Een algemene blik op de cryptocurrency-markt – wat te verwachten in 2021?

Nu zijn cryptocurrencies niet alleen een "internet ding". Ze beëindigen nu eindelijk beschuldigingen van "Oplichting" of "Ponzi-schema’s" zoals sommige critici ze hebben genoemd. Dingen zijn veranderd. Nu zijn het niet alleen particuliere beleggers die investeren. We hebben het over grote wereldberoemde financiële instellingen, die veel geld in Bitcoin investeren.

20 oktober 2020 zal worden herinnerd als een historische datum voor cryptocurrencies. Op deze dag besloot het grootste betalingsplatform ter wereld, Paypal, het zijn gebruikers mogelijk te maken om cryptocurrencies op zijn platform te kopen. Dit nieuws veroorzaakte niet alleen tumult onder de aanhangers van cryptocurrencies, maar verraste ook de critici.

Dit moment markeerde het begin van de crypto-bull-run, waar de prijs van Bitcoin op 8 januari 2021 naar een nieuw record van $ 41.941 ging. Dit was een nieuwe mijlpaal voor Bitcoin. Weinigen dachten in 2009, toen Bitcoin werd gelanceerd, dat er een dag zou komen waarop Bitcoin het prijskaartje van $ 40.000 zou bereiken en zelfs zou overschrijden.!

2020 – Het jaar waarin het institutionaliseringstijdperk van cryptocurrencies begon

Over het algemeen is 2020 geen goed jaar geweest. Het is een jaar dat we allemaal zo snel mogelijk willen vergeten. 2020 zal worden herinnerd als het jaar van de COVID-19-pandemie. We zullen het onthouden als een jaar van isolatie en quarantaine.

De COVID-19-pandemie veroorzaakte aanzienlijke schade aan de wereldeconomie. De manier waarop de cryptomarkt op deze economische veranderingen reageerde, toonde echter aan dat de COVID-19-pandemie in het voordeel van cryptocurrencies ging..

Aanvankelijk kenden cryptocurrencies begin 2020 een drastische daling. In maart ging de prijs van Bitcoin onder $ 4000. Het duurde echter niet lang en cryptocurrencies begonnen zich te herstellen.

Toen de wereldeconomie moeilijke tijden doormaakte, vonden sommige grote investeerders het redelijk om in Bitcoin te investeren. Ze geloven dat Bitcoin zou kunnen dienen als een veilige haven activa en indekken tegen inflatie.

Enkele van de meest prominente investeerders van 2020 in Bitcoin zijn Microstrategy met $ 1,3 miljard; Ruffer-investering met $ 744 miljoen; Vierkant met $ 50 miljoen; Stone Ridge met $ 115 miljoen en Massachusetts Mutual met $ 100 miljoen investering in Bitcoin. Bovendien bedroeg Grijsschaal maar liefst maar liefst $ 13 miljard in crypto-activa onder hun beheer.

Bovendien is JP Morgan begonnen met het bankieren van Gemini en Coinbase; Visa en Mastercard begonnen diensten te verlenen aan cryptocurrency-bedrijven; Paypal lanceerde cryptodiensten en Fidelity introduceerde een nieuw Bitcoin-indexfonds.

Dit zijn enkele van de grootste bewegingen van enkele van de wereldberoemde bedrijven in de richting van cryptocurrencies. En het waren deze investeringen die ervoor zorgden dat cryptocurrencies de bull-run meemaakten met Bitcoin die piekte op $ 41.941 op 8 januari 2021 en Ethereum op $ 1.336 op 10 januari 2021, niet ver van het hoogste punt ooit van $ 1.432 dat het bereikte op 13 januari. , 2018.

Michael Saylor van Microstrategy – The True Bitcoin Supporter in 2020

Michael Saylor, de CEO van Microstrategy – het grootste onafhankelijke beursgenoteerde business intelligence-bedrijf, dat 1,3 miljard dollar in Bitcoin heeft geïnvesteerd, heeft Bitcoin non-stop gepromoot op Twitter en in de reguliere media. Na de enorme investering van het bedrijf, Saylor heeft herhaaldelijk gezegd dat Bitcoin een geavanceerd digitaal goud is en een “meesterwerk van monetaire engineering”.

In een interview met CNBC zei Saylor dat elke institutionele belegger op zoek is naar een veilige haven, en dat is Bitcoin.

“Bitcoin is gemaakt van synthetisch goud van farmaceutische kwaliteit. Het zijn alle voordelen van goud, maar je kunt er niet meer van maken ”, benadrukte Saylor. Verder zei hij dat andere grote bedrijven uiteindelijk hun schatkistpapier in Bitcoin zullen moeten omzetten.

