Is Litecoin een goede investering en moet ik in Litecoin investeren?

Investeren in Litecoin: aan de slag

Moet ik in Litecoin investeren? Is LTC een goede investering?

Als u nieuw bent in de wereld van Litecoin-beleggen, vraagt ​​u zich misschien af ​​of Litecoin een goede belegging is of moet ik in Litecoin beleggen ?. Laten we alle Litecoin-gerelateerde online circulatie doorbreken voordat u overweegt te investeren in Ethereum.

In dit artikel bespreken we Litecoin-investeringen om u te helpen beslissen of u in Litecoin of andere cryptocurrencies moet investeren..

Als u snel en gemakkelijk Ethereum wilt kopen en erin wilt investeren. met 0% commissie, check out eToro Exchange!

Wat is Litecoin?

Litecoin is een van de meest verhandelde cryptocurrencies en staat op de 7e plaats qua marktkapitalisatie. Litecoin is ook een van de meest populaire forks van Bitcoin en in feite een van de belangrijkste concurrenten van Bitcoin.

Hier moeten we dat ook opmerken Litecoin is gebouwd in 2011 op GitHub door voormalig Google-medewerker Charlie Lee, maar zijn financiële geschiedenis is ontstaan ​​in 2013 toen een verbeterde versie van Litecoin werd gelanceerd en populair werd.

Net als andere crypto’s handelt Litecoin als een digitaal peer-to-peer betalingssysteem en helpt gebruikers bij het uitvoeren van transacties en het uitwisselen van goederen over de grenzen heen.

In tegenstelling tot centrale banken of traditionele betalingssystemen, zoals PayPal, Litecoin is gebaseerd op gedecentraliseerde principes, met knooppunten die over de hele wereld worden verspreid. Het is geen verrassing dat velen geloven dat we door de opkomst van gedecentraliseerde cryptocurrencies geen traditioneel bankieren meer nodig hebben.

Omdat Litecoin niet wordt ondersteund door overheden of centrale banken, worden Litecoins niet uitgegeven door autoriteiten; ze worden in plaats daarvan gedolven.

Let daar op Litecoin heeft een beperkte voorraad van 84 miljoen om de angst van mensen voor overproductie en inflatie te verminderen.

Net als bij Bitcoin gebruikt Litecoin een consensusalgoritme voor proof-of-work.

In tegenstelling tot Bitcoin echter, Litecoin heeft een kortere bloktijd van 2,5 minuten in tegenstelling tot bijna 10 minuten voor Bitcoin.

Dit vergemakkelijkt transacties en verwerkingstijden en biedt lagere transactiekosten. In feite, zoals vermeld door ontwikkelaars, is Litecoin blockchain dat wel "in staat om een ​​hoger transactievolume te verwerken dan zijn tegenhanger – Bitcoin".

Bovendien adopteerde Litecoin in 2017 SegWit, dat crypto’s helpt meer transacties aan een blok toe te voegen via een gelaagd netwerkontwerp.

Wat is LTC?

LTC is het ticker-symbool van Litecoin.

Zoals hierboven vermeld, zal Litecoin 84 miljoen Litecoins produceren, terwijl zijn tegenhanger Bitcoin een limiet heeft van 21 miljoen munten.

Merk op dat er op het moment van schrijven 65.982.164 Litecoins in omloop.

Aan de slag met Litecoin Investing

Om te beginnen met beleggen in Litecoin en / of andere cryptocurrencies moet u dit eerst doen Registreer online met een beurs waarmee u Litecoin kunt kopen en erin kunt beleggen. Een exchange broker is een online platform waarmee u Litecoin kunt kopen en verkopen, evenals alle andere cryptocurrency die ze hebben vermeld.

Is Litecoin een goede investering??

Ja, met een marktkapitalisatie van $ 5.284.797.633, Litecoin is een goede investering.

Zoals hierboven vermeld, handelt één LTC op het moment van schrijven tegen $ 80,02, met een 24-uurs handelsvolume van $ 5.195.396.203. Houd er rekening mee dat de LTC de afgelopen 24 uur 5,48% is gestegen.

litecoin prijsgrafiek

Litecoin is ook een goede investering voor degenen die niet in Bitcoin maar in andere altcoins willen investeren. Laten we niet vergeten dat er veel ondergewaardeerde altcoins zijn met verschillende toepassingen en technische details die de potentie hebben om Bitcoin op een dag in te halen.

