Hoe te investeren in Bitcoin – De ultieme beginnershandleiding voor investeren in BTC

Hoe te investeren in Bitcoin (BTC)

Waarom investeren in Bitcoin BTC? Wat zijn de voordelen en uitdagingen van Bitcoin-investeringen? Hier is alles wat u moet weten over beleggen in Bitcoin.

Een snelle trip door het geheugen maken – als je in 2009 een enkele Bitcoin had gekocht – zou je minder dan 1 cent hebben betaald. En vandaag? De digitale valuta wordt verhandeld voor meer dan $ 18.000.

Simpel gezegd, dit betekent dat als u iets meer dan tien jaar geleden $ 100 in Bitcoin had geïnvesteerd, u nu zou kijken naar een rendement van $ 179 miljoen.

Inderdaad, dit is ronduit fenomenaal. Als zodanig is het vanzelfsprekend dat veel particuliere klanten nu in Bitcoin willen investeren. Het belangrijkste probleem is dat veel mensen niet helemaal begrijpen hoe deze cryptocurrency werkt – en daarom aarzelen ze om de sprong te wagen.

Dit is waar we binnenkomen. Deze ultieme gids op Hoe te investeren in Bitcoin zal u alles vertellen wat u moet weten – in gewoon Engels. Dit omvat een uitleg over wat Bitcoin is, hoe u geld kunt verdienen door in Bitcoin BTC te investeren, en cruciaal – hoe u vandaag een investering kunt doen.

Als u snel en gemakkelijk in Bitcoin BTC wilt investeren, kunt u met 0% commissie, check out eToro Exchange!

Investeren in Bitcoin in 5 eenvoudige stappen

Om in Bitcoin te investeren, is de eerste stap om een ​​rekening te openen bij een gereguleerde beurs, geld te storten, Bitcoin te selecteren in de platformlijst en ten slotte te controleren & bevestig dat munten zijn toegevoegd aan uw portemonnee.

Deze gids over hoe u in Bitcoin kunt investeren, zal alles in lekentaal opsplitsen, zodat u niet blindelings een aankoop doet. Maar als u niet echt de tijd heeft om alles door te lezen, is dit wat u moet doen om nu in Bitcoin te investeren.

Stap 1: Open een rekening bij een gereguleerde broker of beurs

Stap 2: Stort wat geld met een bankpas / creditcard, e-wallet of bankoverschrijving

Stap 3: Kies hoeveel Bitcoin u wilt investeren

Stap 4: Bevestig de investering

Stap 5: Laat uw Bitcoin opgeslagen totdat u besluit om uit te betalen

Let op, de bovenstaande stappen zouden u van begin tot eind niet meer dan 5 minuten moeten kosten.

Wat is Bitcoin?

Voordat we ingaan op de kern van hoe te investeren in Bitcoin, is het logisch dat we kort uitleggen wat deze innovatieve technologie eigenlijk is. Simpel gezegd, Bitcoin is een digitale valuta die in 2009 werd gelanceerd.

Het is geen eigendom van of wordt niet gecontroleerd door een enkele persoon, regering of centrale bank. Als gevolg hiervan maakt dit Bitcoin ‘gedecentraliseerd’. Het is ook transparant, omdat elke transactie die op het Bitcoin-netwerk wordt geplaatst, beschikbaar is om te zien in het grootboek – bekend als de ‘Blockchain’.

Om Bitcoin te kopen, kunt u dit doen via een online exchange of broker. U kunt uw digitale munten opslaan in een privéportemonnee die u naar uw desktopapparaat of mobiele telefoon kunt downloaden. Of u kunt de munten in bewaring geven bij een gereguleerde makelaar.

Zoals elke activaklasse met waarde, gaat de prijs van Bitcoin de hele dag op en neer. Of het stijgt of daalt, is afhankelijk van marktwerking via vraag en aanbod. Het overkoepelende doel van investeren in Bitcoin is daarom om uw munten te verkopen voor meer dan u oorspronkelijk heeft betaald.

Hoe werkt het Investeren in Bitcoin-proces?

De gemakkelijkste manier om een ​​Bitcoin-investering te begrijpen, is door na te denken over een traditioneel activum zoals aandelen.

