Wat is Cardano en is het de moeite waard om in 2021 in Cardano te investeren?

Wat is Cardano en is het een goed idee om te investeren in Cardano ADA?

Wat is Cardano? Is het een cryptocurrency? Is het vergelijkbaar met de meest populaire cryptocurrency die er is, Bitcoin?

Het korte antwoord zou waarschijnlijk ‘nee’ zijn.

Cardano is zoveel meer dan dat.

Vandaag introduceren we Cardano en leggen we uit hoe en waarom het naar verwachting een van de belangrijkste cryptocurrency ter wereld zal worden. We zullen ook proberen om de volgende vragen te beantwoorden – Wat is Cardano? Is het een goede investering??”En”Moet ik in 2021 in Cardano investeren?​

Wat is Cardano?

Cardano is een gedecentraliseerd platform waarmee mensen transacties over de grenzen heen kunnen uitvoeren en slimme contracten en gedecentraliseerde apps (dApps) kunnen inzetten. Cardano werd in 2017 gelanceerd om het vertrouwen in economieën te herstellen door de integratie van technologie en ook om mensen zonder bankrekening toegang te geven tot financiële diensten.

Interessant genoeg werkten Cardano’s oprichters Jeremy Wood en Charles Hoskinson aan het Ethereum-ecosysteem, maar toen splitste het team zich op.

Dat gezegd hebbende, Cardano is niet uw gemiddelde digitale bezit. Het wordt gedefinieerd als een cryptocurrency van de derde generatie met mogelijke implementatie in traceerbaarheid en beheer van de toeleveringsketen.

Dit betekent dat Cardano zou Bitcoin, een cryptocurrency van de eerste generatie, kunnen inhalen door de schaalbaarheidsproblemen op te lossen; Cardano kan ook Ethereum, een cryptocurrency van de tweede generatie, inhalen door een veiliger peer-reviewed platform te bieden voor slimme contracten.

Zoals Cardano-ontwikkelaars zeiden, proberen ze “een evenwichtiger en duurzamer ecosysteem te bieden dat beter aansluit bij de behoeften van zijn gebruikers en andere systemen die integratie zoeken.”

Bovendien onderscheidde Cardano zich van andere crypto’s omdat het professoren en onderzoekers aantrok om collegiaal getoetste en academische principes in het ontwerp op te nemen..

Het is geen verrassing dat Cardano $ 62 miljoen wist op te halen tijdens zijn Initial Coin-aanbod (ICO) en begon samen te werken met vooraanstaande bedrijven in FinTech en academische sectoren..

Hoe werkt Cardano?

Cardano is een munt van de derde generatie die tot doel heeft de schaalbaarheid, interoperabiliteit en duurzaamheid te verbeteren om grootschalige blockchain-acceptatie te bereiken.

De ontwikkeling ervan werd tot dusver ondersteund door drie verschillende organisaties: de Cardano Foundation die toezicht houdt op de ontwikkeling van de Cardano-gemeenschap; Input Output Hong Kong (IOHK) die de blockchain bouwt; en EMURGO dat zorgt voor de promotie van Cardano’s commerciële toepassingen.

Merk op dat de ontwikkeling van Cardano gepland is in vijf fasen of tijdperken: Byron, Shelley, Goguen, Basho en Voltaire, en Goguen staat gepland voor dit jaar..

Een uniek kenmerk van Cardano zijn de twee lagen: de Cardano Settlement Layer (CSL) die wordt gebruikt als een balansgrootboek om transacties af te wikkelen en de controlelaag die wordt gebruikt voor slimme contracten. Door deze scheiding kunnen organisaties het ontwerp en de privacy van hun contracten op maat maken.

Hier moeten we opmerken dat Cardano slechts 10 transacties per seconde kon verwerken, terwijl het nu ongeveer 257 transacties per seconde kan verwerken. Hydra, Cardano’s Layer 2-schaalvergroting, kan Cardano in de toekomst helpen meer dan een miljoen transacties per seconde te verwerken.

Een ander uniek kenmerk is het consensusmechanisme Ouroboros. Ouroboros is een ketengebaseerd proof-of-stake-protocol met wiskundig verifieerbare beveiliging om cyberaanvallen te verminderen.

Cardano vertrouwt ook op een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) om nieuwe initiatieven goed te keuren en splitsingen te voorkomen.

Hier is het vermeldenswaard dat er verschillende Cardano zijn tijdperken die uit slots bestaan, waarbij sleufleiders worden gekozen via een protocol voor het opgooien van munten.

Wat is ADA?

De oorspronkelijke munt van Cardano wordt ADA genoemd. ADA is een van de best presterende digitale activa in 2021.

Hoewel deze crypto nog maar een paar jaar op de markt is, is het erin geslaagd om een ​​van de meest verhandelde munten op het gebied van cryptovaluta te worden. Merk op dat er een maximale voorraad is van 45 miljard ADA-munten.

