7 Cryptocurrency-voorspellingen voor 2021 waar iedereen het mee eens zou zijn

De COVID-19-pandemie heeft ongetwijfeld de wereldeconomie in 2020 geschaad. De Federal Reserve Bank begon meer dan normaal dollars te drukken, waardoor het aanbod toenam. Zo daalde de waarde van de dollar, steeg de inflatie en ziet de wereldeconomie geen goede dagen meer.

De COVID-19-pandemie heeft cryptocurrencies echter niet geschaad. Hun prijs daalde in maart 2020 en steeg vervolgens naar een stijgende periode aan het einde van het jaar. Dit gebeurde omdat beleggers met de val van de dollar cryptocurrencies zagen als een hedge tegen inflatie en waardeopslag. De COVID-19-pandemie schaadde dus niet alleen cryptocurrencies, maar ging in hun voordeel.

Kijk maar eens hoe BTC het hele jaar door groeit:

bitcoin-grafiek

Inderdaad, 2020 was een spannend jaar voor cryptocurrencies. Dit is wat er is gebeurd en hoe 2020 de bepalende factor werd voor de richting die cryptocurrencies de komende jaren zullen inslaan.

7 cryptovoorspellingen voor 2021:

1. 2020 – Het jaar waarin fiat zijn geloofwaardigheid verloor

Vanaf het begin van de COVID-19-pandemie daalden de goud-, aandelen- en Bitcoin-markt met ongeveer 30% in waarde. Goud en aandelen konden zich echter niet herstellen, in tegenstelling tot Bitcoin, dat sterk terugkeerde.

Bron: Capital.com

De pandemie van COVID-19 veroorzaakte paniek onder investeerders en ze begonnen massaal hun bezittingen te verkopen. Ze verkochten ook de cryptocurrencies die ze bezaten, waardoor we ons realiseerden dat ze eigenaren van cryptocurrency waren en dat ze naast traditionele financiële activa ook cryptocurrencies gebruikten.

Bron: mining.com

Toen iedereen dacht dat de COVID-19-pandemie snel zou verdwijnen, bleek dat niet zo. Toen eenmaal besefte dat het langer zou duren dan verwacht, en nog grotere schade aan de economie zou veroorzaken, besloot de Amerikaanse regering de economie een "infusie" vergelijkbaar met die van 2008, tijdens de toenmalige financiële crisis. In 2020 werd $ 9 biljoen aan de Amerikaanse economie toegevoegd. Tegelijkertijd vertegenwoordigt dit bedrag 22% van de dollars die in totaal zijn gecreëerd sinds het bestaan ​​van Amerika als natie.

Bron: https://fred.stlouisfed.org/series/M1

Het drukken van de dollar werd gezien als een adequate oplossing voor het probleem van de economische crisis. Toch lijkt het erop dat economen niet hebben nagedacht over de langetermijngevolgen die deze methode voor de economie zou kunnen hebben. Nu het inflatieprobleem opduikt, zijn beleggers al op zoek gegaan naar andere alternatieven.

Dit is precies het moment waarop Bitcoin, ondanks andere activa, in prijs begon te stijgen.

Met de COVID-19-pandemie die quarantaine en avondklok met zich meebracht, naderden de verkiezingen. Verkiezingen hebben doorgaans een negatieve impact op de aandelenmarkt en op goud. Daarom begon zelfs in dit geval de prijs van aandelen en goud weer te dalen. Iedereen verwachtte dat hetzelfde zou gebeuren met Bitcoin. Maar Raad eens? Het is nooit gebeurd. Bitcoin steeg alleen maar hoog.

Omdat de aandelenmarkt en goud door beleggers niet langer als opties werden beschouwd, werd Bitcoin hun favoriete bezit, omdat ze er potentieel in zagen.

Afgezien van het feit dat Bitcoin al door investeerders als het voorkeursactief werd beschouwd, ging alles in zijn voordeel, aangezien Paypal op 21 oktober besloot om het kopen, verkopen en aanhouden van digitale valuta’s op hun platform toe te staan..

Het nieuws dat Paypal cryptocurrencies in zijn platform integreerde, veroorzaakte opschudding en verhoogde de prijs van Bitcoin. Dit evenement zou worden gevolgd door nog meer investeerders, die zouden toetreden tot de cryptowereld.

Naast deze externe factoren die de prijs van Bitcoin beïnvloedden, kwamen ook interne factoren naar voren. Bitcoin-halvering vond plaats in mei 2020 en historisch gezien is na de halvering de prijs van Bitcoin gestegen. Hetzelfde gebeurde dit jaar.