U koopt bijvoorbeeld aandelen in een bedrijf omdat u denkt dat het in waarde zal stijgen. Als u vervolgens de aandelen gaat verkopen, hoopt u dat tegen een hogere prijs te doen.

Cruciaal is dat dit niet anders is dan investeren in Bitcoin. Dat wil zeggen, u houdt uw Bitcoin vast totdat u klaar bent om te verkopen. U kunt dit doen via de door u gekozen Bitcoin-makelaar – zonder kosten.

Desalniettemin is hier een eenvoudig voorbeeld van hoe het Bitcoin-investeringsproces werkt:

 • U opent een account bij een online Bitcoin-makelaar
 • U stort $ 500 en investeert het volledige bedrag in Bitcoin
 • Op het moment van aankoop is Bitcoin $ 15.000 waard
 • U houdt de munten vijf jaar vast
 • Wanneer u in de buurt komt om uit te betalen, is Bitcoin $ 50.000 waard
 • Dit vertaalt zich in een prijsstijging van 233%

Volgens het bovenstaande voorbeeld heeft u oorspronkelijk $ 500 in Bitcoin geïnvesteerd en een rendement behaald van 233%. Dit betekent dat u in totaal $ 500 in $ 1.665 hebt omgezet.

Waarom zou u in Bitcoin moeten investeren??

Er zijn veel redenen waarom u zou kunnen besluiten om in Bitcoin te investeren.

1. Ongekende en ongeëvenaarde rendementen

We merkten eerder op dan sinds de lancering in 2009 – Bitcoin is gegroeid van een fractie van $ 0,01 tot een beleggingscategorie van vijf cijfers. Dit vertegenwoordigt rendementen in de miljoenen procentpunten. Het is om deze reden dat steeds meer mensen op zoek zijn naar blootstelling aan Bitcoin.

Zelfs in de afgelopen jaren heeft Bitcoin het beter gedaan dan vrijwel elke financiële markt die er is. Bijvoorbeeld de S.&De P 500-index is gestegen van 2.090 punten naar 3.629 punten – en groeit gaandeweg met 73%. Dit vertegenwoordigt natuurlijk een uitstekend rendement voor investeerders.

In dezelfde periode van 5 jaar is Bitcoin echter gestegen van $ 387 naar het hoogste punt in 52 weken van $ 19.400. In reële termen is dat een stijging van 5 jaar met bijna 5.000%. Als u destijds $ 500 had geïnvesteerd, zou uw Bitcoin-aankoop nu meer dan $ 25.000 waard zijn!

2. Uncapped Returns

Er is echt geen idee hoe groot deze digitale valuta de komende 5, 10 en 20 jaar kan worden. Cruciaal is dat Bitcoin niet moet worden vergeleken met een Tech-groeiaandeel zoals Tesla of Square.

Zeker, deze veelbelovende aandelen hebben dit jaar driecijferige winsten behaald. Maar er is maar zo veel langer dat deze bestanden in dit tempo kunnen blijven groeien. Dit staat in schril contrast met Bitcoin – grotendeels vanwege wat het vertegenwoordigt.

In de kern is Bitcoin een digitale valuta, wat betekent dat het zeer bevorderlijk is als betaalmiddel voor goederen en diensten. Dit is iets dat we al zien – met onder meer Japan nu de thuisbasis van meer dan 250.000 Bitcoin-accepterende winkels.

Bovendien wordt Bitcoin ook wel een opslagplaats van waarde genoemd, zoals goud – die we binnenkort behandelen. Al met al, aangezien Bitcoin een fenomeen zonder grenzen is, is het potentieel op lange termijn vrijwel onbeperkt.

3. Opslag van waarde

Bitcoin opereert als een grote opslagplaats van waarde. De voorraad is tenslotte eindig op 21 miljoen munten. Dit cijfer zal naar verwachting in 2140 worden bereikt.

Als dat het geval is, zal er nooit meer Bitcoin worden geproduceerd. Net als bij goud zorgt dit ervoor dat de waarde van Bitcoin in theorie oneindig zal blijven stijgen.

Klaar om in te investeren Bitcoin?

