Investeer in Ethereum: wat zal de Ethereum-prijs in 2021 drijven?

Een analytische gids voor investeren in Ethereum in 2021

Waar gaat de Ethereum ETH-prijs naartoe in 2021??

Wat gebeurt er met de Ethereum-prijs in 2021? Het was een beetje een uitdaging voor traditionele beleggers om te begrijpen wat de prijzen van cryptocurrency drijft.

Als we het hebben over traditionele activa zoals aandelen of obligaties, weten we al dat hun prijs wordt bepaald door economische factoren zoals inflatie of overheidsregulering, bijvoorbeeld.

Maar als het om cryptocurrencies gaat, liggen de zaken een beetje anders. Wat drijft hun prijs? Het is bekend dat ze een vluchtig karakter hebben, wat betekent dat hun prijs vaak op en neer gaat. Maar wat zorgt ervoor dat dit gebeurt??

Als u Ethereum snel en gemakkelijk wilt kopen, kunt u met 0% commissie, check out eToro Exchange!

Maar wat de Ethereum-prijs echt drijft?

Er zijn drie belangrijke factoren die de Ethereum-prijs het meest beïnvloeden:

1. Gedecentraliseerde financiering

2. De lancering van Ethereum 2.0 – “Serenity”

3. Correlatie met Bitcoin

Hier bij Trading Education hebben we deze factoren geanalyseerd en hieronder hebben we uitgewerkt wat we ontdekten.

Als je een gedetailleerde Ethereum-prijsvoorspelling wilt lezen, bekijk dan dit artikel.

Waarom Ethereum?

Waarom zouden beleggers moeten overwegen om in Ethereum te investeren? Wat maakt Ethereum zo uniek? Nou, Ethereum is de op een na grootste cryptocurrency, na Bitcoin, en het is ontworpen voor gedecentraliseerde applicaties of de zogenaamde DApps. Ethereum biedt slimme contracten en het is de meest gebruikte blockchain ter wereld.

Het werd op 30 juli 2015 gevonden door een cryptocurrency-onderzoeker en programmeur Vitalik Buterin.

eth prijsgrafiek

Ethereum prijsbewegingen van alle tijden. Bron: Muntenmarktdop.

Door de jaren heen heeft Ethereum zijn reputatie opgebouwd als een stabiele en veilige cryptocurrency, en het heeft bewezen dat het volatiel is met drastische prijsstijgingen en -dalingen. Ethereum heeft investeerders dus de kans gegeven om winst te maken. Onlangs heeft Ethereum een ​​enorme groei doorgemaakt, meer investeerders aangetrokken en meer bekendheid verworven.

Zou u overwegen om in te investeren Ethereum ETH?

Wat drijft de Ethereum-prijs?

Het duurt ongeveer 15 seconden voordat een Ethereum-blok is voltooid, terwijl Bitcoin 10 minuten nodig heeft om een ​​blok te voltooien. Daarom is het duidelijk dat Ethereum veel sneller groeit dan Bitcoin.

Er circuleert momenteel 112.503.417,62 Ether, en in tegenstelling tot Bitcoin, dat uitkomt op 21 miljoen BTC, is het totale aanbod van Ethereum niet vast, wat betekent dat niemand precies zal weten hoeveel Ether er maximaal zal zijn..

Maar wat zijn de factoren die de Ethereum-prijs beïnvloeden??

3 Factors zullen de Ethereum-prijs in 2021 drijven

Factor 1: gedecentraliseerde financiering

Gedecentraliseerde financiering klinkt als de toekomst van financiën. Ethereum is synoniem met Defi omdat het veel cryptocurrencies in de gedecentraliseerde financiële sector aandrijft. Ethereum herbergt meer dan 200.000 ERC-tokens, waarvan sommige deel uitmaken van de top 100 van grootste cryptocurrencies. Veel van deze cryptocurrencies zijn actief in de Defi-ruimte. Naarmate de Defi groter wordt, hoe meer vraag er naar is, hoe waardevoller het is en hoe meer de prijs van Ethereum zal stijgen.

defi totale waarde

De totale waarde opgesloten in gedecentraliseerde financiering is drastisch gestegen vanaf augustus 2020. Bron: Defipulse.

Gedecentraliseerde financiering ziet eruit alsof het een echte concurrent zal zijn met de traditionele manier van gecentraliseerde financiering, en Ethereum speelt hierin een cruciale rol, waardoor investeerders worden aangetrokken en de prijs zal stijgen..