In juli 2016, toen halvering plaatsvond, bedroeg de prijs van Bitcoin $ 600. 17 maanden later, in december 2017, bereikte het het record van $ 20.000.

Toen de halvering van Bitcoin plaatsvond in mei 2020, was de prijs $ 8.700. Binnen zes maanden steeg het tot $ 15.500, een stijging van 78%. Toen, op 8 januari 2021, bereikte het zijn hoogste punt ooit op $ 41.941.

Ook is in 2020 Decentralized Finance (DeFi) in opkomst met de blockchain van Ethereum bovenaan, die steeds meer wordt overgenomen.

Cryptocurrencies zijn nog nooit zo dichtbij massale acceptatie geweest als in 2020. Inderdaad was 2020 opwindend voor de crypto-wereld. Crypto-enthousiastelingen geloven, op basis van de gang van zaken, dat 2021 ook interessant zal zijn voor cryptocurrencies. Laten we eens kijken wat er naar verwachting zal gebeuren met cryptocurrencies in 2021.

2. Bitcoin wordt een internationale betalingsvaluta

Cryptocurrencies zijn het geprefereerde betaalmiddel van Millenials. En Paypal stelt hen in staat om dit te doen.

Paypal, zoals hierboven vermeld, stelt gebruikers in staat om cryptocurrencies te kopen. Het platform stelt hen ook in staat te betalen voor producten die zijn gekocht met cryptocurrencies in de 26 miljoen verkopers die het platform heeft, zonder kosten in rekening te brengen..

Gebruikers zullen dit kunnen doen omdat het platform hen in staat zal stellen hun cryptosaldo om te zetten naar fiat. Het is vermeldenswaard dat Paypal 340 miljoen gebruikers heeft en dat op zichzelf al zegt wat de impact is in cryptocurrencies.

3. De institutionele vraag is gestegen – Het vaccin kan nauwelijks een impact hebben op Bitcoin

Is er een mogelijkheid dat het COVID-19-vaccin de crypto-bull-run in 2021 kan beïnvloeden? Het vaccin kan echter een groter effect hebben op de voorraad. Wanneer mensen het gaan gebruiken, zal de waarde van de aandelen toenemen.

Vaccinatie zal echter naar verwachting geen significante invloed hebben op de prijs van Bitcoin, aangezien cryptocurrencies onafhankelijk zijn en niet sterk worden beïnvloed door verschillende factoren die een impact kunnen hebben op traditionele financiële activa..

Houd er ook rekening mee dat het vaccin er mogelijk niet in slaagt de pandemie te stoppen, en dat de economische crisis dus kan voortduren..

Dus naar alle waarschijnlijkheid zullen beleggers Bitcoin blijven zien als een afdekking tegen inflatie en waardeopslag. Ze zouden kunnen blijven investeren, en aangezien het aanbod in mei gehalveerd is toen Bitcoin halvering plaatsvond, kunnen we hier de basisregels in de economie toepassen "wanneer de vraag toeneemt en het aanbod afneemt, stijgt de prijs". Daarom zien we Bitcoin mogelijk naar nieuwe records in termen van prijs in 2021.

Bovendien hebben institutionele beleggers de Bitcoin-prijs omhooggeschoten, omdat ze een enorme interesse hebben getoond om in cryptocurrencies te investeren..

Microstrategy besloot $ 1,3 miljard in Bitcoin te investeren; Ruffer Investment investeerde $ 744 miljoen; Square investeerde $ 50 miljoen; Stone Ridge, $ 115 miljoen en Massachusetts Mutual investeerden $ 100 miljoen in Bitcoin. Dit zijn enkele van de belangrijkste investeringen van grote institutionele beleggers in 2020. Met al deze investeringen begon de autoriteit en waarde van cryptocurrencies te groeien.

Bovendien hebben Grayscale Fidelity Investments, Ark Investment Management en andere fondsen in 2020 crypto aan hun portefeuilles toegevoegd. verslag doen van, Grayscale beweert dat Grayscale Bitcoin Trust in 2020 een van de snelst groeiende investeringsproducten ter wereld was en groeide van $ 1,8 miljard naar $ 17,5 miljard. Dit is een feit en een andere statistiek die nog nooit eerder is tegengekomen in de geschiedenis van cryptocurrencies en is een duidelijke indicatie van de groei die ze in 2020 hebben doorgemaakt.