Hoe te investeren in Bitcoin – verschillende opties beschikbaar

Er zijn verschillende manieren waarop u in Bitcoin kunt investeren. De eenvoudigste manier om dit te doen, is zonder twijfel een online makelaar. Als u dit doet, hoeft u alleen maar een rekening te openen, wat geld te storten en vervolgens te beslissen hoeveel u wilt investeren.

Het is echter ook mogelijk om via een gespecialiseerde geldautomaat in Bitcoin te investeren.

Laten we eens kijken hoe dit werkt.

Bitcoin-geldautomaten

Er zijn nu meer dan 12.400 Bitcoin-geldautomaten in 71 verschillende landen. Als u niet bekend bent met hoe deze werken, zijn het gespecialiseerde geldautomaten waarmee u in Bitcoin kunt investeren. U moet keihard contant geld invoeren, dat vervolgens wordt geconverteerd naar Bitcoin.

Vervolgens kan de Bitcoin-geldautomaat een bon afdrukken die een unieke portefeuillecode bevat. U moet dan een Bitcoin-portemonnee downloaden, de QR-code op de bon scannen en de munten worden aan de portemonnee toegevoegd.

U bent 100% verantwoordelijk voor het veilig houden van uw Bitcoin. Dit betekent dat u nooit iemand toegang tot uw portemonnee mag geven, aangezien zij de capaciteit hebben om de munten over te dragen.

Het is om deze reden dat Bitcoin-geldautomaten dat zijn niet de beste manier om in deze digitale valuta te investeren. Als u ervoor kiest om op deze manier in Bitcoin te investeren, verwacht dan in feite enorme kosten te betalen. We zijn bijvoorbeeld Bitcoin-geldautomaten tegengekomen die een opslag in rekening brengen van meer dan 10% – soms meer.

Bitcoin-makelaar

De gemakkelijkste en meest kosteneffectieve manier om in Bitcoin te investeren, is via een online Bitcoin-makelaar. Zo investeert u vanuit het comfort van uw huis. Er zijn honderden online platforms waarmee u Bitcoin kunt kopen, dus we zullen later uitleggen hoe u er een kunt kiezen voor uw persoonlijke behoeften.

Maar het belangrijkste uitgangspunt is dat u gewoon een account hoeft te openen en een storting moet doen met een alledaagse betaalmethode. Gereguleerde makelaars zoals eToro kunt u uw Bitcoin-investering financieren met een bankpas / creditcard, e-wallet en bankoverschrijving.

Nadat u bij de door u gekozen broker in Bitcoin heeft geïnvesteerd, kunt u de munten mogelijk op het platform laten staan. Maar u moet dit alleen doen als de makelaar dat is volledig gereguleerd en past beveiligingspraktijken van institutionele kwaliteit toe.

Als dit niet het geval is, kunt u de Bitcoin het beste opnemen in een privéportemonnee. Zoals we eerder hebben opgemerkt, kunt u een Bitcoin-portemonnee downloaden naar uw desktop of mobiele apparaat. Er zijn ook hardwareportefeuilles beschikbaar – die worden aanbevolen voor grote aankopen.

Hoe u een uitwisselingsplatform kiest om in Bitcoin te investeren

Met zoveel makelaars en beurzen die strijden om uw bedrijf, kan het een ontmoedigende taak zijn om te weten met welk platform u moet werken.

Om de mist te helpen verwijderen, hebben we hieronder enkele factoren opgesomd waar u op moet letten bij het kiezen van een uitwisselingsplatform voor uw behoeften.

Belangrijke factoren bij het kiezen van een Bitcoin Exchange:

1. Licenties en reputatie

U zou toch geen ongereguleerde makelaar gebruiken om aandelen of obligaties te kopen? Daarom moet u alleen in Bitcoin investeren met een platform dat de wettelijke bevoegdheid heeft om dit te doen.

Het belangrijkste probleem hier is dat honderden cryptocurrency-uitwisselingen op een ongereguleerde manier werken. Dit komt omdat Bitcoin in de meeste landen als wettig betaalmiddel wordt beschouwd – dus regelgeving is enigszins een grijs gebied.

