China’s ingewikkelde relatie met cryptocurrency

Het onderwerp van vandaag zal de gecompliceerde relatie tussen China en cryptocurrency. Door de jaren heen is de op een na grootste economie ter wereld behoorlijk eigenwijs geweest met betrekking tot de hausse in cryptocurrency. Waarom is dat?

Het is belangrijk om deze relatie te analyseren, omdat de cruciale deelname van China en de onmiskenbare invloed op de wereldeconomie alleen maar zullen toenemen. Het hebben van zo’n krachtige speler op de wereldmarkt die wegdrijft van cryptocurrencies en blockchain kan niet alleen de toekomst van de wereldhandel beïnvloeden, maar ook een voorbeeld zijn voor andere landen om te volgen.

Of het een negatieve of een positieve richting is, kunnen we niet echt zeggen, maar we zullen proberen de redenen achter de opvattingen van het land over cryptocurrency samen te vatten en te begrijpen..

Voordat we er echter op ingaan, laten we u een paar interessante feiten over China vertellen om te proberen te begrijpen waarom het zo belangrijk is om te praten over de relatie tussen het land en de blockchain-technologie, waarvan velen het erover eens zijn dat dit de toekomst is van financiële transacties en betalingen..

  • De exporteconomie van China groeide tussen de jaren zeventig en 2010 met ongeveer 1.000%.

  • China heeft na de VS het grootste aantal miljardairs.

  • China staat bekend als de ‘fabriek van de wereld’ vanwege zijn enorme productie- en exportbasis.

  • In de afgelopen 10 jaar is het gemiddelde gezinsinkomen in China met meer dan 400% gestegen.

  • China is erin geslaagd meer mensen uit de armoede te halen dan enig ander land ter wereld.

  • China is ‘s werelds grootste exporteur en op een na grootste importeur van handelsgoederen.

  • In termen van FDI (Foreign Direct Investment) is China de op een na grootste aanbieder en de grootste ontvanger.

  • Tegen 2025 zal het bbp van China dat van de VS naar verwachting inhalen.

  • De Chinese overheid heeft biljoenen dollars geïnvesteerd in infrastructuur om ervoor te zorgen dat de economie groeit, nieuwe bedrijven zich ontwikkelen en consumenten groeien en tevreden zijn..

  • Volgens het IMF (Internationaal Monetair Fonds) heeft China de grootste deviezenreserves ter wereld, met een waarde van 3.073 miljard dollar (december 2018).

U kunt meer intrigerende informatie vinden over de economische en handelsimpact van China hier.

Laten we teruggaan naar het belangrijkste gespreksonderwerp: China en cryptocurrency!

Regulatie

Vorig jaar heeft de People’s Bank of China (PBOC), de centrale autoriteit die alle financiële instellingen reguleert en verantwoordelijk is voor het opstellen van het monetaire beleid van het land, duidelijk gemaakt dat cryptocurrency niet gewenst is..

Volgens de eerste verklaring van begin 2018, de toegang tot alle binnenlandse en buitenlandse cryptocurrency-uitwisselingen en ICO-websites wordt geblokkeerd. China streeft ernaar om alle handel in cryptocurrency te stoppen met een solide verbod op buitenlandse beurzen.

De hoogste instantie voor economische planning heeft ook nieuwe regels voorgesteld die alle lokale mijnbouwfaciliteiten voor cryptocurrency zullen sluiten.

Om iedereen eraan te herinneren, is cryptocurrency-mijnbouw het proces van het valideren van transacties op het netwerk van digitale vormen van geld zoals Bitcoin of Ethereum en het ontvangen van munten als beloning. Hiervoor heeft u krachtige hardware nodig die grote hoeveelheden elektriciteit verbruikt.

China is eigenlijk de thuisbasis van ‘s werelds grootste cryptocurrency-mijnbouwbedrijven vanwege goedkope elektriciteit in de kolenrijke regio’s Xinjiang en Binnen-Mongolië. Chinese mijnwerkers hebben hun machines ook ingezet in de zuidelijke provincies Yunnan en Sichuan om te profiteren van de goedkope waterkracht die tijdens het regenseizoen in het gebied beschikbaar is..

