Ethereum versus Cardano: welke crypto moet u kopen in 2021

Deze gids die de cryptocurrencies vergelijkt, zal alle kritische verschillen tussen Ethereum en Cardano belichten en om erachter te komen of Ethereum of Cardano de moeite waard zijn om in te investeren en welke van de twee de beste investering voor jou is..

De financiële wereld kreeg een schok in 2020 en veel prominente experts uit de industrie waren verrast door hoe goed de cryptocurrency-markt de COVID-storm heeft doorstaan. Toen het vertrouwen in traditionele economieën werd geschud, merkten veel investeringsfondsen en grootschalige bedrijven dat ze wilden investeren in Ethereum, Bitcoin, Cardano en dergelijke om zich in te dekken tegen toekomstige onzekerheid..

Deze verschuiving bleef niet onopgemerkt door individuele beleggers en een hernieuwde honger naar digitale valuta zorgde voor bull-runs voor alle grote tokens, aangezien steeds meer mensen ervoor kozen om in 2021 te investeren in cryptocurrency..

Hoewel Bitcoin al enkele jaren een favoriete keuze is, hebben veel vooruitstrevende handelaren er ook voor gekozen om in de toonaangevende altcoins te investeren. Twee van de meest opvallende zijn Ethereum en Cardano. Maar moet u in 2021 in Ethereum investeren of Cardano kopen? We hebben de volgende vergelijking samengesteld om te zien hoe elk token zich ten opzichte van elkaar verhoudt, en ook hoe ze in de bredere cryptomarkt passen.

Cardano versus Ethereum: een vergelijking tussen ETH en ADA

Iedereen die in 2021 in cryptocurrency wil investeren, heeft mogelijk Ethereum en / of Cardano al gereserveerd voor opname in hun portefeuille en beide tokens hebben een groot potentieel. Maar is de ene een betere optie dan de andere?

Voordat we ingaan op prijsanalyses, is het belangrijk om de belangrijkste verschillen tussen de twee cryptocurrencies te begrijpen. Als we Ethereum en Cardano nauwkeurig willen vergelijken, dan moeten we weten op welke manieren ze effectief concurreren en op welke manieren iets totaal anders van elkaar bieden.

Cardano versus Ethereum: wat zijn de belangrijkste verschillen tussen hen

Dit zijn de belangrijkste manieren waarop de twee activa verschillen:

Achtergrond

Ethereum is misschien wel de op een na bekendste cryptocurrency achter Bitcoin. De Ethereum-blockchain luidde de eerste golf van cryptocurrencies van de tweede generatie in en ging verder dan het aanbieden van een eenvoudig betalingssysteem en bood veel meer functionaliteit dan de originele cryptocurrencies en hun respectievelijke blockchains..

Ethereum, gelanceerd in juli 2015, wordt aangedreven door zijn eigen crypto-token, Ether, maar maakt ook de uitwisseling van slimme contracten mogelijk, bedoeld om de eigendomsoverdrachten en trustovereenkomsten te stroomlijnen. Het Ethereum-platform maakt het ook mogelijk om ĐApps te ontwikkelen en uit te voeren zonder enige invloed van derden en de eigen programmeertaal opent een wereld van verdere mogelijkheden.

Het recept lijkt tot nu toe een succes te zijn gebleken en Ethereum is de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Als zodanig is de beslissing om Ethereum in 2021 te kopen niet zo riskant als het zou kunnen zijn met een minder gevestigde altcoin.

Cardano is in 2015 ontwikkeld met een zeer vergelijkbaar doel als Ethereum – dat is om een ​​platform te bieden dat niet alleen het verzenden en ontvangen van een native cryptocurrency mogelijk maakt, maar ook slimme contracten en de ontwikkeling van gedistribueerde apps mogelijk maakt..

De overeenkomsten tussen Cardano en Ethereum zijn ook geen toeval. Cardano is eigenlijk ontwikkeld door ex-Ethereum mede-oprichter Charles Hoskinson. Onder de oppervlakte heeft Cardano echter verschillende opmerkelijke vorderingen op de Ethereum-blockchain.

Cardano is ‘s werelds eerste peer-reviewed cryptocurrency, die door verschillende vooraanstaande academische instellingen is onderzocht. Het heeft ook een unieke tweelaagse architectuur, een voor het afhandelen van algemene transacties en de andere voor slimme contracten.

