Wat zal de EOS-prijs drijven in 2021?

Een analytische gids voor investeren in EOS in 2021

Waar gaat de EOS-prijs naartoe in 2021?

Wat gebeurt er met de EOS-prijs in 2021? Crypto-investeerders hebben zich altijd afgevraagd: wat drijft de EOS-prijs?

EOS staat op de radar van veel investeerders omdat er constant geroezemoes is geweest rond de altcoin en zijn platform, EOS.IO. Het geroezemoes begon met het eerste muntenaanbod van EOS. De eerste ICO duurde bijna een jaar, wat een van de langstlopende in de branche is. Het was niet alleen de langste, maar het leverde ook een record op van $ 4 miljard. Deze uitstekende ICO-prestatie zette EOS vrijwel onmiddellijk in de schijnwerpers.

Een belangrijke vraag om te overwegen is of EOS zijn reputatie heeft waargemaakt of niet. Is EOS een goede investering? Hoewel het moeilijk is om een ​​definitief antwoord op deze vraag te vinden, kun je ernaar kijken door de drijvende krachten achter de prijs van EOS te achterhalen..

Wat zijn de redenen voor de prijs van EOS?

De drie factoren die de prijs van EOS bepalen zijn:

 • Netwerkontwikkeling
 • De cryptocurrency-markt
 • Verhoogde adoptie

Waarom EOS?

Het platform, EOSIO, is een open-source protocol van de volgende generatie. De visie is om een ​​gedecentraliseerde blockchain te bouwen met een razendsnelle transactieverwerkingssnelheid en praktisch geen transactiekosten. De focus van het platform ligt op slimme contracten waarmee gedecentraliseerde apps kunnen worden uitgebracht.

Nu de wereld snel op weg is naar digitalisering, streefden cryptocurrencies ernaar om gebruikers snelheid en behendigheid te bieden, maar niet veel zijn erin geslaagd. EOS heeft het doel naar een hoger niveau getild, aangezien het ernaar streeft een miljoen transacties per seconde te faciliteren. Als dat gebeurt, kan dit de cryptocurrency-industrie een grote boost geven. EOS streeft er ook naar om de bruikbaarheid van slimme contracten te vergroten door hoofdfuncties aan te bieden als ingebouwd in zijn platform, wat niet alleen de snelheid zou verhogen, maar ook het gemak.

EOS vertoont veel overeenkomsten met de koningin van cryptocurrencies, Ethereum, en heeft niet alleen enkele van de kenmerkende kenmerken van de koningin opgenomen, maar het heeft zich ook gericht op de hiaten die Ethereum heeft. Om deze reden wordt EOS de “Ethereum-killer” door de hoofdontwikkelaar, Daniel Larimar. Larimar is ook aangehaald omdat hij heeft gezegd dat EOS de sterkste tot nu toe infrastructuur voor gedecentraliseerde apps bezit.

Het belangrijkste verschil tussen Ethereum en EOS is het consensusmechanisme. Ethereum gebruikt een Proof of Stake (PoS), terwijl EOS een Delegated Proof of Stake (DPoS) -mechanisme heeft. De DPoS stelt EOS in staat tijd te besparen omdat conventionele mijnbouw niet nodig is. EOS is efficiënter als het gaat om het verwerken van transacties. Ethereum kan 15 transacties in een seconde verwerken, waarbij EOS maar liefst 1000 tps verwerkt, en het mikt nog hoger, op 1 miljoen. Daarom is EOS zeer schaalbaar. Mijnwerkers, of liever validators, worden niet gekozen vanwege het aantal tokens dat ze hebben, maar eerder door een meer democratisch proces.

Wat EOS onderscheidt?

EOS kan worden gezien als een zeer ambitieuze cryptocurrency. EOS werd gelanceerd op 18 januari 2018 en is momenteel in ontwikkeling. Het is indrukwekkend hoeveel aandacht en ondersteuning EOS in korte tijd heeft vergaard. Dit kan ook een indicatie zijn voor de hype die EOS kan creëren als het eenmaal volledig is ontwikkeld.