Chinese mijnwerkers zullen echter hoogstwaarschijnlijk hun bases in Yunnan en Sichuan moeten opgeven en overwegen naar het buitenland te verhuizen als ze cryptocurrencies willen blijven delven..

De verwachting is dat als gevolg van de nieuwe wetten, Bitcoin-mijnbouw zal niet langer worden gedomineerd door China en meer gedecentraliseerd worden.

Dit is niet de eerste keer dat we horen over autoriteiten die een Bitcoin-mijnbouwverbod in China.

Begin 2018 hebben China’s belangrijkste regelgevers op het gebied van internetfinanciering bedrijven ook een bericht gestuurd om te beginnen met het verlaten van de cryptocurrency-mijnbouw vanwege het hoge risico van speculatie met virtuele valuta. De bestelling ging niet door, maar veel lokale mijnwerkers werden gedwongen op zoek te gaan naar alternatieve opties in landen als Canada en de VS..

Eind 2018 werd ook aangekondigd dat China alle toegang tot meer dan 120 websites die worden beheerd door offshore cryptocurrency-uitwisselingen blokkeert en handelsdiensten aanbiedt aan de burgers van het land..

Binnenlandse websites met betrekking tot cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, zullen ook worden gecontroleerd en afgesloten.

Al deze acties, gericht op het elimineren van vrijwel elk spoor dat leidt tot cryptocurrency, cryptocurrency-handel en initial coin offerings (ICO’s) op zowel lokaal als wereldwijd niveau, zullen de markt volledig vernietigen..

“Om financiële risico’s te voorkomen, zal China de maatregelen opvoeren om onshore of offshore platforms te verwijderen die verband houden met virtuele valutahandel of ICO’s”, aldus een publicatie die is aangesloten bij de People’s Bank of China (PBOC)..

Waarom verbood China Bitcoin-handel en -uitwisseling??

China bitcoin-verbod

De belangrijkste reden achter de intensiteit van dergelijke acties is om de lokale economie te beschermen en zorgen over financiële instabiliteit weg te nemen.

Blockchain- en cryptocurrency-gerichte online mediakanalen werden ook gesloten. Dit was nogal jammer, want sommigen van hen haalden miljoenen dollars aan durfkapitaal op. De Chinese internetwaakhond blokkeerde vorig jaar hun officiële openbare accounts vanwege schendingen van de nieuwe regelgeving.

Om verder te illustreren hoe het land denkt over cryptocurrencies en hun potentiële verspreiding in ons dagelijks leven, heeft de centrale wijk Chaoyang in Peking in augustus 2018 ook een kennisgeving uitgegeven waarin staat dat hotels, kantoorgebouwen en winkelcentra geen evenementen mogen organiseren die cryptocurrencies promoten..

China en ICO’s

ICO’s zijn een vorm van crowdsourced fondsenwerving waarbij bedrijven hun eigen, nieuw gecreëerde cryptocurrencies (tokens genaamd) inwisselen voor betalingen in bestaande cryptocurrencies, meestal een gevestigde zoals Bitcoin of Ethereum. Door dit te doen, profiteren ICO-investeerders wanneer hun nieuwe tokens sneller waarde beginnen te krijgen dan de cryptocurrency waarmee ze ervoor betaalden tijdens de crowdsourcing-fase..

Afgelopen september hebben Chinese toezichthouders ICO’s officieel verboden. Ze beschreven ICO’s als ‘ongeoorloofde illegale geldinzamelingsactiviteiten’.

ICO’s en elk ander platform dat cryptocurrency-uitwisselingsoperaties uitvoert, werd gevraagd om hun activiteiten te verplaatsen naar landen waar dergelijke activiteiten zijn toegestaan, zoals Singapore.

