Wat is Bitcoin en is het de moeite waard om in 2021 in Bitcoin te investeren?

Alles wat u moet weten over investeren in Bitcoin in 2021

Wat is Bitcoin en is het de moeite waard om in 2021 in Bitcoin te investeren??

Als je op het punt staat om in de wereld van cryptocurrency te duiken en wilt weten wat Bitcoin is en of het de moeite waard is om in 2021 in Bitcoin te investeren, lees dan verder.

Omdat de wereld van cryptocurrency constant verandert, wij van Trading Education zijn er om u te helpen up-to-date te blijven met beleggen in cryptovaluta in 2021.

Vandaag introduceren we Bitcoin en leggen we uit hoe en waarom het de koning van de cryptocurrency-markt is. We zullen ook proberen de volgende vragen te beantwoorden – Wat is Bitcoin? Is Bitcoin een goede investering? ” en “Moet ik in 2021 in Bitcoin investeren?”

Bitcoin uitgelegd

Bitcoin! Een van de meest populaire woorden online; een van de meest besproken verschijnselen in de financiële wereld. Maar wat is Bitcoin??

Bitcoin is de eerste digitale munt die in 2009 is gemaakt door de raadselachtige figuur Satoshi Nakamoto. Als gevolg van de financiële crisis en de huisvestingscrisis in 2008 stelde Nakamoto een digitale valuta voor waarmee mensen gemakkelijk, snel en tegen lagere kosten kunnen betalen..

Een van de meest aansprekende aspecten van Bitcoin is zijn gedecentraliseerde natuur – geen autoriteiten en geen ontwijkingskosten meer.

Bitcoin heeft zijn eigen blockchain, een verzameling blokken of transacties, met 100% gelijke en transparante toegang.

Om zijn doelen te bereiken, vertrouwt Bitcoin op een sterk consensusmechanisme en cryptografie, verschillende knooppunten of computers en mijnwerkers. Vanaf april 2020 waren er meer dan 47.000 Bitcoin-knooppunten over de hele wereld.

bitocin-knooppunten

Bitcoin werd uitgebracht in 2009 en in meer dan een decennium is het een van de meest populaire en verhandelde activa ooit geworden.

De belangrijkste afkorting van Bitcoin als valuta is BTC. Ondanks zijn vluchtigheid is Bitcoin een aantrekkelijke investeringsoptie.

Het zou u wellicht interesseren om te weten dat wanneer we het over Bitcoin als platform hebben, we de eerste letter met een hoofdletter schrijven, terwijl we het over de feitelijke valuta bitcoin kunnen gebruiken een kleine letter..

Zou u willen investeren in Bitcoin?

Hoe werkt Bitcoin?

Als we weten wat Bitcoin is, gaan we eens kijken hoe het werkt en of het de moeite waard is om in 2021 in Bitcoin te investeren.

Zoals hierboven vermeld, is Bitcoin innovatief peer-to-peer-technologie die afhankelijk is van specifieke regels, knooppunten en mijnwerkers. Mijnwerkers zijn de feitelijke mensen die alle Bitcoin-transacties verwerken en zorgen voor transparantie en veiligheid. Bitcoin-mijnbouw is ook het proces waarbij nieuwe munten in omloop worden gebracht.

Om het systeem draaiende te houden, worden mijnwerkers natuurlijk beloond. Merk op dat deze beloning elke vier jaar wordt gehalveerd; de laatste halvering vond plaats in mei 2020.

Het is ook belangrijk om te weten dat, in tegenstelling tot fiat-valuta’s, Bitcoin heeft een beperkte voorraad van 21 miljoen munten, wat Bitcoin tot een gewenste investering maakt.

Hoewel Bitcoin is uitgegroeid van een peer-to-peer-platform tot een wereldwijd fenomeen en een opslag van waarde, is de waarheid dat Bitcoin-transacties traag zijn en mijnbouw veel kracht kost. Geloof het of niet, een Bitcoin-transactie kan tot 10 minuten duren.

