4 grote bedrijven die wedden op Bitcoin Tech

4 grote bedrijven die u niet kende, wedden op de blockchain-technologie achter bitcoin

Je hebt de afgelopen maanden ongetwijfeld gehoord van bitcoin, het is de cryptocurrency die de wereld stormenderhand heeft veroverd. Bitcoin opereert onafhankelijk van een traditionele centrale bank en is een digitale valuta die werkt met coderingstechnieken om het genereren van eenheden te reguleren. Bitcoin heeft onlangs de media overgenomen met zijn fluctuerende waarderingen en de manier waarop het in waarde omhoogschoot.

Bitcoin werkt op blockchain-technologie, maar wat is blockchain precies? Blockchain is een digitaal grootboek (verzameling financiële rekeningen) waarin transacties in bitcoin of een andere cryptocurrency in chronologische volgorde openbaar worden geregistreerd. Blockchain is in 2008 uitgevonden om bitcoin van stroom te voorzien, die een jaar later werd gelanceerd. Blockchain wordt nu voor zo ongeveer alles gebruikt, inclusief copyrightbescherming.

Zie ook: De Bitcoin Frenzy, wat is het en is het de moeite waard om in te investeren?

De makkelijkste manier om blockchain uit te leggen is dat het een rij transparante kluizen is met een deponeringssleuf. Iedereen kan zien wat er in de kluis zit, terwijl alles erin nog beschermd is, en iedereen kan ook geld in de kluis stoppen. Wanneer u een cryptocurrency-account opent, krijgt u een van deze transparante kluizen en wanneer iemand u geld wil sturen, vertelt u hem gewoon welke kluis van u is en zij laten het geld vallen (een beetje zoals het overboeken van geld tussen bankrekeningen). Bron: https://lifehacker.com/

Blockchain wordt ondersteund door een aantal behoorlijk grote bedrijven, waaronder Banco Santander en zelfs Google. Hier zijn 4 grote bedrijven die gokken op blockchain:

1. American Express

Amerikaanse expess

In 2017 kondigde American Express aan dat het op blockchain gebaseerde zakelijke betalingen lanceert. Deze betalingen kunnen worden gedaan met behulp van de technologie van Ripple en werkt door in de VS gevestigde zakelijke klanten die geld via blockchain verzenden naar in het VK gevestigde bedrijven die bankieren bij Santander UK. Dit was een van de eerste grote toepassingen van de technologie en men hoopt dat het in de toekomst op grotere schaal zal worden gebruikt, vooral omdat het de voordelen biedt van vereenvoudiging van internationale betalingen..

Bron: https://uk.reuters.com/article/

2. Google

google

Google, opererend onder het moederbedrijf Alphabet, is een grote investeerder in blockchain-startups. Een rapport van CB Insights onthulde dat bedrijven sinds 2012 hebben deelgenomen aan tal van aandeleninvesteringen voor in totaal ongeveer $ 1,2 miljard, die allemaal blockchain-investeringen waren.

Sinds 2012 heeft Google geïnvesteerd in zes blockchain-gerichte bedrijven, waaronder LedgerX en Storj. De redenen voor de investeringen van Google variëren, maar een zou kunnen zijn dat het een positieve toekomst ziet voor blockchain-technologie, wat betekent dat ze een gezond rendement op hun investeringen zullen zien. Een andere reden zou kunnen zijn dat Google van plan is zelf blockchaintechnologie te implementeren.

Bron: https://marketrealist.com/

3. Santander

santander

Zoals eerder vermeld, werkt Santander in het VK samen met American Express om blockchain-technologie te bieden voor internationale betalingen tussen de VS en Groot-Brittannië. Santander werd de eerste Britse bank die de technologie voor zijn klanten introduceerde en lanceerde in 2015 een nieuwe app waarmee klanten tussen £ 10 en £ 10.000 via blockchain kunnen overboeken. U hoeft niet langer meerdere dagen te wachten op betalingen, het gebeurt nu de volgende werkdag.

Bron: https://www.santander.com/csgs/Satellite

4. Overvoorraad

overstock

Overstock bezit 10 blockchain-bedrijven en werd een van de eerste retailers die bitcoin als betaling accepteerde – iets dat zijn concurrent Amazon nog steeds niet accepteert. Overstock overweegt nu zijn detailhandel te verkopen en zich puur te concentreren op de 10 blockchain-bedrijven die het bezit. Patrick Byrne, die Overstock runt, heeft ook een joint venture gevormd met een bedrijf dat van plan is blockchain-technologie te gebruiken om een ​​eigendomsregister te vormen, dat landrechten zou verlenen aan mensen in ontwikkelingslanden..

Bron: http://money.cnn.com/2017/12/18/news/companies/overstock-ico-ceo-byrne/index.html

Zoals u kunt zien, steunen veel grote bedrijven blockchain-technologie. Misschien duurt het niet lang voordat we zien dat blockchain een grote rol speelt in ons dagelijks leven – de grote bedrijven lijken zeker positief over zo’n toekomst.

Zie ook: Wie heeft geld verdiend met investeren in cryptocurrency?

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me