Wat is NEO? Een beginnershandleiding voor NEO en tips voor investeren in NEO

NEO ziet zichzelf als een "snel groeiend en ontwikkelend" netwerk dat de basis wil worden van de digitale economie waarin gedigitaliseerde aankopen, identiteiten en eigendommen samenkomen.

Het wordt vaak de allereerste openbare blockchain van China genoemd toen het voor het eerst werd gelanceerd als Antshares in februari 2014. Later in 2017 werd het omgedoopt tot NEO, een open-sourceplatform dat slimme contracten voor zijn gebruikers mogelijk maakt. Naast het creëren van een wereldwijde groep ontwikkelaars die innovatieve netwerktechnologie bouwen en de toegangsdrempels verlagen, voert het team achter dit project een EcoBoost-campagne uit om individuen op hun blockchain in staat te stellen autonome applicaties en slimme contracten te creëren..

Wat is NEO?

NEO is het native token voor het NEO-netwerk. Toen het in 2014 oorspronkelijk Antshare heette, kwam het idee van Da Hongfei en Erik Zhang. Toen, drie jaar later, werd het omgedoopt tot NEO. Het doel van NEO in hun oorspronkelijke ontwerpplan was om een ​​‘nieuwe economie’ te bouwen, met daarin het gebruik van slimme contracten om digitale eigendommen efficiënt en nauwkeurig toe te wijzen.

De digitale munt bereikte voor het eerst zijn hoogste prijs in januari 2018, tegen een opvallende prijs van $ 196,85, na zijn rebranding naar NEO. Destijds behoorde het tot de top 20 van munten in termen van marktkapitalisatie.

Een van de aspecten die NEO in het begin zo uniek maakten, was de fascinerende oplossing die het programmeren en ontwikkelen van C # en andere programmeertalen mogelijk maakt. Deze functie maakt het gemakkelijk om applicaties en contracten te bouwen, met name voor externe ontwikkelaars.

Omdat het al snel een van de meest voorkomende cryptocurrencies ter wereld werd, wordt het tegenwoordig ook wel het Ethereum van China genoemd. Het ontwikkelingsteam van NEO is ook gevestigd in Azië, wat leidde tot de vorming van het prestige van NEO als het Ethereum van China.

Waar is het allemaal begonnen??

De geschiedenis van NEO begon aanvankelijk begin 2014, toen een conferentie die plaatsvond in de Chinese kantoren van Microsoft de lancering in gang zette van wat eerst bekend stond als Antshares. Antshares is ontwikkeld door het in China gevestigde Onchain, als het eerste open-source blockchain-project in China. Onchain was op dat moment al een bekende naam in de blockchain-industrie, omdat ze het platform leverden voor blockchain-technologie in het particuliere en overheidsgebied van China.

Antshares en Onchain

Zoals hierboven vermeld, was het netwerk aanvankelijk gelanceerd als Antshares. Bijna plotseling breidde het zich exponentieel uit en werd het een directe Ethereum-rivaal. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat zowel Onchain als Antshares eigendom zijn van dezelfde groep mensen, maar dat ze afzonderlijk worden gefinancierd. Onchain wordt gefinancierd en ondersteund door gecentraliseerd en gereguleerd kapitaal, terwijl Antshares volledig door de gemeenschap wordt gefinancierd, waardoor ze zich op deze manier onderscheiden.

De Antshare ICO

De manier waarop Antshares met de financiering begon, is via een ICO of Initial Coin Offering. Dit was een crowd-sale die werd gebruikt om het project te financieren. Na deze ICO begonnen in 2015 particuliere fondsen in de ontwikkeling van Antshares te stromen, meer bepaald in het digitale activum dat bekend staat als ANT. Een jaar later raakte de publieke sector erbij betrokken en droeg met eigen investeringen bij in Antshare. Het voordeel hebben van zowel publieke als private financiering is wat de productie van Antshare naar een hoger productieniveau dreef.

Tijdens de ontwikkeling van Antshare vormde Onchain een samenwerking met Hyperledger en Microsoft om de groei van NEO te versnellen en het project in de gewenste richting te duwen. Antshares werd in juni 2017 formeel omgedoopt tot NEO, met de verleidelijke slogan “Wakker worden, NEO”.

NEO (NEO) marktkapitalisatie, bron: CoinMarketCap

Sceptici op NEO

Er is minimale angst wanneer u overweegt te investeren in NEO. Ze zijn echter belangrijk om op te merken. Concurrentie is er een van. Gezien het feit dat het bekend staat als het Ethereum van China, lijdt het geen twijfel dat ETH een van zijn grootste digitale concurrenten wordt. Het opnemen tegen deze krachtige rivaal, met een reeds toegewijde gebruikersbasis en jarenlange ervaring met NEO, baart NEO-enthousiastelingen zorgen. Er is echter zo nu en dan altijd rivaliteit en het lijdt geen twijfel dat het NEO-netwerk de voordelen ervan kan gebruiken om iedereen te overwinnen. Mogelijk zal de strijd om te overleven zeker afnemen door een handje te helpen aan blockchain smart contracts en dApps.