EOS werkt in wezen op dezelfde manier als alle cryptocurrencies als betalingssysteem. Volgens CoinList, EOS heeft grote creditcards zoals Visa overtroffen als het gaat om transactieverwerking. EOS heeft ook veel overeenkomsten met Ethereum, hoewel EOS de zaken naar een ander niveau tilt.

EOS kan ook een groot aantal transacties verwerken, zonder extra kosten. Dit wordt bereikt door een uniek mechanisme dat vergelijkbaar is met dat van Ethereum. Blokproducenten worden betaald door de blockchain en daarom worden alle extra kosten geëlimineerd. Een ander kenmerk dat het raamwerk helpt om het evenwicht te bewaren, is de inflatie.

Er worden consequent twee vierkanten gemaakt op de EOS-blockchain. Maar slechts één blokproducent mag op een gegeven moment een blok maken. Deze beperkingen zorgen ervoor dat het platform op het ideale niveau werkt. Een blokproducent die gedurende de aangegeven tijd geen blokken levert, wordt kort uit het netwerk gehaald om efficiëntie te garanderen.

Het EOS-netwerk kan ook worden gebruikt om gegevens door organisaties te ontginnen of op te slaan. Het heeft ook opslag- en serverhostingfuncties die zeker de bruikbaarheid en productie van gedecentraliseerde apps zouden helpen.

Omdat een van de doelen van EOS is om de acceptatie van blockchain-technologie te vergroten, heeft het EOS-netwerk ook een goed gebruiksgemak. Het platform is gebruiksvriendelijk en relatief eenvoudiger.

Wat zijn de drijfveren van EOS Price?

Het voorspellen van de prijzen van cryptocurrencies is een zeer lastige zaak. Vaak spelen er niet een paar factoren een rol, maar eerder een overvloed aan factoren. Het wordt moeilijk om te differentiëren en te analyseren welke factoren belangrijker zijn. Maar aangezien de prijsvoorspelling van het grootste belang is voor beleggers, is hier onze kijk op de belangrijkste factoren die een rol spelen bij het bepalen van de prijs van EOS.

3 factoren die de EOS-prijs bepalen:

Factor 1: netwerkontwikkeling

Het concept achter het netwerk van EOS heeft veel mensen er naar toe gelokt. Het is een van de redenen waarom de altcoin zo succesvol was in zijn eerste muntenaanbod. De dingen die EOS nastreeft, spreken veel mensen aan. Het netwerk is echter nog niet volledig ontwikkeld. Hoewel EOS enkele van zijn beloften is nagekomen door enorme schaalbaarheid en vrijwel gratis te bieden, moet nog worden bezien hoeveel van alle beloften EOS daadwerkelijk zal nakomen..

Factor 2: de cryptocurrency-markt

In elke markt worden de prijzen bepaald waar vraag en aanbod samenkomen. Een groter aanbod doet de prijzen dalen, terwijl een grotere vraag de prijzen doet stijgen, Economics 101. Maar de markt voor cryptocurrency is een beetje uniek; meestal hebben cryptocurrencies een harde limiet op hun aanbod. Het aanbod speelt dus geen bepalende rol bij de prijsstelling. Dit laat de vraag. De vraag naar een cryptocurrency is de belangrijkste factor bij prijsbepaling aangezien de waarde van een cryptocurrency in de perceptie van de consument ligt. Cryptocurrencies worden steeds meer geaccepteerd. Dit zal natuurlijk de waarde van de cryptocurrencies verhogen.

In de cryptocurrency-markt speelt Bitcoin een grote rol. Als koning van cryptocurrencies heeft Bitcoin een grote invloed op de prijzen van andere cryptocurrencies. Zoals de industrie zag in de hausse van 2017, volgen cryptocurrencies de Bitcoin. EOS heeft een correlatiecoëfficiënt van 0,83 met Bitcoin. Dit betekent dat eventuele veranderingen in de waarde van Bitcoin de prijs van EOS enorm zullen beïnvloeden.

