Litecoin-prijsanalyse voor 2021 (diepgaande evaluatie)

LTC-prijsprognose voor 2021

We delen de top Voorspellingen van experts voor Litecoin in 2021.

Lees onze Litecoin LTC-prijsanalyse in 2021

Litecoin, ontwikkeld door Litecoin MIT-afgestudeerde en voormalig Google-ingenieur Charlie Lee, werd aanvankelijk aangeprezen als het zilver voor het goud van Bitcoin en probeerde de waargenomen schaalbaarheid en functionaliteitsproblemen in de oorspronkelijke cryptocurrency aan te pakken door Scrypt te gebruiken als een proof of work-schema en door veel snellere blokcreatie aan te bieden. tijd, evenals een veel hogere limiet op de totale voorraad Litecoin-tokens.

De formule lijkt een succes te zijn geweest. Hoewel Litecoin qua tokenwaarde nog ver achterloopt op zijn voorganger, heeft de altcoin zich goed gevestigd in de branche en was op het moment van schrijven de op vier na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, die meer dan $ 10,3 miljard bedroeg..

Vooruitkijkend biedt Litecoin een interessante kans voor investeerders. Na een ietwat mat 2020 – zelfs rekening houdend met de COVID-19-pandemie – kende de altcoin een waardestijging in november en de bull-run lijkt zich voort te zetten in 2021. Natuurlijk beleven de meeste cryptocurrencies de laatste tijd veel geluk, maar de prijs van Litecoin is tussen september en december vorig jaar min of meer verdrievoudigd.

Dus hoe lang kunnen we verwachten dat deze run zal duren? Onze Litecoin-prijsanalyse voor 2021 heeft tot doel enig licht te werpen op de recente fortuinen van de altcoin en komt erachter wat enkele van de toonaangevende analisten in de branche voorspellen voor het komende jaar..

Als je LTC snel en gemakkelijk wilt kopen, ga dan naar eToro Exchange!

Inhoud

Litecoin – een overzicht

Geschiedenis van de prijsbeweging in Litecoin

Litecoin prijsanalyse 2020

Voorspellingen van experts voor Litecoin in 2021

Factoren die de prijs van Litecoin beïnvloeden

Litecoin-prijsanalyse voor 2021

Moet u in 2021 in Litecoin investeren??

Litecoin-prijsanalyse 2021: conclusie

Litecoin-prijsanalyse 2021 – Veelgestelde vragen

Litecoin – Een overzicht

Om te beoordelen of Litecoin een goede investering is, zou elke betrouwbare Litecoin-prijsanalyse voor 2021 moeten beginnen met een overzicht van de technologie achter de cryptocurrency en hoe deze verschilt van andere grote munten op de markt..

Litecoin werd gelanceerd in 2011, ontworpen door voormalig Google-ingenieur Charlie “Satoshi Lite” Lee. De heer Lee zelf is een soort van verdeeldheid zaaiende figuur in de cryptocurrency-ruimte – hij verwierf nog meer bekendheid toen hij zijn Litecoin-belangen verkocht toen de prijzen op hun hoogtepunt waren. De heer Lee beweert dat de verhuizing is gedaan om een ​​mogelijk belangenconflict te verminderen. Hij heeft ook altijd volgehouden dat Litecoin nooit bedoeld was om te concurreren met Bitcoin, maar in plaats daarvan zou worden gebruikt als een peer-to-peer betalingssysteem voor kleinschalige transacties – een factor waar elke Litecoin-prijsanalyse voor 2021 rekening mee moet houden..

