De rebound van Bitcoin is niets nieuws

De opleving van Bitcoin kreeg veel aandacht in 2019, zoals u waarschijnlijk wel weet.

Even leek het erop dat het terug zou klimmen naar de hoogtepunten die het in december 2017 bereikte, een beetje verlegen van $ 20 duizend per munt.

Maar laten we meteen ter zake komen; dit terugveren is niets nieuws en het zal waarschijnlijk weer gebeuren.

Er zijn er die geloven dat een nieuwe enorme zwaai naar zo’n hoog niveau onvermijdelijk is en er zijn er die minder optimistisch zijn.

De Winklevoss tweeling, twee van de beroemdste Bitcoin-investeerders zijn van mening dat, totdat Bitcoin een totale marktkapitalisatie van $ 7 biljoen bereikt, de geschatte kapitalisatie van goud, het nog steeds ondergewaardeerd is.

Of Bitcoin al dan niet ondergewaardeerd is, is zeer de vraag.

Op het moment van schrijven, volgens CoinMarketCap, het wordt gewaardeerd op $ 163.745.506.861 en dus heeft het nog een lange weg te gaan om de schatting van de Winklevoss-tweeling te bereiken.

Wat je ook gelooft, de rebound van Bitcoin is niets nieuws en zal waarschijnlijk keer op keer gebeuren. We zullen je vertellen waarom.

Kijkend naar de prijsgeschiedenis van Bitcoin

bitcoin prijsgeschiedenis

Door naar de geschiedenis van Bitcoin te kijken, kunnen we zien waarom de rebound van Bitcoin niet helemaal uniek is.

U kunt zien hoe de prijs van Bitcoin is gestegen van $ 0,00 toen deze voor het eerst werd vrijgegeven naar $ 0,10 in oktober 2010.

Dat alleen al is een grote beweging.

Maar de laatste tijd waren de prijsstijgingen van Bitcoin natuurlijk dramatischer.

2017 was het wildste jaar. De prijs van Bitcoin steeg van net onder $ 1.000 in mei tot bijna $ 20.000 in december.

Maar toen kwam Kerstmis 2017 en daarmee kwam er een enorme schok op de markt.

De prijzen daalden tot $ 12.000 en toen kwam 2018 en de zaken leken alleen maar erger te worden en bereikten in februari de grens van $ 6.000.

Prijsstijgingen van $ 5.000 naar $ 10.000 mogen niet over het hoofd worden gezien als enorme prestaties.

Markten bewegen in cycli

Wat u moet begrijpen, is dat markten in cycli werken.

De prijsschommelingen van Bitcoin zijn alleen uniek omdat het extreem volatiel en vluchtiger is dan enig ander marktinstrument.

Daarom krijgt het zoveel aandacht; zoiets heeft nog nooit bestaan.

Alle markten ondergaan enorme schommelingen.

Wat de neiging heeft om te gebeuren, is dat ze door bullish uptrends gaan, gedurende een bepaalde periode variëren, een bearish neerwaartse trend doormaken, opnieuw beginnen met varieren en de cyclus herhalen..

Is Bitcoin anders??

Bitcoin is op een aantal manieren anders.

Hoewel de meeste markten de bovengenoemde cyclus doorlopen, is die van Bitcoin een beetje anders. U moet begrijpen wat de prijzen opdrijft.

De meeste bitcoinhandelaren zijn amateurhandelaren. Ze weten niet veel van handelen en worden meer het slachtoffer van de emoties dan professionele handelaren.

Dit betekent dat wanneer de markt omhoog of omlaag beweegt, ze de neiging hebben om overdreven opgewonden te raken en te kopen of verkopen in plaats van te wachten en een goede analyse uit te voeren..

Maar niet alle Bitcoin-handelaren zijn zo. Er zijn ook ‘walvissen’ op de markt betrokken.

Walvissen zijn grote institutionele handelaren die de koopkracht hebben om in één keer grote hoeveelheden Bitcoin te kopen en verkopen.

Zal Bitcoin opnieuw de grens van $ 20.000 bereiken??

bitcoin-prijs, bitcoin en groene pijl omhoog

Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden.

Omdat Bitcoin nog relatief jong is, is het moeilijker om erachter te komen hoe trends werken.

Hoewel marktcycli gebruikelijk zijn voor de meeste marktinstrumenten, zoals forex of aandelen, bijvoorbeeld bij Bitcoin, hebben we niet de historische gegevens om dat te bevestigen.

Het is heel goed mogelijk dat naarmate Bitcoin door meer mensen wordt geadopteerd, het weer omhoog gaat en punten bereikt die dichtbij die hoogte liggen. Er wordt doorgaans aangenomen dat verdere acceptatie zal leiden tot een prijsstijging.

Zo’n enorme toename vereist waarschijnlijk zeer positief nieuws of veel grootschalige adoptanten zoals walvissen om mee te doen.

Maar raak niet te opgewonden. Het bovenstaande is puur speculatie. Er zijn nog tal van andere redenen waarom dergelijke prijzen niet meer zullen worden gezien.

Een ongelovige is Binance, oprichter Changpeng Zhao (vaak CZ genoemd). In plaats daarvan is hij van mening dat de markt enigszins volwassen is en minder snel naar dergelijke hoogtepunten zal fluctueren.

Bovendien zegt CZ dat, ondanks de bullish swing naar boven, de Binance-beurs niet zoveel toename van de activiteit van individuele of institutionele handelaren heeft gezien..

CoinTelegraph lijkt dit te bevestigen.

Hun onderzoek suggereert dat Google-zoekopdrachten naar Bitcoin slechts 10% zijn van wat ze waren in 2017. Voor hen, Bitcoin FOMO is nog begonnen.