Litecoin – de lichtere broer of zus van Bitcoin – is bijvoorbeeld vier keer sneller dan Bitcoin wat betreft het genereren van blokken.

In feite hebben Litecoin en Bitcoin andere verschillen dan de bevestigingstijden van transacties. Litecoin gebruikt een ander hashtag-algoritme, waardoor mijnbouw aantrekkelijker wordt en minder hulpbronnen in beslag nemen.

Bovendien is Litecoin schaalbaarder dan Bitcoin en zelfs Ethereum. BTC kan ongeveer 7 transacties per seconde (tps) aan, terwijl Ethereum voorlopig 15 tps aankan. LTC daarentegen kan zelfs op piekmomenten 56 theelepels verwerken.

Litecoin is ook aantrekkelijker voor beleggers die waarde hechten aan het praktische gebruik ervan. Neem bijvoorbeeld aankopen in de detailhandel. Gebruikers geven er de voorkeur aan om met hele eenheden te werken, niet met fracties van een eenheid. Vanwege zijn waarde wordt BTC echter vaak weergegeven met decimalen, wat psychologisch overweldigend kan zijn.

Stel je voor dat je een videogame zou moeten kopen voor $ 100! Op het moment van schrijven zou dat 1,29 LTC of 0,0054 BTC zijn. U kunt zelf zien welke het gemakkelijker is om dagelijks te accepteren, toch?!

Zou u overwegen om in te investeren Litecoin LTC?

Wie zou LTC in hun portfolio’s moeten opnemen??

Vanwege zijn potentieel is Litecoin een aantrekkelijke investering voor verschillende soorten beleggers, waaronder:

  • Crypto-daghandelaren die willen profiteren van potentiële Litecoin-prijsschommelingen en de volatiliteit ervan willen temmen.
  • Langetermijnbeleggers die geloven in de toekomst van Litecoin en LTC willen houden. LTC kan tenslotte niet worden gemanipuleerd door overheden, waardoor het duurzamer wordt in vergelijking met fiat-valuta’s.
  • Blockchain-enthousiastelingen die geloven in de toekomst van altcoin-handel, evenals aanhangers van Litecoins mijnbouwalgoritme Scrypt.

Hoewel sommigen beweren dat Litecoin technisch niets nieuws biedt, is de waarheid dat het investeringspotentieel van Litecoin meer dan indrukwekkend is..

Tenslotte, LTC-beleggen is ook een geweldige aanwinst voor degenen die dat gewoon willen diversifiëren hun portefeuilles om risico’s te verminderen en beloningen te spreiden.

Investeert in Litecoin riskant?

Hoewel beleggen in Litecoin de moeite waard is, kan beleggen in Litecoin riskant zijn. Laten we dat niet vergeten beleggen in Litecoin en cryptocurrency kan zeer riskant zijn gezien de volatiliteit van de markt.

In augustus 2020 bereikte Litecoin bijvoorbeeld $ 70 en binnen een paar dagen ging het omlaag naar $ 45. Merk op dat dit niveau van $ 45 nu kan dienen als een bodem voor de zelfredzaamheid van LTC, evenals als een psychologische barrière voor investeerders.

Bovendien kunnen wijzigingen in de regelgeving, net als bij elke andere cryptocurrency, de vraag naar cryptovaluta verminderen. Hier moeten we vermelden dat sommige grote economieën, zoals China, draconische maatregelen hebben opgelegd om de acceptatie van cryptovaluta te verminderen.

Daarom moeten beleggers zelf beslissen of beleggen in cryptocurrency geschikt is voor hun financiële doelen. Het is aan u – en alleen u – om te beslissen of u bereid bent risico’s te nemen en in LTC te investeren.

Als u besluit om in Litecoin te investeren, verken het risico-opbrengstprofiel van Litecoin voordat u in en uit een transactie springt. Ga altijd voorzichtig te werk als het gaat om risicobeheer en winst; focus altijd op consistente bewegingen en zelfdiscipline.

Geloof het of niet, handelspsychologie speelt een cruciale rol om beleggers te helpen omgaan met stress en risico’s te omarmen.

Hoeveel kan litecoin waard zijn?

