Waarom Bitcoin in 2021 gaat exploderen

Ontdek waarom BTC gaat exploderen in 2021

Bitcoin trok de aandacht van iedereen in 2020 en werd een van de beste investeringen die je het afgelopen jaar kon doen. De cryptocurrency slaagde erin zijn vorige recordniveau van 2017 te verslaan en de grens van $ 47.000 te overschrijden, waardoor het de meest waardevolle cryptocurrency ter wereld werd.

Bitcoin bereikte een hoogste punt van $ 47.697 op 9 februari 2021. Momenteel wordt de cryptocurrency verhandeld tegen $ 50.000. Er zijn verschillende redenen waarom Bitcoin in 2021 gaat exploderen, en in dit artikel zullen we een paar redenen bekijken..

Natuurlijk voorspellen veel nee-zeggers kommer en kwel en stellen ze vraagtekens bij de opkomst en het groeiende belang van Bitcoin in het wereldwijde financiële systeem. Er zijn echter concrete redenen voor de prijsstijging en groei die Bitcoin naar verwachting de komende jaren zal zien. Laten we eens kijken naar enkele van de redenen.

Vooruitkijkend: wat zijn de vooruitzichten voor Bitcoin in 2021?

Bitcoin begon 2021 op een bullish toon, en die trend lijkt zich voort te zetten voor de cryptocurrency. Bitcoin handelt momenteel rond de $ 50.000; met het niveau van interesse dat de cryptocurrency genereert, zal de prijs nog verder stijgen. Bitcoin genereert aanzienlijke institutionele interesse, die een enorme rol zou kunnen spelen in de prijs van Bitcoin. Belangrijke ontwikkelingen zoals MassMutual die de aankoop van $ 100 miljoen in Bitcoin aankondigt en JPMorgan Chase’s JPM-munt die live gaat, zijn een indicatie van de hoeveelheid interesse die Bitcoin genereert..

2021 zal ook de massale acceptatie van Bitcoin zien, dankzij de aankondiging van PayPal dat gebruikers van het platform Bitcoin kunnen kopen en aankopen kunnen doen met Bitcoin. Deze aankondiging geeft Bitcoin toegang tot een enorme markt, die een massale acceptatie van de cryptocurrency zou kunnen zien, waardoor de prijs omhoog zou gaan.

De meeste experts zijn het erover eens dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van 2021 de $ 100.000 zou kunnen overschrijden, uitgaande van recente trends; Bitcoin lijkt op schema te liggen om aan die verwachtingen te voldoen of deze zelfs te overtreffen.

4 redenen waarom Bitcoin in 2021 gaat exploderen

# 1: De COVID-19 pandemie en stijgende inflatie

Veel mensen brachten de groei van Bitcoin in verband met een algemeen bullish sentiment in de wereldeconomie en dat tijdens een bearmarkt de val van Bitcoin snel en doorslaggevend zou zijn.

Nou, Bitcoin heeft die test met vlag en wimpel doorstaan ​​en bewees dat iedereen ongelijk had. Toen de COVID-19-pandemie toesloeg, werden economieën over de hele wereld hard getroffen, terwijl economieën over de hele wereld ineenstortten. Ook Bitcoin werd hard geraakt en de prijs daalde aanzienlijk. Het is echter hoe de valuta herstelde waar we meer in geïnteresseerd zijn.

Een reden waarom Bitcoin in 2021 gaat exploderen, is de stijgende inflatie. In een poging economieën te redden door middel van stimuleringspakketten, drukken centrale banken en regeringen meer geld, waardoor het aanbod toeneemt.

Als gevolg hiervan zal ook de inflatie stijgen. Bitcoin is immuun voor inflatie, waardoor het een aantrekkelijke investeringsoptie is voor investeerders. Door de stijgende inflatie zouden investeerders Bitcoin als waardeopslag gebruiken, waardoor de prijs verder zou stijgen.

# 2: institutioneel belang

De institutionele interesse in Bitcoin is geleidelijk gegroeid, wat een belangrijke reden is waarom Bitcoin in 2021 gaat exploderen. Institutionele interesse in Bitcoin was al duidelijk in 2020 en zal naar verwachting toenemen in 2021.

Overweeg dit, The GrayScale Bitcoin Trust (GBTC) heeft onlangs het volledige aanbod van nieuw gedolven Bitcoin gekocht. Momenteel hebben ze ongeveer $ 4,4 miljard in Bitcoin.

De JPM-munt van JPMorgan Chase gaat live en MassMutual die de aankoop van $ 100 miljoen in Bitcoin aankondigt, geeft je een indicatie van de groeiende institutionele interesse in Bitcoin. Het bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden, maar het is duidelijk dat institutionele beleggers de interesse in Bitcoin zullen vergroten. Aangezien Bitcoin door beleggers als een normaal investeringsmiddel wordt beschouwd, zal het worden opengesteld voor een aanzienlijke investeringsstroom.

Een andere grote reden waarom Bitcoin in 2021 zal exploderen, is de aankondiging van Tesla dat het bedrijf $ 1,5 miljard in bitcoin heeft geïnvesteerd. De aankondiging zag de prijs van de cryptocurrency 14% stijgen. De investering werd beschreven als onderdeel van Tesla’s bredere investeringsstrategie om het rendement op cash te maximaliseren. De investering van Tesla is een ander teken dat Bitcoin serieuze belangstelling trekt als investeringsmiddel.

