Investeer in Litecoin: wat zal de Litecoin-prijs in 2021 drijven?

Een analytische gids voor beleggen in Litecoin in 2021

Waar gaat de prijs van Litecoin naartoe in 2021?

Wat gebeurt er met de Litecoin-prijs in 2021? Omdat crypto-activa gedecentraliseerd zijn, hebben beleggers zich altijd afgevraagd: wat drijft de prijs van Litecoin?

Cryptocurrency heeft de wereld stormenderhand veroverd en de investeringswereld werd gek. In zekere zin verkeert de investeringswereld nog steeds in een storm vanwege het unieke karakter van cryptocurrencies. Het is helemaal niet zoals traditionele investeringen, aandelen of grondstoffen.

De verbijsterende wereld van investeringen in cryptocurrency is niet voor angsthazen. Litecoin, ook wel de ‘lite-versie van Bitcoin’ genoemd, is een dominante cryptocurrency sinds de oprichting in 2011 door oprichter Charlie Lee.

Als u Litecoin LTC snel en gemakkelijk wilt kopen of erin wilt investeren, met 0% commissie, check out eToro Exchange!

Maar wat de Litecoin-prijs echt drijft?

Er zijn vier hoofdfactoren die de meeste invloed hebben op de Litecoin-prijs:

 • Prestaties van concurrerende munten
 • Verhoogde adoptie
 • Risicobereidheid
 • Ongekende problemen bij COVID-19

Waarom Litecoin?

Litecoin, het zilver voor het goud van Bitcoin, is ontworpen om een ​​grotere efficiëntie te hebben in termen van transactietijd en is goedkoper dan Bitcoin. Het is een goedkopere, snellere en efficiëntere versie van Bitcoin.

Cryptocurrencies waren oorspronkelijk een winkel van waarde dankzij Bitcoin, maar Litecoin verandert dat perspectief door een ruilmiddel te zijn. De lage transactiekosten, het gemak van transacties en de razendsnelle snelheid van Litecoin, twee en een halve minuut per blokgeneratie, hebben het tot een populaire keuze gemaakt als de ‘cryptocurrency van de transactie’.

Litecoin is een van de oudste cryptocurrencies en staat het grootste deel van zijn leven in de top tien van presterende cryptocurrencies, momenteel gerangschikt als de 8e grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, met een marktkapitalisatie van $ 5,92 miljard.

Begin 2020 was Litecoin marktleider en was het een van de best presterende cryptocurrencies, wat nogal een raadsel was voor beleggers, aangezien de markt in een beetje onzekerheid verkeerde vanwege de COVID-19.

April tot oktober waren niet zo goed voor Litecoin, maar het kwam al snel in een stroomversnelling in november en is sindsdien sterk gestegen. In november is het ook gestegen van de 9e grootste crypto naar de 8e grootste.

litecoin prijsgrafiek

Gegevens met dank aan CoinDesk

Wat drijft de Litecoin-prijs?

Nu rijst de vraag, wat de prijs van Litcoin drijft?

Litecoin ging tot 2016 omhoog en piekte rond de $ 330. Maar dat was van korte duur en de markt haalde Litecoin in. Litecoin heeft enkele van de slechtste bearmarkten gekend met een dieptepunt van $ 3.

Sindsdien is het echter gestaag gestegen. Sommige benaderingen voor de toekomst zijn hoopvol, andere niet zozeer. COVID-19 heeft ongekende problemen met zich meegebracht, problemen die ook de traditionele investeringen en cryptocurrency-investeringen hebben geschokt.

Het korte antwoord op deze vraag is: de vraag naar Litecoin is wat de prijs bepaalt.

Maar zo eenvoudig is het niet.

De prijzen worden bepaald in de markt wanneer vraag en aanbod samenkomen. Maar dat is het geval voor conventionele goederen & grondstoffen. Niets over cryptocurrency is conventioneel; evenmin is de prijsbepaling.

