Facebook en Weegschaal: alles wat u moet weten

De Weegschaal van Facebook zal in 2020 worden uitgebracht en het project heeft een solide steun gekregen van veel verschillende bedrijven die ook bij het project betrokken zijn..

De cryptocurrency valt grotendeels op door de betrokkenheid van Facebook, die in veel kringen voor opschudding heeft gezorgd, waaronder banken, liefhebbers van cryptocurrency en hele landen..

Is De Weegschaal van Facebook zo erg allemaal?

Laten we eens kijken wat ze van plan zijn te bereiken en de mogelijke problemen die ze onderweg kunnen tegenkomen.

Dit is wat we tot nu toe weten.

Wat is het doel van Weegschaal?

Weegschaal cryptocurrency, de weegschaalvaluta van Facebook

In wezen willen Facebook en het team achter Libra het verzenden van een betaling net zo gemakkelijk maken als het verzenden van een bericht op Facebook.

Volgens hen, ongeveer 1,7 miljard mensen over de hele wereld geen bankrekening hebben en ze willen het speelveld gelijk maken.

Om dingen erger te maken, overmakingskosten zijn erg duur. Facebook schat dat het wereldwijd maar liefst 7% is.

Dit maakt het erg moeilijk voor gezinnen zonder bankrekening of die geld terugsturen naar hun familie in andere landen.

Met de Weegschaal van Facebook worden deze kosten grotendeels verwijderd.

Facebook beweert ook dat dit het veiliger maakt voor mensen die op plaatsen wonen waar rondlopen met veel geld gevaarlijk kan zijn.

Bovendien kan Weegschaal een veilige plek zijn voor mensen om hun geld op te slaan wanneer hun valuta onstabiele schommelingen of hyperinflatie doormaakt, zoals in Venezuela..

dApps (gedecentraliseerde apps) kunnen ook worden gebouwd op de Libra-blockchain. Er is nog niet veel bekend over hoe deze dApps eruit kunnen zien en welk doel ze kunnen dienen.

Hoe zal Facebook profiteren van Weegschaal?

Op dit moment, hoe Facebook zal profiteren van Weegschaal is niet helemaal duidelijk. Volgens hen is het nog te vroeg om over dergelijke zaken na te denken.

Misschien is Facebook’s grootste manier om van Weegschaal te profiteren door middel van advertenties.

Als meer handelaren Weegschaal via Facebook adopteren, is de theorie dat meer naar Facebook zal gaan en meer zal adverteren, wat meer inkomsten zal genereren.

Naar verluidt hebben meer dan 90 miljoen bedrijven dat gedaan Facebook Pagina’s.

Oprichtende leden

De algemene aanname is dat Facebook 100% achter het ontstaan ​​van Libra staat. Dit is echter niet helemaal waar.

Facebook is een van de vele oprichters (28 op het moment van schrijven), hoewel ze de belangrijkste drijvende kracht achter het project zijn.

In een poging om er meer gedecentraliseerd uit te zien, creëerden ze het Weegschaalvereniging die zal worden samengesteld uit de oprichtende leden. Elk oprichtend lid krijgt 1 stem over hoe de Libra-blockchain zich ontwikkelt.

Enkele van de meest bekende leden zijn:

 • Visa
 • MasterCard
 • PayPal
 • eBay
 • Spotify
 • Uber
 • Vodafone

Elk lid moet minimaal $ 10 miljoen in het project steken en ontvangt in ruil daarvoor enkele Weegschaal-tokens. Ze zullen ook rente ontvangen over hun oorspronkelijke investering.

Bovendien worden ze ook beschouwd als validators en zijn ze verantwoordelijk voor het handhaven van de consensus over de blockchain en het valideren van transacties.

Facebook streeft ernaar het totale aantal oprichtende leden te verhogen tot 100 voordat Libra in 2020 wordt uitgebracht.

Er wordt ook aangenomen dat ze niet tegen het binnenhalen van potentiële rivalen zoals Google in de organisatie zijn.

