Gold Trading Australia: Den komplette guiden for nybegynnere

Contents

Gullhandel Australia | Hvordan handle gull for nybegynnere

I denne artikkelen vil vi dekke all viktig informasjon om gullhandel i Australia, inkludert en trinnvis guide om hvordan du kommer i gang med handel med gull.

Så langt har vi bare hentet ut 20% av jordens totale gullinnskudd. Av dette tallet forblir 40% av de globale gullreservene i investorenes hender. Til ingen overraskelse fortsetter gull å være et av de dyreste metallene, og etterspørselen i handelsarenaen er nå på høyeste høyde.

I øynene til en næringsdrivende er gull et unikt finansielt instrument. Det er veldig flytende og et middel for å redusere skade i tider med utfordrende markeder. Den kan brukes som innflytelse og kan tjene som en hekk samtidig som den sikrer konkurransedyktig avkastning. På ingen måte har disse faktorene resultert i at australske handelsmenn snur seg til gull i hopetall.

Med erfarne handelsmenn som ønsker å dra nytte av alle potensielle markedsendringer, har Australias gullhandelssektor i dag en rekke investeringstyper og strategier. Mens noen velger å spekulere i den kortsiktige verdien av dette edle metallet, er andre opptatt av å tjene penger ved å ta en langsiktig kjøp og hold-tilnærming..

Hvis denne investeringsscenen er noe du er opptatt av å utforske videre – dette Australia Gold Trading Guide vil fortelle deg alt du trenger å vite. Ikke bare det, men vi snakker også om fordeler og ulemper ved trading gull og hvordan du registrerer deg med en gullhandelsplattform i dag!

Vi dekker detaljene i hva gullhandel er og hvilke markeder du vil ha tilgang til, samt de mange strategiene og systemene som erfarne investorer bruker.

Innhold:

Hvordan fungerer gullhandel i Australia?

Hvilke faktorer bestemmer kostnadene for gull?

Hvordan måle kostnadene for gull?

Gullhandelstimer i Australia

Hvordan handle gull i Australia

Hvordan investere i gull? Langsiktig gullhandel i Australia forklart

Hvorfor bør du investere i gull??

Hvordan tjene penger på gullhandel Australia

Risiko for gullhandel i Australia

Beste gullhandelsstrategier i Australia

Avgifter for handel med gull

Gold Trading Australia – Beste tips for nybegynnere

Fire trinn for å begynne å handle gull i Australia i dag

For å konkludere

Vanlige spørsmål

Hvordan fungerer gullhandel i Australia?

Gullhandel er veldig lik alle andre investeringsscener – som aksjer eller forex. Bare i dette tilfellet vil du forutsi den fremtidige prisen på gull. Med andre ord vil gullhandel se deg kjøpe og selge eiendelen for lang og / eller kortsiktig økonomisk avkastning.

Gull er en verdifull ressurs å ha i tider med ustabilitet, økende inflasjon eller til og med økonomiske nedgangstider. Du vil kanskje legge merke til at gullinvestorer populært bruker eiendelen til å sikre porteføljen mot et ustabilt marked.

Tradisjonelt er den vanligste måten å handle gull på å kjøpe det i sin fysiske form. I gamle dager ble gull handlet via smykker, barer og mynter. Selv om disse mekanismene fremdeles blir brukt, gir gullhandlere i dag en økende preferanse til CFDer, ETF, futures og opsjoner.

Disse vil tillate deg å handle med det finansielle instrumentet uten å ha det fysisk. Med tanke på verdien velger gullinvestorer ofte å handle denne eiendelen på kort sikt, ikke minst fordi den har en tendens til å prestere eksepsjonelt bra med dag- og svinghandelsstrategier..

Dette er først og fremst fordi du har muligheten til å gå både lenge og kort, når det gjelder gull-CFDer (Contract for Difference). I en slik dagshandelsstrategi vil posisjonen din være åpen i noen timer eller enda mindre, avhengig av dagens prognose.

Hvis du er en swinghandler, kan du holde stillingen åpen i flere uker til du lander et gunstig prismål. Når du nå investerer online i Australia, kan du finne muligheter for handel med gull på fremtredende ASIC-regulerte plattformer som eToro.

Dessuten lar den nevnte plattformen deg handle gull-CFDer uten å betale noen provisjon. Disse avtalene vil også garantere at de gjenspeiler den nøyaktige markedsverdien av gull – i sanntid.

Når det er sagt, betyr det ikke at gullmidler ikke går bra med langsiktige strategier. Hvis du ønsker å investere over flere måneder eller til og med år, kan det være bedre å holde deg unna CFD-er.

I stedet er det best å investere i en gull-ETF. Ved å gjøre dette vil din valgte leverandør tillate deg å kjøpe aksjer som er støttet av fysisk gullgull. Verdien på ETF-aksjene dine vil stige og falle i tråd med den globale sanntidsprisen på gull.

Hvis du er en nybegynner i handelsavdelingen, ikke la disse ukjente vilkårene overvelde deg. Vi veileder deg gjennom hele prosessen på en omfattende måte, og begynner med hvordan gull verdsettes.

Hvilke faktorer bestemmer kostnadene for gull?

Gull, som enhver annen vare, blir priset i henhold til tilbud og etterspørsel i det aktuelle markedet. Australia er et viktig gullgruvedestinasjon sammen med slike som Sør-Afrika, Russland, USA, Kina og Peru.

Siden mengden gull er endelig, vil tilbudet i markedet alltid være begrenset. Ettersom etterspørselen fortsetter å være sunn, resulterer dette i en jevn prisøkning.

I mellomtiden er aksjemarkedene også sterkt diktert av global politikk og tilstanden i den bredere økonomien. Hvis aksjemarkedet er vitne til en uro, er det høyst sannsynlig at verdien av gull vil skyte opp. På den annen side kan et stabilt marked reflektere en lavere rente for gull.

En annen faktor som kan spille en rolle er avskrivning av valuta. Med en reduksjon i kjøpekraft som i hovedsak oversettes til inflasjon, vil kostnadene for gull vanligvis øke.

