeerders zullen af ​​en toe een fout maken, dus het is de moeite waard om te leren en ervoor te zorgen dat ze niet nog een keer gebeuren. Probeer uw beleggingsportefeuille elke drie maanden te herzien als u weinig tijd heeft, hoewel wekelijkse analyse u een dieper inzicht zal geven. Het is niet nodig om uw beleggingen elk uur te volgen, maar u moet wel inzicht hebben in de trends in de markt.

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Het artikel is gebaseerd op een artikel uit The Motley Fool.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me