Bovendien heeft de wetgeving ook veel investeerders met angst weggestuurd. Alles moet zich vertalen in de wortelketen. Hoewel er veel, waarschijnlijker zijn, zullen er in de toekomst geen wortelketens meer zijn. Individuen en bedrijven kunnen er een kiezen en deze vervolgens gebruiken. Helaas betekent dit dat als bedrijven ervoor kiezen om er niet van te profiteren, NEO kan worden genegeerd.

Waarom investeren in NEO?

Investeren in NEO heeft veel voordelen en voordelen. Hier zijn er een paar.

1. Slimme contracten

Het gebruik van slimme contracten maakt de versnelling mogelijk in de richting van het gebruik van digitale contracten. Voorwaarden en overeenkomsten kunnen op een veel eenvoudigere manier en in veel minder tijd in het contract worden geprogrammeerd. Slimme contracten bevorderen de betrouwbaarheid en efficiëntie. In meerdere programmeertalen kunnen slimme contracten worden geschreven die op de NEO-blockchain zijn gemaakt, wat ruimte biedt voor een bredere ontwikkelaarsgemeenschap en de algehele vooruitgang van het NEO-netwerk.

2. Digitale identiteit

NEO heeft het voordeel dat het digitale identiteiten op zijn platform blokkeert. Dit is een grote troef voor ondernemingen en individuele consumenten die hun identiteit willen verbergen terwijl ze transacties verwerken.

Deze mogelijkheid wordt mogelijk gemaakt door middel van beveiligingsmechanismen zoals tweefactorauthenticatie, gezichtsherkenning, vingerafdruk, spraakherkenning of sms kan worden gebruikt om zakelijke of persoonlijke informatie op het NEO-netwerk te beschermen. Tweefactorauthenticatie, die tegenwoordig op veel bekende applicaties wordt gezien, werkt op een manier waarmee gebruikers op meer dan één systeem hun logins kunnen valideren.

Dit beperkt de mogelijkheden van hackers om ongeautoriseerd toegang te krijgen tot hun informatie. Typische biometrische gegevens die de bescherming van online gegevens verhogen, zijn gezichtsherkenning, vingerafdrukken en spraakherkenning.

3. Mechanisme voor energie-efficiënte consensus

NEO gebruikt een uniek type consensusprotocol dat bekend staat als het Delegated Byzantine Fault Tolerance System of ook wel dBFT wordt genoemd. Dit wordt erkend als een verbeterde versie van het Ethereum Proof of Work Consensus Protocol, gebaseerd op zijn inspiratie. Een van de belangrijkste kenmerken van dBFT is de energie-efficiëntie. Het is veel meer energiebesparend dan alle andere oudere consensusstructuren, en NEO lijkt door dit aspect een voordeel te krijgen.

4. Makkelijker voor ontwikkelaars

Het platform is uitzonderlijk gebleken met zijn functies voor het opnemen van verschillende programmeertalen. Dit trekt niet alleen ontwikkelaars aan, maar met binnenkort ondersteuning voor Python en Go, kan NEO worden geschreven met talen zoals C + en Java. Dit maakt het voor steeds meer blockchain-ontwikkelaars eenvoudiger om op de kar te springen. Dit biedt eenvoudiger toegang tot het vormen van slimme contracten op NEO, voor zowel gebruikers als ontwikkelaars, in vergelijking met Ethereum.

Op het moment van schrijven staat de prijs van NEO op $ 22,30. De huidige marktkapitalisatie bedraagt ​​$ 1,57 miljard.

Volgens CoinSwitch is NEO misschien wel een van de meest gebruikte cryptocurrencies en zou het tegen het einde van 2023 een prijs van $ 437 kunnen bereiken en in 2025 $ 533..

Hoe te investeren in NEO?

Investeren in NEO is tegenwoordig helemaal niet moeilijk, aangezien NEO in de meeste cryptobeurzen staat vermeld. Om te investeren, zou u eerst een account moeten aanmaken om toegang te krijgen tot deze sites.

De registratie vereist identificatie voor verificatiedoeleinden, dus houd hier rekening mee. Nadat u uw registratie heeft voltooid, kunt u deze financieren met fiatvaluta en vervolgens het door u geselecteerde NEO-bedrag kopen.

Dus waar beginnen we? U kunt in NEO investeren met crypto-uitwisselingen. eToro is de beste plaats waar u NEO kunt kopen. Het platform biedt een goedkoop en vriendelijk systeem om uw crypto-ervaring te verbeteren.

