Snelheid of veiligheid? Wat is belangrijker voor cryptocurrency?

Welke is belangrijker? Snelheid of zekerheid? Het debat heeft de cryptocurrency jarenlang verdeeld.

Het heeft er zelfs toe geleid dat sommige cryptoliefhebbers bestaande cryptocurrencies hebben gevorkt en nieuwe hebben gestart. In feite is dit wat er gebeurde met Bitcoin en Bitcoin Cash (daarover later meer).

Sommigen beweren dat door het verhogen van de snelheid u de veiligheid opoffert, en anderen beweren dat als u geen snelheid heeft, niemand geïnteresseerd zal zijn in het gebruik van de cryptocurrency.

Er zijn natuurlijk cryptocurrencies die beweren zowel snelheid als veiligheid te bieden. Dit kan echter behoorlijk moeilijk te bewijzen zijn totdat de cryptocurrency door veel gebruikers is overgenomen.

De snelheden van cryptovaluta lopen nog steeds achter

snelheid van cryptocurrency-transacties

Blockchain-technologie wordt vaak aangeprezen als zijnde theoretisch sneller dan traditionele banksystemen. In werkelijkheid echter, het heeft die belofte nog niet waargemaakt.

De reden dat blockchain sneller kan zijn, is dat het directer is. Door de tussenpersoon – de banken – uit te schakelen, zijn de transacties directer.

Bij het overmaken van geld tussen banken komen er veel meer componenten bij kijken. Laten we eens kijken naar een voorbeeld van iemand die geld overmaakt naar een vriend bij een andere bank.

Eerst wordt uw geld overgemaakt van uw rekening naar uw bank.

Dan moet uw bank een rekening hebben bij een andere bank en het geld op die rekening zetten.

En tot slot kan het geld worden overgemaakt van de bankrekening van uw bank bij de andere bank naar de ontvanger.

Het probleem is nog ingewikkelder als uw bank geen bankrekening heeft bij de bank van uw vriend, waarvoor mogelijk een derde bank nodig is om mee te doen.

Dit is met name het geval bij het verzenden van geld naar het buitenland.

Echter, de snelheid van blockchain-transacties loopt nog steeds erg, erg achter. In vergelijking met Visa, een van de grootste facilitators van transacties, lopen de meeste cryptocurrencies ver achter.

Visa zou ongeveer 24.000 transacties per seconde kunnen verwerken. Bitcoin daarentegen kan slechts 7 transacties per seconde verwerken.

Hoewel Bitcoin de meest populaire cryptocurrency is, is het zeker niet de snelste.

Ripple is misschien wel de snelste en beheert zogenaamd 1.500 transacties per seconde, waardoor het zelfs sneller is dan PayPal, dat slechts 193 per seconde kan beheren.

Van Stellar, Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum is ook bekend dat ze sneller zijn dan Bitcoin.

Als geen van deze cryptocurrencies dezelfde snelheden kan bereiken als Visa, zal het niet echt een manier zijn om transacties te vergemakkelijken..

Alleen dan zullen mensen eerder geneigd zijn om cryptocurrency aan te pakken.

Snelheid kan misleidend zijn

Dus waarom beweert elke cryptocurrency snellere transacties te kunnen doen dan traditioneel bankieren??

Welnu, dit is waar dingen behoorlijk verwarrend kunnen worden; er zijn talloze soorten transactiesnelheden.

  • Theoretische transactiesnelheid. Dit is wat de cryptocurrency theoretisch kan bereiken wanneer deze op volle capaciteit draait.
  • Beweerde werkelijke transactiesnelheid. Dit is wat het ontwikkelingsteam beweert dat de cryptocurrency op dat moment in staat is. Het kan echter zijn dat ze geen bewijs hebben om dit te ondersteunen.
  • Gemiddelde transactiesnelheid. Gemiddeld waartoe de cryptocurrency in staat is.
  • Werkelijke transactiesnelheid. Waartoe de cryptocurrency op dat moment eigenlijk in staat is. Dit is natuurlijk meestal aan verandering onderhevig.

Om een ​​duidelijk beeld te krijgen van wat de cryptocurrency eigenlijk kan doen, kun je je het beste focussen op de werkelijke transactiesnelheid of de gemiddelde transactiesnelheid.

Veel ontwikkelaars beweren dat hun cryptocurrency niveaus kan bereiken van rond de 50.000 transacties per seconde.

Echter, totdat deze cryptocurrencies op maximale capaciteit werken en zijn geoptimaliseerd om dergelijke niveaus te bereiken, zullen we niet weten of dit mogelijk is..

Het kan zelfs zo zijn dat wanneer geclaimde of theoretische transactiesnelheden worden bereikt, kan het systeem zelfs crashen en niet meer functioneren.

Bovendien is het vermeldenswaard dat veel van deze snelheden worden berekend op testnetwerken.

Dit is een probleem omdat zogenaamd 57% Vaak is het niet mogelijk om effectief te testen hoe goed iets presteert in laboratoriumverkeer.