Ettersom den aktuelle valutaen er utsatt for dette tapet og gullet styrker seg i verdi, er sistnevnte sterkt foretrukket for sikring blant investorer. Dette fører til økende etterspørsel og dermed – en økning i verdien av gull.

Hvordan måle kostnadene for gull?

Nesten alle finansielle eiendeler er verdsatt basert på spesifikke valutaer. Som sådan vil du se dem priset i AUD, USD eller GBP. Dette systemet gjør det lettere for deg å bestemme eiendelens verdi når det gjelder den opprinnelige investeringen. Når det gjelder gull, er det imidlertid mer enn en beregning i vurderingen.

Som vi nevnte før, hvis du handler med en materiell eiendel, vil den vanligvis måles i vekt. I de fleste markeder er det per gram, unser eller kilo. Ellers pleier markedene å prise gull i amerikanske dollar.

Gitt at USD utgjør 60% av alle valutatransaksjoner som sentralbanker legger til rette for, blir det foretrukket fremfor varer. Som sådan domineres slike som gull, naturgass og olje i amerikanske dollar.

Når det er sagt, bør dette ikke ha noen innvirkning på muligheten din for å handle gull i Australia. Dette er fordi meglere som eToro lar deg sette inn AUD med et australsk debet- / kredittkort, e-lommebok eller bankoverføring.

Deretter vil innskuddet ditt umiddelbart konverteres til USD – noe som betyr at du kan investere i og handle gull ved å klikke på en knapp.

Gullhandelstimer i Australia

Gull – med det merkelige unntaket som kryptovalutaer, er et av få finansmarkeder som kan handles 24 timer i døgnet, 5 dager i uken. Dette er fordi det handles i hvert eneste hjørne av verden.

For eksempel, mens de fleste australiere vil handle i timene i Asia-Stillehavet, vil de i Europa operere på en annen tidssone. Så har du handelsmenn i USA – det er her den store mengden volum kommer fra.

Som et resultat spiller det ingen rolle hvilken tid eller dag det er – du kan handle gull i Australia hvor du måtte ønske det.

Hvordan handle gull i Australia

Med all viktig bakgrunnsinformasjon om gull dekket, vil vi nå begynne å komme inn på de praktiske aspektene ved handel. Så det stiller spørsmålet – hvordan kan du handle gull i Australia?

Dette er spesielt viktig fordi det er mer enn én måte, og typen finansielt instrument du velger vil påvirke strategien din og dermed din potensielle inntjening.

Når det er sagt, kan vi generelt dele gullhandel i to hovedkategorier – kortsiktig gullhandel og investering i gull på lang sikt.

Nedenfor diskuterer vi de mest vanlige måtene å handle den kortsiktige prisen på gull i Australia.

Handle gull gjennom CFDer

Vi har tidligere oversett at CFD er et populært middel for å handle eiendeler på kort sikt. Gjennom CFD-er sporer instrumentet den nøyaktige prisbevegelsen for den respektive eiendelen. Kort sagt, hvis markedet viser en økning i gullprisen med 0,51%, vil CFD speile den samme bevegelsen like-for-like.

Og som sådan betraktes CFD som en av de beste måtene å handle gull på. Tross alt kommer de med lavest provisjon og strammeste spread. Videre kan CFD-er også handles med gearing, noe som betyr at du kan handle med mer enn din nåværende saldo på meglerkontoen.

Og selvfølgelig – en ekstra fordel ved å handle gull gjennom CFD-er er at du kan ‘gå kort’. Dette betyr at du spekulerer i verdien av gull som går ned. Som sådan, ved å plassere en ‘salgsordre’, vil dette tillate deg å tjene på fallende gullmarkeder.

Med tanke på alt det ovennevnte, la oss se på et enkelt eksempel på gull-CFD-handel i Australia fungerer i praksis:

 1. Du handler gjennom en online CFD-megler, som siterer gullprisen til $ 1920 per unse.
 2. Du spekulerer i at de neste timene vil prisen på gullet gå ned
 3. Du fortsetter å plassere en salgsordre til en innsats på AU $ 500
 4. Som du spådde, faller prisen på gull med 1,6%
 5. Dette betyr at du fikk et overskudd på AU $ 8

Nå, hva om du hadde brukt gearing her? Som nevnt ovenfor betyr dette at du kan handle gull med mer penger enn du har på handelskontoen din.

For eksempel, hvis du brukte gearing på 1:10 – betyr dette at fortjenesten din forsterkes med en faktor 10. I henhold til det ovennevnte ville ditt $ 8 gull handelsresultat ha stått på $ 80 ($ 8 x gearing på 1:10).

På den ene siden ser det ut som en enkel måte å tjene penger på å bruke gearing. Det er imidlertid viktig å huske at mens gearing kan øke fortjenesten din, kan den også multiplisere tapene dine.

Følgelig er handel med gearede CFD-er alltid risikabelt. Som sådan anbefales det alltid å tenke nøye over investeringsbeslutningene dine før du tar et skritt.

Gold Trading Leverage Caps i Australia

Avgjørende er at Australia er et av de største markedene for CFD-er. Som et resultat gir den australske verdipapir- og investeringskommisjonen (ASIC) mer kontroll over CFD-handel med ny lovgivning, og pålegger deretter vilkår for mengden innflytelse du kan bruke.

De nye forskriftene trer i kraft fra 29. mars 2021, som vil utstede en grense på 1:20 på gull-CFDer. For hver AU $ 10 på gullmeglerkontoen din vil bruk av maksimal innflytelse gi deg AU $ 200 i handelskapital..

Handle gull gjennom Forex-par

Et valutapar er et prisantydning av den relative verdien av en enkelt enhet i en valuta mot en annen i valutamarkedet. I dette scenariet, i stedet for to valutaer, kobler du gull mot en annen valuta.

Flertallet av australske handelsplattformer vil tilby et marked for XAU / USD – med XAU som tickersymbol for gull.

Dette er handelsmetoden som handelsmenn mest foretrekker å sikre mot ustabilitet i markedet. Sikring av gull mot en forex-valuta vil tillate deg å minimere risikoen når det er en overdrevet endring i markedsforholdene.