Resultaten

resultaten van het verbod op bitcoin in China

Sinds de officiële aankondiging vorig jaar zijn bijna 100 cryptocurrency-uitwisselingen en bijna hetzelfde aantal ICO-projecten in China gesloten.

Als gevolg hiervan is het handelspaar Yuan-Bitcoin aanzienlijk gedaald van 90% tot minder dan 5% van ‘s werelds totale Bitcoin-transacties, volgens Shanghai Securities News..

De plaatsvervangend gouverneur van de centrale bank zei: “ Als de zaken nog steeds waren zoals ze aan het begin van het jaar waren, zou meer dan 80 procent van de wereldwijde bitcoinhandel en ICO-financiering in China plaatsvinden – hoe zouden de dingen er vandaag uitzien? Het is echt heel eng. “

Volgens hem was het inperken van cryptocurrency-uitwisselingen, ICO’s en elke andere activiteit met betrekking tot cryptocurrency de absoluut juiste beslissing voor het land..

De Crypto-verbod in China resulteerde in een stijgende omzet in buitenlandse transacties, wat leidde tot omzeiling van de regelgeving. Dit is behoorlijk riskant voor het monetaire systeem vanwege de onwettige uitgifte van cryptocurrency. Dit omvat schema’s en marketingaanvallen om de minder crypto-savvy burgers van hun geld te ontdoen.

De People’s Bank of China (PBOC) beschouwt digitale valuta als illegaal omdat ze niet worden uitgegeven door een erkende monetaire instelling. Niet alleen dat, maar aangezien ze geen enkele wettelijke status hebben, is China niet geneigd om ze gelijk te stellen aan geld en adviseert het hun burgers om hun circulatie als valuta niet te gebruiken..

Veel financiële experts denken echter ook dat de realistische implicaties van het verbod op het uitwisselen van cryptovaluta’s, handel en ICO’s laag zijn en dat er geen manier is om de handel in cryptovaluta volledig te verbieden..

Zoals eerder vermeld, is China de thuisbasis van het grootste aantal Bitcoin-mijnbouwbedrijven ter wereld vanwege de vele regio’s die goedkope gesubsidieerde elektriciteit aanbieden. Mijnbouw is voor veel Chinezen een winstgevende onderneming geworden. Het verbod door de Chinese autoriteiten zal zeker een negatieve impact hebben op de algehele cryptocurrency-markt.​Strengere regelgeving zal wegen op het cryptocurrency-universum, “ zoals veel specialisten en zakenmensen zeggen, waaronder Wayne Cao, die een bedrijf heeft dat onlangs 10 miljard tokens heeft aangeboden in een ICO.

Andere financiële experts denken dat het slechts een kwestie van tijd is voordat China het verbod op cryptocurrency opheft. De veerkrachtige aard van cryptocurrencies zal hen helpen een comeback te maken en daarmee zouden steeds meer regels moeten worden gepland en toegepast.

Uiteindelijk zal het vinden van een manier om gedecentraliseerde, reguleringsvrije en blockchain-gebaseerde virtuele valutamarkt te verbieden of effectief te reguleren inderdaad een grote uitdaging blijven voor elke regelgevende instantie, zelfs als het China is waar we het over hebben..

Ook het verbieden van lokale ICO’s en cryptocurrency-uitwisselingsplatforms kan het probleem niet echt oplossen, aangezien veel handelaren en zakenlieden zich tot buitenlandse platforms wenden om te blijven deelnemen aan virtuele valutatransacties. Al met al kunnen ICO’s en virtuele valutahandel ondanks het officiële verbod niet volledig uit China worden teruggetrokken.

Advertenties voor cryptocurrencies verschijnen niet meer, wat waarschijnlijk een van de meest zichtbare resultaten is van de strakke cryptocurrency-regelgeving die vorig jaar in werking is getreden.