Bitcoin en EOS prijscorrelatietabel

Figuur 1: Bitcoin & EOS-prijscorrelatie door Muntvoorspeller.

EOS heeft ook te maken met sterke concurrentie van de koningin van de cryptocurrencies, Ethereum. Deze concurrentie vormt een bedreiging voor de prijzen van EOS, aangezien Ethereum een ​​van de originele munten is en een sterke positie op de markt heeft. Alleen de tijd zal uitwijzen of EOS de koningin kan verslaan of zal bezwijken voor de macht van de koningin.

Factor 3: verhoogde acceptatie

De visie van EOS is om blockchain technologie voor iedereen toegankelijk te maken en het gebruiksgemak te vergroten. Met dat in gedachten is EOS ontworpen en wordt momenteel ontworpen om op grote schaal te worden toegepast. De schaalbaarheid van EOS is een van de kenmerkende kenmerken, aangezien EOS ernaar streeft een miljoen transacties in één seconde te verwerken.

EOS is geschikt als digitaal betaalplatform. Het streeft er ook naar om het gebruik van blockchain-technologie aan te moedigen door middel van slimme contracten en gedecentraliseerde apps. We hebben ook een toename gezien in de acceptatie van cryptocurrencies, en naarmate EOS zijn visie nadert, zien we een toename in de acceptatie ervan. Bij een grotere acceptatie zou de waargenomen waarde van de munt toenemen, wat de prijzen zou opdrijven.

Heb je overwogen om te kopen EOS?

investeer in eos

Prijsvoorspelling voor EOS

EOS staat momenteel op de 14e plaats in de cryptocurrency-markt met een marktkapitalisatie van $ 2.929.576.070 USD. Het heeft een circulerende voorraad van ongeveer 950 miljoen altcoins en een hard cap op 1 miljard tokens. De huidige prijs van de EOS is $ 3,10. EOS piekte voor 2020 rond $ 5,4, maar na enkele zeer lage dalingen brak het het weerstandsniveau van $ 3 en is het momenteel stabiel op dat niveau.

eos-prijsgrafiek

Figuur 2: EOS-marktkapitalisatie, volume & Prijs – Met dank aan gegevens: Muntenmarktdop.

De oprichter, Daniel Larimer, is ook mede-oprichter van Steemit en BitShares en veel van de positieve buzz rond EOS kan worden toegeschreven aan Larimers goede reputatie in de cryptocurrency-wereld. Dit was ook een bron van een optimistische toekomst voor de altcoin.

EOS-prijsvoorspellingsgrafiek

Figuur 3: EOS-prijsvoorspelling door Portemonnee-investeerder.

Volgens Wallet Investor zal EOS in het nieuwe jaar een aantal grote schommelingen hebben. In de eerste paar maanden van het nieuwe jaar zal EOS naar verwachting een piek bereiken van ongeveer $ 5, maar in het ergste geval kan EOS onder de $ 1 komen te liggen. Wallet Investor heeft ook voorspeld dat EOS op korte termijn een negatieve verandering van ongeveer 64% zou kunnen ervaren, en EOS kan $ 1,103 laten vallen.

De prijsvoorspelling door Coinliker.com is erg optimistisch. De prijsvoorspelling op korte termijn laat een negatieve verandering van 10% zien, maar EOS kan een goede langetermijninvestering zijn. Aangezien het EOS-netwerk nog in ontwikkeling is, zijn langetermijnvoorspellingen hoopgevend, omdat verwacht wordt dat het netwerk zijn ontwikkelingen binnenkort zal voltooien.

EOS Prijsvoorspelling over vijf jaar

Figuur 4: Prijsvoorspelling over vijf jaar door CoinLiker

Al met al lijkt het algemene marktsentiment van EOS optimistisch te zijn, wat erop kan duiden dat EOS in de toekomst kan groeien. Andere factoren zoals de groeiende gemeenschap, toegenomen acceptatie etc. zullen ook een cruciale rol spelen bij het verhogen van de prijzen van EOS.