Handle gull gjennom futures

Gull-futures har samme arbeidskonsept som CFD-er, i den forstand at du kan gå både lenge og kort mens du bruker gearing. Når det er sagt, er det noen få punkter som skiller CFDer fra gull futures.

 • Futures har alltid en bestemt utløpsdato for handelen.
 • Kontraktene er vanligvis tilgjengelige i tre måneder
 • Når kontrakten utløper, må alle som eier den kjøpe eller selge eiendelene til den opprinnelige innløsningsprisen

Hvis du ikke klarte å laste ut gull futures før utløpsdatoen, må du gjøre opp i kontanter. Som sådan er gull futures best overlatt til erfarne australske handelsmenn.

Når det er sagt, er CFD mye foretrukket uansett. Ikke bare kan du unngå den enorme minimumsinvesteringsterskelen som kreves for å få tilgang til gull futures, men CFD-er utløper aldri. Dette gjør at du kan være mye mer fleksibel i hvordan du distribuerer gullhandelsstrategien din.

Handel med gull gjennom opsjoner

En gullopsjonskontrakt er en avtale inngått av to parter for å muliggjøre en potensiell transaksjon til en forhåndsinnstilt pris før en angitt utløpsdato. Dette regnes som en avansert handelsform, mer gunstig for de erfarne australske handelsmennene.

Når du investerer i opsjoner, vil du ikke bli bedt om å betale hele kostnaden for eiendelen, men bare gjøre et lite innskudd, merket som "premium".

Gullopsjonskontrakten din kan resultere i to ting. En, du vurderer markedet, og hvis det ikke går i din favør, kan du velge å la kontrakten gå ut. På den annen side, med markedet på din side, kan du velge å kjøpe eller selge gull til den forhåndsavtalte prisen.

Hvis du forventer at gullhastigheten skal øke, kan du velge en "anropsopsjon". Dette gir deg rett til å kjøpe gull til den angitte prisen innen kontraktsgyldighetsperioden.

I tilfelle du forventer at prisen skal gå ned, vil det bli kalt a "salgsopsjon". I begge scenarier er du ikke forpliktet til å utføre handelen. Her, som navnet antyder, er kjøpet et "alternativ".

Vanligvis kjøper du gullopsjoner som forventer at prisen på gull vil øke over kontraktens utøvelsespris. For de som ikke vet, er øvelsen, alternativt kalt “streikepris”, prisen som anrops- eller salgsopsjonen kan gjennomføres for.

La oss se på dette eksemplet:

 • I følge analysen din anslår du at verdien av gull vil øke de neste ukene.
 • Du kjøper gullopsjoner som utløper om to måneder.
 • Stikkprisen er satt til $ 1500. Som sådan vil du at prisen skal gå over dette beløpet.
 • Premien din er på $ 100 for hver kontrakt.
 • Som du forventet, vil prisen på gull øke de neste to ukene, opp til $ 2000
 • Dette vil resultere i et overskudd på $ 500 på hver av opsjonskontraktene dine.
 • Du må også trekke premien på opsjonskontrakten. Dette betyr at nettoresultatet ditt, i dette tilfellet, vil være $ 400 ($ 500 – $ 100).

Det samme fungerer også for salgsopsjoner, hvis du spekulerer i at prisen skal gå ned.

Tvert imot, i eksemplet ovenfor, hvis du hadde kjøpt et kjøpsopsjon og prisen gikk ned, trenger du ikke å fortsette handelen i det hele tatt. Dette betyr at tapet ditt vil være begrenset til kostnaden for premien på $ 100.

Dette er en av hovedårsakene til at opsjoner er en foretrukket metode blant gullhandlere i Australia. Tross alt kan du ikke bare gå inn i en større posisjon ved å betale en liten premie, men det meste du kan tape er selve premien.

Hvordan investere i gull? Langsiktig gullhandel i Australia forklart

Handelsmidlene forklart ovenfor er best egnet for kortsiktige gullposisjoner. Dette gjelder også futures, om enn navnet ofte gir inntrykk av en langsiktig handel. Disse kontraktene varer tross alt bare i maksimalt 3 måneder på markedet.

Det bringer oss til spørsmålet om langsiktig handel.

Vanligvis utføres langsiktige handler ved å investere i “ekte” gull. Investorer foretrekker vanligvis å gjøre dette ved å investere i gull-ETFer. Dette er passive investeringsinstrumenter som er støttet av gullmidler.

Du vil imidlertid ikke eie varen. I stedet holder du små mengder gullrelaterte eiendeler, og øker dermed porteføljens mangfold. Du kan delta i ETF-handel via en ASIC-regulert megler som eToro uten å måtte betale en eneste prosent i provisjon.

Når prisen på gull viser en avvik, vil også verdien av ETF være. Dette gjelder selv om du ikke har gullet i seg selv. Ettersom hele prosessen nå skjer online, har ETF blitt det mest foretrukne alternativet blant handelsmenn som ser etter en langsiktig kjøps- og holdstrategi..

Bortsett fra ETF-er, er det ett alternativ til å investere i gull i Australia – gjennom gullgruveselskaper. Noen få bemerkelsesverdige navn i dette feltet inkluderer VanEck Vectors Gold Miners, Barrick Gold og Franco-Nevada. Den australske innfødte BHP Billiton-gruppen er også et alternativ det er verdt å vurdere.

Til slutt kan onlinehandlere i Australia enkelt investere i gull ved å klikke på en knapp. Både ETFer og gullrelaterte aksjer lar deg holde på investeringen så lenge du ønsker. Men det er viktig at du bruker en plattform som ikke tar månedlige eller årlige avgifter. Dette er grunnen til at vi vanligvis foreslår eToro som vår australske gullhandelsmegler.

Hvorfor bør du investere i gull??

Gull er absolutt en av de mest omsatte eiendelene globalt. Men er det det rette instrumentet for investeringsporteføljen din??

Her har vi skissert noen av de viktigste fordelene ved at du velger å komme inn på det australske gullhandelsmarkedet.

