Wat zal de Zcash-prijs in 2021 drijven?

Een analytische gids voor investeren in Zcash in 2021

Waar gaat de Zcash-prijs naartoe in 2021?

Nu de cryptomarkt in opkomst is, kijken beleggers uit naar cryptocurrencies die iets nieuws en anders bieden. Zcash, een hard fork van Bitcoin, staat in de markt bekend om de privacy die het biedt voor transacties. Maar om winst te maximaliseren, of risico’s te minimaliseren, bij crypto-investeringen, moet men de drijvende krachten achter de genoemde cryptocurrency-prijs vaststellen. Dus wat drijft de prijs van Zcash?

De drie factoren die de prijs van Zcash bepalen zijn:

 • Concurrerende munten
 • Zcash-tractie
 • De transactie geeft uit

Maar laten we eerst eens kijken waarom Zcash?

Waarom Zcash?

Zcash is een harde vork van Bitcoin. De oprichter, Zooko Wilcox, was erg onder de indruk van de blockchain-technologie van Bitcoin. Toch besloot hij, nadat hij enkele duidelijke tekortkomingen had gezien, een munt uit Bitcoin te splitsen met tal van verbeteringen waardoor het zich zou onderscheiden van de originele cryptocurrency..

Het probleem waar Zcash zich voornamelijk op richtte, was privacy. Omdat de blockchain van Bitcoin openbaar is, ontbreekt het aan de anonimiteit of privacy van transacties. Volgens Zooko was dit een factor die ertoe bijdroeg dat Bitcoin geen wereldwijd fenomeen werd. Daarom is het kenmerkende kenmerk van Zcash zijn privacy.

Zcash gelooft in privacy, vooral als het gaat om financiële gegevens, omdat het cruciaal is voor economische kansen, gelijkheid en vrijheid. Via Zcash kunnen gebruikers volledig anonieme transacties uitvoeren, noch worden de details van de afzender of de ontvanger onthuld. Het is het eerste vertrouwelijke open-source netwerk. Het netwerk doet ook geen concessies aan de veiligheid of betrouwbaarheid.

Hoewel Zcash een open-source cryptocurrency is, wordt het nog steeds ondersteund door een privé-entiteit, genaamd de Zerocoin Electric Company. Het bedrijf is zo genoemd omdat Zcash oorspronkelijk bekend stond als Zerocoin. Bovendien streeft een sterk team van bekwame individuen achter Zcash voortdurend naar het verbeteren van de munt.

Zcash is een digitale valuta die kan worden gebruikt om alledaagse voorwerpen te kopen en om rijkdom op te slaan. Het kan worden gekocht, verhandeld en verdiend.

Zcash heeft ook een hard-capped voorraad van eenentwintig miljoen tokens, net als Bitcoin. En de voorraad zal naar verwachting in 2032 uitgeput raken. Net als Bitcoin heeft het netwerk ook een systeem van halvering van de beloning om de voorraad van de munt onder controle te houden..

Wat onderscheidt Zcash?

Zk-SNARKs-technologie zorgt voor de privacy van transacties op het netwerk. De zk-SNARK is een nieuw protocol dat draait op nul-interactiviteit en nul-kennis. De gebruiker en de verifiërende knooppunten hoeven helemaal geen interactie te hebben om transacties te verwerken.

Om enkele van de zorgen weg te nemen die gepaard gaan met anonieme transacties, heeft Zcash ook een oplossing genaamd de “View Key”. Gebruikers op het platform hebben hun weergavesleutel waarmee hun transactiegeschiedenis kan worden geraadpleegd. Het kan ook aan andere gebruikers worden gegeven, maar uiteraard is toestemming van de gebruiker vereist.

