OneCoin: de grootste voortdurende cryptocurrency-zwendel ooit

OneCoin: de grootste cryptocurrency-zwendel ooit

OneCoin is meer dan alleen een cryptocurrency-zwendel. Het is vergeleken met een sekte vanwege zijn sterke maar slecht geïnformeerde, quasi-religieuze aanhang.

De OnceCoin-zwendel is zo enorm dat het heeft binnengehaald ongeveer € 4 miljard, € 100 miljoen uit het VK alleen, met mensen over de hele wereld die verstrikt raken in de zwendel.

OneCoin beweerde een Bitcoin moordenaar en zou wereldwijd de nummer één cryptocurrency worden.

De waarheid is OneCoin nooit een blockchain gehad en werkte als een piramidespel. Op de een of andere manier zijn ze, ondanks alle aantijgingen tegen hen, nog steeds actief.

In dit artikel leggen we precies uit hoe OneCoin de grootste cryptocurrency-zwendel ooit is, hoe het werkt, het onderzoek van de FBI en wat we van de hele situatie kunnen leren.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Hoe werkt de OneCoin-zwendel??

onecoin zwendel

Vanaf het begin, OneCoin wilde geen technisch onderlegde mensen. Ze richten zich alleen op mensen die niet erg goed zijn opgeleid in cryptocurrency en technologie in het algemeen.

Ze gebruikten de terminologie van echte cryptocurrencies om op echt te lijken, waarbij ze vergelijkbare ideeën recyclen.

Ze beloofden bijvoorbeeld bankieren voor mensen zonder bank en om geld te democratiseren, met het argument dat mensen OneCoin op hun telefoon kunnen gebruiken als ze een internetverbinding hebben.

OneCoin groeide snel in populariteit, grotendeels met behulp van sociale media om internationaal het grote publiek te bereiken.

Ze beweerden het over te hebben twee miljoen gebruikers in 2016, waarvan ze zeiden dat het meer was dan welke andere cryptocurrency dan ook. In 2017 was dat aantal vermoedelijk zelfs 3 miljoen.

Veel van wat OneCoin zijn volgers vertelde, waren verdraaide waarheden en leugens.

In 2016, OneCoin beweerde een marktkapitalisatie van $ 4,5 miljard te hebben, net onder Bitcoin.

En op hetzelfde evenement beweerde dat het een jaar zou duren om één Bitcoin te mijnen, wat helemaal niet klopt.

Verder zeiden ze ook dat er bijna geen handelaren zijn die Bitcoin accepteren, wat opnieuw een draai aan de waarheid is.

Geplagieerd materiaal en nepmijnbouw

OneCoin verdiende hun geld door hun geplagieerde educatieve pakketten die werd geleverd met wat ze ‘mining-tokens’ noemden.

Ze beweerden dat ze in een mijnsysteem moesten worden gestopt en dan OneCoin voor je moesten krijgen.

Aangenomen wordt dat het educatieve materiaal er alleen was om aan te geven dat je het niet deed door tokens of zelfs OneCoin. In plaats daarvan koopt u onderwijs bij een onderwijsbedrijf.

Interessant is dat het woord OneCoin niet voorkomt in hun educatieve pakketten.

Hoewel het zeer waarschijnlijk was dat niemand geïnteresseerd was in de educatieve pakketten, wilden ze alleen OneCoin.

Vandaag, OneCoin nog steeds posten op YouTube. Ze zijn erg actief in het weerleggen dat ze oplichterij zijn en gebruiken vaak bots om video’s te downstemmen die hen in een negatief daglicht stellen.

Sommigen noemen hun acties zelfs cyberoorlogvoering.

Geen blockchain

Misschien was het ergste deel van de OneCoin-zwendel dat de mijnbouw was nep. De ‘mijntokens’ zijn waardeloos.

Hoewel OneCoin beweerde de eerste munt in 2015 te hebben gedolven, is het nu bekend OneCoin had zelfs nooit een blockchain om te beginnen met.

Ze gebruikten een Japans rekruteringsbedrijf om te proberen iemand in te huren om een ​​blockchain te bouwen, terwijl ze tegelijkertijd tegen hun gebruikers loog dat ze net een nieuwe blockchain hadden gelanceerd.

Nieuwe mijnwerkers krijgen te horen dat ze drie tot zes maanden moeten wachten voordat hun munten worden gedolven.

OneCoin zou al transacties uitvoeren zonder het gebruik van een blockchain.

Zelfs als ze er dan een zouden krijgen, zouden alle in het verleden uitgevoerde transacties niet worden meegerekend en zouden ze als fraudeurs worden onthuld.

Omdat ze geen blockchain hadden, waren ze dat wel waarschijnlijk rennen OneCoin via een gecentraliseerde database.