Het goede nieuws is dat er gereguleerde platforms zijn zoals eToro waarmee u op een veilige manier in Bitcoin kunt investeren.

Dit komt omdat de makelaar wordt gereguleerd door de FCA (VK), ASIC (Australië) en FinCEN (VS). Voor degenen onder u die in de VS zijn gevestigd, zult u blij zijn te weten dat eToro bij FinCEN is geregistreerd als een Money Services-bedrijf.

2. Prijsstelling en commissie

Zoals u waarschijnlijk weet, zijn makelaars bezig met het verdienen van geld. Als zodanig zal de door u gekozen Bitcoin-handelssite u een vergoeding in rekening brengen wanneer u een investering doet. De meeste makelaars brengen een variabele commissie in rekening die vervolgens wordt vermenigvuldigd met uw inzet.

Als de makelaar bijvoorbeeld 2% in rekening brengt en u investeert $ 1.000, betaalt u $ 20. U zou deze 2% commissie opnieuw moeten betalen wanneer u uw Bitcoin-investering verkoopt.

eToro, u kunt echter zonder commissie in Bitcoin investeren. Dit is niet alleen het geval met Bitcoin en 15 andere digitale valuta’s, maar ook met enorm veel aandelen en ETF’s.

3. Minimale Bitcoin-investering en -betalingen

In de overgrote meerderheid van de gevallen heeft de door u gekozen Bitcoin-makelaar een minimale investering. Als je bedenkt hoe vluchtig Bitcoin is, wil je een platform kiezen waarmee je kleine bedragen kunt investeren.

Met eToro kunt u bijvoorbeeld al vanaf $ 25 in Bitcoin investeren. Dit is geweldig om uw inzet laag te houden en zorgt ervoor dat u niet meer investeert dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

Als het om betalingen gaat, is dit ook een cruciale statistiek die u moet onderzoeken voordat u een account opent. Dit komt omdat sommige makelaars u alleen toestaan ​​om geld te storten via een bankoverschrijving.

Dit is een langzaam proces dat vele dagen in beslag kan nemen, zowel wat betreft stortingen als opnames. Dit is opnieuw de reden waarom eToro zo populair is bij Bitcoin-investeerders, omdat het directe betalingsmethoden ondersteunt, zoals debet- / creditcards, Paypal, Skrill, Neteller en meer..

4. Opslag en uitbetaling

Hoewel de bovenstaande statistieken gericht waren op het initiële investeringsproces, moet u ook nadenken over opslag. Bitcoin is tenslotte een gedecentraliseerde digitale valuta en daarom moet het veilig worden opgeslagen in een privéportemonnee.

Zoals we eerder hebben besproken, zullen veel Bitcoin-investeerders hun munten in hun eigen portemonnee opslaan, waardoor ze volledige controle over het geld hebben. Dit betekent echter wel dat u het risico loopt gehackt te worden. Het is ook minder handig als het gaat om het verzilveren van uw Bitcoin-investering.

Met dat in gedachten kunt u uw munten misschien het beste achterlaten bij de door u gekozen makelaar. Maar dit is op voorwaarde dat het platform zwaar gereguleerd is. U vertrouwt uw investering immers toe aan de betreffende aanbieder – dus eersteklas beveiligingspraktijken zijn een must.

Dit is nogmaals de reden waarom we het gelicentieerde platform eToro aanbevelen. De makelaar heeft niet alleen drie regelgevende licenties en beschikt over beveiligingsmaatregelen van institutionele kwaliteit, maar u kunt uw Bitcoin-investering met één klik op de knop laten uitbetalen – 24/7.

Tips om in Bitcoin te investeren en winst te maken

Doorgewinterde beleggers uit alle activaklassen kunnen consistente winsten maken omdat ze een duidelijke strategie hebben. Hoewel er geen eenduidige strategie is in de Bitcoin-scene, raden we u aan de volgende tips te overwegen voordat u een investering doet.

Toptips voor het investeren in Bitcoin:

Tip 1: stel een aantal financiële doelen

Er zijn veel manieren waarop u een Bitcoin-investering kunt benaderen. Sommige mensen investeren bijvoorbeeld om snel winst te maken door de markt goed te timen. In andere gevallen wilt u misschien vele, vele jaren in Bitcoin investeren.

