China’s Cryptocurrency DCEP: wat weten we tot nu toe?

In de afgelopen maanden hebben de aankondigingen dat de Chinese cryptocurrency binnenkort gelanceerd kan worden, veel bezorgdheid en interesse gewekt.

Maar wat hoopt de cryptocurrency van China precies te bereiken? Hoe vergelijkbaar zal hun virtuele valuta zijn met cryptocurrency in het algemeen?

Het is zeer waarschijnlijk dat het niet zal worden gedecentraliseerd en zal worden een manier om de Chinese bevolking nog verder te beheersen.

In dit artikel zullen we kijken naar wat we precies al weten over de nieuwe cryptocurrency van China en wat ze er zogenaamd mee hopen te doen.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Wat hoopt de cryptocurrency van China te bereiken??

dcep, china cryptocurrency

De cryptocurrency van China wordt gemaakt door The People’s Bank Of China (PBOC) en dat zijn ze geweest er meer dan vijf jaar aan gewerkt en de technologie achter de cryptocurrency is klaar sinds 2018.

We weten nog niet wanneer het zal gaan werken, we weten alleen dat het ‘binnenkort’ zal worden gelanceerd.

Sommige bronnen geloven het zou kunnen worden gelanceerd op 11 november 2019 die bekend staat als ‘Singles Day’ en een van de drukste winkeldagen in China is.

Er wordt aangenomen dat de cryptocurrency naast de yuan, de nationale valuta van China, zal werken en dat gebruikers deze internationaal kunnen gebruiken.

Anderen geloven dat het zal waarschijnlijk het fysieke geld in China volledig vervangen. Hoe mogelijk dit zal zijn, is nog niet bekend.

Het is nog heel vroeg en we moeten nog weten hoe het zelfs zal heten some noemden het ‘DC / EP’Of DCEP, wat staat voor Digitaal valuta / elektronisch betalingssysteem.

Wat bekend is, is dat de cryptocurrency is ontworpen om China meer controle te geven over zijn financiële systeem.

DCEP’s doel

Volgens Mu Changchun, de adjunct-directeur van de Paying-divisie van PBOC, is het doel van de Chinese cryptocurrency het volgende:

  • De vraag van het publiek naar andere cryptografische activa beteugelen;
  • De soevereiniteit van de Chinese nationale munteenheid consolideren;
  • Ervoor zorgen dat de centrale bank de controle behoudt over het monetair beleid dat van invloed is op de valuta;
  • De kans vergroten dat mensen de valuta gebruiken;
  • Verdeel het risico dat alle bevoegdheden rechtstreeks in handen zijn van de centrale bank;
  • En moedig concurrentie aan tussen de organisaties die de cryptocurrency ontvangen.

Mu zei ook dat China’s cryptocurrency DCEP de Chinese overheid dat zal toestaan het witwassen van geld, omkoping en andere illegale transacties efficiënter volgen.

China zal ook transacties binnen en buiten China kunnen volgen om te zien hoe mensen het gebruiken.

Dit geeft hen meer inzicht in hoe goed de Chinese economie presteert en mogelijk de wereldeconomie als deze wereldwijd een vlucht neemt.

Met dergelijke informatie zullen schuldeisers dat nauwkeuriger kunnen doen de kredietwaardigheid van kredietnemers beoordelen ook.

Een dergelijke actie is echter ook een reden tot bezorgdheid en geeft China mogelijk veel te veel controle.

Daarom is het waarschijnlijk dat mensen uit andere landen er geen gebruik van zullen willen maken. Landen kunnen het om deze reden zelfs verbieden.

Bovendien is dit niet echt in overeenstemming met waar cryptocurrency gewoonlijk voor staat, namelijk transparantie en het verwijderen van centrale banken om te controleren hoe geld werkt..

Dit zal liefhebbers van cryptocurrency afschrikken.

Is DCEP een reactie op Weegschaal?

dcep en facebook libra

Gedeeltelijk wel.

Naar China, De Weegschaal van Facebook project wordt gezien als een bedreiging dat geeft de VS te veel controle over cryptocurrency, ondanks dat de VS er geen controle over hebben.

En het is niet alleen China dat zich zorgen maakt over Weegschaal, ook veel andere landen maken zich zorgen. India heeft al zijn intenties aangekondigd om Weegschaal mogelijk te verbieden.

Hoewel de Chinezen aan hun cryptocurrency werkten voordat Libra werd aangekondigd, kan het zijn dat Libra het belang van de release ervan heeft versneld.

Maar China probeert niet alleen de Weegschaal van Facebook te bestrijden, het probeert ook met name alle cryptocurrency uit te wissen Bitcoin.

U weet misschien al dat de relatie van China met cryptocurrency niet altijd even goed is geweest. Voor starters, de Chinezen verboden ICO’s beweren dat tot 90% van hen frauduleus is.

Maar de Chinezen hebben lange tijd geprobeerd de dominantie van de yuan te doen gelden en de Amerikaanse dollar als reservevaluta van landen te vervangen..

Ongeveer 58% van alle buitenlandse reserves is in Amerikaanse dollars en 40% van de wereldschuld is in Amerikaanse dollars, volgens de IMF.

China wil mogelijk ook SWIFT en andere internationale betalingsproviders die het westen domineren, omzeilen.

Wat gebeurt er met andere in China gevestigde cryptocurrencies?