Waar het aanbod meestal een bepalend kenmerk is, is de vraag de belangrijkste factor die een doorslaggevende rol speelt bij het bepalen van de prijs van Litecoin. In tegenstelling tot andere valuta’s staat het aanbod van cryptocurrencies vast. Het aanbod voor Litecoin kan niet toenemen met 84 miljoen munten. Vandaar dat de economie van de markt ons in de steek laat met betrekking tot de prijsbepaling van cryptocurrencies, aangezien het aanbod niet kan worden gewijzigd om de prijzen aan te passen, en prijzen uitsluitend afhankelijk zijn van de vraag..

In wezen bepaalt het handelsvolume de vraag. Een groot volume Litecoin dat wordt verkocht, veroorzaakt dalingen en een hoog volume dat wordt gekocht, veroorzaakt pieken in de prijzen. De oprichter Charlie Lee veroorzaakte zelf een bearmarkttrend toen hij besloot zijn Litecoins op het hoogste punt ooit te verkopen.

Cryptocurrency-prijzen zijn allemaal slechts een weerspiegeling van hun huidige vraag, maar er spelen verschillende factoren aan de vraagzijde een rol, die uiteindelijk de prijs bepalen..

Klaar om in te investeren Litecoin?

Maar wat zijn de factoren die van invloed zijn op de Litecoin LTC-prijs?

4 factoren zullen de Litecoin-prijs in 2021 drijven

1. Prestaties van concurrerende munten

Een andere belangrijke factor die de prijs van Litecoin bepaalt, is het aantal, de kwaliteit en de prijzen van concurrerende cryptocurrencies. Om hier dieper op in te gaan, komt dat omdat concurrerende cryptocurrencies ook de vraag naar Litecoin beïnvloeden. Als een concurrerende munt in een stroomversnelling komt, zullen beleggers ervoor kiezen, wat een negatieve invloed zal hebben op de vraag van Litecoin. Uiteindelijk komt het allemaal neer op de vraag naar Litecoin.

Bitcoin is de naam die in je opkomt als je aan cryptocurrencies denkt. Omdat het de originele cryptocurrency is, maar ook de dominante, speelt het een cruciale rol in de vraag naar andere cryptocurrencies. Litecoin is ook zeer nauw verbonden met Bitcoin vanwege het vergelijkbare merk, en krijgt daarom extra waarde vanwege die associatie.

Bitcoin en Litcoin hebben een zeer sterke positieve correlatie van 0,83, wat, in termen van de leek, betekent dat LTC-prijzen sterk afhankelijk zijn van BTC. En aangezien we ons terdege bewust zijn van de solide positie van Bitcoin, is het hoogst onwaarschijnlijk dat de prijzen van Litecoin evenveel invloed zullen hebben op Bitcoin als de prijzen van Bitcoin Litecoin..

De prijzen van Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn verreweg de belangrijkste factor die de prijzen van Litecoin beïnvloedt. Sommige analisten hebben geschat dat het aandeel van de prijzen van Bitcoin in de prijsbepaling van Litecoin even groot is als 68%, waardoor er slechts 32% overblijft voor andere factoren.

litecoin prijsvoorspellingstabel

Gegevens met dank aan CoinPredictor.io

2. Verhoogde adoptie

Charlie Lee, de oprichter van Litecoin, heeft Litecoin gemaakt met de visie om er een ruilmiddel van te maken. Het genereren van Bitcoin-blokken kan tot 10 minuten duren om te verwerken, en momenteel wordt één Bitcoin gewaardeerd op $ 19.475; daarom moedigt Bitcoin niet echt transacties aan, maar dient het eerder het oorspronkelijke doel om een ​​waardeopslag te zijn.

Terwijl we getuige zijn van de wereldwijde beweging in de richting van digitalisering, neemt de acceptatie van Litecoin als digitale valuta geleidelijk toe. Steeds meer handelaren gebruiken Litecoin voor algemene transacties.

Het wordt door handelaren “de cryptocurrency van betalingen” genoemd vanwege het hoge niveau van praktische bruikbaarheid. Het gemak, de snelheid en de kosten van transacties hebben een populaire keuze gemaakt bij handelaren. De transactiekosten zijn niet alleen laag, maar daalden geleidelijk in 2019, wat handelaren des te meer aanmoedigde om voor Litecoin te kiezen..