Dit is natuurlijk allemaal erg indrukwekkend op papier, maar is het dan ook een goed idee om Cordano in 2021 aan te schaffen? Welnu, ADA heeft consequent in de top 5-6 cryptocurrencies gestaan ​​op basis van marktkapitalisatie (momenteel ongeveer $ 27,5 miljard), dus nogmaals, het is een van de veiligere weddenschappen op crypto-gebied.

Lees meer: ​​Wat is Cardano? Een beginnershandleiding voor Cardano en tips voor investeren in ADA

Transacties en snelheid

Afgezien van het vrijwel grenzeloze potentieel, is een andere opvallende eigenschap van Ethereum de snelle aanmaak van blokken. De Bitcoin-blockchain heeft tot 10 minuten nodig om nieuwe blokken toe te voegen, terwijl Ethereum een ​​verwachte creatietijd heeft van tussen de 10 en 20 seconden. Maar is deze reden genoeg om Ethereum in 2021 te kopen?

Op het moment van schrijven gebruikt Ethereum nog steeds het proof of work-concept. Dit houdt in dat computers op het netwerk effectief met elkaar concurreren om vergelijkingen op te lossen in ruil voor een beloning van ongeveer 2 ETH. In die zin is Ethereum vergelijkbaar met veel cryptocurrencies van de eerste generatie, behalve dat het afhankelijk is van het ethash-mining-algoritme in plaats van het SHA-256-algoritme dat door Bitcoin wordt gebruikt..

U kunt meer informatie over het proof of work-concept vinden in onze uitleg over cryptomining, maar iedereen die in Ethereum wil investeren, moet er rekening mee houden dat het netwerk bezig is over te schakelen naar een consensusmechanisme voor het bewijs van inzet – dat naar verwachting zal toenemen zowel efficiëntie als veiligheid.

Dit maakt deel uit van de Ethereum 2.0-netwerkupgrade en hoewel een tijdlijn voor de voltooiing van de switch nog moet worden afgerond, kan dit een aanzienlijke impact hebben op de prijs van Ether..

Ethereum verbeterde de transactiesnelheden van Bitcoin aanzienlijk, maar met een geschatte 15-20 transacties per seconde (TPS) verbleekt dit nog steeds in vergelijking met Cardano, die is getest op ten minste 257 TPS.

Cardano’s snelheid is al behoorlijk indrukwekkend, maar met de Hydra 2-schaaloplossing geïmplementeerd over het bestaande proof of stake-protocol, beweert Charles Hoskinson, CEO van IOHK, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Cardano (ADA), dat simulaties aantonen dat het netwerk in staat is van het verwerken van meer dan een miljoen transacties per seconde.

De indrukwekkende prestatie wordt natuurlijk mogelijk gemaakt door het tweelaags systeem en zou wel eens reden genoeg kunnen zijn om Cardano in 2021 te kopen, maar investeerders moeten niet vergeten dat de meer dan één miljoen TPS die door Hoskinson wordt aangeprezen, nog niet echt gerealiseerd moet worden..

Vraag en aanbod

Een belangrijke zorg voor iedereen die wil investeren in Ethereum – of een andere cryptocurrency – is altijd hoe het aanbod wordt beheerd. Elke digitale valuta kan immers op een netwerk worden gegenereerd en is niet gebonden aan fysieke activa, dus om waarde vast te houden, moet er een protocol zijn om de een of andere vorm van schaarste te bevorderen.

Er is momenteel een totale limiet voor de totale hoeveelheid Ether, net als bij Bitcoin. Volgens de oorspronkelijke principes is er echter een limiet aan het aantal tokens dat per jaar in het Ethereum-ecosysteem wordt vrijgegeven.

Ethereum-ontwikkelaars hebben eerder het idee geopperd om een ​​limiet in te stellen voor het aantal beschikbare tokens, maar beleggers moeten er rekening mee houden dat Ethereum andere doelstellingen heeft dan andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin. Ethereum is bedoeld als een platform voor gedecentraliseerde diensten en als zodanig wordt er veel gespeculeerd over de vraag of een limiet succes op dit gebied zou helpen of belemmeren..

Net als bij Ethereum zal iedereen die in Cardano wil investeren waarschijnlijk vragen hebben over de levering van het ADA-token.