De code van Litecoin stamt rechtstreeks af van die van Bitcoin, dus er zijn onvermijdelijk veel overeenkomsten tussen de twee cryptocurrencies. Een opmerkelijke overeenkomst is dat beide het Proof of Work-protocol gebruiken, wat betekent dat de manier waarop BTC en LTC worden gewonnen – op zijn minst aan de oppervlakte – erg op elkaar lijkt. Waar Bitcoin echter vertrouwt op het SHA-256-algoritme, maakt Litecoin gebruik van het recentere ontwikkelde algoritme Scrypt. Een ander substantieel verschil tussen Litecoin en Bitcoin is de tijd voor het maken van blokken. Litecoin heeft slechts 2,5 minuten nodig om een ​​blok te genereren – aanzienlijk sneller dan de tien minuten die de Bitcoin-blockchain nodig heeft. Litecoin kan ook in totaal 84 miljoen munten herbergen, vergeleken met de Bitcoin-limiet van 21 miljoen.

Litecoin kan dus een groter aantal munten produceren dan Bitcoin en de transactiesnelheid is hoger, wat op papier de laatste een solide voordeel zou moeten geven. Deze factoren zijn echter grotendeels psychologisch als het gaat om investeringen en hebben waarde- of bruikbaarheidsvoordelen in de echte wereld. Het is echter belangrijk om deze verschillen op te merken voor onze Litecoin-prijsanalyse voor 2021, aangezien het begrijpen ervan essentieel is om de relatie tussen BTC- en LTC-prijsbewegingen te identificeren..

Geschiedenis van de prijsbeweging in Litecoin

Als het gaat om het maken van een Litecoin-prijsanalyse voor 2021, is de enige concrete informatie die we moeten bekijken de eerdere prijsbeweging van het token. Door hiernaar te kijken, kunnen we soms een beeld krijgen van hoe Litecoin zal reageren op bepaalde marktdruk en een realistische voorspelling beginnen te vormen met betrekking tot het prijsgroeipotentieel..

Zoals de meeste cryptocurrencies, begon Litecoin het leven met heel weinig waarde. In feite was er tussen 2011 en 2013 heel weinig beweging en het meest interessante dat tijdens deze periode gebeurde, was toen LTC pariteit bereikte met de Amerikaanse dollar. Tegen 2013 begon Litecoin – en cryptocurrency in het algemeen – echter echt tot de verbeelding van het publiek te spreken en in november van dat jaar steeg de prijs van Litecoin plotseling tot meer dan $ 38. Dit was echter een kortstondig fenomeen en LTC ging in 2014 langdurig achteruit en zakte tegen het einde van het jaar terug tot onder de $ 3. Vanaf 2015 was er weinig opwinding met Litecoin en de prijzen stegen geleidelijk van een dieptepunt van minder dan $ 2 naar ergens rond de $ 4 in maart 2017..

Dit jaar was een goed jaar voor Litecoin. De prijzen stegen gestaag in de eerste helft van het jaar en in augustus handelde LTC tegen meer dan $ 72 per token. Het was echter in november toen het echt interessant begon te worden. Na een stijging van ongeveer $ 90, steeg LTC plotseling en bereikte in december $ 237. Dit was te danken aan een combinatie van factoren, waaronder onvermijdelijk de groei van Bitcoin, een beter begrip van investeerders van Litecoin en iets van de toegenomen aanwezigheid van Charlie Lee in de media..

Uiteraard trok deze ongekende piek veel aandacht en hoewel de prijs van LTC al snel aanzienlijk daalde – tot ongeveer $ 12 in maart 2018 en weer daalde tot $ 33 in augustus – heeft LTC sinds de piek van 2017 consequent tegen veel hogere prijzen gehandeld. . Begin 2019 bereikten de zaken een dieptepunt, met een LTC die rond de $ 30 schommelde, maar een bull in juni zag de prijzen stijgen tot $ 133. Litecoin daalde vervolgens verder en daalde tegen het einde van het jaar tot $ 42.