China’s lancering van DCEP kan slecht nieuws zijn voor zowel Tron als NEO, twee van ‘s werelds grootste cryptocurrencies.

Volgens CoinMarketCap op het moment van schrijven, Tron is de 11e grootste cryptocurrency en NEO is de 22e.

Tot dusver is er geen nieuws over wat er met deze twee cryptocurrencies zal gebeuren wanneer de nationale cryptocurrency van China wordt gelanceerd.

Hoewel ze zich zorgen moeten maken omdat China zou ze kunnen proberen te verbieden.

Of het is mogelijk dat ze een aantal serieuze wijzigingen moeten aanbrengen. Beide cryptocurrencies zullen op een heel andere manier werken dan die in China.

Ze richten zich allebei op slimme contracten, iets wat China’s cryptocurrency DCEP misschien over het hoofd ziet.

Hoe werkt het??

elektronische betaling in digitale valuta

De ins en outs van hoe de cryptocurrency van China zal werken, moet nog worden onthuld.

Het is zelfs mogelijk dat China dergelijke informatie niet onthult en de technologie erachter zal niet open-source zijn en geheim worden gehouden.

Vermoedelijk, DCEP kan tot 300.000 transacties per seconde beheren, hoewel het veel te vroeg is om te zeggen of dit überhaupt mogelijk is.

Wat bekend is, is dat mensen en bedrijven kunnen een virtuele portemonnee downloaden waarmee ze hun yuan kunnen omzetten in cryptocurrency.

We weten nog niet of deze wallets uitsluitend door de PBOC zullen worden uitgegeven of dat sommige particuliere bedrijven hun eigen portemonnee kunnen uitgeven..

Geen mijnbouw?

Het is ook bekend dat alleen de PBOC DCEP kan uitgeven, wat waarschijnlijk betekent dat er geen mijnbouw zal zijn.

Er zal een tweeledig systeem zijn waar de PBOC en commerciële banken zullen uitgeven DCEP, hoewel de centrale bank hiervoor volledig zou worden betaald.

Als dit het geval is, kan het een bewijs van inzet, gedelegeerd bewijs van inzet of vergelijkbaar algoritme gebruiken om transacties te valideren en nieuwe munten te creëren.

Alle validaties zullen waarschijnlijk rechtstreeks via de PBOC verlopen op dezelfde manier als de yuan momenteel werkt.

Voor liefhebbers van cryptocurrency is dit niet erg aantrekkelijk en kan het ook betekenen dat DCEP dat wel zal zijn kwetsbaarder voor aanvallen.

Maar het is ook de moeite waard om te vermelden dat China eenvoudigweg geen van deze algoritmen gebruikt en dat de cryptocurrency op dezelfde manier zal werken als Visa of een andere gecentraliseerde betalingsprocessor..

Dit betekent waarschijnlijk ook dat als het gaat om on-chain governance, alle besluitvorming ook via de PBOC zal verlopen.

Normale mensen zullen waarschijnlijk niet te zeggen of te stemmen hebben over hoe de cryptocurrency in de loop van de tijd groeit.

De cryptocurrency van China is meende geen algoritme te hebben om het aanbod te beperken, zoals Bitcoin behoudt de PBOC de volledige controle.

Zullen handelaren kunnen profiteren van de cryptocurrency van China??

china cryptocurrency

Mogelijk is dit mogelijk.

Hoewel het kan zijn dat in plaats van de yuan te vervangen, de Chinese cryptocurrency naast de yuan zal werken, kunnen ze zelfs qua waarde aan elkaar verbonden zijn..

Dit kan betekenen dat u bij het handelen in cryptocurrency gewoon in de yuan handelt.

De eerste bedrijven die het DCEP wordt Alibaba en Tencent, samen met Union Pay, een vereniging van Chinese banken.

En dus is het zeer waarschijnlijk dat mensen via deze organisaties voor het eerst de cryptocurrency in handen zullen krijgen.

Sommigen hebben gespeculeerd of China’s cryptocurrency zou de volgende stablecoin kunnen zijn. Veel stablecoins, vooral in het geval van Tether, blijken niet zo stabiel te zijn.

In het geval van Tether moest de cryptocurrency gekoppeld zijn aan de waarde van de Amerikaanse dollar, maar na verloop van tijd werd onthuld dat dit niet het geval was.

Een soortgelijk fenomeen zou kunnen gebeuren met de DCEP en de yuan.

China is niet het enige land dat een nationale cryptocurrency creëert. Venezuela creëert ook zijn eigen, gesteund door zijn oliereserve genaamd ‘Petro’.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • China’s cryptocurrency DCEP zal in wezen een virtuele versie van de yuan zijn. Het zal vermoedelijk al het fysieke geld vervangen.
  • Het zal worden gedistribueerd en gecontroleerd door de People’s Bank of China. Ze zullen beslissen hoe het zich ontwikkelt en bepalen hoeveel er wordt gemaakt.
  • China hoopt DCEP zal Bitcoin en de Amerikaanse dollar internationaal inhalen. China streeft er al heel lang naar om van de yuan een wereldwijde reservevaluta te maken.
  • DCEP wordt waarschijnlijk begin 2020 uitgebracht. Hoewel we hier vijf jaar aan hebben gewerkt, kan de aanstaande lancering van Libra de inspanningen van China hebben versneld.

Leer handelen met onze cryptocurrency-handelscursus

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me