Bovendien is JP Morgan begonnen met het bankieren van Gemini en Coinbase. Ook begonnen Visa en Mastercard diensten te verlenen aan cryptocurrency-bedrijven en introduceerde Fidelity een nieuw Bitcoin-indexfonds.

Nasdaq heeft gemeld dat institutionele beleggers pas in de eerste week van december 2021 $ 439 miljoen aan cryptofondsen hebben gepompt. Op basis van de gegevens van CoinShares – de digitale activabedrijfsonderneming – was dit de op een na grootste wekelijkse instroom van contant geld in de cryptomarkt na het record hoge instroom van $ 468 miljoen die drie weken eerder was gerealiseerd.

4. Bitcoin zou goud kunnen verslaan omdat het dient als een afdekking tegen inflatie

De instroom van investeringen in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is in oktober aanzienlijk gestegen in vergelijking met de investeringen in Gold ETF, die relatief ongewijzigd zijn gebleven.

Bron: Michael Sonnenshein

JP Morgan Chase heeft onlangs beweerd dat Gold dat wel zal doen lijden omdat beleggers de voorkeur geven aan Bitcoin als een hedge tegen inflatie en hun activa ernaar verplaatsen. Voor meer zegt JP Morgan dat deze trend zich zal voortzetten in 2021.

Volgens de notitie van JP Morgan, die een bullish argument voor cryptocurrencies uiteenzet, zal goud geconfronteerd worden met een "structurele stroom tegenwind" terwijl investeerders loyaliteit en geld verschuiven naar Bitcoin.

5. De lancering van Ethereum 2.0 markeert een cruciaal punt voor DeFi en crypto-ontwikkeling

De lancering van Ethereum 2.0 was zo’n langverwachte gebeurtenis onder cryptoliefhebbers. Het doel van de lancering van Ethereum 2.0 was om de schaalbaarheid en beveiliging te verbeteren. Met Ethereum 2.0 zullen de zaken anders zijn, omdat er meer investeerders kunnen worden aangetrokken omdat Ethereum 2.0 gunstige voorwaarden creëert voor meer verbetering in de DeFi-sector.

De cryptocurrency-industrie evolueert en verschillende bedrijven hebben de blockchain van Ethereum overgenomen. Microsoft nam bijvoorbeeld de blockchain van Ethereum over voor gaming-royalty’s, wat een grote stap was.

Ethereum 2.0 maakt gebruik van het Proof Of Stake (PoS) -model, wat het gunstiger maakt als het gaat om passief inkomen. Houders die minimaal 32 ETH hebben, hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om beloningen in te zetten. Tokens blijven lang op het net en eigenaren zullen min of meer genieten van beloningen zoals het storten van geld op een bank in het traditionele financiële systeem.

Klaar om in te duiken Crypto-markt?

6. Regelgevers zouden strenger kunnen zijn naarmate cryptocurrencies en blockchain-technologie zich blijven uitbreiden

Omdat cryptocurrencies in een snel tempo groeien, hebben ze de aandacht getrokken van toezichthouders, die natuurlijk niet werkeloos toezien. Sommige regels zijn al begonnen te worden uitgevaardigd, zoals KYC & AML-beleid voor alle crypto-uitwisselingen in de EU en de VS en FCA-registratie voor bedrijven die actief zijn in het VK.

Onlangs heeft de Securities and Exchange Commission SEC opgeladen Ripple en twee leidinggevenden met een niet-geregistreerde effectenaanbieding van $ 1,3 miljard. Cryptocurrencies worden vaak in verband gebracht met zwarte markten. Daarom zijn regelgevers begonnen er speciale aandacht aan te besteden.

Ook onlangs de Financial Conduct Authority (FCA) in het VK gewaarschuwd beleggers moeten voorzichtig zijn bij het beleggen in cryptocurrencies, omdat ze dat volgens hen kunnen zijn "oplichting".

Bovendien blijft de DeFi-sector in cryptocurrencies ongereguleerd. Dit is een van de redenen waarom beleggers terughoudend zijn om in deze sector te investeren omdat ze zich onzeker voelen. Voor investeerders betekenen regelgeving veiligheid. Daarom moeten we met regelgevende instanties praten om een ​​transparant systeem en een regelgevingskader te creëren, dat zou kunnen dienen als investeringsgids of "sleutel" voor grote spelers.