Hoewel het maken van prijsvoorspellingen voor Litecoin speculatief is, op basis van prijsgegevens en technische analyse, zien veel handelaren het potentieel van Litecoin, vooral op korte termijn..

In feite op korte termijn, er is nog steeds een positief sentiment ten opzichte van Litecoin, wat zou kunnen bijdragen aan de bull-trend.

Laten we nogmaals vermelden dat vanaf 30 november één LTC wordt verhandeld tegen $ 80,02.

Interessant is dat, hoewel crypto’s niet gecorreleerd zijn met andere activa, Litecoin op de een of andere manier gecorreleerd is met de prestaties van brede marktindexen en andere activa, volgens Capital. Dus in het geval van een scherpe meltdown in S.&P500, bijvoorbeeld, zal er waarschijnlijk een scherpe uitverkoop van Litecoin zijn.

Hoewel in het verleden behaalde resultaten geen indicatie zijn voor toekomstige prestaties, moeten we dat als we terugkijken, opmerken in december 2017 bereikte Litecoin een recordhoogte van $ 360,93. Vergeleken met de prijs in 2018 was dit een stijging van 8200%.

Als we gegevens uit het verleden analyseren, moeten we ook vermelden dat 2019 een goed jaar was voor Litecoin. De LTC-prijs steeg van $ 32 tot meer dan $ 140 en stopte op 31 december bij $ 42,75. Zo maakten investeerders die LTC vasthielden van begin tot eind 2019 een aanzienlijke winst.

Ter vergelijking: het jaar 2020 was dramatischer voor investeerders en economieën wereldwijd: LTC daalde tot $ 30,93 op 12 maart 2020, ook bekend als Black Thursday..

Sindsdien echter, LTC is erin geslaagd te herstellen van de pandemie van het coronavirus.

Hoewel Litecoin enige neerwaartse druk heeft ondergaan als gevolg van een post-pandemische bullish markt en een grotere interesse in cryptocurrencies, is Litecoin ondanks de aanhoudende pandemie relatief stabiel gebleven – met beleggers die hopen dat de bull run zal doorgaan..

Veel experts zijn van mening dat een stijging van Bitcoin Litecoin positief zal beïnvloeden, waarbij beleggers hopen dat BTC dit jaar nieuwe hoogtepunten zal bereiken..

Volgens LongForecast kan LTC de komende jaren $ 150 bereiken. Sommige cryptoplatforms voorspellen zelfs dat LTC in 2025 $ 10.000 kan bereiken.

Moet ik in Litecoin investeren?

investeren in litecoin

Hoewel het aan jou is om te beslissen of Litecoin een goede investering is of niet, laten we niet vergeten dat Litecoin een van de meest populaire munten is in termen van marktkapitalisatie..

Niet alleen dat, maar Litecoin kan een hulpmiddel worden voor de toekomst van online diensten en gedecentraliseerde financiering. Naarmate meer online winkels crypto beginnen te accepteren, kunnen steeds meer investeerders in Litecoin gaan investeren.

Ten slotte, de stijgende populariteit van Litecoin is vaak een reactie op de vraag naar LTC. Waarom? Simpelweg omdat de cryptomarkt wordt beheerst door vraag- en aanbodprincipes!

Interessant is dat veel vermogende investeerders zich ook tot LTC-investeringen wenden. Uit gegevens blijkt dat er meer dan 283 Litecoin-adressen zijn met elk meer dan $ 1 miljoen LTC. NFL-ster Richard Sherman, is bijvoorbeeld een van de grote investeerders die zei dat hij geld in Litecoin had geïnvesteerd.

Dus, denk je dat Litecoin is een goede investering?

Hoeveel moet ik in Litecoin investeren??

Als u zich afvraagt: “Hoeveel moet ik nu in Litecoin investeren?”, Dan is hier een versnapering: investeer nooit meer dan u kunt verliezen.

Hoewel de belangrijkste mantra in de crypto-sector is om laag te kopen en hoog te verkopen, moet u niet vergeten dat LTC-beleggen riskant kan zijn, dus investeer nooit uw spaargeld in LTC of enig ander actief. Experts raden aan om niet meer dan 1% van uw geld in één transactie te investeren.

Bestudeer altijd de markt om de juiste instap- en uitstapprijs voor u te bepalen en volg het crypto-nieuws om de juiste investeringsbeslissingen te nemen.

