Is Dogecoin een echte investering of een grap?

Is Dogecoin een grap of een echte investering?

  • Dogecoin, een digitale crypto die oorspronkelijk als grap werd opgericht, is meer dan 800% gestegen nadat een Reddit-bord had gesproken over het maken van het het cryptocurrency-equivalent van GameStop.
  • De prijs van Dogecoin is met 800% gestegen, omdat Reddit-investeerders hun zinnen hebben gezet op digitale valuta.

Dogecoin (DOGE) begon oorspronkelijk als een grap, maar heeft in de loop van de tijd een merkbare stempel gedrukt op de wereld van cryptocurrency.

De Australische maker, Jackson Palmer keek naar CoinMarketCap en een meme van Doge, gebaseerd op de beroemde Shiba Inu en tegelijkertijd het striploze lettertype gebruiken en tweette het idee als een grap.

Palmer werd aangemoedigd door collega’s van de marketingafdeling van Adobe Systems in Sydney om de grap werkelijkheid te laten worden. Palmer kocht vervolgens de domeinnaam dogecoin.com.

Hij dan vervolgde de grap in de overtuiging dat het uiteindelijk zou verdwijnen met mede-oprichter Billy Markus, een programmeur uit Portland, VS, die online contact met hem opnam.

Het idee was om zo belachelijk mogelijk te zijn. Ze hadden zelfs het idee om elke keer dat een blok werd gedolven, willekeurige blokbeloningen van 0 tot 1 miljoen te krijgen.

Het duo was verrast dat het niet als een grap stierf en uiteindelijk zagen de twee Dogecoin als een manier om een ​​grotere doelgroep te bereiken dan Bitcoin en er groeide een sterke cultuur rond de munt en de meme.

Wilt u als een professional in cryptocurrencies handelen? uitchecken eToro!

Elon Mush en Dogecoin

"De heer Musk is met Dogecoin-investeerders naar de maan. “

Elon Musk heeft in het verleden over dogecoin getweet en in april 2019 aangegeven dat het zijn “beste cryptocurrency” was.

Donderdag tweette hij een foto van een tijdschriftomslag van Dogue. Veel gebruikers op Twitter en Reddit vatten dat op dat Musk zijn steun achter de doge-rally gooide.

Tesla-voorzitter Elon Musk tweette een foto van de tijdschriftomslag van de "Dogue" op donderdag – een toneelstuk met een gemeenschappelijke titel van de "Mode," trend, die werd gespeeld op Twitter en Reddit.

De tweets van Musk hebben de neiging om zijn fans of mensen in het algemeen te beïnvloeden. Evenzo moedigde hij zijn fans dringend aan om een "Gebruik Signal," op Twitter, en miljoenen anderen stroomden naar de berichtensite.

Hij zei ook dat een potentiële Mars-economie, zoals Bitcoin, gericht zal zijn op cryptocurrencies. Musk tweette vorige maand "Eén woord: doge," aan zijn 40 miljoen volgers. Hij voegde er ook aan toe "Mars-economie zal draaien op crypto," door te reageren op een tweet.

Bovendien voegde Musk op de vroege vrijdagochtend #bitcoin toe aan zijn Twitter-profiel.

Wat is er gebeurd met Dogecoin Price ?

Dogecoin, de digitale meme-valuta, steeg met 800% naarmate de handel snel groeide.

WallStreetBets ‘ "voorzitter ”, schreef donderdag op Twitter, "Is Doge ooit tot een dollar geweest??" Een paar uur later sloten een miljoen mensen zich aan bij Satoshis Street Bets en schreven erover "doge naar de maan brengen."

Is Doge ooit tot een dollar geweest??

– WSB-voorzitter (@WSBChairman) 28 januari 2021

De subreddit “WallStreetBets” -gemeenschap in Reddit zorgde ervoor dat de strijdende elektronische retailer Gamestop met bijna 2.000% toenam. De Redditors hebben de aandelenkoers gestimuleerd en hebben de hedgefondsen op Wall Street licht verslagen.

Bronnen geven echter aan dat de Dogecoin-drive van Redditor op de site, net als bij Gamestop, geen snelkoppelingen heeft. Mensen streven er daarom naar om extra winst te maken door de cryptocurrency aan te drijven.

Software-ingenieurs Billy Markus en Jackson Palmer hebben Dogecoin gebouwd en begonnen het als een grap in 2013. Het logo van de digitale valuta is gebaseerd op de beroemde meme die destijds door een Shiba Inu-hond werd gebruikt. Een Shiba Inu is het Dogecoin-embleem.

Hoe werkt Dogecoin?

Dogecoin is gemaakt toen Markus Luckycoin vorkte, die nu inactief is en oorspronkelijk een vork van Litecoin was, wat een vork van Bitcoin is.

