Ethereum VS. Ripple: welke moet er in uw portfolio staan?

Benieuwd naar het verschil tussen Ethereum VS Ripple? Wil je diepgaande kennis hebben van Ethereum en Ripple? Je bent op de goede plek beland. In dit artikel, Ethereum vs.Ripple: welke zou in uw portefeuille moeten zitten, we gaan onderscheid maken tussen deze twee munten.

Leren van inhoud

Ethereum VS. Ripple – Een vergelijkingsgids

Wat is Ethereum?

Wat is rimpel?

Ethereum VS. Ripple: hoe vergelijken ze?

Mocht Ethereum of Ripple in uw portfolio zitten?

Waarom zou u in Ethereum kunnen investeren??

Waarom zou u in Ripple investeren??

Laatste woord

Ethereum VS. Rimpel – Infographic

Ethereum VS. Ripple – Een vergelijkingsgids

We zijn allemaal bekend met Bitcoin – de ‘koning van de cryptocurrency’ die ons in 2009 introduceerde in de wereld van digitale activa. Maar wat zijn de belangrijkste andere cryptocurrencies dan Bitcoin??

Vraag dit aan een crypto-investeerder en u krijgt waarschijnlijk het volgende antwoord: Ethereum en Rimpeling. Het is geen geheim dat deze altcoins enkele van de grootste namen in de branche zijn. Een snelle Google-zoekopdracht kan echter evenveel vragen oproepen als beantwoordt.

Wat is Ethereum? Wat is rimpel? Wat is het belangrijkste verschil tussen Ethereum en Ripple? Is Ethereum een ​​betere investering dan Ripple? En nog belangrijker, welke zou in uw portefeuille moeten staan?

Als u zich in de war voelt bij het uitzoeken van ‘Ethereum vs. Ripple – welke zou in uw portfolio moeten zitten?’, Blijf dan lezen. We hebben een complete vergelijkingsgids samengesteld, zodat u de beste investering voor u kunt kiezen.

Wat is Ethereum?

Laten we beginnen met de basis. Het belangrijkste dat u over Ethereum moet begrijpen, is dat het niet alleen een cryptocurrency is. Ethereum is ook de naam van zijn blockchain-technologieplatform, waarmee gebruikers veilige, gedecentraliseerde cryptotransacties kunnen uitvoeren via slimme contracten. Deze open source blockchain staat bekend als een gedecentraliseerde applicatie, ook wel bekend als een dApp.

Een smart contract is een automatisch contract waarin de voorwaarden van de overeenkomst (of transactie) zijn gecodeerd. Het is 100% veilig en stelt mensen in staat online transacties uit te voeren zonder tussenkomst van een derde partij, zoals een bank of andere financiële instantie.

De eigen valuta van Ethereum wordt genoemd Ether (ETH). Als je je ooit hebt afgevraagd ‘wat is Ethereum-mijnbouw?’, Ether bevat de sleutel tot het antwoord. Ethereum-mijnbouw is simpelweg het proces van het ontginnen van nieuwe Ether, die wordt gegenereerd als beloning wanneer mijnwerkers transacties verifiëren via de blockchain..

Ethereum werd voor het eerst gelanceerd via een ICO (initial coin offer) in 2014 en is al snel de op een na grootste cryptocurrency ter wereld na Bitcoin geworden. De marktkapitalisatie is momenteel $ 51.507.291.691, maar zoals veel crypto’s is het notoir volatiel en kan het gedurende de dag meerdere procentuele schommelingen ondergaan.

Wat is rimpel?

Net als Ethereum is een van de belangrijkste punten die u over Ripple moet weten, dat het niet alleen een cryptocurrency is. Ripple wordt vaak gebruikt als een allesomvattende term om beide platforms te beschrijven (een betalingsnetwerk dat feitelijk wordt genoemd RippleNet) en de virtuele valuta (genaamd Ripple XRP​Dit betekent dat als je ooit op crypto-uitwisselingen naar Ripple hebt gezocht, je het misschien bent tegengekomen zonder het te weten!

RippleNet is ontworpen om het voor banken en andere grote bedrijven eenvoudig te maken om realtime wereldwijde betalingen te verzenden. Het uitvoeren van deze transacties kan ongelooflijk duur zijn vanwege wisselkoersen en verwerkingskosten – en niet te vergeten traag!

