Satoshi Nakamoto: Wat weten we over hem?

10 jaar later is de identiteit van Satoshi Nakamoto nog steeds een compleet mysterie en kunnen we nog steeds geen volledig beeld schetsen van wie hij zou kunnen zijn.

Alles wat we over hem weten, komt van de Bitcoin wit papier, forums en e-mails, waarvan een groot deel nog steeds online te zien is. Niemand met wie hij werkte, heeft hem persoonlijk ontmoet.

Nakamoto verdween in 2011 en stopte met posten op forums en het schrijven van e-mails en er werd niets meer van hem vernomen.

Maar doet de identiteit van Satoshi Nakamoto er toe??

Ja, Nakamoto is naar schatting 1 miljoen bitcoins, dat is best veel, zeker als je bedenkt dat er maar 21 miljoen in omloop zullen zijn.

Op het moment van schrijven zou dit voldoende zijn Het nettovermogen van Satoshi Nakamoto in 2019 ongeveer $ 10,5 miljard.

Wat meer is, als Nakamoto plotseling zijn hele voorraad zou verkopen, zou de waarde van Bitcoin kunnen dalen tot een ongelooflijk dieptepunt.

Daarom Bitcoin is ervan beschuldigd een Ponzi-schema te zijn omdat de maker en oprichter zo’n aanzienlijk aandeel bezit.

Er moet echter worden vermeld dat deze Bitcoin tot nu toe niet is verplaatst sinds Nakamoto is verdwenen.

Dus, wat weten we over de identiteit van Satoshi Nakamoto??

Satoshi Nakamoto heeft Bitcoin nooit voltooid

satoshi nakamoto en bitcoin

Sommige experts geloven dat Bitcoin was nooit echt af en zijn mogelijk te vroeg vrijgelaten.

Ze beweren dat het witte papier van Bitcoin en veel van Nakamoto’s schrijven online de indruk wekken dat Bitcoin was een experiment of een prototype naar een betere versie.

Dit wordt ook ondersteund door het feit dat Nakamoto bracht nog steeds veel wijzigingen aan in Bitcoin en stelde vele anderen voor na de lancering van Bitcoin.

Nakamoto heeft zelf veel wijzigingen aangebracht in de broncode en gaf zelden een reden waarom volgens bronnen die nauw met hem samenwerkten, wat niet helpt om hem te ontmaskeren.

Misschien is het laatste bewijs dat Nakamoto Bitcoin nooit heeft afgemaakt, dat het nooit door zoveel mensen had mogen worden gebruikt en dat het worstelt met schaalvergroting.

Het is heel goed mogelijk dat het als prototype alleen getest mocht worden onder een kleine groep mensen.

Bitcoin splitsen

Na de verdwijning van Nakamoto begonnen breuken in de Bitcoin-gemeenschap te ontstaan ​​toen de gemeenschap probeerde problemen met het netwerk op te lossen met betrekking tot snelheid, beveiliging en het gevreesde probleem van schaalvergroting.

De twee belangrijkste factoren die leidden tot meningsverschillen over hoe Bitcoin verder zou moeten gaan zonder Nakamoto waren SegWitx2 (Segregated Witness) en het Lightning Network.

Toen Bitcoin veranderde, voerden mensen ruzie of het echt nog steeds Bitcoin was, omdat het zoveel was veranderd ten opzichte van de oorspronkelijke visie van Nakamoto.

Dit leidde tot de splitsing van Bitcoin in Bitcoin en Bitcoin Cash, die blokken had die acht keer groter waren. Op deze manier kan Bitcoin Cash meer transacties in één blok verwerken, waardoor de transactietijden worden versneld.

Dit was iets dat Nakamoto al meerdere keren eerder had genoemd als een haalbare manier om door te gaan met het opschalen van Bitcoin.

Het succes van Bitcoin Cash was groot genoeg om zelfs Roger Ver, gewoonlijk Bitcoin Jesus genoemd, te bekeren om mee te doen en hij is nu een van de belangrijkste gezichten in de promotie van Bitcoin Cash.

Tot nu toe heeft de verandering gewerkt. Bitcoin Cash kan nu 61 transacties per seconde verwerken, wat aanzienlijk sneller is dan Bitcoins 7. Mensen hebben echter hun bezorgdheid geuit over de beveiliging van Bitcoin Cash.

De veranderingen hielden daar niet op. Bitcoin Cash bleef, net als Bitcoin ervoor, veranderen en functies zoals slimme contracten aannemen.

