Is Bitcoin een goede investering?

Bitcoin (BTC) bereikte in februari een enorme mijlpaal door voor het eerst boven de $ 58.000 te klimmen. Hoewel het geweldig nieuws is voor beleggers, kan het het begin zijn van een stevige discussie door verschillende financiële autoriteiten over hoe het kan worden gereguleerd.

Er is nooit een goed moment geweest om Bitcoin (BTC) en het hele crypto-investeringslandschap te volgen dan in 2021 en vooral in de maand februari. Op dinsdag 16 februari wist de cryptovaluta, vanwege de grote vraag van investeerders (beginners en experts), zijn vorige mijlpaal van $ 40.000 in januari af te breken en $ 50.000 te overschrijden. In de late ochtenduren van vrijdag 21 februari handelde Bitcoin tussen $ 57.500 en $ 58.000. De huidige rally betekent dat het crypto-actief in minder dan twee maanden in waarde is verdubbeld.

Bitcoin is gemaakt door een man die bekend staat onder het pseudoniem “ Satoshi Nakamoto ” om de leiding te nemen over de nieuwe vorm van valuta die rechtstreeks zou concurreren met fiat-valuta’s (euro, pond, Amerikaanse dollar, Australische dollar, Nieuw-Zeelandse dollar, Zuid-Afrikaanse rand en Japanse yen) na de financiële crisis van 2008 en de crash van de huizenmarkt in 2009.

De heer Nakamoto creëerde de crypto-activa met het oog op het elimineren van de tussenpersoon (financiële instellingen). Het maakt gebruik van een gedecentraliseerd grootboeksysteem dat bekend staat als blockchain.

Bitcoin is de meest populaire cryptocurrency en heeft vanaf februari 2021 de grootste marktkapitalisatie in de crypto-ruimte die boven de $ 1 biljoen staat. Zulke cijfers zijn nogal verbazingwekkend voor een actief dat eruitzag alsof het op uitsterven stond tijdens de piek van de pandemie die de financiële markten in maart 2020 op de knieën bracht..

Bitcoin (BTC) kende destijds een enorme uitverkoop door investeerders die volgens Paul Vigna van Wall Street Journal “twee keer zo groot was als de daling van de aandelen”. Blijkbaar was de prijsdaling sterk voelbaar bij makelaars en beurzen, aangezien het actief een dieptepunt in 52 weken kende, vooral in de maand maart, toen het handelde voor $ 3.800, waardoor het handelsvolume enorm daalde en het resulterende effect was een daling van het marktkapitalisatie.

Aangezien elk individu een kans heeft gezien om winst te maken met Bitcoin, is een essentieel ding om te onthouden dat het niet wordt gereguleerd door een enkel individu. Bitcoin gedijt op de basiswetten van vraag en aanbod. Hoe groter de vraag naar een product, hoe hoger de prijs die mensen ervoor moeten betalen. Hoe lager het aanbod van een product in het geval van Bitcoin met slechts 21 miljoen aan mining, hoe hoger de prijs die mensen bereid zijn te betalen.

Het is zeer volatiel (onvoorspelbaar) aangezien het in maart werd verhandeld voor $ 3.800 en in september steeg naar $ 10.596,95, voor het eerst $ 20.000 bereikte in december 2020 en extra winst boekte tot $ 40.000 in januari 2021 en in februari van hetzelfde jaar de $ 58.000 overschreed. mijlpaal.

Simpel gezegd, mensen kopen en verkopen tegen elke prijs die ze willen volgens hun beleggingsdoelen. Dit maakt Bitcoin aantrekkelijk voor snelgroeiende investeerders, aangezien een investering van $ 10.000 in de maand september 2020 zou hebben geresulteerd in meer dan 400% winst in minder dan 6 maanden..

Aan de andere kant is crypto geen conventioneel beleggen. Zoals Danny Cox van Hargreaves Lansdown (een financiële dienstverlener) het stelt: “cryptocurrencies kunnen niche blijven, spoorloos verdwijnen, mainstream worden of iets daartussenin. Elke investering moet worden beschouwd als een zeer hoog risico “.

Zet niet al uw hoop op één digitale valuta en in dit geval Bitcoin; diversifieer uw portefeuille zodat u de risico’s over al uw beleggingen spreidt.

Bitcoin: wordt het een goede investering in 2021??

Als we uitgaan van wat de experts zeggen, is de kans groot dat BTC in de niet zo verre toekomst meer waard zal zijn dan de huidige handelsprijs, wat het een goede investering zou kunnen maken in 2021..

De grootste drijfveer van Bitcoin vóór de pandemie waren de fans, voornamelijk groeibeleggers, die een mogelijkheid zagen dat het crypto-actief een steunpilaar zou worden in de financiële stratosfeer. Na de pandemie werd het actief verhandeld tegen een prijs ($ 3800) die in het risiconiveau lag van beginnende en zelfs deskundige beleggers die een grote kans zagen om hun verliezen te beschermen tegen andere investeringen met de crypto.

