Wat is Tezos XTZ en is het de moeite waard om in 2021 in Tezos te investeren?

Investeren in Tezos in 2021 uitgelegd

Wat is Tezos (XTZ)? Is het de moeite waard om in 2021 in XTZ te investeren? Zal de cryptocurrency-markt herstellen van de aanhoudende pandemie? Zal Tezos cryptogiganten inhalen, zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple? Blijf lezen om meer te weten te komen over cryptocurrency-handel en blockchain-technologie.

Voordat we Tezos als investering beschouwen, willen we eerst nog een fundamentele vraag beantwoorden: “Wat is Tezos?​

Wat is Tezos?

Tezos wordt gedefinieerd als een op blockchain gebaseerd platform van de vierde generatie dat wordt gebruikt voor de uitvoering van grensoverschrijdende betalingen, slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties.

Het feit dat Tezos is een open-source gedecentraliseerd netwerk dat tal van functionaliteiten mogelijk maakt is een van de belangrijkste voordelen van Tezos, dat onderzoekers, ontwikkelaars en handelaren wereldwijd aantrekt.

Het is niet alleen het gedecentraliseerde karakter dat Tezos uniek maakt. Tezos is gebaseerd op een on-chain governance-model, wat betekent dat gebruikers kunnen deelnemen aan het besluitvormende ecosysteem en automatische wijzigingen kunnen faciliteren zonder het risico van hard forks te lopen..

Dit maakt ook Tezos een van de meest democratische blockchain-platforms in de cryptocurrency-sector.

Zoals ontwikkelaars zeiden: “Tezos hanteert een fundamenteel andere benadering door governance-regels te creëren voor belanghebbenden om protocolupgrades goed te keuren die vervolgens automatisch op het netwerk worden geïmplementeerd. Wanneer een ontwikkelaar een protocolupgrade voorstelt, kan hij een factuur bijvoegen die naar zijn adres moet worden betaald na goedkeuring en opname van de upgrade. “

Hier moeten we opmerken dat Tezos een verbeterd proof-of-stake consensusmechanisme gebruikt, wat betekent dat gebruikers transacties kunnen bevestigen zonder dure apparatuur of technische kennis; met andere woorden, de behoefte aan mijnbouw wordt volledig geëlimineerd.

Eigenlijk, Tezos en zijn gebruiksvriendelijke uitzetten leidden tot de populariteit van XTZ en een prijsstijging in 2019 en 2020. Geloof het of niet, de prijs van Tezos verdrievoudigde tussen oktober 2019 en februari 2020!

De geschiedenis van Tezos

Tezos – een hypermoderne cryptocurrency die het bekijken waard was in 2021 – kende een turbulente start. Tezos werd in 2014 voorgesteld door Arthur en Kathleen Breitman, onder het pseudoniem LM, gericht op een groot nadeel van blockchain-technologie: het beruchte op vork gebaseerde bestuursmodel.

Drie jaar later lanceerde de Tezos Foundation een van de meest indrukwekkende Initial Coin Offerings (ICO’s) tot nu toe en slaagde erin om in minder dan twee weken $ 232 miljoen op te halen..

Ondanks de veelbelovende start had Tezos last van verschillende vertragingen, intern drama en rechtszaken. Nog, het netwerk slaagde erin zijn imago te herstellen en het werd gelanceerd in 2018.

Na een stevigere aanwezigheid op de cryptomarkt te hebben gevestigd, implementeerde Tezos twee protocolwijzigingen (Athene en Babylon) om uitzetten en slimme contractontwikkeling effectiever te maken.

Bovendien, Tezos begon beurzen en trainingsmogelijkheden te delen om zowel onderzoekers als cryptoliefhebbers aan te trekken.

Vanwege de veelbelovende functies en het imago van sociale media, werkt Tezos nu samen met verschillende toonaangevende organisaties om de digitalisering van kapitaalmarkten te ondersteunen, waaronder onroerend goed. Tezos werkt bijvoorbeeld samen met tZero en Alliance Investments om onroerend goed in het VK te symboliseren, evenals de Fundament Group in Duitsland om digitale vastgoedobligaties te verbeteren..

Hoe werkt Tezos?

wat is tezos

Dus hoe werkt Tezos precies? Zoals hierboven vermeld, is Tezos een open-sourceplatform voor digitale activa, slimme contracten en dApps. Maar wat maakt het uniek?

