Ethereum-prijsvoorspelling 2021: gaat ETH naar $ 3.000?

Ethereum-prijsvoorspelling in 2021:

Is ETH op weg naar $ 3.000?

Ethereum is wereldwijd de op een na grootste cryptocurrency, de tweede na Bitcoin, zowel qua marktkapitalisatie als populariteit. Sinds het eerste aanbod is Ethreum met meer dan 1000% gestegen.

Met de intrede van Bitcoin in de mainstream dankzij de toenemende institutionele interesse, was 2020 een goed jaar voor de cryptocurrency-markt. Ethereum had ook een solide jaar in 2020, met 4,5x het rendement voor beleggers.

Ethereum bereikte zijn hoogste punt ooit van $ 1456,26 op 25 januari 2021 en zal nog verder waarderen. Laten we eens kijken naar de Ethereum-prijsvoorspelling en zien hoe de cryptocurrency naar verwachting de komende jaren zal presteren.

Wat is Ethereum?

Ethereum is een op blockchain gebaseerd, gedecentraliseerd platform. Opgericht in 2015 door Vitalik Buterin, maakt het het mogelijk om slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen en te implementeren op het platform. Het platform voert deze apps en contracten uit zonder enige downtime, fraude of inmenging van derden. Omdat het platform gedecentraliseerd is, kunnen gebruikers nog steeds transacties en slimme contracten op het platform uitvoeren, zelfs als een deel van het netwerk uitvalt.

Ethereum heeft tot doel het client-server-model te decentraliseren en centrale servers te vervangen door duizenden knooppunten die door vrijwilligers over de hele wereld worden beheerd.

Slimme contracten beheren het Ethereum-ecosysteem. Het zijn coderegels die zijn opgeslagen op de blockchain. De contracten worden automatisch uitgevoerd wanneer aan bepaalde vooraf bepaalde voorwaarden is voldaan. De slimme contracten worden afgedwongen door de Ethereum-blockchain, die fungeert als een onbevooroordeelde derde partij voor transacties op de blockchain.

Lees meer: ​​wat is Ethereum? Een beginnershandleiding voor Ethereum en tips voor investeren in ETH

Ethereum-prijsgeschiedenis: een blik op de eerdere prestaties van Ethereum

Ethereum heeft enige vluchtigheid ervaren, net als andere cryptocurrencies. Op de lange termijn was het echter een van de stabielere cryptocurrencies. Laten we de prijsgeschiedenis van Ethereum wat meer in detail bekijken.

Ethereum kende een aanzienlijke stijging van de waardering tussen 17 mei 2017 en 20 juni 2017, toen de prijs van ETH steeg van $ 90 naar $ 364. Na deze prijsstijging werd de valuta geconfronteerd met een periode van volatiliteit voordat hij medio december weer in waarde steeg. Ethereum overschreed op 13 december $ 500 en bereikte halverwege december $ 730.

Eind december handelde de cryptocurrency rond de $ 800. Het overschreed in januari $ 1000, maar viel in februari terug naar $ 750. Ethereum zag een geleidelijke daling van zijn prijs van mei 2018 tot december 2018, toen de waarde daalde tot onder $ 100.

In december 2020 handelde Ethereum tussen $ 500 en $ 750, waarbij het zijn positie tussen de twee prijsklassen handhaafde. Tussen 1 januari en 9 januari steeg Ethereum van $ 730 naar $ 1288. Dit zette de weg vrij voor Ethereum om zijn vorige record van $ 1439,33 te breken, en de cryptocurrency bereikte een recordhoogte van $ 1456,26 op 25 januari 2021..

Volgens de prijsvoorspelling van Ethereum zal Ethereum in 2021 een prijsstijging blijven zien. Sommige voorspellingen stellen dat de cryptocurrency hoger zal blijven duwen en binnenkort de hoge prijs van $ 1456,26 zal verslaan. Wat de prijsvoorspelling ook is, het heeft tot nu toe beter gepresteerd dan Bitcoin dit jaar.