Op het moment van schrijven heeft ADA een marktkapitalisatie van $ 11.011.583.971 en een 24-uurs handelsvolume van $ 2.619.111.256.

Onder de verschillende voordelen is ADA ook een van de cryptocurrencies met de beste use-cases. Het heeft mogelijke toepassingen in de gezondheidszorg, de landbouw en de detailhandel. Het kan worden gebruikt voor productidentificatie en traceerbaarheid van de toeleveringsketen.

Bovendien werkt de Cardano Foundation samen met verschillende landen in Afrika en andere plaatsen om duurzame groei en open toegang tot financiële diensten te verbeteren..

Is het de moeite waard om in 2021 in Cardano te investeren??

Ja, gezien de sterke routekaart voor ontwikkeling en de hoge marktkapitalisatie, lijdt het geen twijfel dat Cardano de moeite van het bekijken waard is in 2021.

Enkele van de factoren in het voordeel van Cardano zijn het sterke team van computerontwikkelaars en wetenschappers. Laten we ook niet vergeten dat Cardano wordt ondersteund door drie organisaties, wat de acceptatie en ontwikkeling ervan verbetert.

IOHK, slaagde er bijvoorbeeld in om een ​​onderzoekslaboratorium te openen aan de Universiteit van Wyoming om een ​​microchip voor crypto-authenticatie te ontwikkelen die ervaringen kan bieden die vergelijkbaar zijn met het gebruik van fiatgeld zonder verbinding te maken met internet.

Cardano is ook het overwegen waard vanwege zijn visie om schaalbaarheid op te lossen en duurzaamheid en veiligheid te verbeteren.

Trouwens, Cardano biedt een sterke en veilige portemonnee om ADA, Daedalus, op te slaan.

Dat gezegd hebbende, ondanks al deze beloften en technische vooruitgang, kunnen zelfs de experts niet zeggen of Cardano een goede investering voor u is. Cryptocurrencies blijven vluchtig en riskant!

Zou u overwegen om in te investeren Cardano ADA?

Hoeveel zal Cardano waard zijn in 2021?

Hoewel prijsvoorspellingen speculatief blijven, zijn veel experts van mening dat ADA-prijzen zullen blijven stijgen op basis van eerdere en technische analysegegevens..

Het goede nieuws is dat ADA talloze mijlpalen heeft bereikt en in de loop der jaren aanzienlijk is gegroeid. Merk op dat Cardano $ 0,021 was toen het werd gelanceerd en $ 1,22 bereikte op 4 januari 2018, wat een rendement is van 6.000% in een paar maanden. In dezelfde periode groeide de marktkapitalisatie van $ 0,56 miljoen tot meer dan $ 31 miljard.

Terugkijkend heeft het team van Cardano meer dan $ 63 miljoen opgehaald tijdens de ICO van Cardano en zoals hierboven vermeld, ADA bereikte in januari 2018 recordhoogtes van bijna $ 1,22.

De eerste helft van 2019 was ook positief, met kopers die interesse toonden en ADA op 3 april 2019 naar $ 0,10 duwden. In december 2019 vond Cardano steun bij het prijsniveau van $ 0,03..

Cardano begon 2020 klaar voor een bull run, wat de nasleep was van de consolidatie in 2019. Eind februari 2020 handelde ADA tegen meer dan $ 0,07.

Toch kende Cardano een dramatische daling in maart 2020 toen de aanhoudende coronaviruspandemie de eerste golf van de bearmarkt veroorzaakte..

Veel experts zijn van mening dat de prijs van de munt in 2021 het hoogste punt ooit van $ 1,2 zal bereiken.

De ontwikkeling van Cardano kan de massale acceptatie verder stimuleren en de toekomstige prijzen beïnvloeden. Volgens Capital zal ADA eind 2021 $ 1 bereiken.

Sommige analisten zijn van mening dat ADA tegen het begin van 2022 zal worden verhandeld tegen $ 0,72 en in augustus 2022 $ 1,73 zal bereiken..

DigitalCoinPrice suggereert bijvoorbeeld ook een opwaartse prijsbeweging en beweert dat ADA in 2026 rond $ 0,20 zal worden verhandeld.

CoinFan, aan de andere kant, zegt dat ADA in 2025 $ 0,45 zal verhandelen.

Aangezien Cardano blijft opscheppen over een van de meest ondersteunende gemeenschappen van cryptohandelaren en blockchain-enthousiastelingen op forums en platforms, lijdt het geen twijfel dat Cardano nog lang na het einde van 2021 zal blijven..

Wat zal de ADA-prijs beïnvloeden in 2021?

Er zijn veel factoren die de Cardano-prijs beïnvloeden, waaronder crypto-nieuws, technische ontwikkelingen, vraag en aanbod en marktsentiment.

