Is IOTA de moeite waard om in 2019 te investeren?

IOTA is misschien wel een van de grootste alternatieven voor blockchain-technologie die vandaag beschikbaar is en zal de cryptocurrency-wereld waarschijnlijk op meer dan één manier opschudden.

Kortom, ze zijn van plan het voor machines mogelijk te maken om dingen te betalen met behulp van cryptocurrency en het internet der dingen.

Is IOTA het investeren waard in 2019? Dat zoeken we uit.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Wat probeert IOTA te bereiken??

IOTA probeert transactiekosten te verwijderen en transactietijden te verkorten door gebruik te maken van de Internet of Things (IoT), vandaar de naam.

Ze beweren een derde generatie cryptocurrency die microtransacties tussen elk apparaat mogelijk maakt.

Dit is belangrijk omdat de meeste blockchains worstelen met microtransacties, zoals het kopen van koffie.

Vergoedingen kunnen opwegen tegen de daadwerkelijke transactie en mijnwerkers zullen kleine transacties waarschijnlijk negeren omdat de beloning voor hen onbeduidend zou zijn.

Dit kan betekenen dat het lang kan duren voordat kleine transacties zijn bevestigd.

Omdat IOTA is ontworpen om zo licht te zijn, kan elk apparaat het gebruiken zolang het verbinding heeft met internet.

Auto’s kunnen hun brandstof betalen, huizen kunnen huur of hun hypotheek- of energierekening betalen.

Machines kunnen zelfs IOTA gebruiken om met elkaar te communiceren en creëer een economie van machine naar machine waar machines elkaar dingen kunnen betalen voor diensten.

IOTA wordt ontwikkeld door de Stichting IOTA, een non-profitorganisatie met het hoofdkantoor in Berlijn, Duitsland

De IOTA Foundation en heeft samenwerkingsverbanden met Audi, de VW-groep, Bosch en Microsoft, en een overvloed aan universiteiten.

Hoe werkt IOTA?

jota, cryptovaluta

Het meest cruciale aan IOTA-werken is dat het maakt geen gebruik van blockchain-technologie. In plaats daarvan gebruikt het een DAG (Gerichte acyclische grafiek).

Het noemt zijn algoritme ‘The Tangle’ en ze geloven dat het beter is dan blockchain-technologie en het is relatief eenvoudig te begrijpen.

Elke verbinding tussen knooppunten wordt een ‘rand’ genoemd. Hier worden transacties bevestigd.

Theoretisch is er geen directe lijn in de Tangle, maar nieuwe transacties bevinden zich altijd aan het einde van de grafiek.

Transacties of zoals ze ook wel ‘sites’ worden genoemd en het einde ‘tips’ worden genoemd. Ze wachten op verificatie door de volgende transacties die op hen zullen volgen.

Elke transactie die wordt toegevoegd, moet twee ervoor bevestigen.

Hoe langer een transactie op het netwerk wordt geaccepteerd, hoe moeilijker het wordt om dubbele uitgaven uit te voeren.

Door de manier waarop de tangle werkt, is hij erg licht. Dit betekent dat elke machine transacties kan verwerken als deze een internetverbinding heeft.

Vermoedelijk, naarmate er meer transacties worden toegevoegd, JOTA wordt sneller, niet langzamer dan veel blockchains. Dit is echter nog theoretisch en is nog niet getest.

JOTA is ook het bewijs van kwantumcomputers, wat betekent dat het bestand zal zijn tegen kwantumcomputers.

Kwantumcomputers vormen een potentiële bedreiging voor de Bitcoin netwerk omdat ze het netwerk kunnen overmeesteren en de controle over het netwerk kunnen krijgen.

Omdat IOTA geen blockchain-technologie gebruikt, it vereist geen mijnbouw, wat betekent dat er zijn geen kosten waardoor IOTA aanzienlijk goedkoper in gebruik is.

Er zijn echter geen geavanceerde functies zoals slimme contracten of dApps. Er is ook een vaste levering van JOTA Munten.

Dat gezegd hebbende, het aantal IOTA-tokens is erg groot, ongeveer 2.779.530.283 MIOTA, wat een mega IOTA is, wat een miljoen IOTA-munten is.

Dus het werkelijke aantal IOTA-munten is bijna drie biljoen (15 nullen, de volgende stap na een biljoen).

De meeste beurzen noemen het een miljoen (M.JOTA.

Hoe heeft IOTA gepresteerd?

iota muntenmarkt dop

Volgens CoinMarketCap, op het moment van schrijven is IOTA het 19e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

IOTA heeft een totale marktkapitalisatie van $ 701.334.513, een 24-uurs handelsvolume van $ 5.764.473 en een circulerend aanbod van 2.779.530.283 MIOTA-tokens, en één token kost $ 0,252321.

Sinds de release van IOTA is er sprake van volatiliteit, waarbij IOTA vooral tegen Bitcoin erg hoog is geopend.

JOTADe hoogste marktkapitalisatie bedroeg in december 2017 ongeveer $ 14,5 miljard. Een paar maanden later, in mei 2018, bereikte het na een forse daling opnieuw een piek van ongeveer $ 7 miljard.

Vanaf dat moment tot nu, JOTA is grotendeels variërend in prijs, zweeft rond de $ 1 miljard.