Het gebruikt een ander proof of work algoritme dan Bitcoin en lijkt redelijk op Litecoin in hoe het werkt. In feite zullen alle wijzigingen en updates die op Litecoin worden aangebracht, ook op Dogecoin worden aangebracht.

Hoewel Dogecoin ondersteunt geen slimme contracten, het is goedkoop en snel. Sommige mensen zelfs gebruik Dogecoin om geld over te maken tussen beurzen omdat het lage transactiekosten heeft en vrij snel is.

Dogecoin mining is een duur proces en kost veel tijd, iets waar Palmer niet blij mee is omdat het niet goed is voor het milieu.

Het is ook zo opgezet dat het delven van Dogecoin in de loop van de tijd moeilijker wordt. Echter, nadat het 600.000ste blok was gedolven, is er een permanente beloning van 10.000 per blok.

Dogecoin heeft ook geen totale limiet. Dit werd gedaan om ervoor te zorgen dat mijnwerkers aan het project bleven werken en niet weggingen als het totale aanbod was bereikt.

Dit betekent ook dat extreem hoge transactietijden kunnen worden vermeden, aangezien er altijd een stimulans is om te minen.

De meeste andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin, hebben een totale limiet voor het aantal munten en wanneer die limiet is bereikt, zullen mensen ze waarschijnlijk niet meer gebruiken.

In die zin zou dit kunnen betekenen dat Dogecoin veel andere cryptocurrencies zou kunnen overleven.

Net als veel andere cryptocurrencies heeft Dogecoin ook een openbaar grootboek, wat betekent oude transacties kunnen niet worden gewist.

Dogecoin heeft ook mijnbouw samengevoegd met Litecoin.

Wat probeert Dogecoin te bereiken??

wat is dogecoin

Toen Dogecoin serieuzer werd genomen, begon het team erachter ideeën te ontwikkelen over wat het zou moeten bereiken.

Dat werd duidelijk de ideologie erachter Dogecoin moet eenvoudig zijn; om een ​​eenvoudig te gebruiken cryptocurrency te maken, niet iets technologisch indrukwekkend.

Palmer gelooft dat het belangrijkste wat een cryptocurrency moet doen, is om betalingen te kunnen verwerken.

Voor hem zijn cryptocurrencies die mensen betalen voor diensten, zoals het bekijken van advertenties of andere concepten die heel nieuw zijn, geen goed idee, omdat ze nog niet zijn getest met fiatgeld en mensen het idee nog niet gewend zijn.

Cryptocurrencies moeten mensen tastbare use-cases geven, zoals het kopen van alledaagse voorwerpen. Tenzij dit wordt gedaan, zullen mensen het niet adopteren.

Om dit te bereiken, moet het doen van betalingen zo efficiënt mogelijk zijn.

Dogecoin begon ook als kipsysteem te worden gebruikt, waar mensen mensen online een fooi gaven voor de inhoud die ze leuk vonden.

Leden van de Dogecoin-gemeenschap worden ‘Shibes’ genoemd. Velen van hen vonden Dogecoin aantrekkelijk omdat het niet zo serieus en politiek was als de meeste andere cryptocurrency-projecten.

Het is bekend dat de Dogecoin-gemeenschap verschillende liefdadigheidsacties heeft uitgevoerd.

Een van de meest opvallende goede doelen was toen Dogecoin samenwerkte met een goed doel: water, een non-profitorganisatie die drinkwater wil leveren aan mensen in ontwikkelingslanden..

De gemeenschap slaagde erin om het equivalent van $ 30.000 op te halen om een ​​put in Kenia te bouwen.

Andere opmerkelijke evenementen zijn de Olympische Winterspelen van 2014, waar de gemeenschap probeerde $ 50.000 in te zamelen voor het Jamaicaanse bobslee-team en de NASCAR-coureur Josh Wise sponsorde die in een auto met Dogecoin-thema reed..

De gemeenschap wordt als zeer ondersteunend aangemerkt. Op 25 december 2013 vond een hack plaats waarbij veel Dogecoin-houders hun munten werden gestolen.

Dogecoin startte een initiatief genaamd ‘SaveDogemas’ en slaagde erin genoeg op te halen om te dekken wat er werd gestolen.

Er is ook een veel voorkomende zin in de Dogecoin-gemeenschap die zegt ‘1 DOGE = 1 DOGE’, die impliceert dat Dogecoin mag alleen worden gebruikt voor transacties en niet als een investering.

Er is ook een toekomstig project om Ethereum te overbruggen met Dogecoin (Dogethereum), zodat het kan worden gebruikt op de Ethereum-blockchain als een ERC 20-token.

Palmer verliet Dogecoin en Billy Markus is nu de belangrijkste figuur achter de ontwikkeling ervan.

Hoe heeft Dogecoin gepresteerd?

dogecoin prijsgrafiek

Net als veel andere cryptocurrencies is Dogecoin relatief vluchtig.