Critici waren hier niet blij mee en zeiden opnieuw dat Bitcoin Cash te veel was veranderd. Dit leidde vervolgens tot een verdere splitsing en de oprichting van Bitcoin SV (Satoshi Vision).

Wat weten we over de identiteit van Nakamoto??

satoshi nalamoto identiteit

Nakamoto beweerde uit Japan te komen en werd geboren op 5 april 1975, wat hem zou maken 44 jaar oud vanaf 2019.

Ondanks de Japanse naam geloven velen dat hij een andere achtergrond had vanwege zijn perfecte Engels en dat geen van zijn documenten, inclusief het witboek, in het Japans was geschreven..

Een andere theorie is dat hij dat was mogelijk Japanse Amerikaan zoals vermoedelijk werd aangenomen door Hal Finney, een van de eerste personen die betrokken zijn bij Bitcoin.

Sommigen hebben dat opgemerkt Nakamoto soms Brits Engels gebruikt en dat dit kan betekenen dat hij uit een gemenebestland kwam.

Hij gebruikte zelfs Britse uitdrukkingen zoals ‘bloody hard’, die velen zagen als een aanwijzing dat hij geen Amerikaan was.

Er wordt ook algemeen aangenomen dat zijn achtergrond afkomstig moet zijn uit de cypherpunk beweging die erg betrokken was bij concepten met betrekking tot privacy.

Verder naar dat, de meeste mensen geloven dat Satoshi Nakamoto was een pseudoniem, wat zou passen in het idee dat hij afkomstig was uit de cypherpunks-beweging.

Sommigen hebben gesuggereerd dat de naam Satoshi Nakamoto afkomstig is van de bedrijven Samsung, Toshiba, Nakamichi en Motorola.

Met behulp van de eerste delen van Zamsung en Toshiba kun je Satoshi maken, en met de eerste delen van Nakamichi en Motorola, je kunt Nakamoto maken.

Nakamoto gebruikte ook anonieme e-maildiensten en gebruikte Tor om het domein Bitcoin.org te registreren, waarmee hij nog eens benadrukte dat privacy erg belangrijk voor hem was..

Waarom is Satoshi Nakamoto verdwenen??

Dit kan iets te maken hebben met de aard van Nakamoto, mogelijk afkomstig van de cypherpunks-beweging die erg geïnteresseerd waren in internetprivacy en het kan gewoon zijn dat Nakamoto gewoon een privéleven wilde leiden.

Echter, sommigen geloven dat Nakamoto verdween met opzet om Bitcoin meer gedecentraliseerd te maken.

Door zichzelf te verwijderen, verwijderde hij de centrale entiteit waar de meeste mensen mee te maken hadden toen er problemen waren die moesten worden aangepakt. Hij zou Bitcoin zijn eigen ding kunnen laten worden ontwikkeld door de mensen.

Een minder vleiende hypothese is echter dat hij zijn privacy wilde behouden en Bitcoin zag stijgen, effectief wegrennen met zijn 1 miljoen Bitcoins..

Zie ook: 5 mensen die miljonair werden van Bitcoin

Wie is Satoshi Nakamoto? De top vier mogelijke identiteiten

Er zijn verschillende mogelijke identiteiten van Satoshi Nakamoto. Geen van hen kan echter worden bewezen.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian is een Japans-Amerikaan wiens geboortenaam is Satoshi Nakamoto en die met de Amerikaanse regering als systeemingenieur aan geheime defensieprojecten werkte en ook als fysicus werd opgeleid.

Dorian ontkent agressief dat hij dat is Nakamoto en beweert nog nooit van Bitcoin te hebben gehoord totdat hem werd gevraagd of hij de uitvinder was.

Interessant genoeg, Dorian woonde ongeveer 2,5 kilometer van Hal Finney die nauw betrokken was bij de totstandkoming van Bitcoin.

Dat gezegd hebbende, het is algemeen aangenomen dat Dorian’S naam is puur toeval of dat hij misschien een patsy was, gebruikt om de aandacht van de echte Nakamoto af te leiden.

Dorian heeft ook geen achtergrond in de cypherpunkbeweging.

Hal Finney

hal finney

Hal Finney was een cryptograaf die aan een vroeg prototype van een cryptocurrency werkte. Hij was betrokken bij de cypherpunk-beweging en was vanaf het begin erg geïnteresseerd in Bitcoin.

Hij raakte nauw betrokken bij Nakamoto bij het maken van Bitcoin en was misschien een van de grootste bijdragers, afgezien van Nakamoto zichzelf.