Interessant genoeg is Bitcoin Cash als resultaat van trage verwerkingstijden gemaakt in een poging om transacties sneller te laten verlopen. Bitcoin Cash is een vork van Bitcoin die de steun heeft gekregen van veel grote Bitcoin-investeerders (het ticker-symbool is BCH).

Dat gezegd hebbende, je hoeft geen mijnwerker of een cryptokoning te zijn om het potentieel van Bitcoin in de financiële wereld te realiseren. Hoewel Bitcoin een actief is dat verschilt van andere investeringsopties (bijvoorbeeld aandelen), neemt het investeren in Bitcoin zeker toe.

Is het de moeite waard om in 2021 in Bitcoin te investeren??

Bitcoin heeft de wereld van beleggen veranderd tot een point of no return. Zoals we kunnen zien, zijn de aard en de manier waarop transacties worden verwerkt fascinerend. Geen wonder dat Bitcoin is de grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie van $ 254.620.631.806 op het moment van schrijven.

Als u zich afvraagt ​​of het de moeite waard is om in 2021 in Bitcoin te investeren, laten we dan dieper ingaan op de geschiedenis ervan. Vanwege zijn revolutionaire aard heeft Bitcoin de manier waarop we denken over beleggen en geld in het algemeen veranderd. Bitcoin heeft ook geleid tot de creatie van veel digitale alternatieven of altcoins, zoals Ethereum, Litecoin en Tether.

Bitcoin is zeer liquide en wordt vaak gezien als een veilige haven. Eigenlijk, sommige experts zijn van mening dat Bitcoin beter kan presteren dan goud. Investeren in Bitcoin is waardevol omdat het traders kan helpen hun portefeuilles te diversifiëren en zich ook in te dekken tegen inflatie. Expert Paul Tudor Jones, bijvoorbeeld, is een van de financiële goeroes die geloven dat Bitcoin een geweldige hedge is tegen inflatie, net als goud in de jaren 70..

Van kortetermijn- tot middellange- en langetermijninvesteringen, Bitcoin is een populaire keuze onder handelaren en blockchain-enthousiastelingen. Terugkijkend op 2019, bijvoorbeeld, zag Bitcoin halverwege 2019 een Return on Investment (ROI) van 300%. Ondanks zijn grillige geschiedenis en prijsschommelingen, slaagde Bitcoin erin de bearmarkt te overleven die werd veroorzaakt door de aanhoudende pandemie.

Als we ons concentreren op de sentimentanalyse van Bitcoin, zullen we zien dat het sentiment rond deze crypto hoog is, vooral tijdens de COVID-19-pandemie.

Zoals gerapporteerd door Beesten ruilen, tegen oktober 2021 kan Bitcoin een maximum van $ 15.121.582 en een minimum van $ 10.282.676 bereiken.

Tegelijkertijd brengt investeren in Bitcoin in 2021 tal van risico’s en onzekerheden met zich mee, dus het is alleen aan jou om te beslissen of het investeren in Bitcoin in 2020 de moeite waard is..

Hoeveel zal Bitcoin over 5 jaar waard zijn?

Als je je afvraagt ​​of Bitcoin een goede investering is of niet in 2021, wil je misschien ook weten hoeveel Bitcoin over vijf jaar waard zal zijn..

Zoals hierboven vermeld, zijn crypto’s zeer vluchtig en niemand weet hoeveel Bitcoin in de toekomst waard zal zijn.

Terugkijkend heeft Bitcoin talloze ups en downs gekend. Geloof het of niet, de eerste verhandelde Bitcoin was $ 0,003 waard. Nu wordt het verhandeld tegen $ 13.742,24, dus degenen die in het begin Bitcoin kochten, kunnen genieten van een ROI van meer dan 100.000.000%.

Ondanks zijn vluchtigheid zijn veel experts van mening dat Bitcoin een positieve toekomst heeft en beweren dat de waarde ervan de komende jaren zal toenemen.