Door Ripple XRP als universele valuta te gebruiken, stelt RippleNet deze bedrijven in staat om grensoverschrijdende betalingen te doen zonder zich zorgen te hoeven maken over veranderende wisselkoersen.

Ripple werd voor het eerst uitgebracht in 2012 en XRP heeft een huidige marktkapitalisatie van $ 12.393.914.767.

Ethereum VS. Ripple: hoe vergelijken ze?

ethereum versus rimpel

Dus je kent nu de basis van Ethereum en Ripple. Omdat beide crypto’s zowel een betalingsplatform als een eigen valuta zijn, valt niet te ontkennen dat de twee overeenkomsten vertonen. Maar als u nog steeds moeite heeft om ‘Ethereum VS. Ripple wat is beter? ’, Wordt het tijd om de belangrijkste verschillen tussen de twee crypto’s te onderzoeken.

Ethereum versus Ripple – Belangrijkste verschillen

Snelheid

We hebben al vermeld dat Ripple is ontworpen om de trage transactietijd tussen internationale bedrijven te elimineren. Het is dan ook geen verrassing dat Ripple-betalingen verbluffend snel zijn – in feite kan het netwerk meer dan 10.000 verschillende transacties in één seconde. Dat is 1000 keer sneller (en ook 1000 goedkoper) dan een Bitcoin-transactie.

Ethereum is momenteel een stuk langzamer dan Ripple – bijna 670 keer langzamer om precies te zijn! Ethereum kan alleen rond verwerken 15 transacties elke seconde. Dit klinkt misschien niet lang als wachten op uw geld, vooral als u gewend bent dagen te wachten voordat fiat-transacties op uw bankrekening verschijnen. Maar die extra seconden betekenen dat de wisselkoersen van Ethereum veel hoger zijn dan die op het Ripple-netwerk, en het maakt het ook veel minder energiezuinig.

Kan dit echter veranderen? De langverwachte lancering van Ethereum 2.0, die de Ethereum-technologie naar een geüpgraded platform zal zien migreren, kan een revolutie teweegbrengen in onze aannames over de crypto.

Het glimmende nieuwe Ethereum-platform, bekend als Eth2, zal veel meer transacties kunnen verwerken dan zijn voorganger. Hierdoor wordt het weer een stuk energiezuiniger. Op dit moment vereist elke Ethereum-transactie een ongelooflijke 22,65 kWh aan energie. Toegegeven, dit is beter dan Bitcoin, dat bijna dezelfde hoeveelheid stroom nodig heeft als een dagelijks Amerikaans huishouden om elke transactie te verwerken. Het beperkt echter de snelheid en capaciteit van Ethereum enorm.

Met de lancering van fase 0 van Eth2 gepland voor 2020, hebben veel investeerders de kans aangegrepen om Ethereum te kopen voordat het werd uitgebracht. Dit komt omdat de upgrade een golf van interesse in de crypto zou kunnen opwekken, wat een positief effect op de prijs zou kunnen hebben.

Levering

Een ander belangrijk verschil tussen Ethereum en Ripple is de hoeveelheid van elke crypto die beschikbaar is. Er is een vast antwoord op de vraag ‘hoeveel Ripple-munten zijn er’ – 100 miljard XRP. Volgens CoinMarketCap zijn er momenteel 45.328.155.123 XRP in omloop.

Ethereum heeft daarentegen een onbeperkte levering van Ether. CoinMarketCap vermeldt zijn circulerende aanbod als 113.448.141 ETH, dus er zijn aanzienlijk minder Ether-tokens dan XRP.

Omdat je XRP niet kunt minen op de manier waarop je Ether kunt minen, wordt de resterende Ripple-voorraad strikt gecontroleerd door het bedrijf. Om de zorgen van beleggers weg te nemen, worden ongeveer 55 miljard XRP’s op een gecodeerde rekening bewaard, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om de maximale hoeveelheid XRP in omloop bij te houden..

