Wat is Dash? Een beginnershandleiding voor dashboards en tips voordat u erin investeert

Dash, oorspronkelijk bekend als Darkcoin, werd uitgebracht in 2014 en is ontworpen om de privacy en vertrouwelijkheid van de consument te waarborgen. In werkelijkheid definieert het witboek van de cryptocurrency, co-auteur van Evan Duffield en Daniel Diaz, het als ‘de eerste cryptografische valuta gericht op privacy’ op basis van de bevindingen van Nakamoto.

Dash heeft een hardcap van 18,9 miljoen munten, wat ervoor zorgt dat er ooit maar 18,9 miljoen Dash zal worden gemaakt. Er zijn momenteel 9,9 miljoen munten in omloop. In verschillende opzichten is Dash een archetypische cryptocurrency. Dash volgt in de voetsporen van de oorspronkelijke visie van Bitcoin en Satoshi Nakamoto, in tegenstelling tot cryptocurrencies zoals Ethereum en Ripple, die probeerden het wiel opnieuw uit te vinden. Het streeft ernaar een concurrerend alternatief te zijn voor dagelijkse aankopen voor fiat-valuta als medium.

Wat is Dash?

Om anonimiteit te garanderen, werd Dash aanvankelijk opgericht en stond bekend als Darkcoin. De oprichter van het project vond later de doelen van de cryptocurrency opnieuw uit en noemde het Digital Cash of Dash. Net als Bitcoin is Dash vaak afhankelijk van mijnwerkers om transacties te verifiëren. Door het idee van Masternode te introduceren, heeft het echter verschillende aanpassingen aan het mechanisme aangebracht.

Vanwege zijn ongebruikelijke benadering van de markt kreeg de munt populariteit. Dash richt zich meer op vertrouwelijkheid en transactietarieven. Overdrachten van dashboards zijn ook vrijwel onmiddellijk en bijna moeilijk te volgen.

Vanwege het indrukwekkende assortiment aan functies, groeide Dash veel bekendheid rond de eerste lancering. Toen Dash zijn functies uitbracht, waren de meeste van deze eigenschappen nieuw in de branche; vandaar dat ze de aandacht trokken. Dash blijft op deze manier een revolutionaire kracht binnen de markt voor privacymunten.

Waar is het allemaal begonnen??

In januari 2014 werd de cryptocurrency door Evan Duffield geïntroduceerd als “Xcoin”, als een Bitcoin-protocolvork. Duffield, een webontwikkelaar die sinds 2011 onderzoek doet naar Bitcoin, zag het gebrek aan anonimiteit van Bitcoin als een fout en werkte eraan om erop voort te bouwen. Hij ontwikkelde aanbevelingen aan de ontwikkelaars van Bitcoin om dit op te nemen, maar in plaats daarvan begon hij zijn eigen altcoin te ontwerpen nadat ze zijn suggesties hadden afgewezen..

Dash is een altcoin die in zijn begindagen onderhevig was aan pomp- en dumphype. Het werd later geherstructureerd en bestempeld als Darkcoin toen Duffield besloot dat het verstandig zou zijn voor het project om zijn privacymogelijkheden verder te promoten. De rebranding zorgde er echter voor dat de darknet-markten een kenmerk van Dash werden. Duffield zag de nadelen van dit proces en gaf de munt opnieuw een nieuwe naam. Het werd deze keer omgedoopt tot Dash. Het woord Dash komt van de combinatie van de woorden "digitaal" en "contant geld." Met name werd Dash in 2016 niet meer algemeen gebruikt op het Dark Net en er waren in dit stadium al ongeveer 1,9 miljoen munten gedolven..

Dash begon te evolueren en de prijs groeide langzaam. De hoogste prijsgroei vond plaats in 2017, een jaar met een aanzienlijke groei in de wereldwijde industrie voor cryptocurrencies. Daarna begon het begin 2018 te dalen, wat opnieuw de grotere vraag naar cryptocurrencies nabootste.