Met twee aanzienlijke pieken in de geschiedenis in de aanloop naar 2020, denken veel beleggers dat we in de toekomst een vergelijkbare beweging kunnen verwachten. Natuurlijk werden de prijzen van 2020 enorm beïnvloed door de COVID-19-pandemie, maar zoals we zullen zien in de volgende sectie van onze Litecoin-prijsanalyse voor 2021, had LTC een ietwat andere ervaring met de crisis dan veel andere cryptocurrencies..

litecoin prijsgrafiek

Litecoin prijsanalyse 2020

De COVID-19-pandemie was op zijn zachtst gezegd een onverwachte gebeurtenis voor de financiële markten. Als zodanig kunnen we de prijsprestaties van de afgelopen twaalf maanden nauwelijks gebruiken om een ​​Litecoin-prijsanalyse voor 2021 te maken.Het is echter nog steeds belangrijk om te kijken naar hoe de altcoin de storm heeft doorstaan, evenals het herstel sinds de crisis begon..

Litecoin begon 2020 op een laag pitje. Het token handelde in januari op een hoogste punt van $ 68, voordat het gestaag bleef dalen tot het in maart een laagste punt in twee jaar van $ 39 bereikte. Hier wordt het echter een beetje interessant, aangezien Litecoin in april al een opwaarts traject volgde, terwijl de meeste andere cryptocurrencies nog steeds aan het bijkomen waren van de effecten van de COVID-19-pandemie op de markten. De prijzen waren, zij het indirect, in augustus gestegen tot $ 63, voordat ze de volgende maand terugvielen naar $ 45. Vanaf oktober was Litecoin echter indrukwekkend optimistisch en waren de prijzen in december gestegen tot $ 129 – een prijsstijging die zeker de interesse van beleggers heeft gewekt in de richting van 2021..

Zou u overwegen om in te investeren Litecoin?

Deskundige voorspellingen voor Litecoin in 2021

Om een ​​Litecoin-prijsanalyse voor 2021 te maken die het lezen waard is, is het belangrijk om informatie uit zoveel mogelijk bronnen te halen. Met dit in gedachten, volgen hier de meningen van enkele belangrijke cijfers uit de crypto-industrie over wat volgens hen de nabije toekomst inhoudt voor de prijs van Litecoin..

John McAfee

John McAfee is een grote investeerder in alternatieve markten en een ongegeneerd voorstander van cryptocurrencies. Als zodanig hebben zijn voorspellingen, analyses en investeringen vaak een domino-effect op de echte cryptocurrencies..

Hoewel de heer McAfee geen volledige Litecoin-prijsanalyse voor 2021 heeft gemaakt, heeft hij gezegd dat Litecoin niet de waardegroei heeft gehad die het zou moeten hebben. Hij beweerde ook dat Litecoin het potentieel heeft om Bitcoin te overtreffen als het gaat om waardestijging. De heer McAfee heeft eerder voorspellingen gedaan voor Bitcoin die uitkwamen, dus er is alle kans dat hij het waard is om naar te luisteren met betrekking tot Litecoin.

George Tung

George Tung is een gerespecteerde cryptocurrency-analist, die een behoorlijk gewaagde Litecoin-prijsanalyse heeft gemaakt voor 2021. Hij gelooft dat de Litecoin-prijs een zeer reële kans heeft om tegen het einde van 2021 $ 1500 te bereiken – wat een stijging van meer dan 800% zou zijn op de prijs op het moment van schrijven. Toegegeven, dit is misschien wel de meest optimistische visie die we voor Litecoin hebben gevonden, maar George Tung is bij talloze gelegenheden geprezen om zijn inzichten..

Dan Gambardello

Dan Gambardello is een andere fervent promotor van cryptocurrencies en is vaak optimistisch over Bitcoin en Litecoin. Gambardello was een van de weinige mensen die de snelle stijging van Litecoin tot bijna $ 250 in 2017 nauwkeurig voorspelde. Bovendien deed hij deze call toen het token nog steeds onder $ 5 handelde. Vooruitkijkend, is Gambardello ook erg optimistisch geweest over zijn Litecoin-prijsanalyse voor 2021 – hij gelooft dat de Litecoin-prijs het potentieel heeft om in 2021 $ 1.000 te bereiken..