Om IOTA terug te laten klimmen naar vergelijkbare hoogtepunten, zal het waarschijnlijk de gebruikerservaring moeten verbeteren en de acceptatie onder machines moeten vergroten.

Controverse

Veel prominente figuren in de cryptocurrency-wereld maken zich zorgen over hoe goed IOTA werkt.

Een van de meest uitgesproken tegen JOTA is Richard Heart.

Heart beweert dat een DAG alleen goed is voor het opslaan van gegevens en de ontwikkelaars niet mag.

Hij is vooral kritisch over hoe de portemonnee van IOTA werkt, in de overtuiging dat deze niet erg veilig is en de gebruikersinterface niet leuk vindt.

Er moet echter worden vermeld dat Heart een controversieel figuur is binnen de cryptocurrency-wereld. Hoewel sommige van wat hij zegt, een reden heeft, moet het met een snufje zout worden ingenomen.

Er moet ook worden vermeld dat veel van zijn kritiek op IOTA gericht is tegen de interface.

Hij gelooft dat IOTA nu zou moeten werken terwijl het nog erg jong is en nog tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen zoals veel andere cryptocurrencies.

Er zijn er ook veel die geloven dat IOTA oplichterij is.

Het team achter IOTA is echter erg open en herkenbaar. Als IOTA een oplichterij was, zou het onwaarschijnlijk zijn dat ze hun echte identiteit zouden gebruiken.

Er was ook veel controverse toen de oprichters werden uitgesloten van het bestuur van de IOTA Foundation en meer dan vier maanden wachtten op bestuurszetels..

Een van de oprichters vroeg zelfs om ontslag van de bestuursvoorzitter, Dominik Schiener.

De stichting kreeg kritiek toen de Schiener zogenaamd zei dat een onafhankelijke veiligheidsonderzoeker “een klap nodig had”.

Als reactie hierop heeft de University College of London verbrak de banden met de IOTA-stichting zeggen dat het “ongepast was voor beveiligingsonderzoekers om te worden bedreigd met juridische stappen voor het bekendmaken van hun resultaten”.

Een deel van de controverse waarnaar is gericht JOTA misschien omdat het geen mijnbouw betreft. Het is een bedreiging voor de cryptocurrency-mijnindustrie en ze willen het misschien onderdrukken.

Anderen hebben erop gewezen dat omdat er geen mijnbouw is, er geen prikkel is om aan het netwerk te werken. Met blockchains zijn er prikkels door middel van mijnbouw.

Dat gezegd hebbende, zijn er ook een aantal technische problemen die moeten worden aangepakt.

Tangle heeft geen tijdstempelfunctie die de meeste blockchains hebben. Hierdoor kan de Tangle niet bepalen in welke volgorde transacties worden gedaan.

Bovendien beweren sommigen dat DAG’s schalen in theorie, maar niet in de praktijk. Het is mogelijk dat de Tangle dezelfde problemen tegenkomt als blockchains.

Critici beweren dat IOTA alleen bescherming kan bieden tegen dubbele uitgaven als alle knooppunten alle transacties hebben, en dat is niet haalbaar als je wilt opschalen.

Er zijn ook mensen die beweren dat IOTA niet productieklaar is, wat verklaart waarom de portefeuillefuncties en interface niet goed werken, althans voorlopig.

Misschien wel de grootste kritiek op IOTA is dat het is mogelijk niet veilig tegen een aanval van 51%.

Om tangle onder controle te krijgen, hoeft slechts 34% van het netwerk te worden aangevallen, wat het aanzienlijk kwetsbaarder maakt dan blockchain.

Is IOTA het investeren waard in 2019?

investeren in iota

Het belangrijkste probleem achter het investeren in IOTA is of een DAG een beter systeem is dan blockchain. Als u denkt dat het misschien beter werkt, kan IOTA een goede investering voor u zijn.

Een ander groot probleem waarmee IOTA-supporters te maken hebben, is het team achter IOTA. Als ze deze controverse achter zich kunnen laten, kunnen ze wellicht meer belangstelling voor het project krijgen.

Je moet ook geloven dat het IoT werkelijkheid zal worden. We zijn nog ver verwijderd van de implementatie in veel producten. Voorlopig is het misschien een utopisch idee.

Het is ook vermeldenswaard dat handelaren moeten onthouden dat de meeste beurzen IOTA vermelden als MIOTA (één miljoen IOTA-munten). Een IOTA is niet veel waard.

Om het effectief te verhandelen, moet u het verhandelen als MIOTA.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • JOTA gebruikt een DAG in plaats van blockchain-technologie. Theoretisch zou het sneller moeten zijn en geen transactiekosten vereisen.
  • Voor elke uitgevoerde transactie worden er twee bevestigd. Vermoedelijk betekent dit dat naarmate er meer transacties worden gedaan, het sneller wordt
  • JOTA wil worden geïntegreerd met het IoT. Hierdoor is het voor elk apparaat dat met internet is verbonden mogelijk om transacties uit te voeren.
  • De JOTA project heeft veel controverses gehad. De meesten worden aangetrokken door hoe goed IOTA werkt voor zijn gebruikers en op de acties die worden ondernomen door het IOTA-team.

Leer IOTA te verhandelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me