Het netwerk biedt twee soorten transacties: transparante transacties en afgeschermde privétransacties. Er zijn twee verschillende soorten adressen op het netwerk. Het eerste is het oorspronkelijke adres van een gebruiker genaamd t-addr, terwijl het tweede is voor gebruikers die niet willen dat hun transactiegegevens openbaar zijn. Dergelijke gebruikers kunnen kiezen voor een afgeschermd adres genaamd z-addr. Zowel de afzender als de ontvanger kunnen voor één transactie kiezen voor verschillende adressen. Een afzender met t-addr kan bijvoorbeeld geld naar een ontvanger sturen met z-addr of zowel de afzender als de ontvanger kunnen doorgaan met z-addr.

De keuze tussen transparante en privétransacties biedt meer flexibiliteit, aangezien dagelijkse gebruikers problemen kunnen ondervinden met afgeschermde privétransacties.

Afgezien van de kernfunctie van privacy, biedt Zcash ook een grotere schaalbaarheid en hogere snelheid. Als het op eerlijkheid aankomt, tussen de koning van cryptocurrencies en Zcash, zou Zcash hoogstwaarschijnlijk winnen. Beide munten gebruiken het Proof of Work-mechanisme voor mijnbouw. Maar waar Bitcoin-mijnwerkers geavanceerde en dure hardware gebruiken, is Zcash niet compatibel met dergelijke geavanceerde hardware. In feite wordt Zcash gewonnen via normaal beschikbare hardware. Dit geeft meer eerlijkheid aan het Zcash-netwerk, aangezien mijnbouw voor iedereen toegankelijk is, niet alleen voor mensen met diepe zakken.

Zou u overwegen om in te investeren Zcash?

De drijfveren van Zcash Price

Bij het bepalen van de prijs van Zcash spelen veel factoren een rol, maar deze factoren komen vooral allemaal van de vraagzijde. Omdat het aanbod van de cryptocurrency vooraf is bepaald, speelt deze geen belangrijke rol bij de prijsbepaling. Dus in wezen zal elke factor die de vraag van de cryptocurrency beïnvloedt, uiteindelijk de prijs beïnvloeden. Er zijn echter een paar sleutelfactoren die opvallen bij het analyseren van de prijs van Zcash. Deze factoren zijn:

Factor 1: concurrerende munten

Als harde vork van Bitcoin concurreert Zcash technisch met Bitcoin. Dit alleen al kan problemen opleveren voor de altcoin, aangezien Bitcoin de originele cryptocurrency en de marktleider is. Concurrentie met Bitcoin kan de waarde van Zcash schaden, maar met het unieke en verschillende aanbod van Zcash liggen zowel Zcash als Bitcoin enigszins in verschillende domeinen. Als harde vork is de basisstructuur van beide cryptocurrencies vergelijkbaar, maar de overeenkomsten strekken zich niet uit tot hun kenmerken.

Als marktleider speelt Bitcoin een cruciale rol in het algemene marktsentiment en heeft het een greep op bijna alle grote cryptocurrencies, inclusief Zcash. Daarom zullen positieve veranderingen in de waarde van Bitcoin de prijs van Zcash positief beïnvloeden, aangezien beide munten ook een positieve correlatie hebben..

Zcash is voornamelijk gericht op het bieden van meer privacy aan gebruikers tijdens transacties. Hierdoor concurreert het netwerk sterk met cryptocurrencies zoals Monero en Dash die zich ook richten op de privacy van transacties. Een stijging van de prijzen en de acceptatie van de concurrerende munten kunnen Zcash devalueren.

Factor 2: Zcash-tractie

Een belangrijke motor van de prijs van de cryptocurrency is de waargenomen waarde in de hoofden van beleggers. Stijgingen in de vraag van Zcash zullen de prijs omhoog drijven, en de vraag is niets meer dan perceptie. Hoe meer investeerders en analisten hoopvol zijn over de toekomst van Zcash; des te hoger zal de waargenomen waarde zijn. Naarmate de munt meer grip krijgt en gebruikers hun uitgaven via en via het platform verhogen, kunnen we getuige zijn van een stijging van de prijzen.