Marktprestatie

In termen van hun marktkapitalisatie (wat een afkorting is voor marktkapitalisatie), worden Ethereum en Ripple respectievelijk als de tweede en vierde cryptocurrency ter wereld geplaatst. De stablecoin Tether heeft Ripple pas onlangs naar de derde plek getipt, na eerder dit jaar een snelle groei te hebben doorgemaakt.

Ripple-prijs en 24-uurs handelsvolume zijn beide veel lager dan die van Ethereum. De prijs van XRP is momenteel slechts $ 0,2734 en het handelsvolume is $ 3.329.787.622, terwijl de prijs van Ethereum $ 454 is en het handelsvolume bijna $ 12.107.610.666..

Volgens deze cijfers is XRP misschien wel de vierde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, maar het handelt aanzienlijk achter de top drie. Dit hoeft u echter niet per se af te schrikken als u erover nadenkt Ripple toevoegen aan uw portefeuille.

Ripple verschilt van zijn belangrijkste concurrenten (Tether, Ethereum en Bitcoin) omdat het voor een ander doel is ontworpen. Onthoud dat Ripple in de eerste plaats gericht is op grote banken, met klanten als de Bank of America en JP Morgan. Dit betekent dat het een stuk beperkter van omvang is dan Ethereum, dat kan worden gebruikt om een ​​reeks gedecentraliseerde financieringsdiensten (DeFi) uit te voeren.

Consensusmechanisme

Als het op hun systemen aankomt, vertrouwen Ethereum en Ripple op heel verschillende algoritmen. Deze algoritmen staan ​​bekend als consensusmechanismen. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar een consensusmechanisme is simpelweg de naam die wordt gebruikt om de regels te beschrijven die blockchain-systemen in staat stellen bepaalde processen uit te voeren..

Het consensusmechanisme dat Ethereum gebruikt, staat bekend als een proof-of-work algoritme (PoW). Als onderdeel van een PoW-systeem moeten cryptocurrency-mijnwerkers concurreren om complexe wiskundige vergelijkingen met hun computerhardware op te lossen om blokken aan de blockchain toe te voegen. Dit proces vereist een enorme hoeveelheid stroom, daarom is het Ethereum-platform momenteel zo inefficiënt.

Ripple daarentegen gebruikt een consensusmechanisme dat bekend staat als een Federatieve Byzantijnse Overeenkomst (FBA). Nogmaals, dit klinkt misschien behoorlijk ingewikkeld. Maar eenvoudig gezegd werkt FBA door elk knooppunt (een server die is verbonden met het Ripple-netwerk) te verbinden met een klein aantal andere knooppunten. Elke groep knooppunten overlapt met een andere groep, zodat elk knooppunt is verbonden.

Om elke transactie te valideren, moet een vast aantal knooppunten een consensus (of overeenkomst) bereiken dat een blok correct is voordat het kan worden toegevoegd aan de blockchain. Dit betekent dat de technologie ongelooflijk veilig en snel is.

Momenteel is het FBA-mechanisme van Ripple een stuk efficiënter dan het PoW van Ethereum. Maar nogmaals, de release van Ethereum 2.0 zou alles kunnen veranderen.

Bij de Eth2-upgrade zal Ethereum overschakelen van een proof-of-work naar een bewijs van inzet consensusmechanisme. Een proof-of-stake (PoS) -mechanisme werkt door gebruikers te vragen om een ​​bepaald percentage van hun cryptocurrency-fondsen als onderpand te ‘inzetten’ om elke transactie te valideren. Iemand die een bepaalde hoeveelheid Ether als inzet ‘opslaat’, staat bekend als een validator.

Door een systeem te omarmen dat vertrouwt op cryptocurrency validators in plaats van mijnwerkers, zal Ethereum de kloof dichten tussen zijn technologie en die van Ripple.

Mocht Ethereum of Ripple in uw portfolio zitten?

Er is geen ‘one size fits all’-antwoord op de vraag‘ Ethereum VS. Ripple – welke zou in uw portefeuille moeten zitten? ’De beste investering voor u hangt af van een aantal factoren, waaronder uw favoriete beleggingsstijl, uw huidige portefeuille en uw houding ten opzichte van risico’s..

Zoals bij elke investering, is noch Ethereum noch Ripple een echte geldmaker en het is altijd belangrijk om uw eigen due diligence uit te voeren. Laten we eens kijken naar enkele van de redenen waarom u zou kunnen overwegen om in de ene boven de andere te investeren.