Sikre deg mot markedsvolatilitet

Hver næringsdrivendes første leksjon handler om variansen av markeder og hvordan den svever basert på geopolitiske hendelser. Gull, skjønt en finansiell eiendel som alle andre, skiller seg ut i dette ene aspektet.

Avgjørende er at det ikke er sterkt påvirket av et fallende marked; heller, kostnadene holder seg stabile eller går til og med høyere. Dette var tydelig i den globale økonomiske krisen i 2008, hvor investorer vendte seg til edelt metall som et middel til å sikre sine posisjoner.

Denne grunn alene gjør gull til en av de sikreste eiendelene med evne til å bevare seg selv under økonomiske nedleggelser.

Les mer: De beste markedene å handle i 2021

Handel med store bind

Med det tredje høyeste gjennomsnittet overgår daglige handelsvolumer av gull ofte 140 milliarder dollar. Å være en ettertraktet aktivaklasse, har denne betydelige handelsaktiviteten også andre fordeler – for eksempel høyt likviditetsnivå og stramme spread. Med riktig strategi på plass kan handel med gull være både praktisk og innbringende.

Klasse for flytende eiendeler

Det er nødvendig å understreke viktigheten av å ha likvide midler i investeringsporteføljen din. Selv om du ikke bokstavelig talt vil eie gullstenger – kan du vurdere denne aktivaklassen som super-flytende når du handler den online. Dette betyr at du kan tjene penger på investeringen din når du måtte ønske det.

Alle metodene for gullhandel i Australia – alt fra forexpar til ETF, kan lastes ut raskt. Nå, med hele prosessen utført på nettet, kan du gjøre det med noen få fingerkraner.

Midlene som blir utbetalt, blir umiddelbart lagt til din online meglerkonto. Deretter kan du bruke midlene til å handle andre eiendeler eller bare trekke pengene tilbake til ditt australske debet- / kredittkort eller bankkonto.

Delta i både lange og korte handler

Hvis du forventer at prisen på en eiendel går ned, kan det være at ditt første instinkt ikke er å investere i det. Men med CFD, futures eller forex – du kan også gå kort på gull. Betydning, du kan kortselge gull for å tjene på fallende markeder.

Dette gjør det mulig for gullhandlere å ha fordel uansett hvordan eiendelen presterer. Korte handler kan utføres online hvis du finner den rette ASIC-godkjente megleren.

Mulighet til å utnytte

Gull, som du forventer, kan bare kjøpes på en tradisjonell markedsplass til pålydende. Dette betyr at du bare kan investere det du har i kontosaldoen. Men det er også mulig å handle gull i Australia med innflytelse i disse dager.

Som vi diskuterte tidligere, vil Australia snart implementere en leverage-grense på 1:20 på gull. Selv om det er begrenset, er det fortsatt en betydelig fordel å ha muligheten til å forstørre gevinsten 20 ganger.

Hvordan tjene penger på gullhandel Australia

Det underliggende spørsmålet for mange nybegynnere i Australia er hvordan man kan tjene penger gjennom gullhandel. Det rette svaret er at det ikke er noen hemmelig oppskrift her.

For de som er nye innen handel, starter leksjonen med de to grunnleggende konseptene – kjøp eller selg. Du må med andre ord spekulere riktig om prisen på gull vil stige eller falle.

Som sådan vil hvor mye du tjener på enhver handel avhenge av hvor godt du forutsier markedets bevegelse. Og selvfølgelig – hvor mye du satser og om du bruker gearing eller ikke.

Så nyttig som det ville være å ha et system for å forutse fremtiden, som historien har vist oss, er ikke gullprisen under vår kontroll. Selv med de sterkeste antagelsene, må du også være forsiktig med det beløpet du velger å risikere.

Det vil si at enhver beslutning du tar kan påvirke din potensielle fortjeneste, så vel som tapene du tar. Profesjonelle handelsmenn jobber ofte med mål på hver posisjon de kommer inn på.

For eksempel – sikter mot å tjene et visst beløp i fortjeneste innen en bestemt tid. Dette kan vare i en uke, en måned eller lenger. De kan oppnå dette gjennom en kombinasjon av to eller flere handelsstrategier.

Dette betyr at de også teller for potensielle tap. På slutten av dagen, hvis du har gjort flere vinnende handler enn å tape, kan du kalle det lønnsomt.

Som vi diskuterte tidligere, er den ultimate avgjørelsen du trenger å ta på hver gullhandel om du skal gå lang eller kort. Imidlertid vil fortjenesten og tapet du gjør, også bestemmes av om du velger å handle på kort sikt eller investere over flere måneder eller år..

Med dette i bakhodet har vi skissert et par eksempler som hjelper til med å fjerne tåken.

Eksempel på kortsiktig gullhandel

Som det fremgår av tittelen, går kortsiktige handler med intervaller fra noen få minutter til maksimalt tre måneder. Her er et eksempel på en kortsiktig posisjon tatt gjennom en dagshandelsstrategi.

 • Si at du legger inn en short-sell-ordre på en gull CFD
 • Du satser totalt AU $ 500
 • Du bestemmer deg for å bruke gearing på 1:10, og bringe den totale ordrestørrelsen til AU $ 5000
 • Graden av gull faller med 2%
 • Nå er CFD-posisjonen din verdt AU $ 10 mer enn du opprinnelig satset (AU $ 500 x 2%)
 • Imidlertid brukte du gearing på 1:10 – så din totale fortjeneste utgjør AU $ 100 (AU $ 500 innsats x AU $ 10)

Mens utnyttelse kan føre deg til uanstrengt fortjeneste, er det også høy risiko involvert her, som vi har diskutert tidligere. Med andre ord ville tapene dine også blitt forsterket med en faktor 10.

Eksempel på langsiktig gullhandel

Kortsiktig handel er veldig uklar, og krever full oppmerksomhet gjennom dagen. Det krever at du undersøker mye og holder deg kontinuerlig på toppen av markedet.

Dette inkluderer også at du er bevisst og flytende i å lese og forstå teknisk analyse. Hvis du er en handelsmann uten slik tid på hånden, kan en langsiktig strategi være mer etter din smak.