Labeverkeer zal de werkelijke omgeving nooit correct weergeven.

Deze testnetwerken zullen waarschijnlijk alleen reële omstandigheden creëren. Ze houden misschien niet veel rekening mee. In werkelijkheid kunnen tijden variëren als gevolg van congestie.

Ten slotte, om de zaken nog verwarrender te maken, zijn de tijden die ons worden getoond vaak gemiddeld. Dit betekent dat het werkelijke aantal hoger of lager kan zijn of gewoon inconsistent.

Maar zijn transactiesnelheden eigenlijk wel belangrijk?

bitcoin-transactiesnelheid

Het is de moeite waard om je af te vragen waarom we eigenlijk om transactiesnelheden geven. Maken ze er echt toe??

Ja en nee.

Ze zijn belangrijk in de zin dat hogere transactiesnelheden ons een veiliger gevoel geven, zowel als afzender als als ontvanger.

We zullen geen geldkwesties boven ons hebben hangen. Bovendien zijn ze zeker belangrijk voor degenen die geld moeten overmaken naar een andere partij.

Bijvoorbeeld een huis kopen. Mogelijk moet u het geld eerst van de bank ontvangen en vervolgens naar de verkoper sturen. Trage transacties kunnen problematisch zijn en de deal mislukken.

Op bepaalde punten had Bitcoin extreem lage transactiesnelheden. In sommige gevallen tot vier dagen. Zo’n vertraging voor elke cryptocurrency zal het succes van de mainstream minder waarschijnlijk maken.

Is het echter echt nodig om te concurreren met mensen als Visa? Hoewel het misschien wel de snelste manier is om geld over te maken, zijn er nog veel meer voordelen achter cryptocurrency.

Het is gemakkelijk om de beveiliging te vergeten

Cryptocurrency kan veiliger zijn dan het huidige systeem dat we hebben. Hoewel internet transacties sneller maakt, kan het onbetrouwbaar zijn als het gaat om het overdragen van informatie.

Wanneer een video die je aan het bekijken bent, begint te bufferen, is dat de onbetrouwbaarheid van internet. Als hetzelfde gebeurt tijdens een transactie, kan het deze teniet doen.

Gelukkig wordt het geld in de meeste gevallen geretourneerd en wordt de transactie ongeldig verklaard. Dit roept echter nog veel vragen op.

Blockchain-technologie, omdat het door elk knooppunt tegelijkertijd wordt geverifieerd, heeft dit probleem niet. Het systeem kan nooit uitvallen tenzij alle knooppunten tegelijkertijd van het netwerk zijn gehaald.

Gecentraliseerde systemen zoals Visa hebben dit probleem omdat elke transactie er doorheen moet. Zowel op weg naar Visa als van Visa naar de ontvanger bestaat de kans dat er iets mis kan gaan.

Bitcoin versus Bitcoin Cash: langzaam en veilig versus snel onveilig?

bitcoin versus bitcoin cash

Het debat over Bitcoin en Bitcoin Cash is ook belangrijk om te vermelden. Bitcoin Cash is gemaakt door de Bitcoin-blockchain te forken.

Het is ontstaan ​​uit onenigheid over de beste manier om Bitcoin te schalen.

Bitcoin heeft een aantal problemen met betrekking tot schaalvergroting die de transactietijden hebben vertraagd. Hoe meer gebruikers het adopteren, hoe langzamer het wordt.

Bovendien, hoe dichter Bitcoin bij het bereiken van zijn maximale munten komt, hoe moeilijker het wordt om te mijnen, waardoor de transactiesnelheden verder afnemen.

Het debat dat leidde tot de splitsing van Bitcoin Cash van Bitcoin had betrekking op SegWit2x (Segregated Witness) en de bliksem netwerk.

Degenen die later Bitcoin Cash zouden vormen, geloofden dat Bitcoin niet echt Bitcoin meer was en veel te veel was veranderd.

In plaats daarvan wezen ze naar Satoshi Nakamoto’s geschriften, met name zijn vele vermeldingen dat Bitcoin in feite grotere blokken zou kunnen hebben die de transactietijden zouden verlengen.

Bitcoin Cash-ontwikkelaars besloten toen om Bitcoin te forken en de oorspronkelijke wijzigingen door te voeren die door Nakamoto waren voorgesteld.

Vandaag, Bitcoin Cash heeft blokken die acht keer groter zijn dan die van Bitcoin. Dit betekent dat ze acht keer zoveel transacties in één keer kunnen faciliteren, wat de transactietijden versnelt.

In 2018 kon Bitcoin slechts zeven transacties per seconde beheren, terwijl Bitcoin Cash was in staat om 61 te beheren, wat een aanzienlijke verbetering is.

Toch is 61 in vergelijking met Visa’s 24.000 per seconde onvergelijkbaar.

Is Bitcoin Cash min of meer veilig??