Interessant genoeg beweren sommige analisten dat Litecoin de gewoonte heeft om Bitcoin te leiden in termen van marktbewegingen, dus blijf op de hoogte van de cryptomarkt..

Dat gezegd hebbende, investeren in LTC hoeft niet ingewikkeld te zijn. Investeren in cryptocurrency staat open voor iedereen en u kunt al vanaf $ 100 beginnen met investeren in crypto.

LTC wordt ook verhandeld op veel cryptohandelplatforms en heeft een redelijk goede acceptatiegraad in vergelijking met andere digitale activa. Met eToro is het bijvoorbeeld gemakkelijk om LTC te kopen en te verhandelen, evenals tot 90+ cryptoparen.

Is Litecoin een goede investering en moet ik in Litecoin investeren ?:

Belangrijkste punten

  • Litecoin is een van de meest populaire forks van Bitcoin. Merk op dat het belangrijkste doel was om de blokbevestigingstijden te verkorten van 10 naar 2,5 minuten.
  • Op basis van technische indicatoren en gegevens uit het verleden heeft Litecoin een reëel potentieel voor groei en acceptatie. Het is geen verrassing dat Litecoin nog steeds een van de tien beste cryptocurrencies ter wereld is en momenteel op de 7e plaats staat qua marktkapitalisatie..
  • LTC handelt op $ 80,02 op het moment van schrijven en heeft een marktkapitalisatie van $ 5.284.797.633, zoals gerapporteerd door CoinMarketCap.
  • Velen geloven dat Litecoin dat zal blijven het zilver voor het goud van Bitcoin en beweren dat Litecoin de komende jaren in waarde zal stijgen.

Litecoin is een van de meest gevestigde cryptocurrencies in de financiële sector, dus als je je geïnspireerd voelt om te gaan investeren in LTC, ben je misschien blij te weten dat wij bij Trading Education verschillende handelscursussen aanbieden om je te helpen de cryptocurrency-markt beter te begrijpen..

Verder, eToro stelt u in staat om cryptovaluta te kopen en CFD’s van maximaal 90+ paren te verhandelen.

eToro – Beste cryptocurrency-platform voor zowel handelaren als investeerders

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Als je ons artikel leuk vond Is Litecoin een goede investering en moet ik in Litecoin investeren?? verspreid het alstublieft en deel het met iedereen die mogelijk geïnteresseerd is in beleggen in cryptocurrency.

Veelgestelde vragen

Is het de moeite waard om in LTC te investeren??

Ja, het is de moeite waard om in LTC te investeren. Litecoin heeft keer op keer bewezen dat het een waardige investering is. Gezien de verschillende technische signalen en fundamentals, zijn veel experts van mening dat Litecoin een stijgende trend zal doormaken, waardoor beleggen in Litecoin meer dan waardig is..

Is het slim om in Litecoin te investeren??

Ja, het is slim om in Litecoin te investeren. Gezien het technische potentieel van Litecoin en de substantiële ROI die Litecoin kan genereren, kan het slim en ook winstgevend zijn om jezelf bloot te stellen aan LTC-investeringen. Onderschat tegelijkertijd de volatiliteit van de cryptomarkt niet en ga altijd voorzichtig te werk.

Zou Litecoin een betere investering kunnen zijn dan Bitcoin??

Hoewel Litecoin vaak wordt vergeleken met Bitcoin, omdat beide crypto’s nauw verwant zijn en elkaar hebben beïnvloed, kan investeren in Litecoin technisch gezien een betere investering zijn. Simpelweg omdat LTC-transacties vier keer sneller worden bevestigd dan die waarbij BTC betrokken is, wat zich ook vertaalt in lagere transactiekosten voor het kopen en verkopen van LTC. Dat gezegd hebbende, Bitcoin is nog steeds de meest populaire en verhandelde munt in termen van marktkapitalisatie – Bitcoin staat op de eerste plaats in de crypto-sector en heeft een marktkapitalisatie van $ 346.244.653.427.

Waar te investeren in Litecoin?

Hoewel Litecoin gemakkelijk toegankelijk is, is de beste plaats om te beginnen met beleggen in LTC via eToro. De eToro Exchange stelt beleggers in staat om cryptovaluta te kopen en verkopen en CDF’s van maximaal 90+ cryptocurrency-paren te verhandelen zonder commissies of kosten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me