Her har vi et eksempel som vil gi deg mer informasjon om hvordan langsiktig gullhandel i Australia fungerer:

 • Du har AU $ 5000 å investere, og du velger en gull-ETF
 • Verdien av din ETF vil speile svingningene i gull i markedet
 • La oss si at to år har gått
 • Den nåværende gullverdien for øyeblikket er 25% mer enn din opprinnelige investering
 • På en original investering på AU $ 5000 er ETF-posisjonen nå verdt 6250 AU $
 • Du selger ETF, noe som resulterer i et overskudd på $ 1250
 • Ved å gjøre dette, vil du finne midlene automatisk oppdatert i saldoen din i kontanter.
 • Du kan ta ut det eller investere det på nytt som du foretrekker.

I dette tilfellet trenger du ikke være opptatt av de kortsiktige markedsavvikene av gull. Du kan vente i flere måneder eller år – avhengig av når markedet vender deg.

Risiko for gullhandel i Australia

Det er ingen nyheter at handel på mange måter ikke er en trygg og forsvarlig virksomhet. Det samme er relevant for gull som en aktivaklasse. Til tross for de tidligere omtalte fordelene – som sikring og likviditet, er det alltid en viss risiko knyttet til gullhandel basert på markedsforutsetninger.

Gull er et finansielt instrument som har liten eller ingen tilknytning til andre eiendeler. Selv om det kan gjøre det egnet for sikring, er det også trusselen om at markedet kan være helt uforutsigbart.

Som sådan, uavhengig av trenden, kan verdien av gull bevege seg i begge retninger mot din spådom. Dette betyr å tape penger, som kan forsterkes ytterligere hvis du har handlet med gearing.

Uerfarne handelsmenn må være spesielt forsiktige i denne forbindelse. Uansett hva eiendelen er, må det gjøres tilstrekkelig forskning før du gjør noe.

Et ideelt sted å starte ville være å lære om gullmarkedene. Det er flere testede og velprøvde strategier som kan og vil begrense tapene dine, for eksempel å beregne risikobelønningsgraden og begrense investeringen til 1% av kontosaldoen.

I dag er disse taktikkene mye enklere med tilgang til dusinvis av handelsverktøy tilgjengelig på nettet – for eksempel stopp-tap-ordrer.

Du kan også følge andre handelsmenn og deres markedsføringsstrategier for å forstå hvordan de analyserer markedet og til slutt – hvordan de tolker økonomiske nyheter og bredere tekniske signaler..

Beste gullhandelsstrategier i Australia

gullhandelsstrategier

Logikken med å tjene på en gullhandel er enkel; du tjener når du korrekt forutsier den fremtidige verdien av dette edle metallet tilsvarende.

Imidlertid, og som vi nettopp diskuterte ovenfor, ligger trikset i å vite hvilke faktorer som kan påvirke markedet og hvordan du kan bruke det til din fordel. For å gjøre dette mer oppnåelig vil investorer utforme noen få strategier som er best egnet for deres økonomiske mål og handelsstil.

For å finne ut om en langsiktig eller kortsiktig strategi vil fungere best for deg, sjekk ut noen av de populære gullhandelsstrategiene nedenfor..

Gullsvinghandel

Blant kortsiktige strategier, er swing trading ansett som en vanlig metode for å handle gull. Her tar du kanskje litt lengre posisjoner basert på strømmen "svinge" av gullmarkedet, ellers kalt trender. Imidlertid ser du etter bredere markedstrender i stedet for raske bevegelser.

La oss for eksempel si at du har åpnet en gullhandelsposisjon med en "kjøp ordre". Markedet viser et oppadgående øyeblikk for gull, og det fortsetter å stige.

En svinghandler ville vente til den oppadgående trenden når sitt skarpeste punkt. Når det ser ut til at gull ikke lenger vil holde seg i sin oppadgående bane, vil den næringsdrivende velge å plassere en "selge ordre".

Avgjørende betyr dette at gullhandleren kan holde sin posisjon åpen i dager, uker eller til og med måneder – og holde seg med den nåværende trenden så lenge som praktisk mulig. Dette er grunnen til at swing trading også blir ansett som den mest fleksible tilnærmingen til gullhandel.

Handel med gullhodebunn

Mens swinghandlere ser etter litt lengre trender, innebærer scalping å plassere flere handler med korte holdeperioder. En handel kan vare så lenge som noen få minutter til bare noen få sekunder.

Følgelig vil overskuddet per handel også være vesentlig lite. Som et resultat driver hodebunnhandlere med mange handler på en dag for å bygge gevinsten. Noen ganger kan dette til og med gå så høyt som hundrevis av ordrer på en enkelt dag.

Disse handelsmennene er raske, og de følger ikke noe bestemt mønster eller strategi. Et øyeblikk vil de plassere en kjøpsordre og følge den ved å gå kort og se etter små muligheter.

Nøkkelen her er å begrense markedseksponeringen for å unngå risiko, samtidig som vi utnytter strammere spread. En liten retningsendring i gullprisen er akkurat det skalere leter etter.

Denne typen handel krever også kontinuerlig overvåking av markedet, derfor må du vie deg til å handle og handle raskt. Det er også verdt å merke seg at denne gullhandelsstrategien krever at du håndterer en god del markedsfølelser og dermed – unngå å ta hensynsløse beslutninger.

Daghandel

Vi har allerede berørt konseptet med day trading tidligere i Gold Trading Australia Guide. Noen forveksler imidlertid også dagshandel med skalpering.

Hovedforskjellen er at dagshandlere fokuserer på dagens mest lønnsomme muligheter og holder på sin posisjon for å maksimere kortsiktige gevinster. De kan for eksempel holde en stilling åpen i flere timer for å nå ønsket målprisnivå.

I motsetning til hodebunnshandlere krever daghandel med gull at du er litt tålmodig. Dette er fordi prismålet vil bli nådd i mindre enn rekkefølge. Men på samme måte kan den næringsdrivende bli tvunget til å lukke handelen hvis det ser ut til at den opprinnelige hypotesen ikke lenger ser sannsynlig ut.