Klaar om in te investeren EOS?

investeer in eos

Voors en tegens van investeren in EOS

Voordelen van investeren in EOS:

✅ EOS kan maar liefst 1000 transacties per seconde verwerken en streeft ernaar om het aantal naar een miljoen te verhogen.

✅ EOS is zeer schaalbaar, kosteneffectief en milieuvriendelijk.

✅ Het Delegated Proof of Stake-mechanisme zorgt voor een hogere efficiëntie.

✅ De DPoS maakt het netwerk ook democratischer.

✅ Blokproducenten investeren in het netwerk en hebben dus een belang in EOS.

✅ Toekomstige voorspellingen van de prijzen lijken optimistisch, vooral op de lange termijn.

Nadelen van investeren in EOS:

❌ EOS heeft een aantal beveiligingsproblemen gehad. In Mei 2018, in een rapport werd onthuld dat hackers een aantal problemen in de netwerkbeveiliging hebben kunnen identificeren.

❌ Er waren ook zorgen met betrekking tot de decentralisatie van EOS, aangezien 49,67% van de EOS-munten beschikbaar is op een paar topadressen. Dit betekent dat samenspanning van deze adressen ertoe kan leiden dat het netwerk wordt gecentraliseerd, aangezien enkelen autoriteit over het netwerk krijgen.

❌ De grote betrokkenheid van Block.one, de kernorganisatie achter EOS, bij het netwerk is ook een bron van afkeer.

❌ EOS heeft te maken met sterke concurrentie van een aantal gevestigde munten zoals Ethereum.

Begin met investeren in EOS met eToro

handel eos

EOS zal naar verwachting een groot potentieel hebben in de toekomst, met langetermijninvesteringen als een winstgevende optie. Als u overweegt te investeren in EOS, dan is eToro uw platform.

eToro is een van de grootste namen op de markt als het gaat om handelsplatforms, aangezien het door verschillende bronnen als een van de beste wordt gerangschikt. Het biedt ook enkele unieke functies, zoals sociale handel die geschikt zijn voor beginners, maar het heeft ook geavanceerde opties voor experts. Het platform is gebruiksvriendelijk en hanteert enkele van de laagste tarieven op de markt.

eToro – Beste makelaar om EOS te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

 • EOS heeft de langste ICO gehad die een record van $ 4 miljard ophaalde. Het is momenteel nog in ontwikkeling.
 • De drijvende krachten achter de prijs van EOS zijn het netwerk, de cryptocurrency-markt en de toegenomen acceptatie van de munt
 • EOS is een open-source protocol van de volgende generatie dat zich richt op gedecentraliseerde apps via slimme contracten.
 • Sommige critici beweren dat EOS niet volledig gedecentraliseerd is en dat het netwerk heel gemakkelijk gemonopoliseerd kan worden.
 • De visie is om een ​​gedecentraliseerde blockchain te bouwen met een razendsnelle transactieverwerkingssnelheid en praktisch geen transactiekosten.
 • EOS heeft te maken met sterke concurrentie van Ethereum omdat ze enigszins op elkaar lijken.
 • EOS’s Delegated Proof of Stake-mechanisme zorgt voor efficiëntie bij transacties.
 • EOS streeft ernaar om een ​​miljoen transacties per seconde te kunnen verwerken.
 • De prijsvoorspellingen op de lange termijn lijken erg optimistisch, en sommige bronnen voorspellen een stijging tot $ 135 in vijf jaar tijd.

We hopen dat dit artikel u heeft geïnformeerd over EOS en u heeft gemotiveerd om uw investering in de cryptomarkt te starten.

Als je dit artikel leuk vond, deel het dan alsjeblieft, voor het geval iemand anders ervan wil profiteren. Als je meer wilt weten over andere cryptocurrencies, bekijk dan onze crypto-artikelsector.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me