Een van de belangrijkste problemen van Bitcoin Cash is dat critici zeggen dat het vanwege de grotere blokken minder veilig is dan Bitcoin.

Het enige dat nodig is, is één kwaadaardige transactie binnen een blok om alle transacties erin te annuleren. Aangezien Bitcoin Cash grotere blokken heeft, zou dit van invloed zijn op meer transacties.

Grotere blokken, zo lijkt het, kunnen gelijk staan ​​aan minder beveiliging. De impact van een dergelijk incident kan zelfs een blockchain in tweeën splitsen.

En dat had heel goed kunnen gebeuren met Bitcoin Cash.

In 2018 ontwikkelaar Cory Fields ontdekte een enorme bug: als een giftig blok in de blockchain was geaccepteerd, zou dit een volledige consensusfout hebben veroorzaakt en de blockchain in tweeën hebben gesplitst.

Gelukkig was de bug opgelost voordat deze kon worden gemanipuleerd.

Voor Fields bevestigde het hem opnieuw dat er nog steeds een dreiging is van catastrofale bugs op de Bitcoin Cash-blockchain.

Het is ook de moeite waard om je af te vragen of grotere blokken betekenen dat er meer dingen mis kunnen gaan.

Bovendien kan het sneller maken van een cryptocurrency betekenen dat ze worden vereenvoudigd om ze minder zwaar te maken, zodat ze sneller kunnen werken. Maar door ze te vereenvoudigen, kunnen ze minder veilig zijn.

De meeste hacks hebben niets te maken met cryptocurrency zelf

cryptocurrency-hacks

Natuurlijk, terwijl mensen hun Bitcoin hebben laten hacken en van hen hebben gestolen, Bitcoin is als netwerk nooit gehackt.

De meeste beveiligingsproblemen met betrekking tot cryptocurrency hebben betrekking op uitwisselingen die worden gehackt, niet op de cryptocurrency zelf.

Daarom is het ook veiliger om cryptocurrency te verhandelen als een CFD in plaats van via een uitwisseling.

Dat betekent echter niet dat het altijd zo zal zijn en veiligheid mag nooit over het hoofd worden gezien als een belangrijke kwestie.

Ontwikkelaars moeten beslissen wat belangrijker is: snelheid of beveiliging

Er moet een beslissing worden genomen, want als liefhebbers van cryptocurrency het niet eens zijn over wat ze moeten doen, zullen ze blijven versplinteren in steeds kleinere fracties.

Nogmaals, het voorbeeld van Bitcoin en Bitcoin Cash houdt daar niet op. Het debat omvat ook Bitcoin SV (Satoshi Vision).

Bitcoin SV is een afsplitsing van Bitcoin Cash. Ze beweren dat Bitcoin Cash te veel is veranderd, waarbij ze specifiek wijzigingen noemen, zoals het toevoegen slimme contracten.

Als groepen elkaar blijven afsplitsen in een poging om betere manieren te vinden om met snelheid, veiligheid en andere problemen om te gaan, zal dit het vooruitzicht van cryptocurrency als een haalbaar alternatief voor fiatgeld devalueren..

Er zijn vermoedelijk al meer dan 2.000 verschillende cryptocurrencies die proberen Bitcoin te overtreffen.

Zonder beveiliging doet snelheid er niet toe

Als een netwerk niet veilig kan functioneren, maakt het niet uit hoe snel het zou moeten werken. Hoewel snelheid in de loop van de tijd een probleem kan worden, kan één beveiligingsfout de hele zaak naar beneden halen.

Er zijn er die beweren dat snelheid veiligheid kan brengen. Als geen rekening wordt gehouden met netwerksnelheden, kunnen overwerkte tools leiden tot kwetsbaarheden die kunnen worden aangevallen.

Zowel snelheid als veiligheid zijn belangrijk en beïnvloeden elkaar op hun beurt.

Dat gezegd hebbende, snelheid is het belangrijkst voor bruikbaarheid en veiligheid, zodat het hele netwerk kan functioneren.

Het argument lijkt te zijn: hoe meer u in beveiliging investeert, hoe minder snelheid u krijgt, maar hoe meer snelheid u hebt, hoe minder veilig het netwerk is. Een gezond evenwicht is wat nodig is.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Visa is nog steeds veel sneller dan welke cryptovaluta dan ook. Visa kan 24.000 per seconde aan, terwijl Bitcoin er maar 7 aankan.
  • Transactiesnelheden kunnen misleidend zijn. Er zijn veel verschillende manieren waarop transactiesnelheden kunnen worden geschat, wat verwarrend kan zijn.
  • Cryptocurrency-hacks zijn in de meeste gevallen op beurzen. Cryptocurrency is erg veilig, uitwisselingen zijn dat echter niet.
  • Zonder beveiliging doet snelheid er niet toe. Het maakt niet uit hoe snel een cryptocurrency kan werken als deze niet kan beloven uw geld veilig te houden.

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iedereen waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me