Deze tweede bullish trend lijkt meer te worden beïnvloed door institutionele handelaars.

Wat we misschien beginnen te zien, is dat meer institutionele handelaren aan boord komen en het effect van individuele handelaren die lange tijd de prijsbewegingen in Bitcoin domineerden, overweldigen..

De limiet op Bitcoin komt steeds dichterbij

Een ander probleem om mee te kampen is dat Bitcoin een totale capaciteit heeft voor 21 miljoen munten en dat er bijna 18 miljoen in omloop zijn.

Het is heel goed mogelijk dat wanneer het totale aantal munten is gedolven, de prijzen alleen maar stijgen.

Dit zal waarschijnlijk nog een paar jaar duren, want naarmate het dichter bij de limiet komt, wordt elk blok steeds moeilijker te ontginnen.

Regelgeving is een groter probleem dan ooit

Regelgeving voor cryptovaluta wordt steeds meer een probleem. Het hangt inderdaad al heel lang boven Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Nu Facebook Libra heeft aangekondigd, kunnen de VS ze eindelijk eens hard aanpakken.

Donald Trump heeft op Twitter al verklaard dat hij niet gelooft dat cryptocurrencies echt geld zijn en dat hun waarde gebaseerd is op “ijle lucht”.

Als de VS Bitcoin gaat verbieden, kan dit een grote klap zijn voor de hele cryptocurrency-gemeenschap.

Of, als ze Bitcoin niet verbieden, kunnen ze strenge wetten opleggen aan het gebruik ervan, wat de prijs aanzienlijk kan schaden.

Zal Bitcoin ooit dezelfde dieptepunten bereiken als 2018?

bitcoin-prijs dieptepunten, bitcoin daalt in het water

Ja, dit is ook heel goed mogelijk en maakt allemaal deel uit van het handelsspel.

Een algemene regel over handelen is dat wanneer mensen die niet handelen ergens over beginnen te praten, dit een teken is dat de prijzen waarschijnlijk in een neerwaartse trend zullen gaan..

Bovendien zijn er natuurlijk critici die beweren dat Bitcoin in werkelijkheid niets waard is. Dat is gewoon niet waar. Mensen vergeten dat er een waarde schuilt achter waartoe ze in staat zijn.

Het is nooit gehackt of verwijderd en mensen vergeten gemakkelijk hoe het al meer dan 10 jaar met succes werkt, wat een bewijs is van hoe goed het werkt.

Mensen vergeten ook dat de waarde van Bitcoin ook wordt ondersteund door de kracht en het werk op het netwerk, zoals mijnbouw.

Als je de waarde van Bitcoin deconstrueert, kun je daar niet echt stoppen. Je moet ook rekening houden met fiatgeld en als je erover nadenkt, zit er nergens een echte waarde achter.

Er zijn ook technische zaken waarmee u rekening moet houden.

En het allerbelangrijkste, schaalvergroting, Dit is het probleem waarbij cryptocurrencies beginnen te vertragen naarmate hun maximale capaciteit dichterbij komt.

Op de lange termijn kunnen al deze dingen Bitcoin omverwerpen, maar voorlopig zal Bitcoin waarschijnlijk wilde hoogte- en dieptepunten blijven bereiken totdat er iets is om het op zijn plaats te houden..

Langetermijnstrategieën zijn het beste voor Bitcoin

Misschien is de beste manier om van Bitcoin te profiteren, het toepassen van een langetermijnstrategie.

Als u geïnteresseerd bent in het verhandelen van Bitcoin, is het misschien de moeite waard om te wachten tot het een nieuw dieptepunt bereikt en het vast te houden (of hodl als u wilt) tot de volgende bullmarkt.

Het kan zijn dat u meer dan een jaar of twee nodig heeft om deze strategie te realiseren.

Houd er rekening mee dat u als handelaar waarschijnlijk nooit volledig zult profiteren van de hoogste en laagste punten.

Zal Bitcoin ooit stabiel zijn?

zal de prijs van bitcoin stabiel zijn, bitcoin balancerend op een dunne draad

Niet in de nabije toekomst.

Dit is goed voor handelaren, maar misschien niet goed voor degenen die denken dat Bitcoin onvermijdelijk geaccepteerd zal worden als een vorm van betaling..

Stabiele munten

Stablecoins zijn cryptocurrencies die met opzet zijn ontworpen om niet vluchtig te zijn.

Een voorbeeld zou zijn Stasis Eurs, een cryptocurrency die direct is gekoppeld aan de waarde van de euro.

Een ander recenter voorbeeld is de Weegschaal van Facebook.

Weegschaal is zo ontworpen dat wanneer je het bij hen koopt, ze nieuwe Weegschaalmunten maken en wanneer je ze terugruilt voor de originele valuta, worden die Weegschaalmunten vernietigd.

Omdat stablecoins de prijsfluctuaties missen die reguliere cryptocurrencies hebben, zijn ze moeilijker te verhandelen.

Stablecoins zijn misschien wel de beste optie om in te investeren als u enorme prijsfluctuaties wilt vermijden.

Kernpunten

  • Bitcoin is het meest volatiele marktinstrument ter wereld. Ja, het is heel goed mogelijk dat we weer vergelijkbare bullish markten zullen zien.
  • De Bitcoin markt is volwassen geworden. De activiteit rond de tweede enorme stijging van Bitcoin was niet zo groot als mensen dachten dat het zou zijn.
  • Bitcoin heeft nog steeds te kampen met regelgeving. Het lijkt de algemene toon in de VS en andere landen te zijn dat er eindelijk regelgeving komt, wat zeker een negatieve invloed zal hebben op de prijs..
  • Handelsstrategieën op lange termijn zijn het meest effectief. Dit kan lang duren, zelfs jaren.

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me