De anonimiteitsfunctie kan zowel de prijs opdrijven als opdrijven. Omdat de toegenomen privacy van transacties sommige bedrijfstakken, waar transparantie belangrijk is, kan ontmoedigen om Zcash te adopteren, maar aan de andere kant zal het ook industrieën die privacy waarderen, aanmoedigen om Zcash te adopteren en Zcash zou zichzelf kunnen bewijzen als een haalbare optie voor grootschalige acceptatie. in dergelijke industrieën.

Factor 3: de transactieproblemen

Er zijn een paar problemen die gepaard gaan met privétransacties op het netwerk. Het kan vooral een hotspot worden voor illegale activiteiten, en dat zou het netwerk in de problemen brengen met de autoriteiten. Zcash heeft een oplossing voorgesteld in de vorm van een weergavesleutel, maar deze is niet haalbaar omdat de toestemming van de gebruiker vereist is om toegang te krijgen tot zijn weergavesleutel. Dan heeft Zcash ook problemen met schaalbaarheid. De transacties per seconde zijn van 6 tot 26, wat niet zo hoog is, zij het beter dan die van sommige grote munten. Kortom, Zcash heeft hier en daar een paar problemen waar het team onvermoeibaar aan werkt. Daarom is de waarde van cryptocurrency ook afhankelijk van hoe snel het team oplossingen ontwikkelt voor de problemen waarmee het wordt geconfronteerd.

Zcash-prijsvoorspellingen

Zcash kost momenteel $ 61,46. 2020 was erg rotsachtig voor Zcash, aangezien het varieerde van $ 25 tot een maximum van ongeveer $ 97. Zcash was ongeveer geprijsd $ 5000 op het moment van lancering, dus de oren waren er niet vriendelijk voor, maar analisten hopen dat ze Zcash opnieuw op hoge niveaus te zien zullen krijgen. Volgens eToro, het rendement op 1 jaar is 156%.

Volgens Walletinvestor is de Zcash-investering op korte termijn mogelijk niet winstgevend, aangezien de munt naar verwachting geen significante groei zal hebben in 2021. In de onderstaande figuur lijkt de Zcash-trendlijn een vergelijkbare vorm te behouden als die in 2020.

zcash voorspelling op korte termijn

Korte termijn prijsvoorspelling van Zcash door Walletinvestor

De langetermijnprognose van Walletinvestor ziet er ook niet optimistisch uit. Tegen 2025 zou Zcash heel dicht bij $ 1 kunnen liggen.

zcash voorspelling op lange termijn

Prijsvoorspelling op lange termijn van Zcash door Wallet Investor

Long Forecast voorspelt een stijging van de prijzen op korte termijn en in 2021 zou de prijs van Zcash kunnen stijgen. Long Forecast voorspelt een gemiddelde prijs van ongeveer $ 95 voor het jaar 2021. De langetermijnvoorspellingen zijn echter niet zo hoopgevend en de verwachting is dat Zcash in de loop van de jaren alleen maar zal devalueren. Volgens Long Forecast zou Zcash in 2025 een prijs van $ 50 kunnen hebben.

zcash prijsvoorspellingstabel

De Zcash-prijsvoorspelling van Long Forecast voor 2021

Beesten ruilen verwacht dat de prijs van Zcash enigszins stabiel zal blijven rond de $ 60, met een geleidelijke stijging in de loop van de jaren. De prijs kan in 2025 stijgen tot $ 80 of hoger.

Zcash-voorspellingen zijn erg verwarrend en u vraagt ​​zich misschien af ​​of Zcash een goede investering is. Deze vraag heeft geen definitief antwoord, maar Zcash lijkt potentieel te hebben. Zijn kenmerkende kenmerken onderscheiden het van andere grote cryptocurrencies, en Zcash zou alle voorspellingen ongeldig kunnen maken door opnieuw naar zijn hoogste punt ooit te stijgen.