Hoe dan ook, het is belangrijk om een ​​aantal duidelijke en realistische financiële doelen te stellen voordat u in Bitcoin investeert. Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als het stellen van een koersdoel. U kunt bijvoorbeeld besluiten om uw investering vast te houden totdat Bitcoin $ 50.000 bereikt.

Tip 2: Gemiddelde dollarkosten op uw Bitcoin-investeringen

Hoewel Bitcoin de best presterende activaklasse van het afgelopen decennium is, is het ook de meest volatiele. Dit kan een onervaren belegger nerveus maken en vervolgens slapeloze nachten veroorzaken. U riskeert tenslotte echt geld als u in Bitcoin investeert.

Bitcoin ging bijvoorbeeld van $ 10.000 naar $ 5.000 in twee weken in het eerste kwartaal van 2020, wat neerkomt op een daling van 50%. U bent misschien in de verleiding gekomen om uw verliezen te beperken toen deze vrije val plaatsvond.

Degenen die het vasthielden, zagen dat Bitcoin slechts 8 maanden later $ 19.000 bereikte. Cruciaal is dat deze zeer volatiele prijsactie volledig kan worden vermeden door middel van middeling op de dollarkosten. Dit betekent dat u periodiek een vast bedrag belegt.

U kunt bijvoorbeeld aan het einde van elke maand $ 200 in Bitcoin investeren. Daarbij zal uw kostprijs constant variëren en dus – in de loop van de tijd gemiddeld worden. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over kortetermijnvolatiliteit.

Tip 3: Diversifieer uw Bitcoin-investering

Diversificatie is belangrijk bij alle activaklassen, maar vooral bij het beleggen in Bitcoin. Simpel gezegd, dit betekent dat u nooit al uw eieren in één mand moet doen, namelijk Bitcoin.

Een goed startpunt zou zijn om te overwegen om ook in andere cryptocurrencies te investeren, zoals Ethereum en Ripple. Maar uw algehele blootstelling aan cryptocurrency moet tot een minimum worden beperkt.

U wilt bijvoorbeeld 10% van uw investering in cryptocurrencies besteden en de rest aan meer gevestigde en stabiele activaklassen zoals aandelen en obligaties. Door voor een dergelijke aanpak te kiezen, beschermt diversificatie u in het geval dat uw Bitcoin-investering niet helemaal volgens plan verloopt.

Hoe u vandaag in Bitcoin kunt investeren – Stap voor stap doorlopen

Dus nu we de ins en outs hebben besproken van wat een Bitcoin-investering inhoudt, gaan we u nu door het aankoopproces leiden.

Door de onderstaande stappen te volgen, kunt u uw eerste Bitcoin-investering met eToro in minder dan 5 minuten doen!

Investeren in Bitcoin in 6 eenvoudige stappen:

Stap 1: Open een eToro-account

Om de bal aan het rollen te krijgen, gaat u naar de eToro-website en een rekening openen.

U moet enkele persoonlijke gegevens verstrekken, zoals uw naam en land van verblijf.

U moet ook een gebruikersnaam / wachtwoord maken en uw contactgegevens bevestigen. Al het bovenstaande duurt niet langer dan 2 minuten.

Stap 2: Upload een ID

Door eToro te gebruiken om in Bitcoin te investeren, gebruikt u een sterk gereguleerde broker. Dit betekent op zijn beurt dat u een identiteitsbewijs met foto moet uploaden volgens de antiwitwaswetgeving.

Dit omvat uw paspoort / rijbewijs naast een document dat uw verblijfsstatus verifieert. Dit laatste kan een bankafschrift of een energierekening zijn. eToro verifieerde de documenten meestal onmiddellijk.

Stap 3: maak een aanbetaling

U moet een storting doen als u bij eToro in Bitcoin wilt investeren. Dit moet minimaal $ 200 zijn – hoewel u het volledige bedrag in Bitcoin moet investeren. Integendeel, u kunt slechts $ 25 toewijzen.

In termen van ondersteunde betalingsmethoden omvat dit het volgende:

 • Debetkaart
 • Kredietkaart
 • Paypal
 • Skrill
 • Neteller
 • Sofort
 • Betrouwbaar

U kunt ook geld storten via een bankoverschrijving.

