Waarom de Satoshi de Bitcoin zal overnemen

In de toekomst zullen we misschien niet per se Bitcoin gebruiken om betalingen te doen, maar in plaats daarvan satoshis.

Voor degenen die het niet weten, een satoshi is de kleinste coupure van Bitcoin (en ook een verscheidenheid aan andere cryptocurrencies).

Satoshis zijn vernoemd naar de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Het is vrij waarschijnlijk dat deze naam is gegeven door Bitcoin-supporters en niet door Nakamoto zelf.

Elk Bitcoin is gelijk aan 100 miljoen satoshis – dat zijn acht decimalen (of met andere woorden, acht nullen achter de komma). Een satoshi zou er ongeveer zo uitzien: 0.00000001 BTC.

Maar waarom zal de Satoshi Bitcoin inhalen als het zo klein is??

Nou, heel eenvoudig, een Bitcoin alleen is veel te duur. Op het moment van schrijven, één bitcoin is $ 7.840 waard. Wie gaat dat in hemelsnaam gebruiken om betalingen te doen?

Het is gewoon veel te veel.

Hoewel het normaal is dat Bitcoin in prijs stijgt naarmate het succesvoller wordt en geaccepteerd wordt, kan dit succes worden gezien als een tweesnijdend zwaard dat in feite meer kwaad dan goed zou kunnen doen..

Bovendien moet u dat onthouden er zullen er maar 21 miljoen zijn Bitcoins gemaakt. Dit vormt een aanzienlijk obstakel als Bitcoin ooit door de massa wereldwijd zal worden geadopteerd.

In vergelijking met de wereldeconomie in zijn huidige staat, bestaat er ongeveer $ 37 biljoen (waarvan ongeveer $ 1,7 biljoen in bankbiljetten en munten), zowel in omloop als geld dat niet wordt verspreid.

Als Bitcoin wereldwijd fiatgeld overneemt, moet het aan deze eis kunnen voldoen. Er moet genoeg geld zijn om door iedereen te gebruiken en te betalen.

Microbetalingen

microbetalingen met bitcoin

Bitcoin doordat het in zulke kleine coupures kan worden opgedeeld, is het mogelijk microbetalingen te doen.

Bijvoorbeeld op het moment van schrijven, $ 0,01 is 0,0000013 waard BTC. Dat zijn zeven nullen achter de komma, wat betekent dat mensen betalingen kunnen doen die kleiner zijn dan één cent.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat we in de toekomst misschien in een wereld leven waar microbetalingen nodig zijn.

Met de muziekindustrie kunnen we bijvoorbeeld microbetalingen doen aan muzikanten om naar hun muziek te luisteren.

En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Er zijn mogelijk een aantal andere services waarbij microbetalingen nodig kunnen zijn. Ze zouden zelfs transfers goedkoper kunnen maken.

Alle soorten bedrijven die gratis inhoud produceren, kunnen in plaats daarvan worden betaald. Voor velen wordt dit gezien als een veel eerlijker systeem dan het huidige dat we hebben.

Als we nogmaals naar de muziekindustrie kijken, laten we zeggen dat een nummer een hit wordt en miljoenen weergaven op YouTube oplevert, als elke kijker een satoshi zou betalen om te luisteren, zou dat uiteindelijk een groot bedrag kunnen zijn.

Sommige cryptocurrencies zijn zelfs meer deelbaar dan Bitcoin. Misschien wel de meest deelbare is IOTA.

IOTA is zo verdeeld in zulke kleine coupures dat je er eigenlijk in de miljoenste mee omgaat. U zult waarschijnlijk nooit IOTA kopen of verkopen, maar in plaats daarvan MIOTA.

De M aan het begin betekent een miljoen.

Op het moment van schrijven, volgens CoinMarketCap, er zijn 2.779.530.283 MIOTA in omloop. Voeg nog zes nullen toe aan het einde van dat nummer en je krijgt het echte aantal IOTA.

De reden dat IOTA in zulke kleine aantallen kan worden onderverdeeld, dat het betekent dat er minuscule transacties kunnen plaatsvinden.

IOTA is zo ontworpen dat machines onderling zaken kunnen doen – auto’s kunnen bijvoorbeeld voor hun eigen gas betalen.

Dit vermindert het belang van het betalen van vergoedingen voor transacties.

Onthoud de inflatie!

inflatie, bitcoin-prijs

De limiet van Bitcoin van 21 miljoen Bitcoins kan problematisch zijn als deze eenmaal is bereikt. Met fiatgeld bestaat er niet zoiets als een limiet.

Dit betekent dat er constant geld kan worden gecreëerd door centrale banken om stijgende prijzen tegen te gaan.

Als we kijken naar de geschiedenis van de Amerikaanse dollar, is de waarde ervan in de loop der jaren enorm gestegen. Volgens in 2013dollars, $ 1 in 1960 zou gelijk zijn aan $ 8,69 in 2020.

Dus, wat zou er met Bitcoin gebeuren in een dergelijke situatie? Zou het voor mensen met een lager inkomen steeds moeilijker kunnen worden om te overleven??

Zou het kunnen dat veel mensen zouden worden geprijsd uit basisbehoeften?

Als Bitcoin succesvol is, zullen we onze boodschappen betalen in satoshis, niet Bitcoin. De meesten van ons zullen zich geen Bitcoin kunnen veroorloven.

