Bitcoin Cash naar de maan in 2019?

Bitcoin Cash is het 5e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie en is misschien wel de grootste rivaal van Bitcoin zelf in termen van wat het probeert te bereiken.

Maar misschien weet u niet precies wat het is, en of het al dan niet een waardevolle investering is.

Trading Education is hier om deze cryptocurrency te demystificeren en u alle details te geven die u nodig hebt om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over investeren in Bitcoin Cash.

In dit artikel zullen we kijken naar wat Bitcoin Cash is, hoe het is ontstaan ​​en welk potentieel het heeft voor handelaren in 2019.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Hoe is Bitcoin Cash tot stand gekomen??

bitcoin contant

Bitcoin CashBCH) is niet te verwarren met BitcoinBTC. De twee cryptocurrencies zijn met elkaar verbonden, maar ze zijn niet hetzelfde, hoewel ze wel dezelfde oorsprong hebben.

Bitcoin Cash is ontstaan ​​toen er een onenigheid tussen Bitcoin gebruikers over hoe de valuta moet worden behandeld tijdens zijn snelle groei.

Specifiek hoe het moet worden geschaald om meer transacties af te handelen naarmate meer gebruikers het gaan gebruiken.

Zoals je waarschijnlijk weet, Bitcoin is vrij traag in vergelijking met Visa of PayPal, en hoe populairder het wordt, in theorie, hoe langzamer het zal worden.

Vandaag, Bitcoin kan slechts 3 tot 7 tps aan (transacties per seconde), wat minuscuul is in vergelijking met Visa’s 24.000 tps, of zelfs PayPal’s 193 tps.

Al moet worden vermeld dat de gemiddelde dagelijkse transacties van Visa in feite rond de 4.000 tps zijn, wat de concurrentie een beetje meer gelijk maakt.

Onder de Bitcoin-gemeenschap was er geen volledige consensus over hoe om te gaan met dit probleem, vooral nadat Satoshi Nakamoto was verdwenen en er geen enkele leider was.

Facties begonnen al snel te ontstaan

De gemeenschap die binnenkort Bitcoin Cash zou steunen, was grotendeels tegen twee dingen; SegWitx2 (Segregated Witness) en het bliksemnetwerk.

SegWit was van plan om een ​​deel van de informatie die nodig is voor transacties buiten de blockchain te verplaatsen om ruimte binnen blokken vrij te maken en in meer transacties te passen.

Terwijl het bliksemnetwerk sommige transacties van de blockchain verwijdert, zodat ze bijna onmiddellijk plaatsvinden.

Ze geloofden dat Bitcoin was teveel aan het veranderen en werd vrijwel onherkenbaar voor Nakamoto’s visie.

De Bitcoin Cash factie voerde aan dat Nakamoto oorspronkelijk had voorgesteld om blokken te vergroten, zodat ze meer transacties konden verwerken.

Ten tijde van de splitsing en nog steeds, Bitcoin heeft een blokgrootte van 1 MB.

1 MB veroorzaakt een aanzienlijke vertraging in transactietijden en beperkt het aantal transacties dat het netwerk kan verwerken.

In mei 2017 klaagde een gebruiker dat hij tot vier dagen wachtte op de bevestiging van een transactie.

De Bitcoin Cash team was van mening dat de blokgrootte moet worden verhoogd van 1 MB naar 8 MB – acht keer groter.

Op deze manier kon Bitcoin acht keer meer transacties per blok afhandelen en concurrerend blijven.

De scheiding

bitcoin en bitcoin cash split

BCH is een ‘hard fork’ van de originele Bitcoin-blockchain, gemaakt op 1 augustus 2017 toen de cryptocurrency in tweeën werd gesplitst.

Bitcoin zelf ging verder onder zijn vaste set regels, terwijl Bitcoin Cash zijn eigen aparte set handelsregels ontwikkelde en daarbij zijn eigen groeipad ontwikkelde..

Hoewel Bitcoin de grootste van alle cryptocurrencies blijft, komt Bitcoin Cash op de vijfde plaats.

Het wordt iets hoger gewaardeerd dan Litecoin, gebaseerd op zijn marktkapitalisatie, maar komt net achter bij Ripple, Ethereum en Tether.

Is Bitcoin Cash veilig?

Veel critici van Bitcoin Cash zeggen dat Bitcoin Cash door het vergroten van de blokgrootte minder veilig is dan Bitcoin. Dat gezegd hebbende, er heeft nog geen grote aanval plaatsgevonden.

In 2018, ontwikkelaar Cory Fields ontdekte een enorme bug​als een giftig blok in de blockchain was geaccepteerd, zou dit een volledige consensusfout hebben veroorzaakt en de blockchain in tweeën hebben gesplitst.

Een ander cruciaal punt om erop te wijzen wanneer er een hard fork plaatsvindt, de originele en nieuwe blockchain hebben een identieke geschiedenis tot dat moment.

Zodra de splitsing heeft plaatsgevonden, iedereen die vasthield Bitcoin zou hetzelfde bedrag ontvangen Bitcoin Cash.

Voor sommigen heeft het de mogelijkheid benadrukt dat dubbele uitgaven mogelijk plaatsvinden op de Bitcoin Cash blockchain.

Heeft Bitcoin Cash Roger Ver?

Roger Ver, bitcoin cash

Roger Ver, bijgenaamd ‘Bitcoin Jesus’, een van de meest uitgesproken en bekende Bitcoin-voorstanders heeft zijn steun omgezet van Bitcoin naar Bitcoin Cash.

Hij gelooft dat niet alleen Bitcoin Cash is sneller, maar ook goedkoper dan Bitcoin.

Inderdaad, een test die plaatsvond in december 2017 vond dat Bitcoin Cash was 99% goedkoper dan Bitcoin.