Waarom zou u in Ethereum kunnen investeren??

  • De lancering van Ethereum 2.0 staat gepland voor eind 2020. Nadat fase 0 van de lancering is voltooid, wordt verwacht dat de efficiëntie van Ethereum omhoog zal schieten. Naarmate meer mensen het platform gaan gebruiken en er meer transacties plaatsvinden, kunnen we een positief effect op de prijs van Ether zien.
  • Ethereum ondersteunt veel van de beste cryptocurrency-tokens in de DeFi-sector. De vraag naar gedecentraliseerde financiële diensten (bijvoorbeeld verzekeringen, sparen en leningen) groeit snel, dus investeren in Ethereum zou een manier kunnen zijn om de groei van deze sector te verzilveren..
  • Ethereum heeft een breed scala aan spraakmakende investeerders. Van bedrijven als Microsoft tot vooraanstaande investeerders zoals Joseph Lubin en Gil Penchina, Ethereum heeft de aandacht getrokken van mensen die in het verleden de ‘next big thing’ hebben ontdekt. Het heeft zelfs de acteur Ashton Kutcher gewonnen!

Waarom zou u in Ripple investeren??

  • Omdat Ripple XRP wordt gebruikt voor een specifiek doel binnen de financiële sector, wordt de prijs over het algemeen niet beïnvloed door dezelfde factoren die van invloed zijn op crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum. Als u uw portefeuille wilt diversifiëren, kan beleggen in Ripple XRP een manier zijn om nieuwe cryptocurrencies te kopen zonder uw portefeuille over te laten aan trends in de branche..
  • Digitale transformatie is een van de belangrijkste doelstellingen van de financiële sector. (Uit recente statistieken blijkt zelfs dat een derde van alle financiële dienstverleners in het VK ‘digitale transformatie’ als hun belangrijkste bedrijfsprioriteit heeft). Omdat problemen met wisselkoersen en verouderde systemen online betalingen moeilijk maken, beginnen veel bedrijven te kijken naar technologie zoals Ripple.
  • Ripple haalt traditionele concurrenten in. De transactiesnelheid is hoger dan die van VISA – dus naarmate mensen steeds meer naar challenger-services kijken, zou Ripple hoog op ieders radar moeten staan.

Verder lezen

Is Ethereum een ​​goede investering en moet ik in Ethereum investeren??

Ethereum Vs. Bitcoin: is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin?

Slimme contracten: wat maakt Ethereum de koning van slimme contracten

Ethereum domineert Crypto met ERC-20-tokens: hier is hoe

Ripple-prijsvoorspellingen: hoeveel zal Ripple waard zijn in 2021 en daarna?

Voors en tegens van investeren in Ripple, wordt het een miljonairmaker?

Top 10 cryptocurrencies om in 2021 te investeren

Top 15 beste cryptocurrencies om deze maand te kopen

Laatste woord

Of u nu een ervaren cryptohandelaar bent of uw eerste stappen in de sector zet, Ethereum en Ripple zijn potentieel sterke kanshebbers voor uw beleggingsportefeuille. We hopen dat deze vergelijkingsgids heeft geholpen om deze belangrijke crypto’s voor u te ontraadselen – zodat u uw eigen onderzoek kunt blijven doen, meer te weten kunt komen over deze technologieën en de beste investering kunt vinden..

Nu kent u de belangrijkste verschillen tussen Ethereum en Ripple. Als u zich geïnspireerd voelt om in te investeren Ethereum en / of Rimpeling, of dit artikel heeft wat extra inzicht gegeven in uw bestaande beleggingskennis, dat mag u wellicht graag willen weten eToro biedt de mogelijkheid om te investeren in Crypto-activa en CFD’s tot 90+ cryptocurrencies. Ethereum- en Ripple-investeerders kunnen een gediversifieerde portefeuille opbouwen met de meest populaire munten.

Ethereum VS. Rimpel – Infographic

Ethereum versus Ripple infographic

Vond je ons artikel leuk Ethereum VS. Ripple: welke zou in uw portfolio moeten staan? Geef ons dan alsjeblieft een like en deel het met iedereen die het misschien nuttig vindt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me