Charlie Lee

Toegegeven, dit is een ietwat bevooroordeelde bron, maar Charlie Lee, de maker van Litecoin, heeft onlangs teruggeslagen op critici na de bull run van december. De heer Lee zei dat LTC op elke beurs een hoge liquiditeit heeft en wees erop dat het binnenkort toegang zal hebben tot 350 miljoen PayPal-gebruikers en zijn belofte van lage kosten en snelle transacties blijft nakomen. Hij wilde er ook op wijzen dat de LTC-blockchain negen jaar lang geen downtime had. Het sentiment hier is dat Litecoin zijn recente prijspiek verdient en nog steeds een relevante real-world applicatie heeft die de toekomstige prijzen positief zou kunnen beïnvloeden.

Ryan Selkis

Natuurlijk is niet iedereen optimistisch over Litecoin en Ryan Selkis, de CEO van Messari trok niets uit bij het opstellen van zijn Litecoin-prijsanalyse voor 2021. Hij hield niet op en beschreef LTC als een “stapel van s ** * ”- en beweert verder dat Litecoin niet veel meer is dan een testnet voor Bitcoin. Hij kwam tot deze conclusie doordat de Litecoin-blockchain belangrijke upgrades testte, zoals SegWit, lightning en sidechains voordat ze op het BTC-netwerk werden uitgerold..

Factoren die de prijs van Litecoin beïnvloeden

1. Bitcoin

De prijs van Bitcoin heeft altijd een domino-effect voor de rest van de cryptocurrency-markt. BTC is niet alleen verreweg de grootste cryptocurrency, het fungeert ook als een soort reservevaluta voor cryptohandel op tal van grootschalige beurzen. Als zodanig is de prijs van BTC een belangrijke indicator voor de gezondheid van de cryptomarkt in het algemeen. Een andere factor die Bitcoin relevant maakt voor een Litecoin-prijsanalyse voor 2021, is dat zowel BTC als LTC vergelijkbare real-world toepassingen hebben..

Ondanks dat Charlie Lee volhield dat Litecoin niet bedoeld was om te concurreren met zijn voorganger, zou elke stap die Bitcoin maakt tot een levensvatbare peer-to-peer betalingsmethode voor kleinere transacties de waarde van LTC in praktische zin kunnen verminderen, wat op zijn beurt de waarde van LTC zal beïnvloeden. potentieel voor prijsgroei.

2. Regelgeving met betrekking tot cryptocurrency

Iedereen die serieus in cryptocurrency investeert, moet op de hoogte blijven van de nieuwste veranderingen in de regelgeving over de hele wereld. Nergens is dit duidelijker gebleken dan met de SEC-uitspraak die Ripple trof in december 2020, waarin de Amerikaanse Securities and Exchange Commission oordeelde dat het oorspronkelijke token van het Ripple-netwerk, XRP, een verhandelbaar effect was in plaats van een valuta..

Deze verandering had onmiddellijk invloed op hoe XRP in de VS kon worden verhandeld en zag de prijs van het token in slechts een paar dagen met bijna 50% dalen. Van bijzonder belang voor deze Litecoin-prijsanalyse voor 2021 om te overwegen, zijn de aanstaande EU-regelgevingswijzigingen, die tegen het einde van 2020 werden geschetst en die – tot op zekere hoogte – in de komende 12 maanden van kracht zullen worden..

3. Retailondersteuning

Litecoin is opgericht om een ​​alternatief peer-to-peer betalingsplatform aan te bieden voor kleinere transacties. Om dit voornemen te realiseren, moet Litecoin natuurlijk voldoende worden ondersteund door winkels en handelszaken over de hele wereld.

Een belangrijke ontwikkeling voor onze Litecoin-prijsanalyse 2021 was het nieuws dat PayPal LTC heeft opgenomen in haar lijst met ondersteunde crypto’s. Zoals Charlie Lee opmerkte, betekent dit dat 350 miljoen extra mensen gemakkelijk Litecoin kunnen kopen en uitgeven via het populaire betalingsplatform.