In China is het vrij gebruikelijk dat mensen VPN’s (virtuele privénetwerken) gebruiken om cryptocurrencies te verhandelen, aangezien veel uitwisselingsplatforms zijn verhuisd naar Japan of Singapore. Het promoten van deze platforms en het aantrekken van nieuwe mensen kan echter een beetje moeilijk zijn, aangezien het promoten van gerelateerde bedrijfsprogramma’s u in de gevangenis kan brengen.

Japan en Singapore zullen ook profiteren van de nieuwe order van PBOC, waarin staat dat financiële instellingen moeten stoppen met het verstrekken van financiering voor activiteiten die verband houden met cryptocurrencies in China. U kunt de handel niet volledig afbreken. Mensen die dat willen doen, moeten ergens heen. Ze zullen zich wenden tot Singapore en Japan en daar kan China uiteindelijk niets aan doen.

Laatste gedachten

Hoewel veel landen en internationale zakenmensen blockchain-financiering, digitale financiering en slimme financiering beschouwen als de volgende logische en zeer aantrekkelijke stap in de richting van decentralisatie van de financiële wereld, zijn er landen als China die nog ver verwijderd zijn van deze trend..

Niet alleen ver weg, maar ook alles in het werk om ervoor te zorgen dat alle cryptocurrency-gerelateerde platforms, verkooppunten en activiteiten volledig worden weggevaagd.

China wil ervoor zorgen dat blockchain-technologie de belangen van consumenten niet schaadt en de stabiliteit van de financiële markt niet aantast.

Aan de andere kant is er de hele kwestie van theorie versus praktijk. Mensen die geïnteresseerd zijn in handelen, mijnbouw en deel uitmaken van de digitale financiële gemeenschap, zullen verhuizen, VPN’s gebruiken of andere manieren vinden om te oefenen wat ze aantrekkelijk vinden.

Laten we de situatie nog een keer samenvatten:

  • Hoewel China de thuisbasis is van ‘s werelds grootste cryptocurrency-mijnbouwbedrijven, veel Bitcoin-mijnen in China zijn gestopt met werken of zijn verhuisd naar een nieuwe locatie begin 2018.

  • Cryptocurrency-uitwisselingen of handelsplatforms werden effectief verboden. Het uitvoeren van dergelijke activiteiten wordt als illegaal beschouwd en kan u gevangenisstraf opleveren.

  • Commerciële banken en betaalbedrijven werden veroordeeld tot sluit alle Bitcoin-handelsaccounts en niet om te werken met of enige vorm van cryptocurrency-betalingen te accepteren of cryptocurrency-transacties uitvoeren.

  • Het promoten van cryptocurrency exchange of online handelen is illegaal.

  • Wat betreft het Bitcoin-verbod in China, het bezit van Bitcoin is nog steeds legaal, maar handelen is illegaal.

De toekomst is positief

bitcoin toekomst

Bitcoin en andere cryptocurrencies vinden hun weg terug naar de Chinese media-schijnwerpers na een paar jaar van stagnatie.

Nadat Facebook onlangs zijn nieuwe cryptocurrency-project, Libra genaamd, aankondigde, kondigde de Chinese staatsmedia, Xinhua News Agency, aan dat de interesse van investeerders in cryptocurrencies toeneemt. De recente piek is te wijten aan het feit dat Bitcoin kenmerken aanneemt van een ‘veilige haven’, in vergelijking met macro-economische vertraging en enorme volatiliteit op de wereldwijde kapitaalmarkten..

Cryptocurrencies beginnen tekenen van herstel te vertonen. Eerder deze zomer is het aantal zoekopdrachten naar Bitcoin-gerelateerde onderwerpen in China gestegen.

Niet alleen dat, maar Huobi, een Chinese cryptocurrency-uitwisseling app die naar Singapore verhuisde na het harde optreden in China van 2017-2018, was populair in de Chinese iOS App Store.

Hoewel cryptocurrency dit jaar meer media-aandacht heeft gekregen, moeten we nog zien of China zal beslissen om zijn regelgeving tegen cryptocurrency te verzachten of niet..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me