Investeren in Ethereum – Moet u in 2021 in Ethereum investeren?

Waar Bitcoin de koning van cryptocurrencies is, is Ethereum de koningin. Samen domineren deze twee cryptocurrencies de cryptomarkt. Bitcoin en Ethereum hebben zichzelf goed gevestigd. Voor elke belegger, nieuw of oud, hebben beide cryptocurrencies uitstekende vooruitzichten. Voor een goede beleggingsportefeuille van cryptocurrencies kan de opname van Bitcoin en Ethereum zelfs als een must worden beschouwd.

Voor elke investering is het meest cruciale onderdeel de drijvende kracht achter de prijs van het actief. De drijvende krachten achter de prijs van een activum geven investeerders een idee van wat ze kunnen verwachten van de investering in de toekomst, dichtbij of ver weg, aangezien een analyse van de factoren die de prijs bepalen een duidelijke indicatie is van prijsbewegingen. Daarom vragen we:

Wat de prijs van Ethereum echt drijft?

De drie belangrijke factoren die de Ethereum-prijs beïnvloeden:

 1. Correlatie met Bitcoin
 2. Ethereum’s platform
 3. Adoptie

Moet u in 2021 in Ethereum investeren??

Waarom zou u overwegen om Ethereum in 2021 op te nemen in uw cryptocurrency-portfolio??

Ethereum wordt beschouwd als een sterke investering in vergelijking met andere crypto’s. Ondanks de schommelingen in de geschiedenis van Ethereum, zijn crypto-analisten en experts het erover eens dat de prijs van Ethereum in 2021 en daarna verder zal stijgen..

Ethereum 2.0, de tweede versie van Ethereum, is een van de belangrijkste redenen waarom crypto-analisten overweldigend positief zijn over de toekomst van ethereum en zijn prijsprestaties..

Ethereum is een van de oudste en meest gevestigde munten op de markt. Het is de op een na grootste cryptocurrency en heeft zijn rang behouden. Het doel van cryptocurrency is om een ​​platform te bieden voor slimme contracten. Ethereum creëerde via zijn ontwikkelingsplatform ook gedecentraliseerde apps en gedecentraliseerde financiering. Hoewel nieuwe cryptocurrencies vergelijkbaar met Ethereum nu slimme contracten, DeFi en dApps ondersteunen, blijft Ethereum de pionier van deze innovaties. Meer dan 250.000 cryptocurrencies zijn gebaseerd op het platform van Ethereum, waarvan sommige de top zijn in termen van marktkapitalisatie.

Ethereum’s prijsfactoren

De cryptocurrency-markt werkt op een unieke manier. In een traditionele markt bepalen vraag en aanbod – de marktwerking of de onzichtbare hand van Adam Smith – de prijzen. Maar aangezien de markt voor cryptocurrency niet traditioneel is, werkt het ook niet als een markt.

Het aanbod van cryptocurrencies is hard-capped, wat betekent dat de voorraadreserve niet kan worden vergroot of verkleind om aan de vraag te voldoen en een evenwicht tot stand te brengen. Dit is ook een van de redenen waarom cryptocurrencies zo’n hyped-up investering zijn – er is geen evenwichtsprijs, zodat prijzen onvoorstelbaar omhoog kunnen schieten.

Het momenteel beschikbare muntenaanbod van Ethereum is gelijk aan het totale aanbod – 114,402 miljoen – en daarom zijn het de factoren aan de vraagzijde die de prijs beïnvloeden.

1. Correlatie met Bitcoin

Bitcoin is de marktleider op het gebied van cryptocurrency. Omdat het de eerste cryptocurrency is, heeft het veel macht over de markt. Bitcoin correleert meestal ook positief met andere cryptocurrencies; daarom zijn alle positieve veranderingen in Bitcoin gunstig voor de hele markt.

De koningin en koning van cryptocurrencies hebben dus een significante positieve correlatie – meestal meer dan 0,8. Ze hebben echter niet altijd een positieve correlatie. Momenteel kan worden waargenomen dat de correlatie tussen de twee cryptocurrencies afneemt.