Deze woorden zijn afkomstig van een CEO van het grootste onafhankelijke beursgenoteerde business intelligence-bedrijf, met het toonaangevende enterprise analytics-platform.

bitcoin-prijsgrafiek

Bitcoin prijsbewegingen van alle tijden. Bron: Coinmarketcap

Het feit dat Bitcoin dit punt heeft bereikt, toont het potentieel dat het heeft en zijn toekomst. Als we vertrouwen op de woorden van Saylor, zullen binnenkort andere grote gerenommeerde bedrijven Bitcoin waarschijnlijk zien als een plek waar ze hun schatkistpapier kunnen converteren..

Crypto-marktkapitalisatie overschrijdt $ 1 biljoen

7 januari 2021 is een andere historische datum voor cryptocurrencies, aangezien ze een nieuwe mijlpaal bereikten. Op deze datum overschreed de totale waarde van de marktkapitalisatie van cryptocurrency voor het eerst in zijn geschiedenis $ 1 biljoen.

marktkapitalisatie van cryptocurrency

Grafiek voor totale marktkapitalisatie van cryptocurrency. Bron: Coinmarketcap

Veel mensen waren verrast door deze crypto-prestatie, maar niet de mede-oprichter van Chainlink Sergey Nazarov.

"Hoewel buitenstaanders de cryptocurrency-industrie met een waarde van meer dan $ 1 biljoen als een ongelooflijk belangrijke mijlpaal beschouwen, bevindt onze ruimte zich in werkelijkheid nog in een van de zeer vroege stadia van ontwikkeling en groei.," zei Nazarov.

Analisten zijn van mening dat deze stijging is gekomen na alle bovengenoemde institutionele investeringen. Volgens hen verliezen deze investeerders het vertrouwen in de dollar en investeren ze in activa zoals Bitcoin.

“Er is een enorm prijsniveau bereikt en Bitcoin heeft bewezen dat dit niet de activaklasse is waarmee je wilt rommelen. Het heeft zich vandaag aan alle ongelovigen bewezen ”, zei AvaTrade-analist Naeem Aslam.

“Institutionele handelaren zijn degenen die de rally echt op gang hebben gebracht”, voegde hij eraan toe.

Volgens Coinmarketcap op dit moment is de totale waarde van de crypto-marktkapitalisatie $ 1.034 biljoen. Bitcoin haalt er het beste uit met $ 715 miljard, gevolgd door Ethereum met $ 132 miljard.

Percentage van totale marktkapitalisatie (dominantie). Bron: Coinmarketcap.

Van cryptocritici tot crypto-investeerders

Net zoals ze veel supporters hebben, hebben cryptocurrencies ook critici. Maar hoewel ze vroeger kritiek hadden op Bitcoin en cryptocurrencies, zijn sommigen van hen nu investeerders geworden.

Een van hen is de eigenaar van Dallas Mavericks, Mark Cuban, die altijd kritische retoriek ten aanzien van cryptocurrencies heeft gebruikt. In een reeks tweets met Tyler Winklevoss, Cubaans zei dat hij eerder in cryptocurrencies had geïnvesteerd en ze nooit had verkocht.

Ook Jamie Dimon, voorzitter en CEO van de bankmagnaat JP Morgan van Wall Street, noemde Bitcoin ooit een fraudeur. “Het is erger dan tulpenbollen. Het loopt niet goed af. Er gaat iemand vermoord worden ”, zei hij toen hem in 2018 naar Bitcoin werd gevraagd.

In 2020 veranderde JP Morgan zijn positie echter met 180 graden door zijn JPM stablecoin. Bovendien besteedt JP Morgan nu veel aandacht aan cryptocurrencies. Op 5 januari 2021 publiceerde JP Morgan een notitie waarin hij dat zei Bitcoin zou kunnen stijgen tot $ 146.000 op de lange termijn omdat het concurreert met goud.

Het feit dat cryptocritici er al in investeren, toont duidelijk aan dat cryptocurrencies goedkeuring krijgen van investeerders.

Altcoins stijgen na de rally van Bitcoin – is 2021, het Altcoin-seizoen?

Cryptocurrencies zijn gecorreleerd, hoewel de correlatie minder opviel dan tijdens de crypto-boom in 2017. Altcoins zijn echter weer gestegen na de groei van Bitcoin.

“We hebben [altcoins] zien pompen – zowel voor als na de correctie van [11 januari] – op een manier die we sinds 2017 niet meer hebben gezien”, zegt Andrew Tu, de manager bij kwantitatief bedrijf Efficient Frontier..

Ethereum bereikte $ 1.336 op 10 januari 2021, niet ver van het hoogste punt ooit van $ 1.432 dat het bereikte op 13 januari 2018. Dit is ook de verwachting van crypto-analisten, aangezien Decentralized Finance (DeFi) in opkomst is en gezien de lancering van Ethereum 2.0 in 2020.