Zoals hierboven vermeld, Cardano is erin geslaagd om verschillende mijlpalen te overwinnen en kan bogen op een levendige gemeenschap. Cardano verhuisde in juli 2020 naar het Shelley-tijdperk, met zijn decentralisatiekarakter en delegatieprincipes.

Het Goguen-mainnet, gepland om rond maart 2021 te lanceren, is een andere mijlpaal die van invloed kan zijn op de prijzen. Merk op dat Goguen ernaar streeft slimme contracten en dApps-functionaliteit te verbeteren, wat ook de gebruiksscenario’s zal uitbreiden.

Dit zal Cardano een stap dichterbij brengen om zichzelf te profileren als een echte Ethereum-killer.

Een andere factor die de ADA-prijzen zal opdrijven, is het feit dat de Cardano Foundation uitbreidt en nieuwe leden en onderzoekers verwelkomt. Cardano werkt bijvoorbeeld samen met Wolfram Alpha, de grootste computerkennisengine ter wereld.

Bovendien publiceerde Cardano zijn stem-app Catalyst in de Google Play Store, waardoor massale acceptatie mogelijk werd.

Dat is niet alles! Cardano is van plan om geldautomaten voor ADA in Japan op te zetten – en dat zou enorm zijn! Japan is eigenlijk een van de leiders op het gebied van acceptatie en regulering van blockchain en cryptovaluta.

Dus, op basis van zijn sterke team en superieure technologie, zien de ADA-voorspellingen voor 2021 er goed uit. Geloof het of niet, volgens Smartereum, als ADA doorgaat met zijn technische verbeteringen als een munt van de derde generatie, kan het de komende vijf jaar $ 10 bereiken..

Moet ik investeren In Cardano?

handel cardano

Met verschillende technische voordelen, een sterke routekaart voor ontwikkeling en een verscheidenheid aan gebruiksscenario’s, wordt Cardano beschouwd als een goede investering.

Wie zou moeten overwegen om Cardano ADA toe te voegen aan hun portfolio’s?

  • Crypto-investeerders die geloven dat ADA na 2021 nieuwe hoogtepunten zal bereiken;
  • Crypto-daghandelaren die potentieel zien in ADA en het hoge handelsvolume op korte termijn;
  • Blockchain-enthousiastelingen die geloven dat ADA als derde generatie crypto de komende jaren Bitcoin en Ethereum zal inhalen;
  • Grote instellingen en online services die ADA-use-cases en massale acceptatie ondersteunen.

ADA is ook een uitstekende keuze voor beleggers die simpelweg hun portefeuilles willen diversifiëren en risico’s willen verminderen. Geen wonder dat het aantal ADA-portefeuilles nemen toe. Op 5 januari 2021 waren er bijvoorbeeld 4.000 ADA-wallets geregistreerd.

Dat gezegd hebbende, hoewel het kopen en verhandelen van Cardano aantrekkelijk is, blijven cryptocurrencies volatiel en kunnen beleggers al hun geld op het spel zetten zonder de mogelijkheid om ze terug te geven..

Doe daarom altijd uw onderzoek voordat u in activa belegt en beslis zelf of het rendement opweegt tegen de mogelijke risico’s. Als u besluit om aan de slag te gaan met Cardano-beleggen, onthoud dan een belangrijke regel: investeer nooit meer dan 2% van uw geld in één enkele beweging..

Klaar om in te investeren Cardano ADA?

Belangrijkste punten

  • Cardano is een van de topcrypto’s op het gebied van marktkapitalisatie en technologische vooruitgang.
  • De tweelaagse architectuur en het Ouroboros-mechanisme maken Cardano uniek. Merk op dat Cardano wordt overwogen derde generatie crypto.
  • De oorspronkelijke munt van Cardano is ADA. Interessant is dat het aantal ADA-wallets blijft toenemen.
  • Het Goguen-mainnet, gepland voor lancering rond maart 2021, is een van de mijlpalen die Cardano en zijn prijzen in 2021 kunnen beïnvloeden.
  • Op basis van prestaties uit het verleden en technische analysegegevens, evenals Cardano’s ontwikkelingsplan en visie voor de toekomst, zijn experts van mening dat ADA-prijzen de komende vijf jaar nieuwe hoogtepunten zullen bereiken..

Als u besluit dit jaar in Cardano te investeren, kunnen wij van Trading Education u helpen meer te weten te komen over de complexiteit van de cryptomarkt en een effectieve handelsstrategie en handelsgewoonten vast te stellen..

eToro – Beste makelaar om te kopen Cardano ADA

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Als je ons artikel hebt gevonden Wat is Cardano & Is het de moeite waard om in 2021 in Cardano te investeren? interessant en informatief, deel het alstublieft met iedereen die mogelijk geïnteresseerd is in beleggen in cryptovaluta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me