2. Ethereum’s platform

Ethereum revolutioneert de cryptocurrency-markt vanaf het begin. Ethereum bracht innovaties met zich mee, zoals slimme contracten, gedecentraliseerde financiering en gedecentraliseerde apps. DeFi en dApps worden beschouwd als de toekomst, en Ethereum wordt beschouwd als hun pionier, wat de cryptocurrency in het voordeel brengt.

Ethereum is echter een van de oudste cryptocurrencies, wat betekent dat het niet de nieuwste beschikbare technologie heeft opgenomen, waarvan de meeste concurrerende cryptocurrencies gebruik hebben gemaakt..

Ethereum heeft problemen gehad met schaalbaarheid en efficiëntie, maar de ontwikkelaars werken continu aan het platform. Binnenkort wordt een nieuwe update gelanceerd: Ethereum 2.0. het platform gaat van het oudere Proof of Work-mechanisme naar het meer recente Proof of Stake. Er zijn ook andere maatregelen genomen om de snelheid en schaalbaarheid te verbeteren. Deze update van het platform zal de waarde van de cryptocurrency zeker verhogen.

3. Aanneming

De acceptatiegraad van elke cryptocurrency is een belangrijke prijsstuwende factor. De acceptatiegraad geeft de vraag naar cryptocurrency aan. Ethereum staat bekend om zijn innovatieve slimme contracten, dApps en DeFi.

De toekomst is digitaal en Ethereum heeft gediend als een gewild platform voor gedecentraliseerde apps en financiën.

Naarmate de acceptatie van Ethereum toeneemt, verschuiven meer kopers de marktmacht naar kopers in plaats van verkopers, wat de prijs van de cryptocurrency omhoog drijft.

Zou u overwegen om in te investeren Ethereum ETH?

Bitcoin versus Ethereum

Terwijl Ethereum zijn opwaartse trend tijdens de recente bull run voortzette, werden de koning en koningin eindelijk als concurrenten gezien, ook al verloor Bitcoin aan waarde. En meer geschreeuw over hoe Ethereum de koning gaat onttronen, werd algemeen bekend.

Het oorspronkelijke doel van Bitcoin was om als ruilmiddel te fungeren, maar de cryptocurrency lijkt niet geschikt om deze rol te vervullen. Cryptocurrencies fungeren als een veilige haven voor beleggers wanneer de traditionele markt crasht – zoals hoe het werd waargenomen tijdens de beurscrash van 2020 als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Omdat Bitcoin de cryptocurrency-markt domineert, is het de meest gewilde keuze.

Dit maakt Bitcoin meer een troef dan een ruilmiddel. Alleen al de prijs van Bitcoin maakt het onhaalbaar om als ruilmiddel te fungeren. Bitcoin is dan ook een oude munt en lijdt aan schaalbaarheid en inefficiëntie.

Bitcoin kan bijvoorbeeld rond verwerken vier transacties in een seconde, waar Ethereum naar streeft 20 transacties een seconde. Onderzoek door de Economist ontdekte dat een aanzienlijk deel van Bitcoin – een derde – wordt aangehouden voor investeringsdoeleinden, terwijl de waarde van Bitcoin die wordt gebruikt om transacties te vergemakkelijken relatief klein is.

Met dat gezegd, Ethereum, over hoe het de problemen aanpakt waarmee Bitcoin wordt geconfronteerd, na de Ethereum 2.0-upgrade staat de koningin als een haalbare optie voor de troon van Bitcoin..

Lees meer: ​​Ethereum Vs. Bitcoin: is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin?

Ethereum-prestaties in de recente bullrun

De start van het nieuwe jaar zag een voortzetting van de bull run die begon in december 2021. De markt voor cryptocurrency kende een enorme hausse, waarbij cryptocurrencies nieuwe recordhoogtes of bijna recordhoogtes bereikten. Ethereum volgde Bitcoin op de voet tijdens de bull-run, en toen Bitcoin waarde begon te verliezen, verwachtten analisten hetzelfde van Ethereum.