Investeerder Tim Draper gelooft bijvoorbeeld dat de waarde van Bitcoin in 2023 aanzienlijk zal stijgen: “$ 250.000 betekent dat Bitcoin dan een marktaandeel van ongeveer 5% van de valutawereld zou hebben, en ik denk dat de kracht van Bitcoin misschien te laag wordt ingeschat.”

Expert Max Keizer, aan de andere kant, zei: “Ik verhoog officieel mijn doel voor Bitcoin – en ik deed deze voorspelling voor het eerst toen het $ 1 was, ik zei dat dit naar $ 100.000 zou kunnen gaan – ik verhoog mijn officiële doel voor het eerst in acht jaar tijd verhoog ik het tot $ 400.000. ”

Hoewel er veel factoren zijn die van invloed zijn op Bitcoin en zijn prijs, zoals vraag en aanbod, technologie en sentiment, is één ding zeker: Bitcoin is er om te blijven en de investeringswereld tot ver na 2021 te veranderen..

Moet ik Bitcoin kopen?

Hoewel Bitcoin een van de meest verhandelde cryptocurrencies is die u mogelijk miljonair kunnen maken, betekent dat niet dat u Bitcoin moet kopen.

Zelfs als we onze toekomstige voorspellingen baseren op prestaties uit het verleden en ervan uitgaan dat Bitcoin het waard is om in 2021 te investeren, moet u uw eigen onderzoek doen en uw financiële doelstellingen verduidelijken. Ben je geïnteresseerd in crypto day trading of hodling? Wilt u in CFD’s handelen of Bitcoin bezitten? Pas nadat u duidelijke en realistische doelen heeft gesteld, kunt u aan de slag gaan en in Bitcoin investeren.

Of u nu besluit om te investeren in Bitcoin of andere crypto’s en activa, vergeet niet dat beleggen hoge risico’s en onbekenden met zich meebrengt. Zonder een goede risicobeheerstrategie en de bereidheid om verliezen te omarmen, kunnen handelaren financiële en emotionele rampen ervaren.

Volgens gegevens verliest 90% van de beginnende handelaren die niet in onderwijs investeren, geld en stoppen ze in hun eerste jaar van investeren. Onderschat dus nooit het belang van risicomanagement en handelspsychologie. Handel nooit uit hebzucht of wraak en leer hoe u uw emoties en stress kunt beheersen om uw weg te banen naar succes in crypto-investeringen.

Wie zou moeten overwegen om Bitcoin in hun portfolio’s op te nemen?

Gezien het feit dat er meer zijn dan 54 miljoen digitale portemonnees van het bestaan ​​lijdt het geen twijfel dat beleggen in cryptovaluta over de hele wereld populair is. Degenen die bereid zijn het risico te nemen en in 2021 in Bitcoin te investeren, kunnen mogelijk winst maken.

Bitcoin is een geweldige investeringsoptie voor daghandelaren die willen profiteren van hoge koersschommelingen en meerdere transacties tijdens een enkele handelsdag..

Bitcoin is ook een geweldige optie voor beleggers op middellange en lange termijn die crypto’s willen kopen en vasthouden totdat zich een goede gelegenheid voordoet..

Bitcoin is ook goed voor cryptoliefhebbers die geloven in de toekomst van gedecentraliseerde financiële systemen.

Ben jij een van hen?

Klaar om in te duiken Bitcoin-handel?

Laatste woorden

Is het de moeite waard om in 2020 in Bitcoin te investeren??

Hoewel het aan jou is om te beslissen of je in Bitcoin moet investeren, laten we niet vergeten dat Bitcoin – de eerste digitale munt die duizenden cryptoprojecten heeft geïnspireerd – tal van nadelen heeft..

Het belangrijkste voordeel van Bitcoin ten opzichte van andere cryptocurrencies is de liquiditeit. Het is opmerkelijk dat rond 15.174 bedrijven wereldwijd accepteren Bitcoin. Gebruikers hoeven daar echter niet op te vertrouwen; met meer dan 5.041 bitcoin-geldautomaten dat over de hele wereld bestaat, kan men gemakkelijk Bitcoin overzetten naar fiatgeld en vice versa.