Lees meer: ​​hoeveel zal Dash waard zijn in 2021 en daarna?

Sceptici op Dash

Er zijn wat dat betreft kleine zorgen over Dash en elke cryptocurrency. Het is goed om op de hoogte te zijn van alle factoren wanneer u overweegt te investeren in de cryptomarkt. Sommigen maken zich bijvoorbeeld zorgen over de zichtbaarheid ervan vanwege de merkreputatie. Aangezien Dash op dit punt twee keer van naam is veranderd, is het moeilijk om er de diepte voor te onderzoeken.

Vanwege de lage toegangsdrempel heeft de Dash-groep twijfels geuit over het onjuist stemmen van masternodes en zonder de juiste informatie of ervaring. De concurrentie vormt ook een nadeel voor Dash.

Waarom investeren in Dash?

Dash heeft meerdere aantrekkelijke functies die moeilijk te negeren zijn bij het vergelijken van cryptocurrencies. Laten we er een paar bekijken.

4 redenen waarom u in Dash zou moeten investeren:

1. InstaSend

Met behulp van het Instasend-protocol kan Dash vrijwel onmiddellijke overdrachten realiseren. Instasend omzeilt mijnwerkers en gebruikt masternodes om een ​​contract bij consensus te verifiëren. Dit proces verwijdert de wachttijd die is gekoppeld aan blockchain-netwerkbevestigingen. Masternodes vormen stemquorums om deze opdracht te vervullen.

Een bepaalde Masternode erkent het verzoek wanneer gebruikers een InstaSend aanvragen en vergrendelt de invoer van de transactie. De transactiegegevens worden vervolgens overgedragen naar andere masternodes over het netwerk. Deze techniek zorgt ervoor dat de transactie zich in het volgende transactieblok bevindt.

2. Kettingslot

Chainlock is een ander belangrijk element dat Dash implementeert. Bij gebruik in combinatie met InstaSend, beschermt dit protocol tegen 51 procent van de aanvallen. Een aanval van 51 procent vindt plaats wanneer onjuiste gegevens worden geïmplementeerd door meer dan de helft van een Blockchain-knooppunt.

3. Sporks

De Dash-groep kwam tot de conclusie dat het het beste was om een ​​sneller upgradeplan te proberen nadat ze wat problemen hadden ondervonden met een update uit 2014 met de naam RC3. Deze drang leidde ertoe dat Sporks werd gemaakt. Sporks maken grote verbeteringen, maar zonder de noodzaak van onmiddellijke verbeteringen, zoals zachte of harde vorken.

In een meerfasige aanpak voegen de Spork-updates zich bij de blockchain. Met deze methodologie kunnen ontwikkelaars gegevens met betrekking tot de update in realtime volgen. Ter vergelijking: het helpt het netwerk in één keer om de upgrade uiteindelijk zonder zijn geloofwaardigheid uit te voeren.

4. PrivateSend

Een van de meest geavanceerde functies die Dash gebruikt, is het protocol voor Private Send. Dit protocol helpt Dash-gebruikers op de blockchain om niet-traceerbare overdrachten te maken en te ontvangen. De manier waarop de methode werkt, is duidelijk.

Vervolgens vraagt ​​een klant een transactie aan bij PrivateSend. Totdat de transactie is uitgevoerd, neemt het platform de transactie over en combineert het de ongebruikte Dash van de klant. Vervolgens, als het eenmaal normale coupures zijn, scheurt het protocol de transactie-invoer naar beneden. De portemonnee van de gebruiker stuurt vervolgens een bericht naar de Masternodes. Aan dit verzoek wordt voldaan wanneer gelijkwaardige verzoeken worden ingediend door twee andere personen.