Factor 2: de lancering van Ethereum 2.0 – “Serenity”

Zoals de zaken er nu voorstaan, geeft Ethereum 22,65 kWh elektriciteit per transactie uit, wat veel is als het over het hele jaar wordt geteld. Dit komt omdat Ethereum momenteel het proof-of-work-algoritme (PoW) gebruikt, waarbij miners geavanceerde computersystemen moeten gebruiken om transacties te verifiëren en deze zo in de blockchain te integreren..

Deze methode kost, zoals eerder vermeld, veel energie. Daarom werd besloten om Ethereum 2.0 te creëren, dat naar verwachting op 1 december 2020 wordt gelanceerd.

Justin Drake, Ethereum 2.0-onderzoeker, kondigt de lancering van Ethereum 2.0 aan Twitter.

Ethereum 2.0 of anderszins genoemd als Eth2 of "Kalmte" zal het proof-of-stake algoritme (PoS) -systeem gebruiken waarmee gebruikers dat kunnen "inzet" cryptocurrency-onderpand om hun transacties te verifiëren. Dit is een veel efficiëntere en snellere manier dan het proof-of-work (PoW) -algoritme dat Ethereum momenteel gebruikt.

Ethereum 2.0 wordt dus een onmiddellijke Ethereum-upgrade, met als doel de snelheid, productiviteit en schaalbaarheid van het Ethereum-netwerk te verhogen..

Maar hoe zal Ethereum 2.0 de prijs van Ethereum beïnvloeden??

Veel liefhebbers van cryptocurrency zijn van mening dat zodra Ethereum 2.0 wordt gelanceerd, de prijs van Ethereum zal stijgen.

“Het vuurwapen zal afgaan”, vertelde Jamie Anson, oprichter van Nifty Orchard en organisator van Ethereum London. Decoderen toen hem werd gevraagd naar de impact van de lancering van Ethereum 2.0 in crypto.

“Zodra Ethereum schaalbaar is via layer-2 tech of ETH 2.0, worden alle vragen beantwoord”, voegde hij eraan toe.

Met Ethereum 2.0 zal er meer aandacht en schaalbaarheid zijn, wat volgens Anson meer gebruik met zich meebrengt.

“Tegen de tijd dat ETH 2.0 en rollups samenwerken, zullen er 100.000 transacties per seconde capaciteit zijn. Dat betekent een volledig naadloze ervaring voor de volgende miljard mensen ”, zei Anson.

Voor sommige anderen heeft de lancering van Ethereum 2.0 een directe invloed op de prijs van Ethereum.

“Dit zal op lange termijn een bullish impact hebben op de prijs van ETH – ondanks de kortetermijnvolatiliteit, die een essentieel onderdeel is van de waardering van crypto-activa,” zei Matt Cutler, CEO van Blocknative tijdens een toespraak voor Decrypt..

Klaar om in te investeren Ethereum ETH?

Factor 3: correlatie met Bitcoin

Historisch gezien is Ethereum in verband gebracht met Bitcoin. Wanneer twee activa met elkaar zijn gecorreleerd, betekent dit dat hun prijs op een vergelijkbare manier beweegt. Dus op de momenten dat de prijs van Bitcoin stijgt, neemt ook de prijs van Ethereum toe. Hetzelfde gebeurt wanneer de prijs van Bitcoin omlaag gaat, Ethereum volgt.

Volgens de gegevens van Cryptowatch bedraagt ​​de correlatie tussen Ethereum en Bitcoin momenteel 78, de hoogste van andere altcoins.

ethereum correlaties

Ethereum is de hoogst gecorreleerde altcoin voor Bitcoin. Bron: Cryptowatch.

De correlatie van Ethereum met Bitcoin was 0,95 in juli 2020. Hoewel, zoals we kunnen zien, er een plotselinge daling op korte termijn is tot 78, blijft Ethereum sterk gecorreleerd met Bitcoin en blijft het profiteren van deze correlatie..

Hoe te investeren in Ethereum voor 2021

De drie fundamentele drijfveren van Ethereum verwachten één ding voor 2021: de prijs van Ethereum zal afhangen van het succes van Defi en de lancering van Ethereum 2.0.

Op 10 januari 2018 bereikte Ethereum zijn hoogste punt ooit van $ 1.412. Daarna daalde de prijs, en het duurde tot 2020 voordat de munt drastische prijsstijgingen begon te vertonen.