De marktkapitalisatie van Bitcoin is meer dan $ 254.620.631.806, wat duidelijk maakt dat Bitcoin de meest populaire en verhandelde munt is.

Het komt erop neer dat u altijd uw eigen onderzoek moet doen voordat u in Bitcoin of andere activa investeert. Zorg ervoor dat u alle factoren die van invloed zijn op de prijs van Bitcoin zorgvuldig overweegt voordat u besluit om al dan niet in Bitcoin (BTC) te investeren..

Belangrijkste punten

  • Bitcoin is de eerste cryptocurrency ooit die heeft geïnspireerd tot het creëren van duizenden altcoins en cryptoprojecten.
  • Ondanks zijn hoge vluchtigheid, Veel experts zeggen dat investeren in Bitcoin in 2021 de moeite waard is en geloven in de positieve toekomst ervan.
  • Investeren in Bitcoin is een niet risicovrije onderneming, dus je moet investeren in goede handelseducatie, risicobeheer en zelfbeheersing om te slagen.

eToro – De beste cryptocurrency-uitwisseling voor zowel investeerders als handelaren

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren binnen de branche bewezen – we raden u aan ze uit te proberen.

Nu weet je wat Bitcoin is en waarom het de moeite waard is om in 2021 in Bitcoin te investeren. biedt de mogelijkheid om te handelen met Crypto-activa en CFD’s tot 90+ cryptocurrencies.

Denk je dat investeren in Bitcoin in 2021 de moeite waard is??

We hopen dat dit artikel over Wat is Bitcoin en is het de moeite waard om in 2021 in Bitcoin te investeren? Alles wat u moet weten over investeren in Bitcoin in 2021 is behulpzaam geweest. Als u overweegt om Bitcoin BTC aan uw portefeuille toe te voegen en u wilt het antwoord weten op de vraag ‘is Bitcoin een goede investering’, dan is er geen betere plek om te beginnen dan door op de hoogte te blijven van trends en voorspellingen voor cryptovaluta..

Lees verder:

Voorspelling van de Bitcoin-prijs: hoeveel zal Bitcoin waard zijn in 2021 en daarna?

Welke top 10 cryptocurrencies om in 2021 te investeren?

Top 15 beste cryptocurrencies om deze maand te kopen

15 redenen om te investeren in cryptocurrencies

Meest populaire cryptocurrencies in het VK

Topcryptocurrencies om in 2021 in Australië te investeren

Hoe cryptocurrency te verhandelen met $ 100

Belangrijkste andere cryptocurrencies dan Bitcoin

Meest populaire cryptocurrencies in de VS.

Veelgestelde vragen

Wat is Bitcoin in eenvoudige bewoordingen?

Bitcoin is een digitaal platform waarmee mensen virtueel geld via internet kunnen verzenden zonder afhankelijk te zijn van banken en financiële autoriteiten. Transacties worden vastgelegd in een blockchain (of een keten van transacties), zodat iedereen ze op een transparante en tijdige manier kan inzien. Het goede nieuws is dat men niet alleen wereldwijd geld kan verzenden of ontvangen, maar ook in Bitcoin kan investeren.

Is het legaal om in Bitcoin te investeren??

Hoewel beleggen in cryptocurrency steeds populairder wordt, is de waarheid dat de status ervan niet erg duidelijk is en dat crypto-handelsregels over de hele wereld nog steeds de blockchain-technologie inhalen. Zorg er dus voor dat u, voordat u in Bitcoin investeert, bekend bent met de cryptovoorschriften en belastingen die van toepassing zijn op het land waarin u zich bevindt..

Hoe begin ik met investeren in Bitcoin??

Het is gemakkelijk om te beginnen met investeren in Bitcoin. Het enige dat u hoeft te doen, is een betrouwbaar platform met geavanceerde handelshulpmiddelen kiezen, uw account openen en financieren, en uw investeringsreis beginnen. Uitchecken eToro waarmee u Bitcoin kunt kopen en verkopen en in CFD’s van meer dan 90 cryptoparen kunt handelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me