Naarmate meer en meer mensen Litecoin als digitale valuta accepteren, zal de waarde ervan blijven stijgen. Charlie Lee en de Litecoin Foundation hebben een actieve rol gespeeld om Litecoin steeds praktischer te maken.

3. Risicobereidheid

Investeringen zijn over het algemeen niet voor timide en verlegen. Het vereist scherpe humor en een smaakpalet om risico’s te nemen. Het nemen van risico’s en de volatiliteit van het investeringsrendement zijn drastisch toegenomen als het gaat om cryptocurrencies. Cryptocurrencies worden nu beschouwd als investeringen met een hoog risico en hoge volatiliteit.

Litecoin, in het bijzonder, wordt beschouwd als een meer risicovolle cryptocurrency, vergeleken met andere op de top 10-lijst, omdat het in het verleden een aantal geweldige hoogte- en dieptepunten heeft gekend..

Het nettovermogen, het huidige inkomen en de verwachtingen van beleggers voor de toekomst zijn enkele van de factoren die hun bereidheid om risico’s te nemen bepalen.

In het licht van COVID-19 kan de bereidheid om risico’s te nemen op mondiaal niveau zijn afgenomen. De werkloosheid is tot recordhoogte gestegen en mensen hebben moeite om in hun dagelijkse behoeften te voorzien. Daarom zijn beleggers misschien niet bereid om veel risico’s te nemen.

Deze factoren zijn weliswaar belangrijk, maar geven niet het volledige plaatje weer. Het meten van de vraag naar wat dan ook, laat staan ​​een cryptocurrency, is een lastige aangelegenheid, omdat er tal van factoren zijn die een doorslaggevende rol spelen. Beleggersperceptie van de toekomst, zelfs als deze verkeerd is, speelt een cruciale rol.

Opvallende steun en goede berichtgeving in de media beïnvloeden de perceptie van investeerders en, op hun beurt, hun beslissingen. De prijzen worden ook sterk beïnvloed door "hypes." Hoe meer mensen optimistisch over Litecoin praten, hoe meer de vraag zal toenemen.

4. Ongekende problemen bij COVID-19

De meesten van ons hebben geleerd te leven met COVID-19 en de unieke uitdagingen die het met zich meebrengt, en degenen onder ons die dat niet hebben gedaan, zullen dat binnenkort doen. We zijn tenslotte mensen en we zijn ontworpen om ons aan te passen.

Investeren in cryptocurrency is een systeem met een hoog risico en een hoge beloning. De markt is erg volatiel. Cue in COVID-19 en je hebt een volatiliteit die buiten de hitlijsten valt. We hebben geen maatregelen die de prijzen van cryptocurrencies kunnen bepalen of zelfs voorspellen. Degenen die we hebben, zijn gebrekkig.

Wereldwijde markten bevinden zich in een recessie en beleggers zijn in de war. In de afgelopen maanden zijn we getuige geweest van veel bear- en bullish-trends. Met dit onzekerheidsniveau willen beleggers misschien aan de veilige kant blijven in plaats van hoge risico’s te nemen.

Is Litecoin een goede investering??

Investeren in Litecoins of andere activa kan zeer riskant zijn als u niet weet wat u doet. Je vraagt ​​je misschien af: “moet ik nu Litecoin kopen?” Dus hier is een versnapering: het investeren van uw kapitaal hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Als een van de oudste cryptocurrencies heeft het zichzelf gevestigd. Beleggers zijn over het algemeen optimistisch over de toekomst van Litecoin. De reputatie die Litecoin heeft gehandhaafd door in de top tien van cryptocurrencies te blijven sinds het begin, blijft niet onopgemerkt bij beleggers.

In 2019 versloeg Litecoin Bitcoin en stond in de top 3 van presterende cryptocurrencies. Het verslaan van Bitcoin is een prestatie op zich, die het ongetwijfeld in de schijnwerpers heeft gezet.

Voorspellingen en schattingen van topinvesteerders zijn hoopgevend. Crypto Research Report Group, een gerenommeerd crypto-onderzoeksbureau, heeft in zijn rapport bijzonder hoopvolle voorspellingen gedaan. Volgens de groep zou Litecoin in 2025 $ 1.200 kunnen bereiken en in 2030 maar liefst $ 2.250.