Opgemerkt moet echter worden dat Ver is nog steeds sterk betrokken bij Bitcoin ook. Tot augustus 2019 was Ver de CEO van Bitcoin.com, een uitwisseling voor zowel Bitcoin als Bitcoin Cash.

Tegenwoordig is Ver de uitvoerend voorzitter.

Behoren tot een platform dat betrokken is bij het uitwisselen van zowel Bitcoin als Bitcoin Cash, kan erop wijzen dat hij nog niet helemaal uit het Bitcoin-kamp is.

Bitcoin SV is een splinter van Bitcoin Cash

In 2018 besloot een groep dat Bitcoin Cash te veel was veranderd sinds de harde vork van Bitcoin en dat het nu ver verwijderd was van wat Nakamoto zogenaamd voor ogen had. Het ‘SV’ -gedeelte staat voor de Santoshi-versie.

Dit was grotendeels te danken aan het team achter Bitcoin Cash dat besloot zaken als slimme contracten te implementeren.

De splitsing betrof velen in de cryptocurrency-gemeenschap. Het leek erop dat er een situatie zou kunnen ontstaan ​​waar elke keer dat er onenigheid was over hoe een cryptocurrency werd ontwikkeld, splitste een groep zich af.

En als dit blijft gebeuren, zullen er alleen maar meer en meer cryptocurrencies zijn die het voor de rest van de wereld moeilijker zullen maken om het serieus te nemen.

Dat moet ook worden vermeld er zijn verschillende andere harde vorken van Bitcoin ook, zoals Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, Bitcoin XT, Bitcoin Classic en Bitcoin Unlimited.

En dat zijn slechts degenen die de naam Bitcoin hebben geleend. Bitcoin Cash is nog steeds de meest populaire vork van de Bitcoin netwerk.

Moet u in Bitcoin Cash investeren??

investeren in bitcoin cash

Veel investeerders blijven huiverig voor Bitcoin Cash, en het wordt over het algemeen gezien als een van de meer onstabiele cryptocurrencies die worden aangeboden, althans toen het voor het eerst begon met handelen.

Het heeft een grotere blokgrootte, wat snellere transacties en verificaties mogelijk maakt, maar het wordt om deze reden als minder veilig beschouwd.

Sommigen zien Bitcoin Cash als ondermijning van het origineel Bitcoin blockchain, en dat het weinig investeringspotentieel heeft vanwege andere, sterkere cryptocurrencies die de huidige markt kannibaliseren.

Anderen zien Bitcoin Cash echter als een solide investering dankzij de gestage groei.

Terwijl het is misschien niet het ideale langetermijnactief om aan te houden vanwege de kans dat het snel in waarde zal dalen, het heeft ook het potentieel om snel te groeien als de vraag naar de valuta toeneemt.

BCH-investeerders staan ​​voor een aanzienlijke gok, maar er is een kans op een grote uitbetaling, en om deze reden zou het in 2019 misschien enkele serieuze investeerders kunnen aantrekken..

Echter, als je denkt dat een grotere blokgrootte zal repareren BitcoinZijn schaalproblemen dan Bitcoin Cash wellicht de juiste investering voor u.

Handelaren moeten in gedachten houden dat Bitcoin Cash, net als Bitcoin, waarschijnlijk zal blijven veranderen, ook al was hun splitsing omdat ze niet wilden veranderen.

Naarmate de tijd verstrijkt, is de kans groot dat ze steeds meer van elkaar gaan verschillen.

Een ander ding om te overwegen is of 61 tps de moeite waard is om van Bitcoin naar Bitcoin Cash te springen.

Welke cryptocurrency u ook denkt dat beter is, ze kunnen nog steeds niet allebei worden vergeleken met de kracht van Visa of PayPal, en andere cryptocurrencies met grotere tps.

Hoe heeft Bitcoin Cash gepresteerd??

Volgens CoinMarketCap, met ingang van september 2019, Bitcoin Cash is de 5e grootste cryptocurrency, met een marktkapitalisatie van $ 4.071.694.031, en een munt kost $ 225,90.

Bitcoin Cash heeft een 24-uurs handelsvolume van $ 2.068.136.152, een circulerend aanbod van 18.024.063 BCH en, Leuk vinden Bitcoin, een maximum aantal munten van 21 miljoen.

Toen Bitcoin Cash begon te handelen, was één munt ongeveer $ 555 waard en had een marktkapitalisatie van $ 0.

Dingen veranderden snel en na een periode van vluchtigheid, Bitcoin Cash bereikte in december 2017 een marktkapitalisatie van $ 69 miljard en een prijs per munt van ongeveer $ 4.000.

Aan het einde van de eerste dag werd Bitcoin Cash de derde grootste cryptocurrency na Bitcoin en Ethereum.

Sindsdien heeft Bitcoin Cash dergelijke hoogtepunten niet bereikt en is het een stuk stabieler geworden.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Bitcoin Cash heeft blokken acht keer groter. Bitcoin heeft blokken van 1 MB, terwijl Bitcoin Cash blokken van 8 MB heeft.
  • De splitsing met Bitcoin vond plaats vanwege een meningsverschil over hoe Bitcoin zou moeten schalen. Bitcoin ging SegWit en het bliksemnetwerk implementeren, Bitcoin Cash wilde grotere blokken.
  • Met ingang van september 2019, Bitcoin Cash is de 5e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Momenteel heeft het een marktkapitalisatie van meer dan $ 4 miljard.
  • Er is nog steeds onzekerheid over hoe veilig Bitcoin Cash is. Sommigen zijn van mening dat het minder veilig is door de blokgrootte te vergroten.

Leer Bitcoin Cash te verhandelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me