Bitcoin is sinds december 2020 met meer dan 150% gestegen en deze keer zijn de belangrijkste drijfveren niet in één richting verschoven. Er is een enorme toestroom van investeerders van grootschalige instellingen, zoals universitaire schenkingsfondsen, investeringsfondsen en pensioenregelingen, die geloven dat het actief hier is om te blijven.

Nieuwe investeerders zijn van mening dat financiële autoriteiten na verloop van tijd een betere manier zullen vinden om munten te reguleren door alle mazen in de wet te identificeren en passende maatregelen te nemen om de investeringen te beschermen.

Uiteindelijk was dit niet het geval tijdens de beste bull-run van de crypto in 2017, toen het op 18 december 2017 steeg tot $ 19.783,21 voordat het tijdens de piek van de pandemie in maart een dieptepunt kreeg. De enige mensen die interesse toonden, waren particuliere beleggers die het betuttelden omdat het niet werd gereguleerd door een centrale overheid en anderen die het kochten op basis van The Fear of Missing Out. Als resultaat van speculatie over de mogelijkheid om enorme winsten te behalen, gooiden bepaalde individuen er wat geld in.

Gewoonlijk nemen mensen investeringsbeslissingen op basis van vertrouwen en op de geldmarkt de deskundige raad van reguliere financiële dienstverleners. JP Morgan is al geruime tijd sterk gekant tegen het gebruik van BTC. In 2017 bestempelde JP Morgan-baas Jamie Dimon in een artikel van The Guardian “Bitcoin een fraude die zal opblazen”. In een klap van fortuin hebben de investeringsbank en de holdingmaatschappij voor financiële diensten nu de digitale valuta gesteund en “denkt dat het een mooie toekomst zou kunnen hebben”.

In een financieel nieuwsartikel van BUSINESS INSIDER herhaalden de beleggingsexperts van JP Morgan dat “Bitcoin wel $ 100.000 zou kunnen stijgen”. In december 2020 trad verzekeringsgigant MassMutual toe tot de BTC-club met een investering van $ 100 miljoen die voor de algemene beleggingsrekening van de verzekering was. De verzekeringsmaatschappij kocht de crypto via de New York Digital Investment Group (NYDIG), waarmee de geleidelijke aantrekkingskracht en aanwezigheid van de munt in de financiële wereld werd gecertificeerd. Natuurbeschermer, filantroop en hedgefondsbeheerder Paul Tudor Jones kocht Bitcoin in het tweede kwartaal van 2020 als een hedge tegen inflatie toen centrale banken over de hele wereld geld begonnen te drukken en de digitale munt vergeleken met de goudhandel in de jaren zeventig..

Als gevolg van het feit dat het niet wordt gereguleerd door een instelling en open blijft staan ​​voor investeerders, ongeacht waar ze zich op aarde bevinden, zal de prijsschommeling van het digitale activum niet stoppen, evenals de onvoorspelbaarheid ervan..

Zal Bitcoin blijven stijgen in 2021??

Bitcoin maakt geleidelijk golven in de financiële mainstream en zal zich herstellen op basis van de acceptatie die het ontvangt van grote spelers in het financiële spel die geloven dat het de moderne valuta van de toekomst is. Veel experts zijn het erover eens dat de prijs van BTC in 2021 zal stijgen als gevolg van een golf van geld van zowel institutionele als particuliere investeerders.

Het grootste nieuws in het crypto-investeringslandschap is de investering van $ 1,5 miljard in Bitcoin door Tesla Chief Executive Officer (CEO) Elon Musk, die een groot voorstander is geweest van het gebruik van cryptocurrencies. Tesla bracht als bedrijf een verklaring uit waarin ze hun overtuiging in de digitale munt bevestigden dat “het erop gericht was klanten toe te staan ​​om voor zijn producten te betalen met de cryptocurrency”.

Momenteel heeft bitcoin geloofwaardige steun gekregen van verschillende online betalingssystemen. Populair onder hen zijn PayPal, Cash App en Skrill, waarmee klanten hun rekeningen kunnen gebruiken om munten aan te houden, te kopen en te verkopen.

Een andere belangrijke speler in de financiële sector VISA kondigde in oktober 2020 aan dat het van plan is om samen te werken met crypto-exchange, Coinbase, om bitcoin-gerelateerde debet- en creditcards aan te bieden..

Verschillende investeerders vertrouwen op futures om investeringsbeslissingen te kunnen nemen. Econoom Robert Shiller gelooft in het belang van futures en heeft zelfs gesuggereerd dat “de bubbel van 2017 mogelijk verband hield met het feit dat er op dat moment geen bitcoin-futures waren”. Bitcoin-futures en -opties, evenals blockchain-gerelateerde fondsen, hebben een lange weg afgelegd om een ​​enorme beveiligingslaag te bieden aan beleggers die anders misschien bang waren geweest voor volatiliteit en de gedachte om een ​​deel of al hun geld te verliezen. Futures helpen beleggers bij het speculeren op dalende prijzen.