Het kwam echter als een aangename verrassing toen Ethereum ondanks Bitcoin zijn opwaartse traject voortzette. Ethereum brak zijn hoogste punt ooit en staat momenteel op $ 1649. De koningin van cryptocurrencies handhaaft nog steeds zijn stijgende trend en analisten verwachten goede dingen van de cryptocurrency.

Ethereum is nauw verbonden met Bitcoin, waardoor het meestal een tweede keuze is voor Bitcoin of slechts een bijbehorende optie met Bitcoin. Ethereum moet de greep van Bitcoin op de cryptomarkt omverwerpen om zichzelf te profileren als een nog sterkere cryptocurrency.

Aangezien beleggers Ethereum beschouwen als een onafhankelijke, haalbare optie voor investeringen, zal het voor onbepaalde tijd waarde winnen, en dit is iets dat Ethereum de afgelopen tijd heeft geprobeerd te doen.

Lees ook: Ethereum-prijsvoorspelling

Ethereum 2.0-upgrade

De Eth2 is de belangrijkste upgrade in de geschiedenis van cryptocurrency. De ontwikkelaars hebben monumentale veranderingen ontworpen die het platform aanzienlijk zullen verbeteren. Ethereum is een van de meest vertrouwde platforms geworden voor gedecentraliseerde apps en gedecentraliseerde financiën. Maar naarmate het netwerk populairder werd, leidde het toegenomen gebruik tot de onthulling van veel problemen met betrekking tot schaalbaarheid. Daarom zal de Eth2-upgrade een revolutie teweegbrengen in de technologie van het platform.

Er zijn veel belangrijke veranderingen gaande; met de upgrade-overgang van het huidige netwerk naar het nieuwe is een tussentijds netwerk ontwikkeld, de Beacon Chain. De Beacon Chain is in gebruik sinds december 2021 en zal de transitie faciliteren. Het consensusmechanisme voor mijnbouw, d.w.z. het Proof to Work (PoW), zal naar verwachting worden verschoven naar een Proof of Stake (PoS) -mechanisme. Proof of Stake verhoogt de efficiëntie van het netwerk omdat het mechanisme relatief minder energie nodig heeft.

Van de Shard-ketenknooppunten wordt verwacht dat ze de doorvoer van het netwerk verhogen met 64 keer. De upgrade is gepland in vier fasen en zal waarschijnlijk worden voltooid in 2022. De aankondiging om de Ethereum 2.0-upgrade tegen december 2021 uit te rollen, kan ook worden beschouwd als een van de redenen voor prijsstijgingen. Daarom zal de update de prijs van Ethereum waarschijnlijk aanzienlijk verhogen, aangezien het de problemen aanpakt waarmee Ethereum momenteel wordt geconfronteerd.

Toekomstige Ethereum-prijsvoorspellingen

Een research paper van de Econoom laat zien dat Ethereum een ​​veel groter potentieel heeft om in de toekomst te groeien – gezien de prijs.

Het door The Economist voorspelde vijfjarige groeipercentage van Ethereum is vastgesteld op 136%, terwijl ter vergelijking het voorspelde groeipercentage van Bitcoin slechts 10% is. De krant voorspelde ook een prijs van 5 jaar voor beide cryptocurrencies.

De prijsvoorspelling voor Ethereum is $ 868, wat misschien niet indrukwekkend klinkt, maar naar verwachting zal Bitcoin een prijs hebben van slechts $ 988.

Wallet Investor heeft geen grote schommelingen in de prijs van Ethereum voorspeld in 2021. Er wordt voorspeld dat Ethereum het hele jaar door relatief stabiel zal blijven, variërend van een dieptepunt van $ 1.000 tot een maximum van $ 1.600.

ethereum prijsvoorspellingstabel

Volgens Long Forecast wordt voorspeld dat Ethereum tegen het einde van 2021 $ 5.000 zal overschrijden. Hun projecties laten zien dat Ethereum in de nabije toekomst in waarde zal stijgen. Long Forecast voorspelt ook dat Ethereum een ​​hit zal krijgen in 2023. Na een stijging tot $ 6000 in 2022, wordt verwacht dat de koningin-cryptocurrency in 2023 ongeveer $ 2000 zal dalen..