Cardano verschilt van Ethereum doordat het een totale voorraadlimiet heeft, op dezelfde manier als Bitcoin. Op het moment van schrijven was de voorraadlimiet 45.000.000.000. Bovendien heeft Cardano ook een afnemende beloning van de inzet, die fungeert als een ingebouwd deflatoir mechanisme en de potentiële schaarste vergroot, wat natuurlijk een positief effect kan hebben op de handelsprijzen..

Aan de vraagzijde moeten degenen die denken te investeren in Cardano zich ervan bewust zijn dat ADA momenteel niet wordt verhandeld in Coinbase – een van de grootste crypto-uitwisselingen – en dat het token niet in de eerste selectie van cryptocurrencies was die door Paypal werden ondersteund..

Ethereum versus Cardano: moet u investeren in Cardano of Ethereum?

De keuze om in 2021 in Ethereum te investeren of Cardano te kopen, hangt onvermijdelijk af van uw investeringsdoelen. Natuurlijk is er geen reden om de ene boven de andere te kiezen, maar om Cardano en Ethereum te vergelijken zijn er een paar belangrijke statistieken en indicatoren die we kunnen gebruiken om onderscheid te maken tussen de twee met betrekking tot investeringsmogelijkheden..

Eerst en vooral zijn prijsvoorspellingen voor cryptocurrency meestal gebaseerd op technische analyse van historische prijsbewegingen. Nadat we dit hebben bekeken, kunnen we de voorspellingen zien die zijn gedaan door enkele van de toonaangevende platforms in de branche. Ten slotte kunnen deskundige inzichten een geweldige manier zijn om meer informatie te vergaren en de algemene eetlust voor een bepaalde cryptocurrency te peilen..

Ethereum versus Cardano: prijsgeschiedenis

Als we kijken naar de prijsgeschiedenis van Ethereum versus Cardano, zien we twee heel verschillende afbeeldingen. Eerdere prijsbewegingen kunnen ons niet precies vertellen welke cryptocurrency we in 2021 moeten investeren, maar het kan ons een kans geven om een ​​meer realistische verwachting te vormen van het potentieel van elke munt..

Ethereum

Er was niet veel om over naar huis te schrijven met betrekking tot de prijsbeweging van Ethereum in de eerste twee jaar van zijn bestaan. De prijzen kenden maar weinig significante stijgingen tot januari 2017, toen Ether handelde rond de $ 10.

Net als bij Bitcoin in zijn vroege dagen, was er iets vertraging voordat het potentieel van Ethereum begon op te vallen. In januari 2018 was ETH echter gestegen naar een recordhoogte van bijna $ 1.400. Maar de zaken waren de komende maanden minder dan stabiel voor ETH en op een gegeven moment zakten de prijzen terug naar $ 85.

Het volstaat om te zeggen dat de dingen bleven stuiteren voor Ethereum en de altcoin worstelde meer dan een jaar tegen een barrière van $ 250. De zaken gingen echter omhoog voor ETH in 2020 en op het moment van schrijven lijkt het erop dat het de COVID-storm goed heeft doorstaan, met een nieuw hoogtepunt van $ 1.773,33..

Cardano

Als u in Cardano wilt investeren, weet u misschien al dat het prijstraject enigszins anders is dan bij veel andere altcoins..

ADA bereikte zeer snel pariteit met de Amerikaanse dollar tijdens de eerste paar maanden van zijn handelscyclus en het hoogste punt ooit van $ 1,18 werd bereikt in januari 2018. De stijging was echter van korte duur en Cardano kelderde snel tot minder dan $ 0,10 per token. – het jaar afronden op ongeveer $ 0,03.

Cardano bleef gematigd en piekte pas in de zomer van 2020 – kort nadat de COVID-pandemie had toegeslagen – boven de $ 0,10. ADA leek toen aan het einde van het jaar een hoek om te slaan, omdat er haast was om in Cardano te investeren. De prijzen stegen met meer dan 500% tot $ 0,92 tegen eind januari 2021.

Ethereum versus Cardano: toekomstige prijsvoorspellingen

Zoals we hebben gezien, is er weinig vergelijking tussen Ethereum en Cardano met eerdere prijsbewegingen. Maar hoe verhouden hun respectieve geschiedenis zich tot toekomstige voorspellingen? Hier zullen we de prognoses van enkele topcrypto-analisten bekijken.