Stap 4: Zoek naar Bitcoin

Zodra u een storting heeft gedaan bij eToro, kunt u doorgaan met investeren in Bitcoin.

Het platform is niet uitsluitend gespecialiseerd in Bitcoin, omdat het ook handelsaandelen, ETF’s en CFD-handelsdiensten aanbiedt. Als zodanig kunt u naar Bitcoin zoeken om naar de betreffende investeringspagina te gaan.

Stap 5: voltooi Bitcoin-investering

Om het Bitcoin-investeringsproces bij eToro te voltooien, hoeft u alleen maar het bedrag in te voeren dat u wilt investeren. Dit moet minimaal $ 25 zijn. Klik ten slotte op de knop ‘Open Trade’.

Daarbij wordt uw commissievrije Bitcoin-investering direct verwerkt. De munten worden vervolgens toegevoegd aan uw eToro-portfolio.

Stap 6: Laat uw Bitcoin-investering uitbetalen

Hoewel u uw Bitcoin-investering waarschijnlijk enkele maanden of jaren niet wilt laten uitbetalen, moeten we snel uitleggen hoe u dit bij eToro doet..

Wanneer de tijd zich voordoet, ga dan gewoon naar uw portefeuille en kies ervoor om uw Bitcoin te verkopen. U kunt het allemaal in één keer verkopen en slechts een klein percentage van uw investering.

Hoe dan ook, zodra u de verkoop bevestigt, wordt het geld aan uw eToro-saldo toegevoegd. U kunt het geld vervolgens terugstorten op uw bankpas / creditcard, e-wallet of bankrekening!

Heeft u overwogen om in te investeren BTC?

Hoe te investeren in Bitcoin – Waar het op neerkomt

Samenvattend, hoewel investeren in Bitcoin misschien een ontmoedigende taak lijkt, hoeft het echt niet zo te zijn. Zoals we hebben uitgelegd in deze Hoe te investeren in Bitcoin-gids, kan het proces in minder dan 5 minuten worden voltooid.

Door onze best beoordeelde broker eToro te gebruiken, kunt u al investeren vanaf slechts $ 25 zonder een enkele cent aan commissie te betalen. Het belangrijkste is dat uw investering veilig is – niet in de laatste plaats omdat eToro een vergunning heeft van de FCA, CySEC en ASIC – en geregistreerd is bij FINRA in de VS..

eToro – Koop Bitcoin met 0% commissie

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel moet ik in Bitcoin investeren??

Er is geen ‘juiste’ hoeveelheid geld om in Bitcoin te investeren. Het hangt tenslotte af van uw persoonlijk budget, financiële doelen en risicobereidheid. Dat gezegd hebbende, kunt u bij eToro vanaf slechts $ 25 in Bitcoin investeren – wat voor de meesten een onbeduidend bedrag is..

Is Bitcoin een goede investering in 2021?

Bitcoin is in 2020 meer dan verviervoudigd in waarde en presteert vervolgens beter dan de meeste beleggingscategorieën. Of deze trend zich in 2021 voortzet, valt nog te bezien. Dit is de reden waarom u het beste wordt geadviseerd om uw beleggingen in dollars te gemiddeld.

Hoe begin ik met investeren in Bitcoin??

De gemakkelijkste manier om te beginnen met investeren in Bitcoin is via een gereguleerde online broker zoals eToro. Het enige dat u hoeft te doen, is wat geld storten met een bankpas / creditcard, e-wallet of bankrekening – en vervolgens kiezen hoeveel u wilt investeren.

Kan ik $ 100 in Bitcoin investeren??

Dat kan je zeker. Met platforms zoals eToro kunt u zelfs investeren vanaf slechts $ 25. Dit komt omdat Bitcoin kan worden gefractioneerd en dus – zeer geschikt is voor kleinere investeringen.

Kunt u geld verliezen op Bitcoin?

Ja, zoals bij alle investeringen kan Bitcoin u geld verliezen. Dit gebeurt als u uw Bitcoin tegen een lagere prijs laat uitbetalen dan u oorspronkelijk had betaald.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me