De moedertaal van het platform voor slimme contracten heet Michelson. Velen beschouwen Michelson als een zeer veilige taal omdat het tegelijkertijd formele verificatie en flexibiliteit biedt. Hier moeten we opmerken dat dit formele verificatiemechanisme cruciaal is in de praktijk, zoals het tokeniseren van activa met reële waarde en leningen.

De hierboven beschreven on-chain governance van Tezos is een andere unieke functionaliteit. On-chain governance betekent dat protocolwijzigingen door gebruikers worden gestemd; indien goedgekeurd, worden ze automatisch geïmplementeerd via zelfaanpassing, waardoor het optreden van harde vorken wordt vermeden.

Om preciezer te zijn, wanneer een ontwikkelaar een upgrade voorstelt, gaat het protocol naar de gemeenschap om te worden getest. Na de testperiode kunnen gebruikers stemmen op de upgrade; indien goedgekeurd door de meerderheid van de gebruikers, zal de upgrade worden geïntegreerd via een protocol dat bekend staat als een hot swap.

In feite heeft Tezos een unieke architectuur als geheel. Tezos heeft een modulair blockchain-netwerk dat zichzelf kan veranderen op basis van bepaalde regels; het gebruikt de zogenaamde netwerkshell om zelfaanpassing mogelijk te maken. Gewoonlijk heeft blockchain drie lagen: netwerk, transactie en consensus. De netwerkschil van Tezos vergemakkelijkt de communicatie tussen deze lagen en stelt gebruikers in staat om op een democratische manier deel te nemen.

Tezos is ook de eerste cryptocurrency die het proces van uitzetten populair heeft gemaakt, bekend als Tezos-bakken. Hier moeten we opmerken dat Tezos de beste kenmerken van traditioneel bewijs van inzet en gedelegeerd bewijs van inzet combineert, zodat mensen zonder voldoende geld of technische kennis kunnen deelnemen door te delegeren of iemand anders (een validator) te laten bevestigen om transacties voor hen te bevestigen.

Volgens sommige cijfers, het is mogelijk om een ​​jaarlijks rendement van 5,61% op ingezette Tezo’s te behalen.

Hier moeten we ook vermelden dat het systeem u toestaat om onder twee accounttypes te werken: impliciete en oorspronkelijke accounts. Impliciete accounts zijn voor gewone gebruikers, terwijl oorspronkelijke accounts voor ontwikkelaars zijn.

Interessant is dat Tezos (als een evoluerend netwerk) in maart 2020 een protocol met de naam Carthage implementeerde om ontwikkelaars in staat te stellen complexere apps uit te voeren.

Wat is XTZ?

Tezos wordt geassocieerd met zijn eigen digitale token XTZ, bekend als tezzie of tez. Zoals hierboven uitgelegd, worden XTZ’s niet gedolven omdat Tezos een proof-of-stake-mechanisme gebruikt en gebruikers worden gestimuleerd om deel te nemen aan het kernontwikkelingsproces.

Hoewel Tezos veel meer is dan een cryptocurrency – waarbij XTZ voornamelijk wordt gebruikt om de blockchain te runnen, is er een groeiende interesse in XTZ van zowel handelaren als investeerders..

Om een ​​voorbeeld te geven, momenteel heeft Tezos meer dan 400 actieve bakkers en een inzetratio van bijna 80%. Dergelijke interesse geeft XTZ ruimte voor groei en concurrentie.

Hoewel het waar is dat XTZ-tokens nog steeds recent zijn ingevoerd, kende XTZ een aanzienlijke groei in 2019 en 2020. Tezos slaagde erin te herstellen van de door het coronavirus veroorzaakte bearish markt en een van de topcrypto’s te worden op het gebied van marktkapitalisatie..

Merk op dat op het moment van schrijven één XTZ wordt verhandeld tegen $ 2,19, en dat de prijzen naar verwachting verder zullen stijgen.

En raad eens! Zoals gerapporteerd door Forbes, Tezos ligt misschien op schema om Bitcoin te vernietigen.

Zou u overwegen om in te investeren Tezos XTZ?

investeer in tezo's

Is het de moeite waard om in 2021 in Tezos te investeren??