Eigenlijk was 2020 tot nu toe een geweldig jaar voor Ethereum. De munt is een beetje traag het jaar ingegaan met een waarde van $ 127,41, om in februari $ 279 te bereiken. Toen Vitalik Buterin aankondigde dat Ethereum 2.0 zou worden gelanceerd, begon de prijs te stijgen en brak de weerstand van $ 500. Op dit moment staat de prijs van Ethereum op $ 506,78.

Welke weg zal Ethereum inslaan? Hoeveel mag de prijs van Ethereum bedragen in 2021??

“ETH zal binnen een paar weken naar $ 1000 gaan, en dan $ 5000”, de crypto-expert Ivan On Tech getweet op 22 november 2020.

Hoe waarschijnlijk is het dat Ethereum in 2021 een prijs van $ 5000 zal bereiken?

Vergroot Ivan on Tech dingen, of is het mogelijk dat Ethereum echt naar 5000 gaat?

Om de situatie beter te begrijpen, moeten we het vergelijken met 2017, toen de crypto-boom plaatsvond. Op dat moment gaf Bitcoin-halvering een boost aan cryptocurrencies in 2017, aangezien halvering plaatsvond in 2016, d.w.z. het jaar ervoor, en de impact ervan werd onmiddellijk opgemerkt in het volgende jaar..

Als je bedenkt hoe Ethereum reageerde tijdens de crypto-boom in 2017 die dramatisch groeide en in januari 2018 zijn hoogste punt ooit bereikte, kan er in 2021 weer iets soortgelijks gebeuren, aangezien we ons volgens experts momenteel in een vergelijkbare positie bevinden als 2017.

Nu vond de halvering van Bitcoin plaats op 11 mei 2020, en de echte impact op de prijs van cryptocurrencies wordt al opgemerkt, maar volgens experts zal de grootste impact in 2021 worden opgemerkt..

Dus, aangezien Ethereum en Bitcoin gecorreleerd zijn, heeft Ivan on Tech misschien precies gelijk, en we zouden kunnen zien dat Ethereum $ 5000 bereikt in 2021! Ethereum en Bitcoin zullen in 2021 waarschijnlijk samen drastisch stijgen.

Dit is eigenlijk mogelijk, want laten we niet vergeten dat Ethereum weet te verrassen. In het verleden steeg Ethereum van $ 0,25 per muntstuk naar een recordhoogte van meer dan $ 1.400 per munt in slechts drie jaar.

Voeg daar nog het feit aan toe dat Ethereum 2.0 wordt gelanceerd en de verwachtingen voor een toegenomen vraag naar Defi, dan heeft Ethereum geen reden om in te houden!

Ethereum-prijs na 2021

Naar alle waarschijnlijkheid zal de prijs van Ethereum hoogstwaarschijnlijk worden beïnvloed door de hoeveelheid vraag naar Defi. Hoeveel kan Defi groeien en steun krijgen?

Als er ondersteuning is, wordt Ethereum groter. De lancering van Ethereum 2.0 zal ook impact hebben. Als Ethereum 2.0 slaagt en het huidige Ethereum met succes upgradet en zoals beweerd, dan heeft de prijs van Ethereum geen reden om niet te verhogen.

“Wanneer de drievoudige bodem compleet is en Ethereum zijn vroegere hoogste punt ooit haalt, kan het voor het einde van het jaar 2025 prijzen bereiken van meer dan $ 35.000 per ETH”, beweert Primexbt..

Is Ethereum op dit moment een goede investering?

Ja! Uit de hierboven genoemde feiten is de toekomst van Ethereum erg rooskleurig. Ethereum is vooral een uitstekende aanwinst voor beleggers die kunnen profiteren van prijsschommelingen met een long- of shortpositie.

Ethereum heeft investeerders de mogelijkheid gegeven om te investeren wanneer het in het verleden lage prijzen heeft gehad. Dit wordt het best uitgewerkt in onderstaande tabel.

Ethereum jaarlijkse dieptepunten getoond door de geschiedenis heen: Bron: Capital.com.

Na deze prijzen is bekend dat Ethereum tot 1000% stijgt, waardoor investeerders grote kansen krijgen om winst te maken.

Wetende dat Defi veel potentieel heeft en gezien de deskundige voorspellingen en geschiedenis van Ethereum, kunnen we concluderen dat Ethereum een ​​goede investering is. Bovendien krijgt Ethereum veel steun en liefde van de cryptocurrency-gemeenschap.

Investeren in Ethereum of een ander activum kan echter heel erg zijn riskant als je niet weet wat je doet, en vooral in onzekere tijden. Hoewel geen enkele investering risicovrij is, kan investeren in Ethereum de komende jaren een goed rendement opleveren. Of u nu nieuw bent bij Ethereum-investeringen of gewoon nieuwsgierig bent naar hoe u het meeste uit uw investering kunt halen, als u begrijpt wat u moet weten voordat u in Ethereum investeert, is kritiek.