Dan Gambardello, de oprichter van Crypto Capital Venture, heeft investeerders aangekondigd dat ze een bullish markttrend verwachten voor alle cryptocurrencies, terwijl de nadruk ligt op Bitcoin en Litecoin. Gambardello verklaarde: “Litecoin geconsolideerd op ongeveer $ 70 vóór [een] enorme run naar $ 1.000 +”.

De onderstaande voorspellingscijfers schetsen enkele van de Potentieel hoog en laag van Litecoin LTC-prijsvoorspellingsprognoses in 2021, 2022, 2023 en 2025+ aangeboden door technische analisten en branchedeskundigen.

Jaar Hoog Laag
2021 $ 160 $ 35
2022 $ 320 $ 170
2023 $ 2500 $ 350
2025+ $ 8000 $ 650

Uiteindelijk kunt u vele garanties voor prijsstijgingen vinden, maar het hangt allemaal van u af. Wat voor soort investeerder wilt u zijn? Zoek het antwoord op die vraag, je zult zeker weten of Litecoin een goede investering is!

Leer beleggen in Litecoin

Als u wilt leren beleggen in Litecoin of een andere cryptocurrency, heeft Trading Education de beste cursussen voor u voorbereid om zo snel mogelijk te leren en u een meester te maken in de handelssector..

Word lid van Trading Education en profiteer van de brede handelsgemeenschap die we hebben. Trading Education maakt niet alleen cursussen, maar het is een handelsacademie op zich met een zeer brede gemeenschap van studenten en ervaren handelaren die hun best zullen doen om u te leren op uw weg naar succes..

Koop Litecoin LTC op eToro Exchange

investeren in litecoin

Op eToro kunnen gebruikers de beste Litecoin-handelaars en professionele beleggers kopiëren door de CopyTrader ™ functie.

Nu weet u welke factoren de Litecoin-prijs in 2021 kunnen sturen. Als u zich geïnspireerd voelt om in Litecoin te beleggen, of als dit artikel wat extra inzicht heeft gegeven in uw bestaande handelskennis, bent u wellicht blij te weten dat etoro u de mogelijkheid biedt om handel met Crypto-activa en CFD’s tot 90+ cryptocurrencies.

eToro – Koop LTC met 0% commissie

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Belangrijkste punten

 • Litecoin, ook wel de ‘lite-versie van Bitcoin’ genoemd, is een dominante cryptocurrency sinds de oprichting in 2011 door oprichter Charlie Lee.
 • Litecoin staat het grootste deel van zijn leven in de top tien van presterende cryptocurrencies en staat momenteel op de 8e plaats van grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, met een marktkapitalisatie van $ 5,92 miljard.
 • De belangrijkste bepalende factoren voor de prijs van Litecoin zijn de prestaties van concurrerende munten, verhoogde acceptatie en risicobereidheid.
 • Bitcoin en Litcoin hebben een zeer sterke positieve correlatie van 0,83, wat, in termen van de leek, betekent dat LTC-prijzen sterk afhankelijk zijn van BTC.
 • Terwijl we getuige zijn van de wereldwijde beweging in de richting van digitalisering, neemt de acceptatie van Litecoin als digitale valuta geleidelijk toe.
 • Litecoin, in het bijzonder, wordt beschouwd als een meer risicovolle cryptocurrency, vergeleken met andere op de top 10-lijst, omdat het in het verleden een aantal geweldige hoogte- en dieptepunten heeft gekend..
 • Crypto Research Report Group, een gerenommeerd crypto-onderzoeksbureau, heeft voorspeld dat de prijs van Litecoin in 2025 $ 1.200 zou kunnen bereiken en in 2030 maar liefst $ 2.250.
 • Dan Gambardello, de oprichter van Crypto Capital Venture, heeft verklaard: “Litecoin geconsolideerd op ongeveer $ 70 voordat [een] enorme run naar $ 1.000 +”.

We hopen dat u dit artikel nuttig heeft gevonden en dat het u heeft gemotiveerd om uw LTC-handelsavonturen te beginnen. Als dat het geval is, deel het dan voor het geval er iemand anders is die ervan zou willen profiteren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me