Lees meer: ​​Zcash-prijsvoorspellingen – hoeveel zal Zcash waard zijn in 2021 en daarna?

Voors en tegens van Zcash

Voordelen van investeren in Zcash:

✅ Zcash is een harde vork van bitcoin, wat betekent dat het veel kenmerken van bitcoin heeft, maar ook veel upgrades heeft.

✅ Zcash biedt veilige, anonieme transacties via zk-SNARK-technologie.

✅ Zcash brengt nominale transactiekosten in rekening.

✅ Het Zcash-netwerk is snel en betrouwbaar.

✅ Zcash is een van de grootste cryptocurrencies op de markt en staat op de 37e plaats in de CoinMarkeCap-lijst.

✅ Het minen van Zcash is toegankelijk voor de meeste mensen omdat er geen geavanceerde hardware voor nodig is.

✅ Het biedt zowel privétransacties als normale transparante transacties.

✅ Het platform heeft ook een functie genaamd “View Key” waarmee gebruikers hun transactiegeschiedenis kunnen bekijken.

Nadelen van investeren in Zcash:

❌ Zcash mist als het gaat om schaalbaarheid, aangezien het slechts ongeveer 26 transacties in één seconde kan verwerken.

❌ Zcash kan onder de loep worden genomen van regelgeving vanwege het aanbod van privétransacties.

❌ Het netwerk kan ook door criminelen worden misbruikt voor illegale activiteiten.

❌ Een percentage van alle mijnbeloningen gaat naar investeerders.

Investeer in Zcash met eToro

Investeren in cryptocurrency is lastig. Het is niet alleen het proces van onderzoek naar cryptocurrencies en het analyseren van hun toekomstige trends die moeilijk zijn, maar het deel dat daarna komt, is niet beter. Als Zcash voor u een goede investering lijkt en u overweegt te investeren, vraagt ​​u zich vast af waar u moet beginnen.

Als u voor het eerst investeert, dan is eToro het platform voor u. eToro is een van de grootste handelsplatforms ter wereld en staat bekend om zijn functies die het handelen in cryptocurrency gemakkelijker maken voor beginners.

eToro’s kenmerkende kenmerk van sociale handel stelt handelaren in staat transacties van andere deskundige handelaren te kopiëren. Als u een ervaren handelaar bent, dan heeft eToro ook iets voor u. Het onderzoek en andere geavanceerde opties maken het ook geschikt voor professionele handelaren.

eToro – Beste makelaar om Zcash te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

 • Zcash werd in 2017 gelanceerd door Zooko Wilcox. Het is een harde vork van Bitcoin maar met verschillende upgrades.
 • Het is een open-source cryptocurrency maar heeft een particuliere organisatie erachter.
 • De drijvende krachten achter de prijs van Zcash zijn concurrerende munten, Zcash-tractie en de transactiekwesties.
 • Zcash is gericht op het oplossen van het gebrek aan privacy dat Bitcoin heeft.
 • Door de zk-SNARK-technologie kan het netwerk transacties verwerken zonder interactiviteit en zonder kennis, terwijl de veiligheid wordt gegarandeerd.
 • Het netwerk biedt zowel reguliere transacties als afgeschermde privétransacties.
 • Zcash biedt ook nominale transactiekosten van 0.0001 ZEC-tokens.
 • In tegenstelling tot Bitcoin heeft Zcash zijn mijnbouw voor iedereen toegankelijk gemaakt omdat er geen dure hightech hardware nodig is.
 • Zcash heeft een hard-capped voorraad van 21 miljoen tokens, vergelijkbaar met Bitcoin.

In dit artikel hopen we dat je het antwoord hebt gevonden op veel vragen die je hebt over ZCash. Als je meer wilt weten over cryptocurrencies, bekijk dan onze crypto-artikelsector. Of als je wilt beginnen met het leren van cryptohandel, bekijk dan hier de cursussen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me