Op het moment van schrijven heeft Dogecoin een marktkapitalisatie van $ 6,089 miljard en er zijn 120.801.435.050 (120 miljard) munten in omloop, volgens CoinMarketCap.

De grote blokbeloning van 10.000 munten per gedolven blok is waarschijnlijk de reden waarom de marktkapitalisatie van Dogecoin vrij laag is.

Toen Dogecoin voor het eerst werd geïntroduceerd, was het relatief hoog ten opzichte van Bitcoin terwijl de Amerikaanse dollar laag bleef.

Dit kan erop wijzen dat de meeste mensen Bitcoin tegen Dogecoin verhandelden, maar niet tegen de Amerikaanse dollar.

Bovendien is het ook de moeite waard om daar rekening mee te houden in 2015 100 miljard Dogecoins was al gedolven, wat de meeste munten zijn die tegenwoordig in omloop zijn.

Als we historisch gezien naar Dogecoin kijken, heeft het al talloze pieken doorgemaakt ten opzichte van Bitcoin, vaak dramatisch omhoog geschoten en vervolgens geleidelijk in prijs gedaald.

In januari 2014, Dogecoin overtrof zelfs kort Bitcoin en alle andere cryptocurrencies in termen van handelsvolume.

Dogecoin begon pas in april 2017 grote tractie te krijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar bereikte in januari 2020 een marktkapitalisatie van bijna $ 2,8 miljard, dat was de grootste marktkapitalisatie die het ooit heeft bereikt.

Zal Dogecoin weer zulke hoogtepunten ontmoeten?

Dit moet nog worden gezien.

Na het bereiken van het hoogste punt van $ 2 miljard, heeft Dogecoin meer waarde gewonnen ten opzichte van de Amerikaanse dollar en lijkt het dezelfde bewegingen te herhalen – omhoog schieten en vervolgens langzaam afnemen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat veel marktexperts geloven dat de markt voor cryptocurrency tegenwoordig veel volwassener is en dat het bereiken van dezelfde hoogtepunten misschien niet zal gebeuren..

Aan de andere kant geloven andere cryptocurrency-enthousiastelingen dat er waarschijnlijk nog een, veel grotere cryptocurrency-bubbel zal plaatsvinden.

Als dat het geval is, kunnen de prijzen nog een keer stijgen voordat ze enorm dalen.

Dat moet ook worden opgemerkt Dogecoin is de meest succesvolle cryptocurrency op basis van een meme (meme munt).

Als het blijft bestaan ​​als een manier om mensen online een fooi te geven voor hun inhoud, kan dit ook de waarde ervan verhogen.

Waarom is de prijs van Dogecoin gestegen??

Dogecoin is volgens CoinMarketCap de afgelopen 24 uur met ongeveer 340% gestegen tot $ 0,19 (£ 0,14).

Het is afkomstig van een aantal Reddit-berichten die een muntwaarde van $ 1 vragen.

Het doel is om de recente toename van het aandeel in bedrijven zoals GameStop, die grotendeels short zijn, te vertegenwoordigen.

Bron: CoinMarketCap

In de afgelopen dagen zijn de aandelen met maar liefst 359% gestegen van $ 96,80 naar $ 347,50.

Nadat een leger amateurhandelaren het bedrijf had aangevallen, schommelden de markten, wat leidde tot een verlies van miljarden aan ervaren hedgefondsen. Maar door de hausse betaalden de beginnende handelaren veel geld.

Kortom, wanneer ervaren beleggers aandelen te koop lenen en deze vervolgens tegen een lagere prijs terugkopen, wordt een "short selling" verkoop is eenvoudig.

Ze wedden effectief dat de waarde van het aandeel zou worden verlaagd om het voordeel op te vangen wanneer het wordt overgedragen aan het bedrijf waarvan het heeft geleend.

Om één ding te illustreren, heeft de WallStreetBets-groep op Reddit ermee ingestemd om het hedgingfonds over te nemen door GameStop-aandelen eerder dan later te verwerven.

Het hedgefonds moet zijn uitgeleende aandelen echter nog terugbetalen, wat hen uiteindelijk miljoenen kostte om het eigen vermogen tegen een zeer hoog bedrag terug te betalen.

Na de sterke stijging van de aandelenfondsen van GameStop, verwezen Reddit-gebruikers in andere berichten naar de pogingen van WallStreetBet om Wall Street-hedgefondsen uit te persen.

Er is een bericht gebeld "Dogecoin is de volgende GME / Bitcoin."

En voegde toe, "Verander de cryptomarkt volledig … Dogecoin naar de maan."

Dogecoin heeft een boost gekregen na het tweeten van een "WSB voorzitter" account dat het onderhoudt, is niet verbonden met de Reddit-community.

