Enigma J Paul Getty, Den rikeste mannen i verden

Hvis du har sett alle pengene i verden, kan du komme med ideen om at filmens emne, milliardær Jean Paul Getty, var en gjerrig, pengerbesatt mann uten interesser utenfor kontanter. I filmen ser Christopher Plummer’s Getty til og med barnebarnets kidnapping rent økonomisk – men er dette et realistisk syn på mannen kjent som verdens første milliardær?

j paul getty sitater, kjøp når alle andre selger

En del av Getty’s formue kom fra familien hans; faren var heldig nok til å slå olje på en jordpakke da Getty var tenåring. Men selv om dette var nok til å gjøre familien til millionærer, skyldte Getty sin status som milliardær i stor grad tiår brukt som en klok investor og spiss på å spille aksjemarkedet. Som ung mann fikk han 10 000 dollar av faren for å begynne å investere – og innen 18 måneder hadde han tjent en million. I en alder av 24 år var han rik nok til å pensjonere seg – men to år senere kom han tilbake til jobb, etter å ha funnet seg lei og rastløs.

Heldigvis brukte han også år på å skrive spalter med investeringstips til Playboy magazine, som han i 1965 ble til en bok How To Be Rich. Det betyr at vi i dag har en ressurs for å lære hemmelighetene til Gettys suksess.

Du vil kanskje også like: Irrasjonell overflod: Denne uvurderlige klassikeren er like relevant som noen gang

Gettys første idé handlet om å endre holdningen din. Hans bok het ikke How To Be Rich, not Hvordan bli rik, for en grunn. Han mente at rike mennesker tenker på en bestemt måte, og at det første trinnet for å bli med i deres rekker er å endre tenkemåten. Getty var en forsiktig mann som trodde på å passe pennene, og praktiserte ekstrem sparsomhet i sitt daglige liv – til og med telefonen han installerte i sin luksuriøse Surrey-bolig, Sutton Place, hadde en myntplass for å forhindre at folk utnyttet den.

Finn den på Amazon >> hvordan bli rik av j paul getty

I sin bok skisserte Getty sin den gyldne regel: ikke få panikk. Han forsto at panikk var en del av menneskets natur, og at det var noe en klok investor kunne dra nytte av: hvis du holder deg kald mens alle rundt deg mister sitt, kan du komme på toppen. Getty hadde sett dette den svarte mandagen 28. mai 1962: da aksjemarkedene krasjet og forårsaket massepanikk, forble han rolig og brukte dagen på å kjøpe de plutselig lavere prisene.

Getty trodde på lang sikt, ikke den korte. Han var helt imot ideen om "bli rik raskt" ordninger. Investeringene hans på Black Monday har kanskje ikke lønnet seg umiddelbart – men over tid gjorde de det. Dette var en filosofi som han ofte brukte i løpet av karrieren. Han trodde på å kjøpe aksjer når prisene var lave, men når det var potensial for verdiøkning.

Folk leser også: Eksperttips: Hvordan investere smart fra £ 50 til £ 50K

Fundamentalt trodde Getty på intelligente investeringer, og vi på Handelsutdanning følger fortsatt hans råd i dag. Han oppfordret investorer til å gjøre sin undersøkelse og lette etter aksjer som var undervurderte, men som sannsynligvis vil stige i fremtiden. Selvfølgelig var han forsiktig med dette og insisterte på at investorer skulle lære så mye de kunne om et selskap før de tok steget. Et av hans største tips var at ingen noen gang skulle kjøpe aksjer i et selskap uten å vite det ut og inn.

Han var talsmann for å spille det lange spillet: han så ikke poenget med å kjøpe panikk da prisen på en aksje begynte å stige, og han svarte heller ikke på plutselige, mindre prisfall ved å selge raskt. I stedet red han opp og ned og ventet på det klokeste øyeblikket før han gjorde et trekk.

alternativ løsning

I vanskelige vanskeligheter så Getty ofte etter alternative løsninger. For eksempel hadde han investert i et oljeselskap, Honolulu Oil, som ble oppløst. På den tiden ble selskapets aksjer verdsatt til $ 30 per stykk, men da det ble oppløst, var verdien av eiendelene mye høyere: rundt $ 100 per aksje. Dette var nok et eksempel på Gettys visdom når det gjaldt investeringer. Ved å velge et selskap med materielle eiendeler som kunne ha verdi ved oppløsning, hadde han i hovedsak kjøpt seg et sikkerhetsnett.

Gettys forsiktighet utvidet seg også til børsene han handlet i. Han trodde bare på å kjøpe aksjer notert på store børser, og avviste enhver børs som ikke var helt gjennomsiktig og pålitelig – et tips alltid fulgt av Handelsutdanning.

Sjekk denne artikkelen: Lær hvordan du kan generere inntekt til pensjon

Utenfor aksjeverdenen investerte Getty også i eiendom og kunst. Han var faktisk en så ivrig kunstsamler at i dag er Getty Museum i Los Angeles fortsatt hjemmet til sine fineste brikker. Igjen, skjønt, holdt han alltid tankene om økonomiske forhold, og han rådet kunstelskere til å gjøre smarte investeringer. Ikke kjøp et stykke du ikke liker aktivt – du må kanskje leve med det, tross alt – men ikke kast bort pengene dine på et stykke du elsker som har liten videresalgsverdi..

Tidene kan ha endret seg, men mye av Gettys råd er fortsatt like relevant i dag som det var da han skrev Playboy-spaltene sine. For å investere som Getty, er det viktig å se på alle de små tingene – denne forsiktigheten og oppmerksomheten på detaljer var nøkkelen til hans suksess. Han definerte sin "millionærmentalitet" som å være "alltid og fremfor alt kostnadsbevisst og profittinnstilt." Han tok aldri blikket av ballen, og investeringene hans var kloke og godt planlagte. Du trenger ikke å sette inn en myntplass på hjemmetelefonen din for å være som Getty, men med litt forskning og visdom, som praktisert av Handelsutdanning, også du kan gjøre investeringer som den store mesteren selv.

Ikke gå glipp av: 20 sinnssyke Bitcoin-fakta du bør vite

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Trading Education, kan du gi den en like og dele den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Kilde: www.telegraph.co.uk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me