Wat zal de Ripple XRP-prijs in 2021 drijven?

Een analytische gids voor investeren in Ripple in 2021

Waar gaat de Ripple-prijs naartoe in 2021?

Wat gebeurt er met de Ripple XRP-prijs in 2021? Omdat cryptocurrencies gedecentraliseerd zijn, hebben crypto-investeerders zich altijd afgevraagd: wat drijft de Rpple XRP-prijs?

Ripple XRP is momenteel een van de meest populaire cryptocurrencies – en een die daarin fascinerend is. Het onderscheidt zich van de grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum omdat het niet is gebouwd op het idee van decentralisatie. XRP is bij voorkeur sterk verweven met een handvol bedrijven, investeringsmaatschappijen en banken over de hele wereld.

Hoewel Ripple nadelig kan lijken wanneer veel handelaren het idee hebben dat de aflossende kwaliteit van een cryptocurrency de hoeveelheid vrijheid is die het kan uitoefenen van externe bedrijven. Maar dan beweren cryptocurrency-enthousiasten steeds meer dat dit het geheim zou kunnen zijn achter het immense succes van Ripple XRP..

Hoewel het enigszins moeilijk is om te voorspellen hoe een cryptocurrency in de toekomst zal stijgen of dalen, denken sommige crypto-experts dat de onderscheidende marktplaatsing van Ripple XRP impliceert dat het enkele van de ups en downs van de markt kan overleven die het potentieel hebben om de fundament van de cryptocurrency-industrie in de toekomst.

Als u snel en gemakkelijk Ripple XRP wilt kopen of erin wilt investeren, met 0% commissie, check out eToro Exchange!

Maar wat de Ripple-prijs echt drijft?

Er zijn vier hoofdfactoren die de meeste invloed hebben op de Ripple-prijs:

 • Regelgeving van cryptocurrencies
 • Vraag en aanbod
 • Walvisbots
 • Digitalisering in de financiële sector

Wat is Ripple XRP?

Voordat u begrijpt hoe de prijs van Ripple XRP kan worden bepaald, is het essentieel om te weten wat de cryptocurrency zelf is en hoe uniek deze is in de wereld van cryptocurrencies..

Ripple XRP kwam ergens in 2012 op de markt en wordt, net als Ethereum, vaak gebruikt om zijn eigen valuta en betaalplatform uit te leggen. Het platform dat Ripple XRP als cryptocurrency host, staat bekend als RippleNet. Ripple XRP is momenteel de vierde grootste cryptocurrency ter wereld en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $ 11,602,352,381 met een waarde van ongeveer $ 0,256052.

De prijs van Bitcoin daalde van $ 9.000 tot ongeveer $ 4.000 in minder dan zeven dagen, terwijl de waarde van XRP daalde van $ 0,336300 op 14 februari (het hoogste bedrag dat tot nu toe is behaald voor 2020) naar $ 0,138500 op 12 maart. Maar hoewel veel crypto’s de afgelopen zeven maanden zijn teruggekeerd met vergelding, met waarden die herstellen tot (en in sommige gevallen verder gaan dan) pre-COVID19-niveaus, is Ripple sindsdien relatief bearish gebleven..

De enorme winsten van Ripple XRP – het steeg met maar liefst 36.000% – kwamen vooral in de herfst van 2017. De onderstaande grafiek is een demonstratie van de prijs van Ripple XRP in vergelijking met andere cryptocurrencies in 2017:

De grootste crypto-gainer van 2017 ten opzichte van andere altcoins. Bron: Muntenmarktdop

Verschillende altcoins (andere cryptocurrencies dan Bitcoin) die hun weg naar de markt hebben gevonden, zijn gebouwd om enkele kernproblemen aan te pakken. Deze problemen werden door hun makers beschouwd als een belemmering voor het succes van Bitcoin, dat wordt beschouwd als de belangrijkste van alle cryptocurrencies. Crypto’s zoals Bitcoin Cash is gebouwd om Bitcoin te evenaren in termen van hun relatieve schaalbaarheid. Ripple daarentegen concentreerde zich op een ander onderscheidend element van cryptocurrencies: zijn decentralisatie.

Ripple XRP vergroot dagelijkse handelsvolumes

Volgens Crypto Compare Top Tier vergrootte Ripple XRP zijn dagelijkse handelsvolumes in het eerste kwartaal van 2020 met maar liefst 72,23% ten opzichte van het vierde kwartaal van het voorgaande jaar, en rapporteerde schattingen van $ 322,66 miljoen voor het eerste kwartaal versus $ 187,34 miljoen voor het vierde kwartaal. . De onderstaande grafiek illustreert dit beter:

Ripple XRP prijs en volume. Bron: Zycrypto.com

In plaats van beleggers en handelaren een methode aan te bieden om online transacties uit te voeren zonder de hulp van een gecentraliseerde financiële instelling (waarvan de meeste duur, mogelijk onveilig en traag zijn), werd het ontwikkeld om het voor deze financiële instellingen minder stressvol te maken om hun taken uit te voeren. betalingsprocessen. Transnationale betalingen kunnen zelfs duurder en langzamer zijn dan betalingen binnen het land – en wereldwijde ondernemingen kunnen dagelijks tonnen van deze financiële transacties uitvoeren.