Vervolgens combineert een masternode alle invoer en instrueert de portemonnee van alle drie de gebruikers om de nu getransformeerde invoer terug te betalen. Uw portemonnee herstelt de coupure naar zichzelf. Interessant is dat de portemonnee een zogenaamd adres gebruikt voor aanpassing. Cruciaal is dat de portemonnee deze operatie meerdere keren herhaalt. Het beste van alles is dat dit binnen enkele seconden gebeurt en zonder dat gebruikers extra stappen nodig hebben om te voltooien.

dash-prijsgrafiek 2021-2022

Dash (DASH) prijsvoorspelling 2020-2022. Bron: Portemonnee Investeerder

De Dash-prijs kan de komende jaren stijgen, volgens de toekomstige prijsvoorspelling van CoinSwitch. Als de behoefte aan privacy en het tempo van acceptatie toeneemt, neemt ook de aantrekkingskracht van Dash toe. CoinSwitch voorspelt dat de Dash-prijs in 2021 zal stijgen naar $ 950 en zal beginnen uit te breiden naar $ 2822 tegen het einde van 2025.

Lees meer: ​​wat zal de DASH-prijs in 2021 drijven?

Hoe te investeren in Dash?

Als u gewoon wilt zien hoe u in minder dan 5 minuten een Dash-investering kunt doen, volgt u het onderstaande 5-stappenproces!

Stap 1: Open een rekening bij een gereguleerde broker

Stap 2: Geld storten met een bankpas / creditcard, e-wallet of bankoverschrijving

Stap 3: Kies hoeveel Dash u wilt investeren

Stap 4: Bevestig de investering

Stap 5: Laat uw Dash opgeslagen op eToro totdat u besluit om uit te betalen

Als u snel en gemakkelijk in DASH wilt investeren, ga dan naar eToro Exchange!

Dash kopen is niets bijzonders, en is tegenwoordig eigenlijk vrij eenvoudig. De geloofwaardigheid en duurzaamheid van de munt hebben gezorgd voor een betere toegang in termen van handel op veel grote platforms. Zodra u het platform heeft gevonden dat het beste bij u past, registreert u zich voor een account om aan de slag te gaan. De meeste platforms zullen om identiteitsverificatie vragen, dus houd hier rekening mee.

Zodra u zich heeft aangemeld, moet u uw account financieren. Dit kunt u doen via overboeking van een lening of via een pinpas. Zodra uw account begint te werken, kunt u uw fiat in Dash veranderen nu er geld beschikbaar is.

In het schema spelen masternodes een belangrijke rol. Ze zijn absoluut een integraal onderdeel van de grotere stabiliteit van Dash, synchroniseren gebruikersactiviteiten en verspreiden gegevens onder alle gebruikers. Dash geniet een hoge mate van decentralisatie dankzij de inspanningen van masternodes. Bovendien biedt het beheer van de cryptocurrency elke gebruiker de mogelijkheid om een ​​officiële agent van een van de masternodes van het netwerk te worden en extra compensatie te ontvangen.

Tips voordat u in Dash investeert

1. Haal een crypto-portemonnee in handen

Zoals hierboven beschreven, zijn digitale portefeuilles in feite kleine hardwaretools of, in sommige gevallen, een softwareportaal zoals een app waar cryptocurrencies worden beschermd door investeerders en handelaren. Voor iedereen die substantiële bedragen wil uitgeven, is het een slim idee om een ​​portemonnee te bemachtigen.

Er zijn privésleutels voor elke portemonnee waartoe alleen u toegang hebt, waardoor de veiligheid van uw Dash-munten wordt gegarandeerd. eToro heeft zijn authentieke uitwisseling en portemonnee gelanceerd eToroX waar u uw munten veilig kunt bewaren.

2. Houd uw initiële investeringen klein

Over het algemeen is het, gezien de korte geschiedenis en het toch al onvoorspelbare gedrag, verstandig om uw initiële investering in Dash relatief klein te houden. Investeer dus zoveel als u zich kunt veroorloven om te verliezen. Handhaaf daarom uw investeringsdiscipline, koop net zoals u zou hopen te mislukken te midden van speculatie en voorspellingen en laat u niet meeslepen door beloften van gigantische stijgingen.