Op het moment van schrijven is nog niet bekend hoeveel munten er worden vrijgegeven en of er een limiet komt op het totale aantal.

Waar is de Libra Association gevestigd?

De Libra Association zal worden gevestigd in Genève, Zwitserland.

Onlangs, President Trump en de Amerikaanse regering lijken tegen te zijn Weegschaal en cryptocurrency, zeggend Facebook heeft een bankcharter nodig als het dergelijke zaken wil doen.

Dit is niet waar, aangezien Facebook een van de oprichters is en niet de enige maker. Daarnaast biedt het zijn gevestigd in Zwitserland ook enige bescherming.

Als de VS het proberen te stoppen, kan dat misschien niet, hoewel dat tot grote problemen voor Facebook kan leiden.

Desondanks zullen David Marcus, de officiële afhandeling van Facebook Weegschaal en het hoofd van Calibra, getuigen voor de Senaatscommissie voor het bankwezen en er wordt aangenomen dat hij zal beweren dat Weegschaal zal voldoen aan de wetten inzake financiële criminaliteit.

Een aantal andere cryptocurrencies, zoals de Ethereum Foundation, zijn ook in Zwitserland gevestigd.

Het is een goede locatie voor Weegschaal omdat Zwitserse wetten staan ​​erg open voor blockchain en cryptocurrency.

Weegschaal wordt waarschijnlijk ook gereguleerd door de Zwitserse federale gegevensbeschermings- en informatiecommissaris.

Hoe werkt de Weegschaal van Facebook??

hoe zal libra werken, libra coin en blockchain

Weegschaal is ontworpen om aankopen te doen op verschillende platforms en mogelijk zelfs in de winkelstraat.

Volgens het Calibra-team hopen ze gebruikers uiteindelijk in staat te stellen rekeningen en kleine dingen zoals koffie te betalen en zelfs Libra te gebruiken om te betalen voor het openbaar vervoer, allemaal via je telefoon..

Hoogstwaarschijnlijk zal dit worden gedaan door een QR-code of iets dergelijks te scannen.

Net als veel andere cryptocurrencies, zal de Weegschaal van Facebook een openbaar gedistribueerd grootboek en transacties kunnen niet worden teruggedraaid.

Een andere overeenkomst met de meeste andere cryptocurrencies is dat transacties zijn niet helemaal gratis. Gebruikers zullen een kleine vergoeding (‘gas’) moeten betalen om te worden gevalideerd.

Verkopers die Libra gebruiken, kunnen ook kortingen geven aan degenen die het ook gebruiken of zelfs gratis munten.

Toegestaan, niet geheel gedecentraliseerd

In zekere zin is de Weegschaal van Facebook dat wel niet volledig gedecentraliseerd. Het is in feite ‘toestemming verleend‘, Wat een vorm van centralisatie is.

Op de Weegschaal blockchain, alleen degenen die als oprichters worden beschouwd en stemrecht hebben gekregen, kunnen transacties valideren.

Bitcoin is daarentegen een voorbeeld van een gedecentraliseerd platform omdat iedereen in staat is transacties te valideren, wat volgens velen eerlijker is.

Er zijn veel critici van ‘geautoriseerde’ systemen, inclusief degenen die beweren dat dit zo is gemakkelijker te hacken en controle krijgen of al het stemrecht op een paar kleine locaties wordt gehouden en niet wordt verspreid onder alle gebruikers.

Er moet echter worden vermeld dat de Libra Association streeft ernaar na verloop van tijd over te gaan naar toestemmingsloos, wat zou kunnen betekenen dat iedereen transacties kan valideren.

Niet volledig gedecentraliseerd zijn, zal veel liefhebbers van cryptocurrency afwijzen die het idee volgen dat decentralisatie de enige weg vooruit is, en het idee van samenwerking met grote banken verwerpen..

De Calibra-portemonnee

Calibra portemonnee, Libra cryptocurrency digitale portemonnee

De Libra Association zal het Calibra virtuele portemonnee voor het houden van Libra, die grotendeels gericht zal zijn op het maken van transacties via een mobiel apparaat.