Hoewel DeFi niet is gereguleerd, is de enige optie om te blijven opereren in gedecentraliseerde beurzen, aangezien meer gecentraliseerde beurzen KYC- en AML-beleid implementeren om illegale activiteiten te voorkomen. Er zit een grote hoeveelheid vuil geld in DeFi-projecten. Daarom lopen veel gebruikers het risico problemen te ondervinden bij het overboeken van geld naar gecentraliseerde beurzen.

Daarom is het onwaarschijnlijk dat er grote investeerders zullen zijn, tenzij de DeFi-sector gereguleerd is. Maar er zijn twee kampen voor het reguleren van de DeFi-sector: degenen die het ondersteunen en degenen die dat niet doen. 2021 zal echter waarschijnlijk doorslaggevend zijn als het gaat om het reguleren van de DeFi-sector.

Lees meer: ​​een algemene blik op de cryptocurrency-markt – wat te verwachten in 2021?

7. Centrale banken zouden meer betrokken kunnen zijn bij crypto door hun tokens te lanceren

Met de aanzienlijke groei van de cryptocurrency-industrie lijkt het erop dat overheden en banken geen andere keus hebben dan mee te doen aan de trend door hun stablecoins uit te geven..

Een voorbeeld dat in dit verband kan worden genoemd, is de Chinese digitale yuan. Door nationale tokens zoals de yuan te adopteren, kunnen geldstromen door de economie worden getraceerd en worden illegale activiteiten, waaronder terrorismefinanciering en witwassen van geld, voorkomen.

De belangrijkste voordelen van nationale digitale tokens zijn een betere financiële inclusie en snellere grensoverschrijdende betalingen.

Ten slotte is 2020 echt een interessant jaar geweest voor cryptocurrencies, met veel dingen die in de industrie gebeuren. Maar 2021 wordt ook niet minder spannend.

eToro – Het beste cryptocurrency-platform

eToro is een slim platform dat het proces van investeren in cryptocurrencies vergemakkelijkt. Het platform biedt een breed scala aan cryptocurrencies waardoor de gebruiker een gestroomlijnde en gebruiksvriendelijke interface heeft.

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

  • Vanwege de pandemische schade van COVID-19 in de economie, begon de Federal Reserve Bank meer dan normaal dollars te drukken, waardoor het aanbod toenam. Zo daalde de waarde van de dollar, steeg de inflatie en schonken investeerders hun vertrouwen in Bitcoin.
  • Vanaf het begin van de COVID-19-pandemie daalden de goud-, aandelen- en Bitcoin-markt met ongeveer 30% in waarde. Goud en aandelen konden zich echter niet herstellen, in tegenstelling tot Bitcoin, dat sterk terugkeerde.
  • In 2020 werd $ 9 biljoen aan de Amerikaanse economie toegevoegd. Tegelijkertijd vertegenwoordigt dit bedrag 22% van de dollars die in totaal zijn gecreëerd sinds het bestaan ​​van Amerika als natie.
  • Op 21 oktober besloot Paypal om het kopen, verkopen en vasthouden van digitale valuta op hun platform toe te staan. Dit evenement zou worden gevolgd door nog meer investeerders, die zouden toetreden tot de cryptowereld.
  • Toen de halvering van Bitcoin plaatsvond in mei 2020, was de prijs $ 8.700. Binnen zes maanden steeg het tot $ 15.500, een stijging van 78%. Toen, op 8 januari 2021, bereikte het zijn hoogste punt ooit op $ 41.941.
  • Met Paypal kunnen gebruikers cryptocurrencies kopen. Met het platform kunnen ze ook betalen voor producten die zijn gekocht met cryptocurrencies in de 26 miljoen verkopers die het platform heeft, zonder kosten in rekening te brengen..
  • Vaccinatie zal naar verwachting geen significante invloed hebben op de prijs van Bitcoin, aangezien cryptocurrencies onafhankelijk zijn en niet sterk worden beïnvloed door verschillende factoren die een impact kunnen hebben op traditionele financiële activa..
  • In 2020 besloot Microstrategy om $ 1,3 miljard in Bitcoin te investeren; Ruffer Investment investeerde $ 744 miljoen; Square investeerde $ 50 miljoen; Stone Ridge, $ 115 miljoen en Massachusetts Mutual investeerden $ 100 miljoen in Bitcoin.
  • Grayscale beweert dat Grayscale Bitcoin Trust in 2020 een van de snelst groeiende investeringsproducten ter wereld was, van $ 1,8 miljard naar $ 17,5 miljard..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me