Mis het niet: waarom Bitcoin in 2021 gaat exploderen

Bitcoin-prijsvoorspelling in 2021 en daarna

Voormalig nee-zegger, JP Morgan gelooft dat de prijs van de bitcoin in 2021 $ 100.000 zal bedragen.

Elke prijsvoorspelling van zowel particulieren als experts BTC vindt een ongelooflijke manier om deze te overtreffen, waardoor veel verkopers in het stof achterblijven waarom ik het heb verkocht? Zoals Clem Chambers het stelt: “de munt kan op een dag $ 1 miljoen waard zijn of kan dalen tot het normale prijsniveau dat veel mensen verwachten. Dit komt omdat de prijs sterk wordt beïnvloed door persoonlijke FOMO en zakelijke FOMO en totdat die impuls voorbij is, kan niemand echt de prijs van het digitale activum bepalen “.

In augustus 2020 bereikte Bitcoin $ 10.000 en verschillende mensen verkochten de munt met $ 8.500, wat het grootste deel van de weerstand bood, totdat deze steeg tot $ 20.000. Voor deze prijs voelden verschillende investeerders dat er een enorme uitverkoop op komst was en tot hun verbazing is de huidige prijs van Bitcoin in februari 2021 de $ 57.000 overschreden..

bitcoin-prijsgrafiek

Zoals het er nu uitziet, lijkt elke week van niet-investeren in BTC en andere munten een geweldige gemiste kans.

Lees meer: ​​hoeveel zal Bitcoin waard zijn in 2021 en daarna?

Hoe investeer ik in Bitcoin?

Naarmate cryptocurrencies populair worden, zijn er verschillende handel en beurzen waar u kunt investeren. Gebaseerd op ervaring en gebruiksgemak, eToro biedt een geweldig platform waar u Bitcoin kunt kopen.

AANMELDEN is de eerste stap bij het online aanmaken van een account. Zorg ervoor dat de authentieke details worden verstrekt.

ACCOUNTVERIFICATIE is de tweede stap in het proces. Om de veiligheid van uw account te garanderen en als onderdeel van KYC (Knowing Your Customer), moet u uw rijbewijs of paspoort uploaden) en een bewijs van adres om te helpen bij de bevestiging van uw identiteit.

DEPOSIT FIAT VALUTA is de volgende stap. Nadat u het verificatieproces met succes hebt doorlopen, kunt u de instructies volgen en fiat-valuta (USD, GBP en EURO) storten, wat een noodzakelijke stap is om een ​​aankoop van BTC mogelijk te maken.

De laatste stap is MAAK JE EERSTE BITCOIN AANKOOP. Met geld op uw account, navigeert u gewoon naar de “Bitcoin” -pagina en uw eerste aankoop is onderweg.

Merk op dat Bitcoin fractioneel kan worden gekocht als u niet het geld heeft om 1BTC te kopen. Afhankelijk van uw persoonlijke financiën of huidige investeringsdoelstelling kunt u een deel van het geheel aanschaffen. Als de huidige prijs van BTC bijvoorbeeld $ 57.000 is, kunt u 10% van de munt kopen voor $ 5700, wat 0,1 BTC is of 1% van de munt voor $ 570, wat 0,01 BTC is..

Dus, is Bitcoin een goede investering? Gevolgtrekking

Ja, het is een goede investering. Volgens epxerts zal Bitcoin een aantal jaren doorgaan door de meest populaire cryptocurrency te zijn en de grootste marktkapitalisatie te hebben. Het verzamelen van de munt betekent dat in de komende maanden, als het momentum handhaaft, het zal worden gewaardeerd op $ 100.000 per munt en ongeveer $ 2 biljoen aan marktkapitalisatie zal bereiken..

De beperking van het aanbod dat door de maker werd afgetopt op 21.000.000, was zeer essentieel voor het succes ervan.

Grote bedrijven zoals AT&T, Expedia, PayPal, Shopify en Microsoft accepteren Bitcoin als betalingen. Naarmate meer bedrijven openstaan ​​voor het toevoegen van de crypto aan hun betalingsopties, zal het niet alleen populair zijn, maar ook een cultstatus krijgen voor het gebruik ervan, net zoals online betalingsplatforms PayPal, Skrill, Neteller, Cash App en WebMoney meer betalingsopties voor klanten bieden..

eToro – Beste platform om Bitcoin te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Lees verder:

10 gewaagde Bitcoin-prijsvoorspellingen voor 2021

Bitcoin-prijsvoorspelling

5 redenen waarom Bitcoin uw geld in 2021 kan verdubbelen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me