4. Vraag van de koper

De prijs van financiële activa wordt bepaald door vraag en aanbod – en cryptocurrencies vormen daarop geen uitzondering. Hoewel beleggers zeer gemengde meningen hebben over Litecoin, heeft het verschillende prominente supporters in de branche en heeft het onlangs aangetoond dat er daar veel vraag is..

De substantiële stijging die LTC in december 2020 doormaakte, zal veel belangstelling van investeerders trekken en de kans is groot dat Litecoin hierdoor een verdere stijging van de vraag zal ervaren, naarmate we verder naar 2021 gaan..

Lees meer: ​​wat zal de Litecoin-prijs in 2021 stimuleren?

Litecoin-prijsanalyse voor 2021

Geen Litecoin-prijsanalyse voor 2021 kan u precies vertellen hoe de altcoin het komende jaar zal presteren. Zelfs prestaties uit het verleden geven ons niet veel te doen, aangezien Litecoin, meer dan enige andere grote crypto, korte, steile prijspieken heeft meegemaakt die veel analisten niet met enige nauwkeurigheid konden voorspellen.

Als we bijvoorbeeld kijken naar technische analyse van TradingBeasts, kunnen we zien dat hun Litecoin-prijsanalyse voor 2021 een beperkt bereik heeft: de gemiddelde prijs voor de eerste drie maanden van het jaar verandert nauwelijks, maar het platform voorspelt dat LTC gestaag zal stijgen van $ 143 tot ongeveer $ 165 tegen eind 2021.

Hoewel de tijd zal uitwijzen hoe nauwkeurig deze voorspelling is, is het duidelijk dat dit traject niet overeenkomt met de historische prijsbeweging van Litecoin. Kunnen we dus ergens in 2021 een LTC-prijsstijging verwachten? Welnu, DigitalCoinPrice heeft precies dat voorgesteld. Analisten op de site zijn van mening dat de altcoin alleen al in januari met 26% is gestegen en tegen het begin van de zomer $ 220 zal breken. Volgens haar analyse sluit Litecoin het jaar af op ongeveer $ 217 in december.

Moet u in 2021 in Litecoin investeren??

investeren in litecoin

Veel crypto-experts hadden bedenkingen bij Litecoin op weg naar 2020 en er waren verschillende geloofwaardige platforms en stemmen uit de industrie die voorspelden dat de altcoin in de nabije toekomst waarschijnlijk niet goed zou presteren. Zoals we echter hebben gezien, is de prijs van LTC eind 2020 enorm gestegen, wat hernieuwde belangstelling van investeerders heeft aangewakkerd..

Hoewel Litecoin nog steeds nadelen heeft, voorspellen de meeste platforms uiteindelijk groei voor de komende twaalf maanden. Hoeveel groei varieert van platform tot platform, maar onze Litecoin-prijsanalyse voor 2021 is van mening dat LTC een goede investering kan zijn als u uw verwachtingen beheert.

Natuurlijk kan het token in viercijferige cijfers breken, zoals sommige experts hebben gespeculeerd, maar serieuze investeerders moeten hun verwachtingen afstemmen op de voorspellingen van platforms zoals TradingBeasts en DigitalCoinPrice, waarbij LTC de komende 12 maanden kleine maar duurzame winsten boekt..

Klaar om in te investeren Litecoin?

Litecoin-prijsanalyse 2021: conclusie

Litecoin kende een zeer optimistisch einde van 2020, waardoor veel gerenommeerde crypto-analisten gedwongen werden hun voorspellingen voor LTC in 2021 opnieuw te beoordelen. De komende 12 maanden zullen naar verwachting zeer positief zijn voor de cryptomarkten en Litecoin heeft aangetoond dat het nog steeds erg hoog is met de grote spelers. Hoewel onze Litecoin-prijsanalyse voor 2021 alleen als richtlijn mag worden gebruikt en niet als vervanging voor onafhankelijk onderzoek, hebben we geconstateerd dat er alle reden is om groei van Litecoin in het komende jaar te verwachten..