Calibra wordt op Android en iOS gelanceerd als een zelfstandige app en zal ook toegankelijk zijn via Facebook Messenger en WhatsApp.

Bovendien is het niet nodig om u aan te melden bij Facebook of WhatsApp om Calibra te gebruiken.

De Calibra-portemonnee is ontworpen om eenvoudiger te gebruiken, waardoor u geen ingewikkelde en lange wachtwoorden meer hoeft te onthouden, maar het proces voor u afhandelt.

Calibra-gebruikers hebben ook de mogelijkheid om via de portemonnee te verzenden en aan te vragen.

Het zal interessant zijn om te zien of andere, meer gangbare virtuele portefeuilles zullen verhuizen om Libra te accepteren wanneer het wordt vrijgegeven en of de Calibra-portemonnee ook andere cryptocurrencies accepteert..

PayPal en andere betalingsproviders die samenwerken met de Libra Association kunnen gebruikers ook toestaan ​​betalingen te doen met de cryptocurrency.

Weegschaal wordt een stablecoin

EEN stablecoin is een cryptocurrency die specifiek is ontworpen om zo stabiel mogelijk te zijn en zonder vluchtigheid te werken.

De meeste cryptocurrencies worden niet op deze manier bekeken.

Bijvoorbeeld, Bitcoin is het meest onstabiel en critici zeggen dat het vanwege zijn vluchtigheid nog niet kan worden aangenomen als betaalmiddel voor dagelijks gebruik.

Een voorbeeld van een stabiele munt is Stasis Eurs (EURS), een aan de euro gebonden cryptovaluta.

Als het op handelen aankomt, kan het moeilijker zijn om winst te maken met stablecoins omdat er minder grote prijsfluctuaties zijn.

Voor Weegschaal kan echter iets soortgelijks worden gedaan met de Amerikaanse dollar en andere fiatvaluta, de exacte waarde van Weegschaal moet nog worden beslist.

Wat bekend is, is dat elke keer dat je geld gebruikt om Weegschaal te kopen, dat geld naar de Libra Reserve gaat.

Dat geld kan dan de basis van waarde vormen voor Weegschaal. Aangenomen wordt dat het hebben van een cryptocurrency met een waarde die uit een groot aantal cryptocurrencies bestaat, stabieler zal zijn.

Als bijvoorbeeld een valuta, zoals het Britse pond, plotseling daalt, zal dit geen enorm significant effect hebben, aangezien de valutasupport van Libra goed gediversifieerd is..

De prijs van Weegschaal zal ook worden gecontroleerd door elke keer dat het wordt gekocht een nieuwe Weegschaal te maken en deze te vernietigen telkens wanneer het wordt verhandeld voor fiat-valuta.

1.000 transacties per seconde

Vermoedelijk zal de Weegschaal van Facebook dat kunnen verwerk tot 1.000 transacties per seconde. Dit is razendsnel in vergelijking met de meeste andere cryptocurrencies, waardoor zowel Bitcoin als Ethereum in het niet vallen.

Het is echter vermeldenswaard dat die er zijn veel andere cryptocurrencies die zulke snelheden bieden.

Totdat ze op de proef worden gesteld en een breed gebruikersbestand krijgen, zullen we niet weten of dit mogelijk is.

Verplaatsen: een nieuwe codeertaal

De nieuwe codeertaal van Libra gebruiken, Actie, ontwikkelaars kunnen hun eigen applicaties maken die op de Libra-blockchain kunnen draaien.

Move is open-source en is gratis te gebruiken wat voor velen een enorm pluspunt is. Het is echter niet zonder problemen.

Sommigen pleiten misschien tegen het aannemen van een nieuwe codeertaal, omdat er al zoveel zijn. Soortgelijke kritiek kan worden gezegd op Ethereum, terwijl Neo in verschillende talen kan worden gecodeerd.

Bovendien worden gebruikers van Move niet doorgelicht (daarover later meer).