Ethereum-prijsvoorspelling 2021: zal ETH echt $ 3.000 bereiken?

Ja. Volgens de prijsvoorspelling van Ethereum zal ETH in 2021 een bull-run meemaken en zou de prijs van Ethereum de $ 3.000 kunnen bereiken. Als platform bij uitstek voor DeFi-projecten, zal Ethereum de beste stablecoin voor de lange termijn zijn. Met de introductie van Ethereum 2.0 worden de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum aangepakt, waarbij het platform 100.000 transacties per seconde kan verwerken, waardoor het platform efficiënter en toegankelijker wordt..

4 belangrijke factoren om te overwegen

Een nauwkeurige voorspelling van de prijs van cryptocurrencies is moeilijk omdat de prijs verandert afhankelijk van de marktomstandigheden. We kunnen echter naar de factoren kijken tijdens het maken van de Ethereum-prijsvoorspelling. Hier zijn vier belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden.

1. Cryptocurrency-richtlijnen voor banken

Het Office of the Comptroller of Currency (OCC) hoopt meer regelgevende richtlijnen te hebben om traditionele banken te helpen cryptocurrency te omarmen en de efficiëntie te verbeteren. De OCC heeft onlangs gepubliceerd Interpretatieve brieven 1174, te verduidelijken dat banken nu de bewaring van cryptocurrency en stablecoins kunnen hebben.

Het legt ook uit dat banken het recht hebben om nieuwe technologieën te gebruiken, waaronder onafhankelijke knooppuntverificatienetwerken (INVN’s) en stablecoins, die hen zullen helpen bij het uitvoeren van door de bank toegestane functies zoals betalingsactiviteiten..

Naast de vergunning voor het verstrekken van nationale banken en federale spaargelden diensten voor het bewaren van cryptovaluta voor klanten verstrekte de OCC ook het recht om unieke sleutels te bezitten die zijn gekoppeld aan digitale valuta. Hierdoor konden banken stablecoins uitgeven, stablecoins inwisselen voor fiat-valuta en transacties valideren, opslaan of registreren door als knooppunt op een blockchain (INVN) te dienen..

Voor de ETH-gemeenschap is dit inderdaad een groot nieuws, want stablecoins zijn Ethereum-tokens die op een vaste waarde blijven, zelfs als de Ethereum-prijs verandert. ETH kan worden gebruikt als een netwerkinfrastructuur door deze stablecoins te faciliteren.

2. Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 of Serenity is een langverwachte, veelbesproken en belangrijke stap na eerdere upgrades. Dit komt omdat het een Proof-of-Stake-consensusmechanisme implementeert, waarbij het afstand neemt van het bestaande Proof-of-Work-consensusmechanisme. De upgrade wordt gefaseerd uitgebracht, waarbij de eerste fase in 2020 wordt uitgebracht. Elke upgrade is bedoeld om de functionaliteit van Ethereum te verbeteren..

Het grootste voordeel van Ethereum2.0 is dat het aanzienlijke verbeteringen zal brengen op het gebied van schaalbaarheid, beveiliging en toegankelijkheid. Het kan Ethereum in staat stellen om tot 100.000 transacties uit te voeren, in vergelijking met Ethereum, dat slechts 30 transacties per seconde kan ondersteunen. Dit zal uiteindelijk de efficiëntie verbeteren en vertragingen als gevolg van netwerkcongestie verminderen. De transacties worden afgehandeld in parallelle ketens in plaats van opeenvolgende, zodat de implementatie van shard chains het netwerk versnelt en de schaalbaarheid vergroot.

3. Het stimuleringspakket

Jehan Chu, de beherende partner bij de in Hong Kong gevestigde crypto-investeringsmaatschappij Kenetic Capital, vertelde CoinDesk, "De Biden-stimulus kan een extra schok aan de prijs van bitcoin toevoegen, maar niets meer dan een voortvarende goederentrein voortbewegen."