Degenen die een geheel bezitten Bitcoins zou praktisch de nieuwe miljonairs van de toekomst kunnen worden als het lukt. Dit kan vooral het geval zijn als Bitcoin zo waardevol wordt als sommigen denken.

Grote Bitcoin-investeerders, de Winklevoss-tweeling, geloven dat Bitcoin wordt ondergewaardeerd totdat het dezelfde waardering bereikt als goud. Dat is $ 7 biljoen!

Aangezien de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin op het moment van schrijven ongeveer $ 147.662.888.260 ($ 147 miljard) bedraagt, heeft het nog een lange weg te gaan.

Andere, meer conservatieve schattingen zijn afkomstig van mensen als John McAfee die eerder beweerden dat één Bitcoin in de nabije toekomst $ 1 miljoen waard zou kunnen zijn..

Toch zal die schatting het gebruik van Bitcoin moeilijk maken voor mensen met een lager inkomen of voor het mogelijke gebruik van microbetalingen.

Dit zou vooral het geval zijn in de derde wereld en een dergelijk resultaat zou verre van wat oorspronkelijk bedoeld was voor Bitcoin zijn.

Zoals vaak wordt vergeten, Bitcoin kan nog worden gewijzigd. Het heeft veel ontwikkeld sinds het begin.

Het is aan de ontwikkelaars achter Bitcoin om te beslissen hoe het verandert. En supporters moeten hopen dat ze plannen hebben om dit te verhelpen, hoewel het misschien niet bovenaan hun agenda staat.

Maar het is nog steeds de moeite waard erop te wijzen Bitcoin is misschien niet de laatste cryptocurrency die staat op het einde en dat er misschien een andere cryptocurrency op de proppen komt die beter in staat is.

Dat gezegd hebbende, zoals we heel vaak herhalen bij Trading Education, het is nog in de kinderschoenen en cryptocurrency heeft nog veel te ontwikkelen voordat het mainstream wordt! Het kan nog tientallen jaren duren.

Daarom moeten we theoretische kwesties zoals deze handelaren niet laten afschrikken. Als u nu op een vroeg punt instapt, kan dit nog steeds grote voordelen opleveren.

Geen marktkapitalisatie voor de overwinning?

bitcoin marktkapitalisatie

Andere cryptocurrencies die geen marktkapitalisatie hebben, kunnen uiteindelijk overleven Bitcoin. Ethereum is bijvoorbeeld vrij van deze potentiële beperking.

Wat dit zou kunnen betekenen, is dat als de prijzen stijgen, er altijd meer kan worden gecreëerd om een ​​crisis te voorkomen en op dezelfde manier te werken als de fiatvaluta die we nu hebben.

Het is de moeite waard eraan te denken dat algemeen wordt aangenomen dat Bitcoin is gemaakt als een experiment.

Het is mogelijk dat Bitcoin nooit zo lang zou duren, daarom is er een limiet op het totale bedrag dat kan worden gecreëerd.

Volgens CoinMarketCap is er een totaal circulerend aanbod van meer dan 18 miljoen Bitcoins, en velen zijn bezorgd dat we op een gegeven moment de totale limiet binnenkort kunnen bereiken..

Zulke mensen vergeten dat echter de Bitcoin mijnbouwbeloning wordt steeds kleiner in wat bekend staat als een halvering (of halvering).

Helemaal in het begin ontvingen mijnwerkers 50 BTC voor elk blok dat werd gedolven. In 2012 halveerde het aantal tot 25 BTC. En dan weer in 2016 tot 12,5 BTC.

Het is zeer waarschijnlijk dat de beloning ergens in 2020 zal halveren tot 6,25 BTC. Zoals u kunt zien, gebeurt het om de vier jaar.

Dit betekent dat er nog lange tijd nieuwe Bitcoin kan worden gemaakt. Sommigen geloven dat de laatste Bitcoin in de toekomst tot 2140 zal worden gedolven.

Maar het is zeer waarschijnlijk dat voordat dit punt is bereikt, Bitcoin op de een of andere manier zal worden gewijzigd.

Kleinere eenheden betekenen meer precisie voor handelaren

Voor handelaren is het erg handig om cryptocurrency in veel kleinere eenheden te kunnen verdelen.

Het maakt het niet alleen gemakkelijker voor handelaren met minder kapitaal om te handelen en hun fortuin op te bouwen, maar het betekent dat ook handelaren kunnen veel preciezer zijn met het bedrag dat ze verhandelen, naar de exacte denominatie.

Met deze controle kunnen handelaren veel betere berekeningen maken en posities in en uit gaan die dichter bij wat ze willen, wat in theorie na verloop van tijd meer succes zou kunnen betekenen..

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • EEN satoshi is de kleinste coupure van Bitcoin. Een satoshi is een 100 miljoenste van een bitcoin (acht punten na de komma).
  • Satoshis stellen ons in staat microbetalingen te doen. In de toekomst kunnen we betalen voor een reeks diensten in microbetalingen.
  • BitcoinDe marktkapitalisatie van 21 miljoen munten zou ooit problematisch kunnen zijn. Andere cryptocurrencies zonder een limiet kunnen Bitcoin overleven, hoewel het nog in de kinderschoenen staat.
  • Kleinere eenheden zijn goed voor handelaren in cryptocurrency. Het betekent dat ze met minder kapitaal de markt kunnen betreden en nauwkeuriger kunnen handelen.

Leer Bitcoin verhandelen met onze cryptocurrency-handelscursus

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me