Ja natuurlijk! Met een marktkapitalisatie van $ 1.645.701.484, Tezos – plaats momenteel 19th in de crypto-sector (volgens CoinMarketCap) – is zeker het bekijken waard in 2021.

tezos historische prijsgrafiek

Investeerders die geloven in het democratische mechanisme en de innovatieve technologie die Tezos biedt, voelen zich vooral aangetrokken door XTZ.

Velen beweren dat Tezos andere platforms zal inhalen voor de inzet van dApps en slimme contracten, waaronder Ethereum, vaak de koning van slimme contracten genoemd..

Geen wonder dat de interesse in XTZ toeneemt; zoals hierboven vermeld, heeft Tezos een belang van bijna 80% met meer dan 13.000 delegators en 400 validators over de hele wereld.

Bovendien, aangezien veel experts geloven dat proof-of-stake cryptocurrency-projecten de volgende crypto-bullmarkt zullen veroorzaken, kan de financiële ontwikkeling van Tezos in populariteit blijven toenemen..

Terwijl XTZ momenteel wordt verhandeld tegen $ 2,19, wat niet echt te vergelijken is met Bitcoin, zou de XTZ-prijs op de lange termijn verder kunnen groeien. Sinds Black Thursday 2020 is Tezos er bijvoorbeeld in geslaagd zich te herstellen en boven de $ 2,00 te blijven.

Dat gezegd hebbende, als we kijken naar Tezos en zijn investeringspotentieel, vergeet niet dat alle investeringen neerkomen op het risico-opbrengstprofiel van het activum waarin u geïnteresseerd bent.

Vooral cryptocurrencies kunnen zeer riskant zijn, dus investeer nooit meer dan u kunt verliezen.

Hoeveel zal Tezos waard zijn?

Als u besluit XTZ te kopen, kunt u zich afvragen “Hoeveel zal Tezos waard zijn?”

Hoewel het maken van prijsvoorspellingen zeer speculatief is, verwachten veel experts een bullish trend dankzij Tezos ‘on-chain en democratisch bestuur. Als Tezos hogere dieptepunten en een positief momentum vertoont, een bullish trend kan barsten en tot een grote marge leiden.

Op basis van technische analyse en gegevens uit het verleden wordt verwacht dat Tezos in 2021 $ 4,30 kan bereiken.

Bovendien kan XTZ volgens WalletInvestor in 2025 $ 7,03 waard zijn. CryptoGround beweert ook dat Tezos een goede langetermijninvestering is; volgens de bron zal XTZ in 2025 $ 9,01 bereiken.

Andere extremere voorspellingen, zoals die van CryptoCoinSociety, beweren dat Tezos in 2025 $ 24,06 zal bereiken.

Hoewel niemand kan voorspellen hoe de wereldeconomie zich zal herstellen van de aanhoudende pandemie, kan investeren in XTZ hoge rendementen opleveren tot ver na het jaar 2021..

Zal ik Investeren In Tezos?

investeren in tezo's

Met verschillende voordelen van Tezos ten opzichte van andere cryptocurrencies, zoals automatische wijzigingen en toegankelijk bakken, kan investeren in Tezos een goede investering voor u zijn..

Dat gezegd hebbende, hoewel Tezos een munt is die het bekijken waard is, onthoud altijd dat beleggen in cryptocurrency een riskante onderneming kan zijn..

Dit betekent niet dat het verhandelen van XTZ in 2021 een slecht idee is: het betekent alleen dat u uw eigen onderzoek moet doen en de risico-rendementsverhouding van XTZ moet analyseren om te beslissen of mogelijke beloningen opwegen tegen mogelijke risico’s.

Als u besluit XTZ aan uw portfolio toe te voegen, zult u dat graag weten met eToro, u kunt cryptocurrencies kopen en verkopen en handelen in CFD’s van maximaal 90 cryptoparen.

Klaar om in te investeren Tezos XTZ?

investeer in tezo's

Wie zou moeten overwegen om XTZ aan hun portfolio’s toe te voegen in 2021?

Met verschillende unieke kenmerken en groeipotentieel, lijdt het geen twijfel dat XTZ-investeringen toenemen. Tezos is een populair bezit onder beleggers die op de lange termijn in XTZ geloven, maar ook onder daghandelaren die willen profiteren van de volatiliteit en hun portefeuilles willen diversifiëren om risico’s te verminderen..