(DeFi) wil een revolutie teweegbrengen in de financiële wereld, bijvoorbeeld door de tussenpersoon zoals de banken af ​​te schaffen wanneer iemand een lening leent. Investeerders zien Ethereum als de blauwdruk van (DeFi).

marktkapitalisatie van cryptocurrency

De totale marktkapitalisatie van altcoins. Bron: Coinmarketcap.

Historisch gezien, toen Bitcoin-ervaren bull-run altcoins ook volgden. In 2014, toen Bitcoin bijvoorbeeld omhoogschoot naar $ 1200, volgde Litecoin en kwam in de buurt van $ 50. In 2016 vond Bitcoin-halvering plaats. Een jaar later, in december 2017, bereikte Bitcoin bijna $ 20.000.

Zowel Ethereum als Ripple herstelden zich ook na het halveringsevenement van Bitcoin in 2016. Ethereum steeg begin 2018 naar een recordhoogte van $ 1.432. XRP volgde ook en bereikte zijn hoogste punt ooit van $ 3,34.

Als we deze ontwikkelingen in het verleden beschouwen, en de manier waarop de markt vaart zet, zou 2021 inderdaad het altcoin-seizoen kunnen zijn. Naast Ethereum zijn enkele van de altcoins met het meeste potentieel in 2021 Ripple, Stellar, Chainlink, Cardano, TRON en Tezos..

Als je in detail wilt weten wat de beste altcoins zijn om in 2021 te investeren, bekijk dan dit artikel.

Waar gaat de cryptocurrency naartoe in 2021?

Houd er rekening mee dat alle vergelijkingen die nu zijn gemaakt met de "crypto-boom" van 2017 is misschien niet juist, want nu liggen de zaken anders, aangezien we institutionele beleggers hebben, in tegenstelling tot in 2017 dat de meeste beleggingen afkomstig waren van particuliere beleggers. Dus nu hebben we te maken met andere factoren die de prijzen beïnvloeden.

Cryptocurrencies beginnen 2021 echter met een speciale focus en bouwen momentum op dat zou kunnen leiden tot nieuwe records in hun prijzen. Als grote financiële instellingen in 2021 in Bitcoin blijven investeren, kan de prijs ervan hoogstwaarschijnlijk omhoogschieten, zoals sommige analisten hebben voorspeld. $ 100.000 of zelfs hoger. En aangezien Bitcoin de markt met 69% domineert en zo’n impact heeft, zullen zelfs altcoins het waarschijnlijk volgen.

Begin met investeren in cryptocurrencies met eToro

Waarom zou u eToro gebruiken? eToro is het beste sociale handelsplatform ter wereld. Het is een heel gemakkelijk platform om te gebruiken. Bovenal kunnen eToro-handelaren nieuws, ideeën en gedachten delen over bepaalde ontwikkelingen in de handelswereld. Dus als u nieuw bent bij het handelen, heeft u de mogelijkheid om meer te leren binnen het platform.

eToro – Het beste cryptocurrency-platform

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

  • 20 oktober 2020 zal worden herinnerd als een historische datum voor de crypto-sfeer, aangezien Paypal besloot om het voor zijn gebruikers mogelijk te maken cryptocurrencies op zijn platform te kopen.
  • In 2020 begonnen instellingen Bitcoin te beschouwen als een veilige haven en zich in te dekken tegen inflatie.
  • De meest prominente investeerders van 2020 in Bitcoin zijn Microstrategy met $ 1,3 miljard; Ruffer-investering met $ 744 miljoen; Vierkant met $ 50 miljoen; Stone Ridge met $ 115 miljoen en Massachusetts Mutual met $ 100 miljoen investering in Bitcoin.
  • Grijstinten waren goed voor maar liefst $ 13 miljard aan crypto-activa onder hun beheer.
  • JP Morgan begon met het bankieren van Gemini en Coinbase; Visa en Mastercard begonnen diensten te verlenen aan cryptocurrency-bedrijven; Paypal lanceerde cryptodiensten en Fidelity introduceerde een nieuw Bitcoin-indexfonds.
  • Na een investering van $ 1,3 miljard in Bitcoin, heeft Michael Saylor, CEO van Microstrategy, steun getoond voor Bitcoin en heeft hij gezegd dat Bitcoin een geavanceerd digitaal goud is en een ‘meesterwerk van monetaire engineering’..
  • 7 januari 2021 is een andere historische datum voor cryptocurrencies, aangezien de marktkapitalisatie van de cryptovaluta voor het eerst in zijn geschiedenis meer dan $ 1 biljoen bedroeg..
  • Crypto-analisten zijn van mening dat 2021 het jaar van altcoins zou kunnen zijn.
  • Als grote financiële instellingen in 2021 in Bitcoin blijven investeren, zal de prijs naar alle waarschijnlijkheid omhoogschieten, zoals sommige analisten hebben voorspeld in de richting van $ 100.000 of zelfs hoger..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me