Voordelen van investeren in Ethereum

Dit zijn de beste dingen over Ethereum:

✅ Gelanceerd in 2015; het is een van de oudste cryptocurrencies.

✅ Ethereum staat bekend als de koningin van de koning van Bitcoin vanwege zijn sterke basis.

✅ Het werd gelanceerd als een ontwikkelingsplatform voor slimme contracten, gedecentraliseerde apps en financiën.

✅ Ethereum zit momenteel in een opwaartse trend terwijl het zijn hoogste punt ooit bereikte.

✅ De cryptocurrency zou een enorm potentieel hebben – zelfs meer dan Bitcoin.

✅ Ethereum is betaalbaar in vergelijking met Bitcoin.

✅ Eth2-upgrade zal aanzienlijke veranderingen en verbeteringen aan het platform met zich meebrengen en waarschijnlijk resulteren in een prijsstijging.

Nadelen Om in Ethereum te investeren

Dit zijn de zwakkere delen van Ethereum:

❌ Ethereum heeft te maken met sterke concurrentie van Bitcoin en nieuwe cryptocurrencies die de meest geavanceerde beschikbare technologie in hun platforms hebben geïntegreerd.

❌ Zoals waarschijnlijk is na een bull run, schatten sommige voorspellingen een scherpe daling van de waarde van Ethereum in.

Kortom: investeren in Ethereum 2021

Voorspellingen voor cryptocurrencies zijn gemengd. Hoewel sommige platforms een fenomenale groei suggereren, zijn andere niet zo optimistisch.

Ethereum heeft sinds maart 2020 een groei van 1200% gekend en op dit moment blijft het stijgen. De cryptocurrency-markt is echter brutaal en na een sterke groei kan een scherpe daling van de waarde van een cryptocurrency worden verwacht, zoals te zien is in de huidige bull-run. Correcties kunnen Ethereum waarschijnlijk veroorzaken. Het is tenslotte een actief met een hoog risico en een hoge opbrengst.

eToro – Het beste platform om in Ethereum te investeren

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

 • De drijvende krachten achter de prijs van Ethereum zijn de correlatie met Bitcoin, het netwerk van Ethereum en een verhoogde acceptatie.
 • Ethereum, gelanceerd in 2015, heeft een marktkapitalisatie van $ 189 miljard en is een platform voor slimme contracten, gedecentraliseerde apps en financiën.
 • Ethereum kan waarschijnlijk de plaats innemen van Bitcoin op de markt, aangezien Bitcoin lijdt aan aanzienlijke inefficiënties.
 • Ethereum bereikte tijdens de recente bull-run een recordhoogte van $ 1649. Het ging ook tegen de marktnorm in en ging omhoog ondanks het feit dat Bitcoin waarde verloor.
 • De Eth2-upgrade is gepland om substantiële verbeteringen aan het platform aan te brengen, zoals Shard-ketens en verschuiving naar Proof to Stake-consensusmechanisme.
 • De upgrade is gepland in vier fasen en zal waarschijnlijk in 2022 voltooid zijn.
 • Het onderzoek van The Economist voorspelt een vijfjaarlijks groeipercentage van 136% en een vijfjaarlijkse prijs van $ 868.
 • Long Forecasts voorspelt een waarde van meer dan $ 6.000 tegen het einde van 2023.
 • Wallet Investor is bearish ten opzichte van de prijsvoorspelling van de cryptocurrency.

Lees ook:

Hoe te investeren in Ethereum: de ultieme beginnershandleiding voor investeren in ETH

7 topcryptocurrencies die u in 2021 een miljonair zouden kunnen maken

Wat zal de Ethereum-prijs in 2021 drijven?

Voors en tegens van investeren in Ethereum, wordt het een miljonairmaker?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me