Tips voordat u in NEO investeert

1. Gebruik een veilige cryptoportefeuille

Cryptocurrency wordt normaal gesproken in portefeuilles bewaard. De portemonnee is in feite een softwaretoepassing die de privé- en openbare sleutels bevat die u verbinden met de blockchain waar uw cryptocurrency leeft, of af en toe een microhardware-eenheid. Ze geven de blockchain toegang tot uw openbare sleutel (die als adres fungeert) en privésleutel (alleen bekend bij u). eToro heeft zijn authentieke portemonnee gelanceerd eToroX waar u uw munten veilig kunt bewaren.

2. Geef in het begin niet alles

Na vele weken diepgaande studie, kunt u het gevoel hebben dat u bijna alles weet over cryptohandel. Ja, misschien weet je veel, maar dat betekent niet dat je het blindelings moet verspillen. Vaagheid is stilzwijgend, zoals alle besparingen, en met NEO-investeringen is het hetzelfde. De digitale valuta blijft veranderen en u moet heel voorzichtig te werk gaan. Er zijn extreem hoge risico’s aan verbonden, die ervoor zorgen dat u ofwel veel gaat winnen ofwel uw volledige investering verliest. Om te zien hoe het afloopt, moet u eerst kleine bedragen uitgeven voordat u uw uitgaven verhoogt.

3. Houd een langetermijnperspectief

Het is slim om te kijken naar het verbergen van uw NEO-punten, tenzij u iemand bent die in daghandel wordt getrokken en wordt verleid door de adrenaline van snelle uitwisselingen. Dit alternatief is meer risicomijdend, dus u zult willen wennen aan de markt, vooral voor beginners. Het maakt het veel gemakkelijker voor u om een ​​hoge prijsgroei te veronderstellen. Met de optimistische projecties die worden gemaakt voor NEO, zou het de moeite waard kunnen zijn om wat geduld en doorzettingsvermogen te bezitten bij hogere tarieven.

4. Blijf up-to-date

Het is een vergissing om al uw intuïtie op muntprijzen te plaatsen. Momenteel is de prijs van een cryptocurrency alleen geldig als je rekening hebt gehouden met het huidige circulerend kapitaal. Als u overweegt om NEO te kopen, let dan op de totale marktkapitalisatie die u koopt, probeer niet alleen op de prijs te focussen. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vooral op financieel gebied. Hoewel cryptocurrencies onafhankelijk zijn, kunnen verschillende gebeurtenissen in de wereld hun prijs beïnvloeden.

5. Er kunnen belastingwetten van toepassing zijn op uw RVA

In 2014 heeft de IRS een kennisgeving uitgegeven waarin wordt beweerd dat cryptocurrencies eigendom zijn en geen kapitaal voor belastingdoeleinden. U bent belasting verschuldigd, ongeacht of u NEO hebt weggegooid of gekocht door het te verzilveren op een beurs of door goederen en diensten te kopen, dan is het ontdekte met (bijvoorbeeld de NEO-verkoopprijs) hoger dan de prijs waarvoor u de cryptocurrency kocht. Voor bepaalde korte- of langetermijnrentes kunt u een belastbare meerwaarde krijgen. Om ervoor te zorgen dat u aan de goede kant van de regels blijft, houdt u de controle over uw cryptocurrency-activiteiten.

Kortom, NEO biedt het soort functies die productief blijken te zijn bij het opstellen van slimme contracten en het ontwikkelen van aankopen. De baanbrekende technologieën en strategie van NEO voor slimme contracten zijn bedoeld om een ​​slimme economie te bevorderen die de basis legt voor mogelijke vooruitgang in de cryptocurrency-gemeenschap.

Begin met investeren in NEO met eToro

Als u denkt dat NEO de juiste optie en nuttige aanvulling op uw portefeuille is, eToro biedt een gebruiksvriendelijke en goedkope handelssite die uitstekende crypto-ervaringen biedt, of u nu een ervaren belegger bent of een enthousiaste beginner.

eToro – Beste makelaar om NEO te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

  • NEO ziet zichzelf als een "snel groeiend en ontwikkelend" netwerk dat de basis wil worden voor het volgende decennium van internet.
  • NEO heette oorspronkelijk Antshares en is in 2014 ontwikkeld door Da Hongfei en Erik Zhang.
  • NEO heeft een fascinerende implementatieoplossing die het programmeren en ontwikkelen van C # en andere programmeertalen mogelijk maakt.
  • Een samenwerking met Hyperledger en Microsoft werd geïnitieerd door Onchain, om in 2016 de eerste whitepaper te vormen.
  • Slimme contracten, digitale identiteit, steun van de Chinese overheid, zijn enkele van de vele voordelen van NEO.
  • Volgens prognoses zou NEO tegen het einde van 2023 een prijs van $ 437 USD en tegen 2025 een prijs van $ 533 kunnen bereiken.
  • Blijf op de hoogte van markttrends en laat de belastingregels en wettelijke verplichtingen niet los wanneer u in NEO investeert.

Als u overweegt om in NEO te investeren, onthoud dan dat er een ongelooflijk hoog risico aan verbonden is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me