Handle gull ved å følge den amerikanske dollaren

Gull er virkelig en unik finansiell eiendel. Imidlertid har den også noen få aspekter som er vanlige med store valutaer. Tross alt ble gull overveiende brukt som en form for penger for mange, mange år siden.

For regulatoriske formål er den amerikanske dollaren satt som avregningsvaluta for gull globalt. Dette betyr at du først må forstå hvilke monetære faktorer som påvirker gullmarkedet, spesielt den amerikanske dollar.

Avgjørende, av alle de andre elementene som svinger gullprisen, er det verdien av den amerikanske dollaren som sterkt kan skifte edelt metall gjennom hele handelsdagen. Andre hensyn, som etterspørsel og tilbud, spiller mindre rolle på kort sikt.

Som en tommelfingerregel, jo mer dollarprisen stiger i verdi sammenlignet med andre store valutaer, jo mer vil gullprisen synke. Dette er fordi gull blir billigere når det blir priset i en annen valuta.

I noen tilfeller, når prisen på gull øker, vil det være færre kjøpere i markedet, noe som fører til mindre etterspørsel. Tvert imot, hvis den amerikanske dollaren synker, kan gull sette pris på da den er tilgjengelig til en mer kostnadseffektiv pris når man bruker andre store valutaer..

En annen grunn til å spore amerikanske dollar er at XAU / USD kan handles døgnet rundt hele uken. Dette gullstøttede forexparet er påvirket av flere faktorer – alt fra politikk, BNP-nivå, vilkår for handel over landegrensene, renter og mer.

Til slutt, hvis du har interesse i å handle, kan gull spille en avgjørende rolle i ditt forsøk på å sikre deg mot fallende markeder. Med andre ord, du kan redusere investeringsrisikoen ved å flytte kapitalen din til gull til de andre markedene blir mer stabile.

Forstå forholdet mellom gull og økonomi

Å få en forståelse av gullmarkedet er uunngåelig hvis du går inn i denne populære handelsscenen for aller første gang.

I sin kjerne er verdien av gull sterkt avhengig av sentralbanker og global pengepolitikk. I kjølvannet av finanskrisen nådde prisen på gull en topp på 1920 dollar.

Imidlertid var økonomien ikke den eneste ingrediensen her. Det var også geopolitiske spenninger som resulterte i markedsvariasjoner. Årsaken til at gull spiller en så viktig rolle, er på grunn av dets evne til å stå som en hekk for å motvirke inflasjon og eventuelle kunngjøringer angående kvantitativ lettelse (QE)..

QE er en pengepolitikk der sentralbanker investerer i statlige eiendeler i et forsøk på å drive innenlands økonomisk aktivitet. Tatt i betraktning at gull verdsettes ved bruk av USD internasjonalt, betyr dette at det er en direkte kobling mellom den amerikanske forbrukerprisindeksen og hvordan gull verdsettes.

Det er bare en del av oppskriften. Den andre er renter som har en relativt mer indirekte tilknytning til gullprisene. Generelt, som alle andre eiendeler, gjør høyere priser gull til et mindre tiltalende finansielt instrument for investorer.

Med andre ord, i stedet for å bruke eksponentielle penger på gull, kan investorer velge å velge generøse renter som tilbys av amerikanske statsobligasjoner..

Dette betyr mindre penger i gull, noe som resulterer i et verdifall. Som sådan kan man si at renter og gullpriser er direkte proporsjonale med hverandre.

Vær også oppmerksom på at vi snakker om renter uten å ta hensyn til inflasjonen. Dermed bør de som ønsker å handle gull også holde øye med dette.

Gullhandelsstrategi ved bruk av teknisk analyse

De fleste av faktorene vi har diskutert ovenfor faller inn under den “grunnleggende” analysen av gull. Dette betyr å evaluere og tolke virkelige nyheter rundt økonomien og geopolitiske hendelser.

Når det er sagt, har vi også tilgang til tekniske indikatorer som kan hjelpe oss med å avslutte markedsbevegelser basert på historiske data. Du vil kunne få tilgang til slike tekniske instrumenter via online handels- og meglerplattformer.

For å sikre nøyaktighet her, bør du utføre den samme analysen for alle gullrelaterte verdipapirer. For eksempel, hvis du analyserer prisen på gull, må du utføre den samme analysen på gruveaksjer eller ETFer for å bekrefte at de beveger seg i samme retning.

Dette vil hjelpe deg med å identifisere bredere trender med mer selvtillit.

For eksempel er et “støttenivå” et punkt der gullmarkedstrenden sannsynligvis vil stoppe og ta en vending. Disse høye punktene kalles dreiepunkter. Og ved å vurdere de historiske dataene, er handelsmenn i stand til å anta den fremtidige bevegelsen av gull.

Disse støttenivåene regnes som de laveste punktene utover hvilke gull ikke vil gå ned lenger. Med tekniske analyseverktøy kan du nå identifisere disse støttenivåene, som utgjør et vindu for å kjøpe gull.

Mens du bruker denne strategien, bør du også huske å plassere en stop-loss-ordre under støttenivået som en forholdsregel i tilfelle verdien faller utover.

Støttenivået er bare en form for teknisk analyse. Du kan også ta hensyn til glidende gjennomsnitt, måle volatiliteten til trendene ved hjelp av det gjennomsnittlige sanne området, og sammenligne over / underkjøpte forhold gjennom Relative Strength Index.

Det er mange flere tekniske indikatorer tilgjengelig i dag for australske gullhandlere å dra nytte av.

Avgifter for handel med gull

Handel, som alle forretningsaktiviteter, medfører utgifter. Når du handler gull online, må du betale visse gebyrer til den valgte megleren for å utføre stillinger på dine vegne.

Sprer seg

Uansett hvilken strategi du velger eller megleren du registrerer deg med, må du betale en indirekte avgift kalt “spread”. Dette, i et nøtteskall, beregnes som avviket mellom kjøps- og salgsprisen på en eiendel.