Als u in de altcoin wilt investeren, is het raadzaam om snel te handelen, aangezien de meeste analisten speculeren dat de meest significante LTC-prijsgroei zal plaatsvinden in de eerste helft van 2021. Zoals altijd zijn cryptocurrencies echter erg onvoorspelbaar en u zou alleen in Litecoin moeten beleggen als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille.

eToro – Beste makelaar om LTC te kopen

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Litecoin-prijsanalyse 2021 – Veelgestelde vragen

Zal Litecoin in 2021 blijven stijgen?

Litecoin kende in december 2020 een indrukwekkende prijsgroei en dit zette zich door tot in januari. Uit onze Litecoin-prijsanalyse voor 2021 bleek vervolgens dat veel analisten het potentieel van LTC voor het komende jaar opnieuw hadden beoordeeld, waarbij velen een sterkere groei voorspelden dan aanvankelijk verwacht. Hoe lang de bull-run van Litecoin duurt, valt nog te bezien, maar de kans is groot dat de altcoin goed zal presteren in 2021.

Hoe presteert Litecoin in 2021??

We hebben een Litecoin-prijsanalyse uitgevoerd voor 2021 en ontdekten dat er een paar redenen zijn om aan te nemen dat volgend jaar positief zal zijn voor de altcoin. Hoewel de prijzen misschien niet de enorme cijfers van BTC bereiken, kunnen slimme beleggers vinden dat het toevoegen van LTC aan hun portefeuilles de moeite waard is..

Wat voorspellen de experts voor Litecoin in 2021?

De meningen van experts zijn enigszins verdeeld met betrekking tot een Litecoin-prijsanalyse voor 2021. De algemene consensus is echter dat LTC redelijk consistent zal groeien. Hoewel analist George Tung misschien enigszins optimistisch is met zijn voorspelling van $ 1500, zien veel gerenommeerde platforms dat LTC in december 2021 een zeer geloofwaardige $ 200 – $ 220 bereikt..

Het is nu een goed moment om in Litecoin te investeren?

Onze Litecoin-prijsanalyse voor 2021 merkte op dat de altcoin de afgelopen maanden veranderende fortuinen heeft gekend, waarbij veel experts een enorme groei voorspellen in de eerste helft van 2021. Als zodanig moeten beleggers die LTC aan hun portefeuilles willen toevoegen waarschijnlijk eerder kijken dan eerder dan later.

Waar kan ik Litecoin kopen?

Als onze Litecoin-prijsanalyse voor 2021 uw interesse heeft gewekt maar u niet zeker weet waar u cryptocurrency kunt kopen, raden we een gerenommeerd handelsplatform aan, zoals eToro, waar u niet alleen toegang heeft tot de cryptomarkten, maar ook tot forex en andere financiële instrumenten. Er is ook voldoende leermateriaal voor degenen die nieuw zijn in handelen en investeren.

Is Litecoin een betere investering dan Bitcoin?

Litecoin is ontwikkeld als ‘zilver’ voor het ‘goud’ van Bitcoin. Hoewel de laatste een veel, veel grotere cryptocurrency is in termen van marktkapitalisatie en muntwaarde, mag LTC niet worden afgewezen. De relatief lage prijs betekent immers dat beleggers meer tokens kunnen verwerven met een kleinere financiële verplichting. Bovendien geven veel beleggers de voorkeur aan HODL hun BTC, waardoor LTC een goed alternatief is voor kortere beleggingsstrategieën.

Lees meer over Litecoin:

Wat is Litecoin en is het de moeite waard om in 2021 in LTC te investeren??

Is Litecoin een goede investering en moet ik in Litecoin investeren??

Litecoin kopen – Handleiding voor beginners 2021

Voors en tegens van beleggen in Litecoin, wordt het een miljonairmaker?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me