Beveiliging: kunnen we Facebook en Weegschaal vertrouwen?

kunnen we Facebook en weegschaal, het denken van de mens en het logo van de weegschaal vertrouwen

Gebruikers zullen hun account moeten valideren voordat ze ze kunnen gebruiken met een geldige ID als standaard KYC (Know Your Customer).

Echter, het is niet nodig om uw echte naam en identiteit te verbinden Weegschaal maar transacties zullen in het grootboek worden gepubliceerd.

Misschien wel een van de belangrijkste dingen over Weegschaal is dat Facebook kan de informatie van uw betalingen niet gebruiken om u te targeten met advertenties.

Deze informatie wordt privé gehouden en wordt niet verkocht op of heeft geen invloed op uw Facebook-nieuwsfeed.

Facebook lijkt lessen te hebben getrokken uit de Cambridge Analytic-schandaal en lijkt eventuele problemen met de privacy te vermijden.

Dat gezegd hebbende, Facebook heeft in het verleden beloften gebroken om WhatsApp- en Instagram-gegevens niet te combineren met Facebook, wat het vertrouwen van mensen in hen zeker niet vergroot.

Het is ook vermeldenswaard dat er geen regelgeving is voor het gebruik van de codeertaal Move van Facebook. Het kan worden gebruikt voor onwettige doeleinden of door oplichters.

Als er problemen zijn met Weegschaal, kan Facebook proberen afstand te nemen door te beweren dat het een van de vele gevonden leden is, maar mensen zullen Facebook waarschijnlijk altijd associëren met Weegschaal.

Andere critici zijn voorzichtig dat Facebook zijn eigen cryptocurrency start. Specifiek, als iemand wordt verbannen Facebook, zullen ze nog steeds kunnen gebruiken Weegschaal?

Het onmiddellijke antwoord op die vraag zou kunnen zijn dat, omdat Calibra ook afzonderlijk zal bestaan, het geen probleem zou moeten zijn.

Een definitief antwoord op deze vraag zal echter waarschijnlijk moeten wachten tot de release van Libra.

Internationale reactie

In de VS heeft de kwestie van het lanceren van een cryptocurrency door Facebook veel zorgen gewekt.

De kwestie is zo groot dat het zowel de Democraten als de Republikeinen heeft samengebracht die allebei de vrijlating van Libra lijken te willen voorkomen of er op zijn minst strenge regels voor willen stellen..

Ze zijn ook ontevreden over het Zwitserse hoofdkantoor van Libra Associations en vragen waarom ze het bedrijf niet in de VS hebben opgericht. Voor hen ziet het er erg verdacht uit.

In reactie op Weegschaal, De centrale bank van China is van plan dat te doen zijn eigen cryptocurrency ontwikkelen, waarin staat dat Libra een risico kan vormen voor zijn financiële systeem.

Evenzo overweegt de Indiase regering niet toe te staan ​​dat de cryptocurrency wordt verhandeld.

Verschillende andere landen, waaronder het VK, hebben hun bezorgdheid geuit over privacy en consumentenbescherming.

Als je meer wilt weten over Facebook’s Weegschaal, je kunt hun whitepaper lezen hier.

Kernpunten

 • Weegschaal wordt ontwikkeld door de Weegschaal Association. Die bestaat uit meer dan 20 oprichtende leden, niet alleen Facebook.
 • De Calibra portemonnee wordt ontwikkeld om op te slaan Weegschaal. Het zal op dezelfde manier werken als andere virtuele portefeuilles en zal ook beschikbaar zijn via Facebook Messenger en WhatsApp.
 • Weegschaal zal een stablecoin zijn. Dat betekent dat het specifiek is gemaakt om niet vluchtig te zijn zoals Bitcoin en andere cryptocurrencies.
 • De nieuw gemaakte codeertaal Move zal gratis beschikbaar zijn. Hoewel dit zeer nuttig is voor ontwikkelaars, worden ontwikkelaars niet gecontroleerd op illegale activiteiten.

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me