Leer te investeren in Ethereum

Investeren of handelen lijkt misschien iets ingewikkelds en moeilijks om te leren, maar in feite kunnen ze heel gemakkelijk worden geleerd. Dit is precies ons doel bij Trading Education. We proberen het handelen voor u eenvoudig te maken en bereiden u met de beste kennis en vaardigheden voor om succesvol te handelen.

Trading Education is een academie voor handelen en beleggen, die haar studenten met volledige passie voorbereidt op cryptohandel, forexhandel en aandelenhandel.

Om beter te begrijpen hoe serieus ons werk is, kunt u de sector met overvloedige artikelen bekijken, inclusief handleidingen, analyses en prijsvoorspellingen van vooraanstaande schrijvers op het gebied van handel en investeerders met jarenlange ervaring.

De meest succesvolle investeerders zijn degenen die het best zijn voorbereid. Als u zich aansluit bij Trading Education, wordt u onderdeel van een grote handelsgemeenschap. Bekijk onze cursussen en word lid van de brede gemeenschap van handelen en beleggen, hier bij Trading Education.

Waarom u met eToro in Ethereum moet investeren?

Handelen wordt nog gemakkelijker wanneer u een platform zoals eToro.

Op eToro kunnen gebruikers de beste Ethereum-handelaren en professionele beleggers kopiëren door de CopyTrader ™ functie. De prestaties van elke gebruiker worden transparant weergegeven, inclusief risicoscore en nog veel meer. Sommige top cryptohandelaren op eToro hebben consistente rendementen laten zien en hebben herhaaldelijk benchmarkindices verslagen.

Nu weet u welke factoren de Ethereum-prijs in 2021 kunnen bepalen. Als u zich geïnspireerd voelt om Ethereum te gaan verhandelen, of als dit artikel wat extra inzicht heeft gegeven in uw bestaande handelskennis, dan bent u wellicht blij te weten dat etoro de mogelijkheid biedt om handel met Crypto-activa en CFD’s tot 90+ cryptocurrencies.

eToro – Koop Ethereum met 0% commissie

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Belangrijkste punten

  • Ethereum is de op een na grootste cryptocurrency, na Bitcoin en het is ontworpen voor gedecentraliseerde applicaties of de zogenaamde dAaps.
  • Er zijn drie hoofdfactoren die de meeste invloed hebben op de Ethereum-prijs; gedecentraliseerde financiering, de lancering van Ethereum 2.0 – “Sereniteit” en correlatie met Bitcoin.
  • Ethereum herbergt meer dan 200.000 ERC-tokens, waarvan sommige deel uitmaken van de 100 grootste cryptocurrencies.
  • Naarmate gedecentraliseerde financiering groter wordt, hoe meer vraag er is naar de Defi, hoe waardevoller het is, en bijgevolg zal de prijs van Ethereum stijgen..
  • Ethereum 2.0 wordt een onmiddellijke Ethereum-upgrade, met als doel de snelheid, productiviteit en schaalbaarheid van het Ethereum-netwerk te vergroten.
  • Met Ethereum 2.0 zal er meer aandacht en schaalbaarheid zijn, wat meer gebruik met zich meebrengt, waardoor de prijs van Ethereum zal stijgen.
  • Ethereum blijft sterk gecorreleerd met Bitcoin en blijft profiteren van deze correlatie.
  • Ethereum zou in een paar weken tijd naar $ 1000 kunnen gaan en dan $ 5000 volgens cryptocurrency-expert Ivan on Tech.
  • Ethereum zou volgens Primexbt voor het einde van het jaar 2025 prijzen van meer dan $ 35.000 per ETH kunnen bereiken..
  • Gezien de vraag naar Defi, de lancering van Ethereum 2.0 en de prognoses van prijsstijgingen door experts, wordt Ethereum momenteel als een goede investering beschouwd.

We hopen dat dit artikel je de kennis en moed heeft gegeven om je carrière in cryptohandel te beginnen, of je nu wilt beginnen met Ethereum of andere cryptocurrencies..

Of, als u een handelaar bent die al ervaring heeft, hopen we dat dit artikel meer heeft toegevoegd aan uw kennis van cryptohandel..

Disclaimer: cryptocurrencies zijn zeer vluchtig. Uw kapitaal loopt gevaar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me