Ze hebben uiteindelijk onthuld dat ze gebruiken SQL-database, een type database dat geen blockchain kan besturen.

Dit is problematisch, want als u iets in een gecentraliseerde database plaatst, kan het worden gewijzigd.

Met blockchain zijn veranderingen onmogelijk omdat ze gedecentraliseerd zijn en verspreid over het netwerk.

Dit betekent dat OneCoin kan doen wat ze willen, inclusief het wijzigen van de prijs van de cryptocurrency en mogelijk transacties verwijderen of zelfs individuen censureren.

Het laagste pakket aangeboden door OneCoin is € 110 en de prijzen gingen helemaal naar € 228.000, het grootste pakket.

Nergens om OneCoin in te wisselen

onecoin exchange zwendel

Een ander knipperlicht dat OneCoin oplichterij is, is dat Een leven is de enige plek om te kopen OneCoin. U kunt ze nergens anders kopen, gebruiken of in OneCoin verhandelen.

OneCoin beweerde een uitwisseling te creëren. Ze bleven echter de datum van opening verschuiven. Het zal hoogstwaarschijnlijk nooit openen.

De enige bekende plaats die OneCoin lijkt te accepteren is DealShaker.

Het DealShaker-platform is waar mensen goederen en diensten kunnen plaatsen en die kunnen verhandelen voor OneCoin of een combinatie van OneCoin en euro’s.

Het komt voor dat DealShaker is misschien een nepbedrijf om te laten zien dat ze handel hebben met OneCoin.

Met andere cryptocurrencies kunnen mensen kopen en verkopen op openbare beurzen voor fiat, deze opties waren niet beschikbaar voor OneCoin.

Piramidespel

De organisatiestructuur van OneCoin weerspiegelt dat van een piramidespel waar iedereen betaalt aan de persoon hierboven.

Er zijn twee delen van het bedrijf, OneCoin zelf die zich bezighoudt met het hosten en vermarkten van het platform, en dan zijn er de gelieerde ondernemingen die mensen binnenhalen om een ​​commissie te maken.

Lokale promotors organiseren bijeenkomsten, ze verspreiden de OneCoin-zwendel in hun regio, als ambassadeurs.

Sommige van deze lokale promotors verdienden veel geld en geloofden oprecht dat het geen oplichterij was.

OneCoin kende veel groei in Azië, met name China, deed een rondreis door Afrika en opende zelfs kantoren in Dubai.

Leden maakten deel uit van het OneLife-netwerk en spraken over hoe ze de wereld konden veranderen. Ze hadden zelfs een handteken dat bestond uit een cirkel en een.

Ze hielden elke dag dag en nacht webinars die tot anderhalf uur duurden, georganiseerd door zeer opgewekte en gepassioneerde mensen.

Deze webinars waren hoogstwaarschijnlijk niet bedoeld om op te leiden, maar om nieuwe volgers te bekeren.

Het aantal volgers van OneCoin is zo groot dat mensen er zelfs liedjes over schreven en schoonheidswedstrijden hielden. Binnen twee jaar waren OneCoin-bijeenkomsten bezig met het inpakken van arena’s, zelfs in de Wembley Arena in Londen.

Wie is dr. Ruja Ignatova?

Ruja Ignatova, onecoin

Dr.Ruja Ignatova lanceerde de OneCoin-zwendel in 2014.

Ze noemde zichzelf de ‘cryptoqueen’ en verscheen op de voorkant van prestigieuze zakenbladen zoals Forbes Bulgaria (hoewel is onthuld dat hiervoor is betaald).

Ruja spreekt naar verluidt vloeiend meerdere talen en er wordt beweerd dat ze vervalsingen heeft gemaakt waarin ze beweert mogelijk twee doctoraten te hebben, inclusief diploma’s van Oxford University en een doctoraat in de rechten.

Ze voerde aan dat het banksysteem oud was en herhaalde veel van dezelfde overtuigingen waar veel mensen binnen de cryptocurrency-gemeenschap voor staan.

Ruja vergeleek OneCoin graag met Bitcoin en liet het lijken alsof OneCoin succesvoller was.

FBI-arrestaties

Eind 2017 verdween Ruja als een van Europa’s rijkste vrouwen nadat hij niet was verschenen op een OneCoin-evenement in Lissabon, Portugal. Niemand weet waarom.

Ze is voor het laatst in het openbaar gezien op haar jacht in Sozopol aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust.

Het is bekend dat Ruja vloog vanuit Sofia naar Athene. Sommigen denken dat ze misschien is getipt dat de FBI achter haar aan zat.

Alhoewel het is heel goed mogelijk dat Ruja kan zelfs dood zijn of ontvoerd.