Mastercard en BNY Mellon hebben onlangs ook hun nieuw toegevoegde ondersteuning voor Bitcoin bekendgemaakt.

BNY Mellon, een van de oudste banken in de VS, heeft onlangs bevestigd dat het een nieuwe eenheid heeft gecreëerd voor klanten om digitale activa aan te houden, over te dragen en uit te geven.

Mastercard, aan de andere kant, kondigde aan dat het binnenkort ondersteuning voor cryptocurrencies op zijn platform zou toevoegen, aangezien het “veel meer mogelijkheden zal creëren voor shoppers en handelaren.” De betalingsgigant merkte ook op dat digitale activa een steeds belangrijker onderdeel worden van de betalingswereld.

# 3: Bitcoin-halvering

Bitcoin heeft drie halveringsgebeurtenissen doorgemaakt, en er wordt lang gedacht dat deze achter de bull-runs van Bitcoin liggen. Bitcoin’s worden elke 10 minuten gedolven, en elke halvering vermindert dat aantal met, zoals de naam suggereert, de helft.

De beloning voor het delven van Bitcoin daalde van 50 BTC naar 25 BTC in 2012, en het jaar daarop steeg de prijs van Bitcoin en brak de barrière van $ 1000. Na halvering in 2016, werd de beloning gehalveerd tot 12,5 BTC, en inderdaad, Bitcoin zag opnieuw een rally in 2017 toen de cryptocurrency steeg naar $ 20.000.

De meest recente Bitcoin-halvering vond plaats op 18 mei 2020, en ja hoor, Bitcoin stijgt. Wat is de reden achter de prijsstijging na elk halveringsevenement? Dat kan worden teruggebracht tot simpele vraag en aanbod. Omdat Bitcoin rente genereert als investeringsmiddel, leiden halvering van gebeurtenissen tot een prijsstijging doordat het aanbod van Bitcoin bij elke gebeurtenis afneemt..

Dit leidt tot een aanzienlijke hoeveelheid interesse in Bitcoin, die voldoende interesse genereert omdat het een investeringsmiddel is met onbeperkte mogelijkheden. Halvering fungeert als een ingebouwd ontwerp dat een stijging van de prijs bevordert, wat leidt tot een stijging van de prijs van Bitcoin, en met het meest recente halveringsevenement in 2020, zou dit een andere reden kunnen zijn waarom Bitcoin in 2021 zal exploderen..

# 4: Bedrijven kopen Bitcoin op als reservevaluta

Na de halvering zien we ook dat bedrijven Bitcoin opkopen om als reservevaluta te gebruiken.

Veel bedrijven houden een aanzienlijk bedrag in reserve. Waarom zien we dat bedrijven een deel van hun reserves in Bitcoin stoppen? Voor bedrijven is het zinvol om een ​​deel van hun langetermijnreserves over te hevelen naar Bitcoin, zodat het kan dienen als afdekking tegen inflatie.

Als bedrijven over de hele wereld zelfs maar een fractie van hun totale kasreserves naar Bitcoin zouden verplaatsen, zouden we een aanzienlijke stijging van de prijs van de cryptocurrency kunnen zien. Nu de inflatie stijgt, zien we al dat bedrijven een deel van hun reserves verplaatsen, en er zijn al verschillende aankondigingen gedaan van bedrijven die Bitcoin kopen.

Mobiele betalingsgigant Square kondigde een investering van $ 50 miljoen in Bitcoin aan. Stone Ridge Holdings, dat activa beheert ter waarde van meer dan $ 10 miljard, kondigde aan dat het Bitcoin had gekocht ter waarde van ongeveer $ 114 miljoen.

De belangrijkste aankondiging werd gedaan door MicroStrategy, een vermogensbeheerder die genoteerd staat op Nasdaq, toen het aankondigde dat het Bitcoin had gekocht ter waarde van $ 425 miljoen, waarmee Bitcoin de primaire reserve in zijn reservestrategie werd. Bedrijven die Bitcoin kopen als hun reservevaluta, is een andere reden waarom Bitcoin in 2021 zal exploderen.

Waarom Bitcoin in 2021 gaat exploderen: conclusie

Het is duidelijk dat Bitcoin de komende jaren een aanzienlijke groei zal doormaken. Als u alleen naar 2021 kijkt, zijn de hierboven genoemde redenen voldoende om te begrijpen waarom Bitcoin in 2021 gaat exploderen. Als u een strategie bedenkt en investeert, kunt u een aanzienlijke winst maken..

Met dat in gedachten zijn investeringen een lastige zaak en kunnen marktsentimenten de prijs van bitcoin positief of negatief beïnvloeden. Het is essentieel om grondig te zijn in uw onderzoek, uw risicobereidheid te begrijpen en vervolgens in Bitcoin te investeren. Met het huidige tempo van groei en acceptatie, zal het niet verrassend zijn als Bitcoin in 2021 de grens van $ 100.000 of zelfs $ 150.000 overschrijdt..

eToro – Beste makelaar om Bitcoin te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

5 redenen om in 2021 in Bitcoin te investeren

Bitcoin-prijsvoorspelling voor 2021

Bitcoin overtreft $ 44.000 terwijl Tesla $ 1,5 miljard koopt

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me