Tezos is ook een populaire keuze onder cryptoliefhebbers die geloven dat Tezos veel dichter bij de filosofie van Satoshi staat wat betreft decentralisatie en democratische principes..

Laten we niet vergeten dat de raadselachtige maker van Bitcoin, Satoshi, financiële diensten beschikbaar wilde stellen aan mensen uit alle lagen van de bevolking en de behoefte aan centrale banken en dure derde partijen wilde elimineren..

Bedrijven nemen natuurlijk ook interesse in XTZ. Tezos wordt bijvoorbeeld zeer gewaardeerd door grote financiële instellingen, zoals Dalam Capital, Enabling Future, BTG Pactual en Alliance Investments. Dat klopt! W.Als het om strategische investeringen gaat, heeft Tezos veel steun gekregen vanwege zijn innovatieve en zelfbesturende blockchain.

Uiteindelijk is beleggen in cryptocurrency geen plan om snel rijk te worden, dus u moet zelf beslissen of u moet investeren in Tezos en het zeer democratische zelfbesturende mechanisme..

Belangrijkste punten

  • Tezos is een innovatief en veilig zelfaanpassend blockchain-platform, primair ontworpen voor de ontwikkeling van slimme contracten en dApps.
  • Tezos werd in 2018 gelanceerd na een zeer succesvolle ICO, gevolgd door verschillende interne drama’s en rechtszaken.
  • Ondanks zijn ups en downs en de bearish markt veroorzaakt door de aanhoudende pandemie, Tezos is erin geslaagd zichzelf te vestigen als een van de toonaangevende projecten op de markt voor cryptocurrency.
  • Tezos is uniek omdat het democratisch on-chain bestuur heeft en afhankelijk is van bakken in plaats van mijnbouw. Bovendien gebruikt het een veilige programmeertaal die formele verificatie garandeert.
  • XTZ is het native token van Tezos en wordt momenteel verhandeld voor $ 2,19 (vanaf 14 december 2020).
  • Met een marktkapitalisatie van $ 1.645.701.484, Tezos is een aantrekkelijke investeringsoptie voor zowel beginnende als ervaren investeerders, maar ook voor grote financiële instellingen.
  • Veel financiële experts denken zelfs dat Tezos op de lange termijn verder zal groeien en tegen 2025 nieuwe hoogtepunten zal bereiken.

eToro – Beste makelaar om Tezos XTZ te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Als je het leuk vond om ons artikel te lezen Wat is Tezos (XTZ) en is het de moeite waard om in 2021 in Tezos te investeren?? deel het alstublieft met iedereen die mogelijk geïnteresseerd is in beleggen in cryptocurrency.

Veelgestelde vragen

Is Tezos een veilige investering?

Ja, Tezos is een veilige investering. Tezos gebruikt een gedecentraliseerde blockchain, dus er is geen centrale database die kan worden gehackt. Bovendien gebruikt Tezos een nieuwe taal en cryptografische codering, wat zowel formele verificatie als veiligheid garandeert. Als hackers ooit een manier vinden om toegang te krijgen tot het netwerk, kunnen er geen wijzigingen worden aangebracht zonder de consensus van de belanghebbenden, waardoor Tezos zeer veilig is. Dat gezegd hebbende, beleggen in cryptocurrency kan riskant zijn, dus ga altijd voorzichtig te werk.

Is Tezos anoniem?

Tezos is een relatief nieuwe cryptocurrency die nog steeds in ontwikkeling is op het gebied van privacy en massale acceptatie. Tot nu toe heeft Tezos hetzelfde niveau van privacy als Ethereum en Bitcoin: hoewel ze anoniem zijn, is er nog steeds een digitale voetafdruk aanwezig. Aan de andere kant zijn betrouwbare uitwisselingen vereist om te voldoen aan Know Your Customer en Anti Money Laundering-voorschriften, dus gebruikers die XTZ willen verhandelen, moeten mogelijk persoonlijke gegevens verstrekken. Dat gezegd hebbende, heeft Tezos plannen aangekondigd om nieuwe te introduceren De privacyfuncties van Zcash in de komende maanden, wat de anonimiteit in de toekomst kan beïnvloeden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me