Finney was zelfs de eerste ontvanger van de eerste Bitcoin in een transactie van Nakamoto nadat het netwerk live ging.

In 2009 werd bij Finney de diagnose amyotrofische laterale sclerose gesteld, gewoonlijk ALS of de ziekte van Lou Gehrig genoemd..

Toen stierf Finney in 2014. Sommige mensen zijn van mening dat Finneys dood en verslechterende gezondheid hiermee verband kunnen houden Nakamoto‘S verdwijning.

Er is ook een theorie dat Nakamoto Nick Szabo was, maar Finney deed al het codeerwerk. Dat moet echter worden vermeld Finney schreef in C en Bitcoin werd gecodeerd in C++.

Het is ook mogelijk dat de naam Satoshi Nakamoto werd gekozen omdat Dorian Nakamoto in de buurt woonde en als iemand naar hem zou zoeken, zouden ze Dorian vinden, niet Finney..

Craig Steven Wright beweert Satoshi Nakamoto te zijn

Craig Steven Wright

Oorspronkelijk speelden Wired en Gizmodo Craig Steven Wright uit als Nakamoto en hij ontkende het aanvankelijk. Binnen een paar maanden beweerde hij echter dat hij het was.

De overtuiging is dat Wright creëerde Bitcoin met computer forensisch analist David Kleiman, maar critici hebben erop gewezen dat dit veld niets te maken heeft met cryptocurrency.

Interessant genoeg wordt aangenomen dat Wright bezit ongeveer 1,1 miljoen Bitcoins en op een gegeven moment wordt aangenomen dat het maar liefst 10% van het totale aanbod was.

Het nummer is vergelijkbaar met wat wordt verondersteld eigendom te zijn geweest van Nakamoto. Het bedrag dat Wright in eigendom had, zou echter afkomstig zijn van het mijnbedrijf dat hij samen met Kleiman bezat.

Wright is ook Australisch en zoals hierboven vermeld, stond Nakamoto erom bekend soms Brits Engels te gebruiken bij het schrijven. Australisch Engels bevat Britse en Amerikaanse elementen, die dit zouden kunnen verklaren.

In een interview met de BBC zei Wright echter dat hij kon bewijzen dat hij Nakamoto was, hij heeft geen enkel bewijs kunnen overleggen om dit te staven sinds.

Eerder werd aangenomen dat Wright’s claim dat hij Nakamoto was een hoax maar vanaf 2019, Wright heeft geprobeerd Bitcoin op zijn naam te patenteren in de VS en is mensen aanklagen wegens smaad in het VK die beweren dat hij dat niet is Nakamoto.

Wright is nu ook betrokken bij het Bitcoin SV-project.

Nick Szabo

Nick Szabo

Szabo is een computerwetenschapper, jurist, cryptograaf en staat bekend om het creëren van het concept van slimme contracten.

Rond de tijd dat Bitcoin werd ontwikkeld, Szabo werkte aan een zeer vergelijkbaar project genaamd BitGold en publiceerde zelfs een artikel over BitGold een week voordat Bitcoin in 2009 live ging.

BitGold is een project dat sterk lijkt op Bitcoin. Hier zijn slechts enkele overeenkomsten:

 • Gebruik een Proof of Work-algoritme
 • Peer-to-peer elektronisch systeem
 • Vereist geen derde partij
 • Consensus is vereist voordat het volgende blok kan worden gestart
 • Cryptografische puzzels moeten worden opgelost om munten te ontvangen
 • Nieuwe munten zijn voorzien van een tijdstempel.

Het is ook erg interessant dat van alle projecten die in Nakamoto’s whitepaper werden genoemd, BitGold niet werd genoemd, ondanks alle grote overeenkomsten.

Szabo is ook een bekende gebruiker van pseudoniemen en zijn initialen N S zijn hetzelfde. Het is mogelijk dat hij een pseudoniem wilde kiezen dat vergelijkbaar was met het zijne.

Echter, Nick Szabo is niet bekend dat het in C kan schrijven++, De codeertaal van Bitcoin.

Ondanks dit, sommigen geloven dat Szabo was misschien het brein achter het idee, en hij werkte met iemand anders, mogelijk Hal Finney die het heeft gecodeerd.

Door gebruik te maken van stylometrie, de studie van hoe mensen geschreven taal formuleren, overeenkomsten in hoe Nakamoto en Szabo schrijven en gebruik Engels is gevonden.