Ethereum

Op basis van zijn technische analyse voorspelt DigitalCoin een gestage groei voor ETH in het komende jaar, te midden van een hernieuwde interesse van degenen die in Ethereum willen investeren. Het platform gelooft dat Ethereum zijn indrukwekkende prijsrendement zal behouden en ver boven zijn vorige record zal verhandelen voor de rest van 2021, en het jaar zal eindigen op een indrukwekkende $ 2.726.19.

ethereum prijsvoorspellingstabel

TradingBeasts is ook optimistisch over het potentieel van ETH, zij het met een meer ingetogen voorspelling. Het platform gelooft dat Ethereum het hele jaar door een hoge prijs zal behouden, maar 2021 iets onder zijn huidige handelsprijs ($ 1.773,33) zal sluiten en rond de $ 1.624 zal eindigen..

Tenslotte, Portemonnee Investeerder valt ergens tussen de twee hierboven beschreven voorspellingen in. Het platform voorspelt een redelijk lineaire groei voor ETH, maar het token sluit het jaar af rond $ 2.100.

Uiteraard zullen deze voorspellingen iedereen in de oren klinken die heeft gedacht in Ethereum te investeren – maar onthoud altijd dat voorspellingen effectief geïnformeerd giswerk zijn en in geen geval gegarandeerd zijn..

Lees meer: ​​Ethereum-prijsvoorspelling

Cardano

Iedereen die Cardano in 2021 wil kopen, kan nauwelijks dezelfde cijfers verwachten als bij de prijs van ETH, maar verschillende platforms voorspellen een substantiële groei. WalletInvestor heeft ADA-prijzen die in 2021 met ongeveer 50% stijgen, in de zomer gestaag stijgen en december sluiten rond $ 1,46.

cardano prijsvoorspellingstabel

TradingBeasts voorspelt ook een gestage appreciatie voor Cardano gedurende 2021. Het platform heeft het token dat zijn recente prijs handhaaft voordat het een gestaag stijgend verloop volgt en het jaar rond 20% hoger is dan zijn huidige prijs, rond de $ 1,07..

De prijs per token is misschien niet iets om over naar huis te schrijven, maar iedereen die in Cardano wil investeren, moet onthouden dat het allemaal om groei gaat en een rendement van 20% tot 50% zou een zeer succesvolle toevoeging aan uw portefeuille zijn..

Cardano versus Ethereum: wat de experts zeggen

De meningen van belangrijke experts uit de financiële sector kunnen ons veel vertellen over de interesse van investeerders voor een bepaalde cryptocurrency en kunnen in sommige gevallen zelfs voldoende zijn om de prijzen op zich te laten stijgen..

Iedereen die de komende maanden in Ethereum wil investeren, hoeft niet ver te zoeken om steun van belangrijke commentatoren te vinden. De CEO van Messari, Ryan Selkis, heeft onlangs bijvoorbeeld gezegd dat, hoewel de prestaties van Bitcoin indrukwekkend waren, “Ethereum de vlucht heeft genomen als crypto’s belangrijkste platform … een die een geheel nieuw financieel systeem en een meer open, veerkrachtig internet zou kunnen aandrijven. “

Elders heeft Simon Dedic, mede-oprichter van Blockfyre en managing partner bij Moonrock Capital, voorspeld dat Ethereum uiteindelijk maar liefst $ 9.000 per token zal halen.

Er zijn minder duidelijke voorspellingen voor Cardano, maar Austin Arnold, gastheer van Altcoin Daily en cryptohandelaar, heeft zijn steun uitgesproken voor de laatste update van Goguen Mary en noemt het “een belangrijke reden dat de Cardano-prijs deze maand stijgt [februari

Lees meer: ​​Cardano-prijsvoorspelling

Cardano versus Ethereum: conclusie

Cardano is dus een betere investering dan Ethereum?

Het is moeilijk om een ​​regelrechte winnaar te bepalen wanneer we Cardano vs. Ethereum als investeringspotentieel beschouwen. Hoewel Ethereum veel meer ingeburgerd is en met een veel hogere prijs, laat de geschiedenis ons zien dat het niet immuun is voor plotselinge prijsdalingen.