Enkele van de bedrijven en banken die momenteel Ripple XRP gebruiken, zijn onder meer:

 • Axis Bank
 • Santander
 • UBS
 • Crédit Agricole
 • Westpac
 • Royal Bank of Canada
 • Internationale deviezen
 • American Express

De prijsvoorspelling van 2021 voor Ripple XRP

Wat is de mening van voorspellers van cryptocurrency over de prijs van Ripple XRP voor 2021?

Sommige Ripple XRP-enthousiastelingen denken niet dat de bearish beweging iets is om bezorgd over te zijn. Een bekende crypto-analist gelooft dat de trend van Ripple XRP momenteel in een golfvorm beweegt, wat impliceert dat onmiddellijk nadat de prijs de $ 0,21 bereikt, deze weer zal beginnen te stijgen. De onderstaande grafiek illustreert deze gedachte beter:

Ripple XRP opwaartse trendvoorspelling voor 2021. Bron: Yahoo

Er zijn aanvullende bewijzen dat de prijs van Ripple XRP in 2021 kan stijgen. In het najaar van augustus 2021 zal Flare Network, een partner van Ripple, bekendgemaakt dat het van plan was om een ​​bilaterale en onbetrouwbare link met Ethereum te creëren. Het resulterende effect hiervan is dat op Ethereum gebaseerde apps toegang kunnen hebben tot het XRP-grootboek en ook andersom. Door de slimme contracten van Ethereum op te nemen met Ripple XRP, kan Flare Network de functionaliteit van de cryptocurrency vergroten – wat het potentieel heeft om de vraag naar Ripple XRP te stimuleren..

Robert Art, een andere analist, had ook meer vertrouwen in de korte termijn positie van Ripple. Sommige investeerders denken dat de voorspelling van Art wat optimistischer is dan acceptabel gezien het late bewijs. Maar dan, sommige andere investeerders zijn van mening dat het handhaven van een langetermijngreep op Ripple inderdaad het meest redelijke is om te doen – tenslotte, als de oorspronkelijke investeerders van Bitcoin het advies van pessimisten naar de prullenbak hadden geschoven, zouden ze getuige zijn geweest van een geweldig rendement. . Is Ripple XRP hetzelfde pad aan het slepen?

Voorspelbaar gelooft Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, dat inderdaad. Al in 2018 adviseerde hij investeerders in de Ripple-cryptocurrency om rekening te houden met de komende jaren, en niet dagen of weken eerder, wanneer het betrekking heeft op het verwachten van de opbrengsten van hun investeringen..

Een eendaagse Ripple-prijsvoorspelling van Cryptopolitan laat zien dat de cryptocurrency getuige zal zijn van een verkoopindicatie en dat de prijs zal dalen naar $ 0,244. De altcoin schoot op 9 november voorbij de $ 0,255.

Een voorspellingsgrafiek geeft een eendaagse analyse van de prijs van Ripple aan. Bron: Cryptopolitisch

Als de bovenstaande verwachtingen kloppen, kunnen Ripple-investeerders de komende jaren een sterk rendement zien. Maar als de economie zwaar wordt getroffen, kan de Ripple-prijs worden beïnvloed!

Wat drijft de prijs van Ripple XRP?

Het is essentieel om te erkennen dat, naast het evalueren van Ripple’s eerdere prijzen, de belangrijkste factoren die de waarde ervan in de komende tijd kunnen beïnvloeden. Het zal het voor u eenvoudiger maken om uw eigen prognoses van de markt uit te voeren, afhankelijk van recente ontwikkelingen in cryptocurrencies en uiteindelijk een weloverwogen antwoord te vinden op de vraag: ‘moet ik Ripple XRP gebruiken??

Laten we dus eens kijken wat de prijs van Ripple echt beïnvloedt? Of wat de XRP-prijzen stimuleert?

4 factoren zullen de Ripple-prijs in 2021 drijven

Factor 1: Regelgeving van cryptocurrencies

De komst van nieuwe cryptocurrency-wetgeving zal naar verwachting invloed hebben op de waarde van bijna elke munt in de sector. Maar verschillende analisten gaan ervan uit, zoals we eerder in dit bericht hebben besproken, dat Ripple het best gepositioneerd is om de uitdaging van strakke overheidsbemoeienis te overleven. Als gevolg hiervan, hoewel nieuwe wetgevingen in staat zijn om angst bij beleggers te creëren en de prijs van traditionele crypto’s kunnen verlagen, is de prijs van Ripple zou kunnen toenemen.

Factor 2: Vraag en aanbod

Hoe sterker de vraag naar crypto’s en hoe kleiner de beschikbaarheid, hoe groter de prijs zal stijgen in overeenstemming met de fundamentele economische wet. De prijs van Ripple wordt, in tegenstelling tot cryptocurrencies zoals Bitcoin, strak gereguleerd door Ripple Lab, het moederbedrijf. Om de waarde van de cryptocurrency te behouden, bezit het bedrijf feitelijk meer dan vijftig procent van alle beschikbare Ripple-activa.