3. Wees geduldig

Stel dat u iemand bent die wordt aangetrokken door daghandel. Het is verstandig om uw Dash-munten voor de lange termijn te bewaren. Dit veroorzaakt minder risico, waardoor u gemakkelijk hoge waardestijgingen kunt verwachten. Elk geduld met hogere premies kan de moeite waard zijn om te winnen met de ambitieuze voorspellingen die voor Dash worden gedaan.

4. Blijf op de hoogte

Let op trends en waarschuwingen is een van de belangrijkste technieken voor crypto-investeringen. Borden laten u weten dat het misschien een goed moment is om u voor te bereiden om te investeren. De marktdynamiek zal helpen bepalen hoe Dash op korte termijn en over langere periodes effectief kan zijn. Het is echter altijd goed om externe krachten in gedachten te houden. Er zijn ook enkele statistieken die Dash-waarden beïnvloeden. Hierbij is het mogelijk om rekening te houden met Covid-19. De cryptomarkt daalde in maart 2020 als gevolg van de pandemie en ook Dash werd beïnvloed.

5. Op Dash Coin kunnen belastingwetten van toepassing zijn

Nieuwe regelgeving zou, naast de mogelijkheid van gecompliceerde rapportageprocessen, ook gevolgen hebben voor belastingverplichtingen. De Amerikaanse beslissing over onroerend goed betekent dat uw inkomen nu wordt beschouwd als een heffing op vermogenswinst (15%) in plaats van als een normale inkomstenbelasting (tot 25%).

In verschillende landen zijn de belastingvoorwaarden voor cryptocurrency verschillend, en velen zullen zich aanpassen wanneer ze reageren op de veranderende markt. Dat gezegd hebbende, is het verstandig om een ​​logboek bij te houden van uw Dash-transacties, samen met alle andere cryptovaluta die u heeft, om toekomstige juridische problemen te voorkomen..

Dash is nog steeds een van de meest populaire cryptocurrencies die momenteel worden gebruikt. Dit unieke project is een schoolvoorbeeld van hoe blockchaintechnologie mensen meer vrijheid en transparantie biedt. Bovendien kun je verwachten dat Dash de komende jaren een belangrijke rol blijft spelen in de crypto-industrie.

Begin met investeren in Dash met eToro

eToro is een van de beste platforms waar u uw cryptocurrency-investering kunt starten. Het bedrijf blijft uitbreiden door naast Dash nieuwe producten en andere cryptocurrencies te introduceren, waardoor beginners en experts verschillende mogelijkheden in de cryptowereld kunnen verkennen..

eToro – Beste makelaar om DASH te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

  • Dash, voor het eerst bekend als Darkcoin, werd uitgebracht in 2014 en is ontworpen om de privacy en vertrouwelijkheid van de consument te waarborgen.
  • Dash is mede-auteur van Evan Duffield en Daniel Diaz en wordt gedefinieerd als “de eerste cryptografische valuta waarin privacy centraal staat”.
  • Overdrachten van dashboards zijn ook vrijwel onmiddellijk en bijna moeilijk te volgen.
  • Het woord Dash komt van de combinatie van de woorden "digitaal" en "contant geld."
  • InstaSend, Chainlock, Sporks en PrivateSend zijn enkele van de vele aantrekkelijke functies van Dash.
  • Prognoses tonen aan dat de prijs van Dash tegen 2021 zou kunnen stijgen tot $ 950 en zou kunnen groeien tot $ 2822 tegen het einde van 2025.
  • Het is belangrijk om op de hoogte te blijven, uw initiële investeringen klein te houden en rekening te houden met wettelijke voorschriften wanneer u in Dash investeert.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me