Degenen die in Cardano willen investeren, kunnen ook een veel grotere deelneming krijgen – met tokens die momenteel worden verhandeld voor minder dan een enkele Amerikaanse dollar. Uiteindelijk wordt de investeringsgroei gemeten in procenten en wordt voorspeld dat beide munten in 2021 goed zullen presteren.

Of u er nu voor kiest om in Cardano te investeren of Ethereum in 2021 te kopen, het is belangrijk om aan uw verwachtingen te voldoen. Beide munten hebben plotselinge, aanhoudende prijsdalingen meegemaakt en de markt voor cryptocurrency is notoir volatiel – hoewel het momenteel van kracht naar kracht gaat, zijn er geen garanties dat dit zal duren.

Uiteindelijk komt de uiteindelijke beslissing aan jou. Wat voor soort investeerder wilt u zijn? Welke technologie boeit je meer? En dat is momenteel het meest ondergewaardeerd?

Zoek het antwoord op die vraag, je zult zeker weten of Cardano een betere investering is dan Ethereum!

Hoe te investeren in Cardano en Ethereum

Ervan uitgaande dat u de cryptocurrency-markt nadert met realistische verwachtingen en een solide investeringsstrategie, dan zou het heel goed kunnen blijken te zijn om in 2021 te investeren in Ethereum of Cardano te kopen..

Als u nog geen handelsaccount heeft, moet u een betrouwbare makelaar vinden. Wij adviseren eToro, omdat het een van de meest gevestigde namen op de markt is en tal van tools biedt voor zowel beginnende als meer ervaren handelaren.

U meet echter Ethereum versus Cardano, met behulp van een platform met veel analytische tools zoals eToro kunt u de vinger aan de pols houden en in realtime op prijsbewegingen reageren..

Nu kent u de cruciale verschillen tussen Cardano en Ethereum. Als u zich geïnspireerd voelt om te kopen ADA of ETH, of dit artikel heeft wat extra inzicht gegeven in uw bestaande beleggingskennis, u zult wellicht blij zijn te weten dat eToro de mogelijkheid biedt om Crypto-activa te kopen en CFD’s te verhandelen op maximaal 90+ cryptocurrencies.

eToro – Topplatform voor cryptocurrency

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Ethereum vs Cardano – Veelgestelde vragen

Hoe kies ik tussen Ethereum en Cardano?

Veel potentiële investeerders beginnen met het vergelijken van cryptocurrencies om te beslissen welke het beste passen bij hun portfoliodoelstellingen. Door Ethereum en Cardano te vergelijken, wordt de ene voor de andere over het hoofd gezien, terwijl ze in feite allebei volop kansen bieden als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille. Terwijl Ethereum misschien wel de meest gevestigde van de twee is, kan een veel groter aandeel Cardano worden verkregen voor een relatief kleine uitgave.

Waar kan ik Cardano kopen in 2021?

Cardano behoort regelmatig tot de topcryptocurrencies op het gebied van marktkapitalisatie, maar er zijn enkele uitwisselingen – waaronder Coinbase – die het token niet vermelden. Als u Cardano in 2021 wilt kopen, raden we u aan om het te gebruiken eToro. Het platform sluit geen van de belangrijkste tokens uit en biedt snelle en gemakkelijke toegang tot de markten.

Cardano versus Ethereum – wat de betere investering is?

Zowel Cardano als Ethereum bieden veelbelovende investeringsmogelijkheden in 2021. Analisten verschillen van mening over de exacte prijsbewegingen, maar de meesten zijn het erover eens dat ADA en ETH de komende jaren zullen waarderen..

Wat zijn de belangrijkste cryptocurrencies om in 2021 in te investeren??

Kiezen om in 2021 in cryptocurrency te investeren, zou een zeer slimme zet kunnen blijken te zijn, aangezien de markt naar verwachting exponentieel zal groeien. De vooruitzichten voor sommige munten zijn echter beter dan voor andere. Munten zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano en Litecoin zijn relatief ‘veilige weddenschappen’, terwijl alle munten buiten de top 10 qua marktkapitalisatie aanzienlijk meer risico met zich meebrengen. Als zodanig mogen ze alleen worden opgenomen als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille.

Welke top 10 cryptocurrencies zullen exploderen in 2021?

Is Cardano een goede investering en moet ik in Cardano investeren??

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me