Ze staat op de lijst met gezochte personen van de FBI en werd formeel bij verstek aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten die OneCoin als fraudeur bestempelden.

Konstantin Ignatov

Na Ruja’s verdwijning, Konstantin Ignatov, broer van Ruja (persoonlijk assistent en soms beschouwd als haar lijfwacht) nam OneCoin over.

Maar vanaf vandaag zit Konstantin nu in de gevangenis in New York in afwachting van zijn proces.

Het lijkt erop dat de FBI een groot deel van de schuld voor de acties van het bedrijf boven op Konstantin wil leggen, omdat ze Ruja niet kunnen vinden..

Dat gezegd hebbende, KonstantinDe advocaten lijken te suggereren dat ze dom zullen spelen en probeer Ruja de schuld te geven, die nog steeds vermist wordt.

Konstantin werd betrapt op de luchthaven van Los Angeles terwijl hij wachtte om terug te vliegen naar Bulgarije na het bijwonen van OneCoin-vergaderingen.

In de VS zijn ook twee andere personen gearresteerd; Mark Scott en Sebastian Greenwood die toezicht hield op marketing.

Er wordt aangenomen dat een van deze personen mogelijk geld heeft witgewassen via OneCoin. Bovendien werkten Ruja en Sebastian vóór OneCoin ook aan een andere zwendel.

Langzaam maar zeker bindt zich een strop om de mensen die bij OneCoin betrokken zijn en worden sommige entiteiten en bankrekeningen over de hele wereld gesloten.

Echter, mensen werken nog steeds bij OneCoin’S kantoren in Sofia, Bulgarije.

Het feit dat mensen fiat moeten betalen om OneCoin te krijgen, niet met andere cryptocurrencies, betekent dat het theoretisch gemakkelijk moet zijn om de betalingen op te sporen.

Het is echter moeilijk voor slachtoffers van OneCoin om hen aan te vallen, omdat ze veel advocatenkantoren hebben betaald om te bevestigen dat hun materialen educatief waren.

Dit gaf hen niet alleen juridische steun, maar het betekende ook dat veel advocatenkantoren niet in staat waren om mensen te vertegenwoordigen die tegen OneCoin waren.

Advocaten kunnen niet tegen hun betaalde cliënten ingaan. Dit heet anciënniteit.

Wat kunnen we leren van de OneCoin-zwendel?

wat te leren van onecoin-zwendel

Sommige mensen denken dat ze OneCoin nooit meer kwijt kunnen raken. Een deel van de reden hiervoor is omdat het zo wereldwijd is.

helaas, het is gemakkelijker om mensen op te lichten dan hen ervan te overtuigen dat ze zijn opgelicht.

Dit is gebeurd met veel van de slachtoffers van OneCoin die zijn gehersenspoeld door te denken dat degenen die OneCoin aanvallen ‘haters’ zijn..

Ze willen niet geloven dat het oplichterij is, omdat ze zoveel geld in OneCoin hebben geïnvesteerd.

Om oplichting zoals OneCoin, mensen moeten beter worden opgeleid in cryptocurrency.

Als mensen begrepen hoe blockchains werkten, zouden ze onmiddellijk kunnen zien dat OneCoin een scam was omdat het geen blockchain had.

Mensen moeten ook meer bewust worden gemaakt van hoe ze dergelijke oplichting kunnen herkennen. Specifiek hoe u bizarre claims kunt onderzoeken, zoals die van OneCoin.

Toen ze bijvoorbeeld in 2016 beweerden de op een na grootste marktkapitalisatie na Bitcoin te hebben, hadden mensen dit feitelijk moeten controleren.

Als ze dat wel deden, zouden ze hebben gezien dat er geen bewijs van was.

Misschien vind je dit ook leuk: Cryptocurrency-zwendel: hoe je oplichters kunt herkennen en veilig kunt blijven

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • OneCoin is de grootste voortdurende cryptocurrency-zwendel. Tot nu toe zijn ze erin geslaagd mensen op te lichten voor ongeveer € 4 miljard.
  • Het heeft geen blockchain. OneCoin loog over het hebben van een blockchain en gebruikt in plaats daarvan een gecentraliseerde SQL-database.
  • Dr Ruja Ignatova, de oprichter van OneCoin, wordt sinds 2017 vermist. Sindsdien zijn in de VS drie mensen, onder wie Ruja’s broer, gearresteerd.
  • Mensen moeten meer worden voorgelicht over cryptocurrency-scams en hoe ze deze kunnen vermijden. De meeste mensen die voor dergelijke oplichting vallen, weten niet hoe cryptocurrency werkt.

Leer handelen met onze cursus cryptocurrency-handel

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om OneCoin te lezen: de grootste aanhoudende cryptocurrency-zwendel ooit van Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me