Gull faller inn i en aktivaklasse med en betydelig stram spredning. Det er rettferdig å si at spredningen vil avhenge sterkt av markedsvariasjoner. Det er sannsynlig at spredningen har en tendens til å bli bredere under ustabile forhold.

I virkeligheten vil du bruke en gullhandelsplattform som er kjent for å tilby stramme spreads. Ved å gjøre dette, vil dette ikke spise fortjenesten din og dermed tillate deg å målrette mot mindre marginer.

Gullhandelskommisjon

Handelskommisjon er standardavgiften du betaler til megleren. I likhet med spredningen, vil dette også variere fra plattform til plattform. Mens noen pålegger et standardgebyr, håndhever andre provisjon i prosent av det totale volumet av gullhandelen din.

Du må være akutt når det gjelder kommisjonen, da den lett kan ta tak i dine potensielle gevinster.

Se på eksemplet her:

 • Anta at en handelsplattform belaster deg $ 10 i provisjon.
 • Du kjøper to forskjellige gruveaksjer til $ 150 hver.
 • Her plasserer du to forskjellige handler, så den totale provisjonen er $ 20.
 • La oss si at om to uker bestemmer du deg for å selge de samme aksjene. Dette vil nok en gang koste deg $ 20.
 • Det vil si at provisjonen din for disse to handler koster deg totalt $ 40.

Nå er det også plattformer som krever null provisjonsgebyrer. Nettmeglere som eToro gjør det mulig for alle sine kunder å handle ulike gullmarkeder og andre eiendeler uten provisjonskostnader.

Finansieringsgebyrer over natten

Som antydet belastes gebyrer over natten når en handel krever at en stilling er åpen over natten. Hvis du driver med gull-CFD-handel, må du være forsiktig med meglerens finansieringsgebyrer over natten. Det kan være oppført som bytteavgift.

Dette gjør CFD-er til et dårlig valg for langsiktige investeringer, da du til og med kan ende opp med avgifter større enn fortjenesten. For å motvirke dette lukker daghandlere ofte en posisjon før finansavgiften over natten trer i kraft.

Depositum og uttaksgebyrer

I tillegg til ovennevnte handelsgebyrer, vil noen meglere også belaste deg for transaksjonsgebyrer. Avhengig av hvor ofte du legger til og tar ut midler til og fra saldoen din, kan dette lett legge opp til en heftig sum.

Med den sterke konkurransen blant meglere på nettet, vil du imidlertid ikke ha problemer med å finne en som ikke krever innskuddsgebyrer. På den annen side kan utbetalingsgebyrer være vanskeligere å unngå.

Gold Trading Australia – Beste tips for nybegynnere

Hvis du kaller deg selv en nybegynner innen handel av noe slag, vil du kanskje ta et skritt tilbake og få et perspektiv på hele prosessen. Tross alt er gullhandel ikke noe du har råd til å lære av prøving og feiling.

Selv om det ikke vil være mulig å unngå feil helt, bør du ta deg tid til å bygge din selvtillit og samle all nødvendig informasjon du kan om gullhandelsarenaen..

Som sådan gir vi deg her en oversikt over noen nyttige tips om handel med gull som vil sikre at du ikke kommer inn i markedet blindt.

Begynn med en Gold Trading Demo-konto

En handelsplattforms grensesnitt vil være helt nytt for en nybegynner. Så det første trinnet er å sørge for at du er kjent med hvordan plattformen det gjelder. Flertallet av gullhandelsplattformene gir deg nå tilgang til demo-kontoer – slik at du kan finpusse ferdighetene dine før du handler med ekte penger.

Enkelt sagt, a demo-konto lar deg delta i gullhandel ved hjelp av papirpenger. Denne praksisen er avgjørende for å vite hvordan du skal plassere ordrer, hvordan du bruker risikostyringsverktøy og hvordan du kan forstå de bredere gullmarkedene.

De beste demo-kontoene der ute vil gi deg full tilgang til funksjonene deres, og etterligne forholdene til et levende og summende handelsmarked. En annen fordel her er at disse demo-kontoene også lar deg teste ut gullhandelsstrategier før du distribuerer dem i den virkelige verden.

Lær å lese teknisk analyse

For å dra nytte av verktøyene som er tilgjengelige på nettet, må du først forstå hvordan du bruker dem. I dag er det mange tekniske indikatorer som gjør livet til handelsmenn lettere. Invester tid i å studere disse verktøyene, hvordan du henviser, og utlede data fra dem.

Som nybegynner bør du også vurdere de forskjellige aspektene ved risikostyring mens du handler gull online.

Registrer deg for gullhandelsignaler

Handelssignaler blir en stadig mer vanlig måte for handelsmenn å holde seg på toppen av markedet. Disse er mer vanlige i kryptovaluta- og valutahandelssektorer, men du kan også registrere deg for gullhandelssignaler.

Disse signalene vil foreslå hvilken ordre du bør plassere basert på dagens markedstrender og bevegelser. Anerkjente signalleverandører vil også inkludere stop-loss og take-profit ordrer for å hjelpe deg med å minimere risikoen.

Den viktigste fordelen med handelssignaler er at de lar deg dra nytte av forutsigbare fremtidige trender uten å måtte gjøre noen undersøkelser selv. Dette er også et veldig gunstig verktøy for nybegynnere, da det sparer både tid og krefter fra din side.

Kopier strategier for en erfaren handelsmann

Det er ikke noe bedre enn å lære av mestrene selv. I dag er meglerplattformer som eToro lar deg kopiere deres topphandlere.

For eksempel, hvis den valgte forhandleren går inn i en kjøpsposisjon på gull med en innsats på 1%, vil nøyaktig samme handel bli speilet på kontoen din. Dette er en annen måte å unngå å forske på og fortjene fra taktikken til eksperter på området.

Smart gullhandel med roboter

Med automatisering som tar over nesten alle bransjer, er det fornuftig at handelssektoren siden har fulgt etter. Disse handelsrobotene vil i hovedsak utføre handlene på dine vegne. Du trenger bare å spesifisere forhold som innsatser og maksimale risikonivåer.