De nieuwe POTUS is van plan een nieuw economisch stimuleringspakket uit te brengen. Voor het stimuleringspakket zou een extra $ 1400 naar in aanmerking komende ontvangers worden gestuurd. Dit komt bovenop de $ 600 die door het Congres is goedgekeurd in de ambtstermijn van president Trump, wat betekent dat ontvangers in totaal $ 2000 zouden ontvangen.

De prijs van Bitcoin kreeg een aanzienlijke boost dankzij stimuleringsmaatregelen van de overheid in 2020, waardoor de cryptocurrency recordhoogtes bereikte, hoger dan wat we in 2017 zagen.

We kunnen een vergelijkbare reactie van cryptocurrencies verwachten met de aankondiging door de VS van het nieuwe stimuleringspakket.

4. Toenemende institutionele interesse in Ethereum

Volgens Coinbase’s jaaroverzicht voor 2020, meer institutionele beleggers zien Ether als een belangrijke waardeopslag. Een groeiend aantal institutionele klanten heeft Ether-posities ingenomen vanwege het hogere rendement, zoals opgemerkt door de cryptobeurs.

2021 wordt een belangrijk jaar voor Ethereum. Er wordt voorspeld dat het een favoriet wordt onder institutionele beleggers. De binnenkort te lanceren reeks op Ethereum gerichte fondsen heeft tot doel blootstelling te bieden aan ETH, de eigen valuta van het Ethereum-netwerk, via een hoogbeveiligde voertuigstructuur.

Lees meer: ​​wat zal de Ethereum-prijs in 2021 drijven?

Ethereum-prijsvoorspelling 2021: wat zijn enkele sterke ondersteunings- en weerstandsniveaus?

Afbeelding: ETH / USD maandelijks

Als we kijken naar de maandelijkse grafiek voor de Ethereum-prijs, dan kunnen we zien dat de ETH / USD in januari de meest stijgende maand ooit heeft gehad, en het lijkt erop dat er nog meer zal komen. Zoals u kunt zien, heeft de SMA van 20 bar de SMA van 50 bar in dit tijdsbestek overschreden om het bullish cross-patroon te vormen.

Hoewel de ETH-prijs zich sindsdien heeft teruggetrokken van zijn hoogste punt ooit, kunnen we verwachten dat ETH de $ 1475 weerstand en breuk boven het psychologische niveau van $ 1.500. Aan de andere kant is er een zeer sterke steun bij $ 1100 die idealiter elke neerwaartse beweging voor de ETH-prijs zou moeten voorkomen.

Ethereum-prijsvoorspelling: conclusie

Volgens de prijsvoorspelling van Ethereum zou ETH in 2021 een recordjaar kunnen bereiken. We zullen zien dat Ethereum zijn vorige hoogtepunt overschrijdt, aangezien het genoegen neemt met een periode van aanhoudende groei doordat meer projecten Ethereum kiezen als het platform om hun projecten op, Ethereum 2.0 en DeFi worden steeds populairder. Ethereum zou hoog op uw investeringslijst moeten staan, omdat u tegen een concurrerende prijs kunt deelnemen, optimaal kunt profiteren van het bullish sentiment en een aanzienlijk rendement op uw investering kunt behalen..

eToro – Het beste platform om in Ethereum te investeren

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Lees verder:

Ethereum-prijsvoorspelling 2021-2025

Top 10 belangrijkste cryptocurrencies anders dan Bitcoin

Welke top 10 cryptocurrencies zullen exploderen in 2021?

Wat is Ethereum en is het de moeite waard om in 2021 in Ethereum te investeren??

Voors en tegens van investeren in Ethereum, wordt het een miljonairmaker?

Wat zijn de 9 beste altcoins om in 2021 te investeren??

Ethereum Vs. Bitcoin: is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin?

Ethereum VS. Ripple: welke zou in uw portfolio moeten staan?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me