Verder vestigde Tesla-oprichter Elon Musk onlangs de aandacht op de cryptovaluta, die in december de waardering liet stijgen.

Op Twitter zei hij net, "Eén woord: doge."

Is Dogecoin het waard om in te investeren?

is dogecoin het waard om in te investeren

Dogecoin kan een goede investering zijn en het overwegen waard. De overdrachtssnelheid is veel sneller dan die van bitcoin.

Als u gelooft dat slimme contracten en andere functies zoals dApps niet zo belangrijk zijn, dan kan het een goede investering zijn.

Op dat gebied presteert Dogecoin goed. Het is snel en goedkoop in gebruik.

Dogecoin kan nuttiger zijn voor handelaren om waarde op te slaan bij het wisselen tussen beurzen of wanneer de markt erg volatiel is.

Als Dogecoin meer functies toepast, zal dit waarschijnlijk de prijs verbeteren.

Het lijkt er echter op dat de sterke punten van Dogecoin vooral liggen in het verspreiden van het bewustzijn van cryptocurrency en het veerkrachtig blijven om te veranderen.

Dat gezegd hebbende, heeft het waarde omdat het kan worden gebruikt voor het geven van fooien, omdat het erg snel is. Het ontbreken van een token-limiet houdt mijnwerkers ook gestimuleerd om door te werken.

Bovendien is het vermeldenswaard dat de gemeenschap rond Dogecoin niet wil dat het op een dergelijke manier wordt gebruikt, maar als een echte valuta.

Dus is Dogecoin een goede investering? Ja, Dogecoins wordt door veel investeerders als een sterke investering beschouwd, daarom is de prijs sterk gestegen.

Digitalcoin voorspelt dat Dogecoin in juni 2021 tot $ 0,090 zou kunnen stijgen. Bovendien voorspelt het dat Dogecoin in juni 2024 $ 0,164 zou kunnen bereiken..

Previzioni Bitcoin is zelfs nog optimistischer bij het voorspellen van de prijs van Dogecoin, aangezien zij geloven dat DOGE in december 2021 $ 0,27 zou kunnen bereiken en in 2022 $ 0,42 zou kunnen bereiken..

Hoewel het als een grap is gelanceerd, lijkt Dogecoin nu serieus te worden genomen door investeerders en de cryptogemeenschap.

Mocht u Dogecoin aan uw portefeuille toevoegen?

Ongeacht de relatieve zwakte van Dogecoin in de afgelopen twee jaar, heeft de totale groei in de waardering van encryptie-activa Dogecoin geprofiteerd. Trouwens, de eens zo gebruikelijke Altcoin is weer op de kaart en in besprekingen met crypto-investeerders met het nieuwste Dogetherum-project.

Als dit project werkt, zal de prijs van altcoin veel goeds voorspellen. Dogecoin profiteert vaak van kleinere wisselkosten dan veel van zijn collega’s, waardoor het een levensvatbare digitale aanwinst is voor uitgaven en verzending.

Gezien de al lang bestaande status van Dogecoin op het gebied van cryptocurrency, zijn er veelbelovende initiatieven met een groter potentieel voor cryptovaluta dan Dogecoin. Daarom, in de verwachting dat het Dogethereum-project de tarieven zal verhogen, als u Dogecoin koopt, zou het een klein bedrijf moeten zijn in uw crypto-activaportefeuille..

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Dogecoin, een digitale crypto die oorspronkelijk als een grap is opgericht, is meer dan 800% gestegen nadat een Reddit-bord had gesproken over het maken van het het cryptocurrency-equivalent van GameStop.
  • De prijs van Dogecoin is met 800% gestegen, omdat Reddit-investeerders hun zinnen hebben gezet op digitale valuta.
  • In januari 2020 Dogecoin bereikte een marktkapitalisatie van bijna $ 6 miljard. Op het moment van schrijven is het dichter bij $ 6,09 miljard.
  • Handelaren gebruiken Dogecoin om crypto over te dragen naar andere beurzen. Omdat het relatief snel en goedkoop is in gebruik.
  • Dogecoin is zeer succesvol geweest in het verspreiden van het bewustzijn van cryptocurrency. Voor velen heeft het hen laten kennismaken met wat cryptocurrency is.

Investeer in Dogecoin met eToro

eToro – Het beste cryptocurrency-platform

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Als je het leuk vond om te lezen Is Dogecoin een echte investering of een grap? deel het alstublieft met iemand anders waarvan u denkt dat het ook interessant kan zijn.

Lees verder:

Wat zijn de beste cryptocurrencies om in te handelen 2021?

7 Cryptocurrency-voorspellingen voor 2021 waar iedereen het mee eens zou zijn

Zou Bitcoin de prijs van $ 100.000 kunnen bereiken in 2021

Wat zijn de 10 beste altcoins die in 2021 exploderen??

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me