Imidlertid er det å finne riktig tjenesteleverandør nøkkelen når du leter etter en gullhandelsbot. Hvis det er mulig, kan du prøve nettsteder som tilbyr demo-kontoer for å redusere risikoen for å bli lurt.

I de fleste tilfeller må du kjøpe roboten og installere den i tredjepartsplattformen MT4. Du må da koble MT4 til din valgte megler. Ikke alle ASIC-meglere støtter MT4, så sjekk dette før du fortsetter.

Fire trinn for å begynne å handle gull i Australia i dag

Nå som vi har gitt deg en omfattende guide om hvordan du kan handle gull i Australia, avslutter vi med å veilede deg gjennom registreringsprosessen. Hvis handelsverdenen har lokket deg, kan du registrere deg på en handelsplattform og begynne å handle i fire enkle trinn.

For å forenkle dette vil vi referere til prosessen som kreves på ASIC-plattformen eToro. Som du kanskje allerede har lagt merke til, har vi brukt eToro gjennom denne gullhandelsguiden for å påpeke flere aspekter.

Det er først og fremst fordi plattformen er enkel å bruke og nybegynnervennlig. Nettstedet kommer også med en full tilgang demo-konto lastet med $ 100.000 papirpenger.

Videre vil du også dra nytte av provisjonsfri handel og stramme spread på eToros forskjellige gullmarkeder.

Dette er hva du trenger å gjøre:

Trinn 1: Opprett en konto

Din handelsreise begynner med å åpne en konto hos en regulert online megler. På eToro, prosessen tar minutter. Bare gå over til plattformens hjemmeside og klikk på ‘Bli med nå’ -knappen.

Bortsett fra e-postadressen din, må du også oppgi personlig informasjon som fulle navn, fødselsdato og adresse mens du registrerer deg.

Du blir også bedt om å laste opp en kopi av din gyldige myndighets-ID og bevis på adresse. Men hvis du ikke planlegger å sette inn mer enn $ 2250 akkurat nå – kan du fullføre dette trinnet på et senere tidspunkt.

Trinn 2: Sett inn midler på kontoen din

For å kunne handle, må du først legge til penger i kontosaldoen. Minimumsinnskuddet vil variere fra en megler til en annen. På eToro står dette på bare $ 200. Megleren lar deg sette inn via bankoverføring, kredittkort, debetkort eller tredjepartsleverandører som PayPal, Skrill eller Neteller.

Trinn 3: Velg et gullmarked å handle

Avhengig av om du vil handle på lang eller kort sikt, kan du velge mellom de forskjellige gullmarkedene som er tilgjengelige på eToro. Som vi diskuterte tidligere, er en ETF mer egnet for en langsiktig strategi, mens en CFD fungerer bra på kort sikt.

Trinn 4: Plasser en gullhandelsordre

Når du har valgt gullhandelsmarkedet, er det siste trinnet å sette opp en “ordre”. Du kan oppnå dette ved å skrive inn følgende:

 • Innsats, hvor mye penger du vil investere i handelen
 • Kjøp eller selg ordre, basert på markedsvurderingen din
 • Pressmiddel, hvis du bruker noen
 • Take-profit ordre, prisen du vil avslutte gullhandelen din hvis stillingen er i din favør
 • Forhindre tap, prisen du vil avslutte handel med for å begrense tap

Etter at du har bekreftet bestillingen, har din kommisjonsfrie gullhandel blitt plassert!

Gullhandel Australia i konklusjonen

Saken for handel med gull fremgår av denne guiden. Eiendomsklassen er svært fleksibel og kommer med flere drivere, inkludert likviditet og beskyttelse mot økonomiske usikkerheter.

Det være seg kortsiktige eller langsiktige investeringer du er interessert i, gull kan gi deg betydelig fortjeneste med de riktige strategiene. Når det er sagt, må alle handelsmenn ha en intim kunnskap om hvordan gullmarkedet fungerer og hva som kan påvirke dets bevegelser.

Ved å kombinere både grunnleggende og teknisk analyse, kan du sørge for at du til enhver tid holder deg foran gullmarkedet. Det vil imidlertid ta litt tid før du vet hvordan gullanalyse fungerer.

Likevel, takket være ASIC-regulerte online plattformer, kan du nå gå inn i gullhandelsektoren og begynne å handle på få minutter. Den utmerkede plattformen for oss er eToro – som lar deg handle gull på en 100% provisjonsfri basis.

Gold Trading Australia – Vanlige spørsmål

Hva er alternativene mine for å handle gull i Australia?

Det er forskjellige metoder for å handle gull basert på dine personlige preferanser. Hvis du vil ha en kortsiktig plan, er det CFD-er, opsjoner og futures. Hvis du vil holde på gullinvesteringene dine i lang tid, er en ETF det bedre alternativet.

Er det mulig å handle gull i fysisk form?

ETF-handel med gull er den beste måten å investere i konkret gull. Disse er støttet av gull og tilbyr også massevis av likviditet. Det andre alternativet er å kjøpe gull etter vekt fra gullhandlere, som du kan lagre i en safe. Imidlertid er dette alternativet veldig upraktisk og fylt med risiko.

Kan jeg handle gull ved hjelp av gearing?

I Australia, i henhold til ASIC-regler som trer i kraft i mars 2021, kan du bruke gjeldseffekt på ikke mer enn 1:20 mens du handler gull. Dette betyr at du kan forsterke din innsats med en faktor på 20. Inntil da tilbyr noen plattformer australiere en innflytelse på opptil 1: 200 når de handler gull online.

Hvordan kan jeg øve meg på å handle gull?

Noen online plattformer gir deg tilgang til demo-kontoer der du kan øve gullhandel ved hjelp av papirpenger. Dette lar deg forstå handelsscenen uten å medføre noen risiko. eToro, for eksempel, tilbyr demo-kontoer som kommer med en forhåndslastet saldo på $ 100.000.

Hva er minimumsinnskudd som kreves for å handle gull?

Beløpet du investerer i gullhandel avhenger av typen marked og meglerområdet. Det kan variere fra $ 50 og over på de fleste plattformer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me