Enkele van de overeenkomsten zijn:

 • Twee spaties aan het begin van een zin plaatsen;
 • Begin zinnen met “Er moet worden opgemerkt”;
 • “A level of” gevolgd door een zelfstandig naamwoord;
 • Gebruik de uitdrukking “natuurlijk” zonder komma’s te isoleren;
 • De zinsnede “kan worden gekarakteriseerd”;
 • “Tijdstempel” gebruikt als een werkwoord.

Er moet echter worden gezegd dat iemand zijn schrijfstijl heeft geïmiteerd.

Het is misschien zelfs mogelijk dat Satoshi Nakamoto veel van Nick Szabo’s werk heeft opgelicht, vandaar dat de schrijfstijl vergelijkbaar is en waarom een ​​dergelijk soortgelijk project niet werd genoemd in het witboek.

Szabo is ook een van de weinige personen die heeft gecommuniceerd met Nakamoto om zijn e-mails niet te hebben vrijgegeven en sommigen hebben opgemerkt dat zijn online aanwezigheid vrijwel verdween toen Bitcoin werd vrijgegeven.

John McAfee beweert de identiteit van Nakamoto te kennen

John McAfee is de controversiële figuur achter het softwarebeveiligingsbedrijf McAfee.

Hij is erg luidruchtig geweest Twitter door te beweren dat hij de ware identiteit van kent Nakamoto, effectief zeggend dat McAfee dat zal doen, tenzij Nakamoto zijn identiteit onthult.

McAfee gelooft Satoshi Nakamoto is een verzameling mensen, echter, de auteur van de Bitcoin-whitepaper is geschreven door een man die in de VS woont.

Hij zegt ook dat het belangrijk is om te weten wie Nakamoto is, omdat mensen zoals Craig Wright ten onrechte kunnen beweren dat hij het is en dit kan gevaarlijk zijn.

In zijn tweets, McAfee leek ook te suggereren dat het team van mensen achter Bitcoin Indiaas was in een e-mail die hij heeft geüpload toen hij communiceerde met iemand die beweerde Nakamoto te zijn.

Veel mensen geloven echter niet dat McAfee weet wie Nakamoto is en dat hij de aandacht gewoon leuk vindt.

Een groep mensen

satoshi nakamoto is een groep mensen

Het is heel goed mogelijk dat Satoshi Nakamoto niet slechts één persoon was, maar een groep mensen. Sommigen hebben zelfs beweerd dat het codeerwerk op Bitcoin zo goed was dat het waarschijnlijk niet door slechts één persoon werd gedaan.

Dit zou ook kunnen verklaren waarom zijn gebruik van het Engels soms van de VS naar het VK gaat.

Kan Satoshi Nakamoto zijn overleden?

Het is heel goed mogelijk dat Nakamoto gewoon stierf en daarom verdween hij.

Dit is mogelijk in twee gevallen; ten eerste met betrekking tot Hal Finney en mogelijk met betrekking tot Dave Kleiman die samenwerkte met Craig Wright en stierf in 2013.

Moeten we echt de identiteit van Nakamoto weten??

Mensen, zoals John McAfee, zijn van mening dat de wereld moet weten wie hij is, en hij heeft misschien een goed punt met betrekking tot mensen die doen alsof ze Nakamoto zijn..

Het kan ook belangrijk zijn om erachter te komen wie Nakamoto is om te voorkomen dat ze de 1 miljoen Bitcoins die ze bezitten kwijtraken en de Bitcoin-prijzen laten dalen..

Het kan zijn dat als een dergelijke gebeurtenis plaatsvindt, het alleen maar relevanter wordt om erachter te komen wie ze zijn.

Als Nakamoto’s identiteit werd onthuld, zijn leven kan worden bedreigd of hij kan worden gearresteerd door de belastingdienst of andere organisaties vanwege misdrijven die hebben plaatsgevonden, zoals de aankoop van illegale items op internet met Bitcoin.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

 • Satoshi Nakamoto bezit ongeveer 1 miljoen Bitcoins. Als deze Bitcoin zou worden verkocht, zou dit de prijs verwoesten.
 • Meerdere individuen zouden kunnen zijn Nakamoto. Tot dusver kan dit allemaal niet worden bewezen.
 • Bitcoin Cash en Bitcoin SV versplinterden van Bitcoin om in lijn te blijven Nakamoto’S ideeën. Het belang hiervan is discutabel.
 • Het is zeer waarschijnlijk dat Satoshi Nakamoto was een groep mensen. Dit zou een paar dingen over zijn persoonlijkheid kunnen verklaren.

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me