Als het moederbedrijf van Ripple deze onmiddellijk zou willen veilen, zou het de cryptomarkt voorzien van nieuwe munten, wat een grote invloed zal hebben op de waarde van Ripple XRP..

Factor 3: Walvisbots

Het bestaan ​​van walvisrobots zal de waarde van cryptocurrency-tokens op de crypto-uitwisseling dramatisch beheersen. Om het duidelijk te zeggen: Whale bots zijn enorme operators van software die onmiddellijk transacties creëren, soms gelijktijdig op een enorm aantal assets en platforms samen. Dit leidt tot het kunstmatig genereren van volatiliteit, die vervolgens de waarde van de cryptomarkt omhoog of omlaag duwt.

Factor 4: Digitalisering in de financiële sector

Een van de belangrijkste hedendaagse trefwoorden in de financiële sector is digitale transformatie. In werkelijkheid heeft een derde van alle financiële instellingen in het Verenigd Koninkrijk digitalisering genoemd als het belangrijkste doel van hun bedrijf voor de nabije toekomst, volgens de laatste statistieken.

Met gevestigde structuren en hoge wisselkoersen waardoor het voor bedrijven moeilijker wordt om online transacties uit te voeren, is het waarschijnlijker dat er naar technologieën zoals Ripple wordt gekeken. Het feit dat Ripple XRP uiteindelijk in staat zal zijn om slimme contracten te verkopen, wordt nog waarschijnlijker, en naarmate meer instellingen het blijven omarmen, zal de markt voor Ripple XRP stijgen, waardoor de waarde effectief omhoog gaat..

Leer hoe u kunt investeren in Ripple XRP

Trading Education heeft eersteklas handelscursussen samengesteld die u zullen helpen op de hoogte te blijven van prijsschommelingen van Ripple XRP, zodat u weet wanneer u de markt moet betreden en in Ripple XRP moet investeren. Bekijk vandaag nog onze handelscursussen om uw reis naar winstgevende cryptocurrency-handel te beginnen!

Bij Trading Education zijn we zeer nauwgezet over het succes van onze lezers, en daarom delen we enkele van de meest verstandige benaderingen van beleggen.

Koop Ripple XRP op eToro Exchange

Stel dat je gretig bent om aan je reis naar te beginnen handelen in Ripple, of deze analyse heeft wat extra inzicht gegeven in uw huidige handelsinformatie. In dat geval bent u misschien verheugd dat te weten eToro biedt u de mogelijkheid om te handelen met Crypto-activa, inclusief Ripple, en CFD’s tot 90+ cryptocurrencies.

eToro: Koop Ripple met 0% commissie

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren binnen de branche bewezen – we raden u aan ze uit te proberen.

Belangrijkste punten

 • Ripple XRP, met een waarde van $ 0,2560522 en een marktkapitalisatie van $ 11.602.352.381, is ‘s werelds vierde grootste cryptovaluta.
 • Ripple XRP heeft samengewerkt met een reeks grote fiscale banken om soepeler transnationaal gemakkelijker te maken, in tegenstelling tot andere crypto’s.
 • Vier belangrijke factoren zijn het meest van invloed op de prijs van Ripple: regelgeving, vraag en aanbod, walvisbots en digitalisering in de financiële sector.
 • Ripple XRP werd geïntroduceerd in 2012 en werd aanvankelijk gewaardeerd op $ 0,011 in augustus 2013 op een crypto-exchange.
 • Op de gebeurtenissen die volgden op de pandemie van het coronavirus, crashte Ripple XRP op 14 februari van $ 0,336300 (de hoogste waarde voor 2020) naar $ 0,138500 op 12 maart.
 • De plaatsing van Ripple in de branche kan impliceren dat het waarschijnlijker is om nieuwe cryptowetten te weerstaan.
 • De meest positieve Ripple XRP-projecties suggereren dat het in de nabije toekomst de marktprijzen van ongeveer $ 200 zou kunnen overschrijden.
 • Meer conservatieve projecties schatten de waarde doorgaans op meer dan twee dollar in 2025.
 • Het meest spectaculaire jaar voor Ripple XRP was 2017, het jaar waarin de waarde met 36.000 procent steeg.

Met betrekking tot deze factoren die de prijs van Ripple XRP en prognoses bepalen, plus de aanbeveling van Brad Garlinghouse, CEO van Ripple Lab zelf, lijkt het erop dat als je in staat bent om op de lange termijn te kijken, het verstandig is om wat te investeren in Ripple XRP. Het is mogelijk dat we geen drastische prijsstijging zien, maar de statistieken laten zien dat het voor velen die bereid zijn om langetermijnopties te nemen, een verstandige zet kan zijn..

Meer lezen: is Ripple een goede investering en moet ik erin investeren??

Disclaimer: cryptocurrencies zijn zeer vluchtig. Uw kapitaal loopt gevaar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me