Wat zijn de voordelen van Litecoin Trading?

Litecoin-handel stelt handelaren in staat te speculeren of de prijs van LTC in waarde zal stijgen of dalen, zonder dat ze eigenaar hoeven te worden van het digitale activum.

Litecoin (LTC), gebaseerd op een gedecentraliseerd, open-source blockchain-netwerk, is een peer-to-peer cryptocurrency, ontworpen en tot leven gebracht door een eerdere Google-medewerker en MIT-alumnus, Charlie Lee..

Een van de eerste altcoins die opkwam, was Litecoin. Het werd voor het eerst verkocht en wordt nu soms in verband gebracht met de zilveren tegenhanger van het goud van Bitcoin. LTC heeft zijn ups en downs doorgemaakt sinds de eerste lancering in 2011, maar uiteindelijk is het dankzij zijn flexibele aanpak en snelle acceptatie van technologieën erin geslaagd om een ​​sterke vraag op te bouwen..

Waarom Litecoin verhandelen?

Of u nu iemand bent die al een tijdje in het handelsspel zit, of dat u net ter plaatse bent, er zijn meerdere voordelen verbonden aan het handelen in LTC.

Litecoin-handel helpt ervaren handelaren om in te zetten als de prijs in waarde zal stijgen of dalen. Door gebruik te maken van derivatencontracten zoals spread bets en CFD’s, kunt u dit bereiken. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het handelen in Litecoin.

De voordelen van Litecoin-handel zijn onder meer:

 1. CFD’s die hefboomwerking bieden
 2. Beweeglijkheid
 3. Laag inflatierisico en eenvoudig handelen
 4. Volledige toegang tot de LTC-markt, altijd en overal
 5. Kiezen tussen hoog of laag
 6. Belastingregels om in gedachten te houden
 7. Overhand op liquiditeit

1. CFD’s die hefboomwerking bieden

Dichter bij een hogere leverage zijn, is een van de belangrijkste voordelen van het handelen in CFD’s op Litecoin. Houd er rekening mee dat dit verwijst naar wedden op LTC-marktschommelingen en niet op de traditionele manier digitale munten kopen via reguliere handelsplatforms. CFD’s zijn simpelweg bedoeld om de prijs van LTC in de gaten te houden, en handelaren die CFD’s verkopen hebben simpelweg geen LTC..

Het is van cruciaal belang dat u ervoor blijft zorgen dat u als belegger vooraf een effectieve risicobeheerstrategie voorbereidt, om uw risico op vallen in het diepe te minimaliseren. U dient de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Hefbomen zullen uw winst vergroten, zo niet waakzaam, hoewel ze ook uw kosten kunnen verdubbelen.

2. Vluchtigheid

Rekening houdend met het feit dat de Litecoin-markt vrij jong is, heeft deze aanzienlijke onzekerheid ondergaan als gevolg van aanzienlijke hoeveelheden handelsactiviteit op korte termijn. De prijs van Litecoin is de afgelopen jaren relatief onvoorspelbaar geworden. Hoewel de prijs van Litecoin onlangs is gestegen, heeft het onderweg frequente schommelingen ondergaan, waardoor het een van de vluchtige cryptocurrencies is.

3. Laag risico op inflatie en eenvoudige handel

Handelen in cryptocurrencies zoals LTC betekent dat je de clementie hebt om simpelweg een online platform te kiezen en waar je je LTC rechtstreeks van een koper aan een verkoper koopt en verkoopt, op een wereldwijd publieksniveau, zonder tussenkomst van een makelaar, zoals bij traditionele aandelenbeurzen. . Bovendien is het niet nodig om extra onnodige certificeringen te verstrekken die uw bekwaamheid om te handelen voor LTC-handel certificeren. In dit geval meldt u zich eenvoudig aan voor een account op een uitwisselingsplatform en doorloopt u een eenvoudig verificatieproces.

Het feit dat Litecoin gedecentraliseerd is, betekent dat er geen ruimte is voor inflatie. De technologie achter de blockchain van LTC is oneindig, waardoor de perry over de waardevermindering op de lange termijn afneemt.

4. Volledige toegang tot LTC-markt, altijd en overal

Geautomatiseerde handelssoftware is een van de meest voorkomende en fascinerende manieren waarop mensen Litecoin verhandelen. Litecoin kan, in tegenstelling tot de beurs, 24 uur per dag worden verkocht. Handelaren kunnen dus vanaf hun thuiscomputers en persoonlijke apparaten handelsapps en voordelen in hun slaap uitvoeren. LTC-transacties kunnen rechtstreeks plaatsvinden tussen individuele handelaren op crypto-uitwisselingen over de hele wereld.

Het is absoluut niets nieuws aan de praktijk van het uitvoeren van automatische apps om LTC uit te wisselen, maar sinds de laatste tijd veel specifieker en winstgevender zijn, krijgen deze systemen nog steeds veel dekking.

5. Kiezen tussen hoog of laag

Door uw LTC-munten te verhandelen, zorgt u ervoor dat u kunt kiezen of u long of short wilt gaan met uw investeringsbeslissing. Long gaan houdt in dat elke keer dat u LTC koopt, u ​​verwacht dat de prijs van de munt zal stijgen. Aan de andere kant short gaan, is wanneer u ervoor kiest om te profiteren en LTC te verhandelen op een moment waarop de prijzen tegelijkertijd zowel dalen als stijgen..

Er zijn tal van uitwisselingsplatforms die u de mogelijkheid bieden om of te doen. Het is mogelijk om tegelijkertijd een stijgende of dalende trend te voorspellen. U kunt zich op de meeste platforms ook inzetten voor margehandel.

Lees ook: Litecoin-prijsvoorspelling

6. Belastingregels om in gedachten te houden

Terwijl de federale rechter in de VS Litecoin en andere bepaalde cryptocurrencies als activa beschouwt, zou de IRS ze eigenlijk niet zo behandelen. Het is onderworpen aan dezelfde fiscale behandeling als alle andere beleggingen. Belastingen op Litecoin kunnen worden geheven door te verkopen, ruilen of daadwerkelijk uit te geven (als de waarde is gestegen nadat u het in eerste instantie hebt gekocht).

Grote belastingvoordelen op LTC-transacties zouden worden geboden door de mogelijkheid van spread-gokken en CFD-handel op Litecoin. Met gespreid gokken vermindert u de verantwoordelijkheid van de verschuldigde belasting, aangezien u niet echt de eigenaar bent van het actief. Met CFD’s kunt u uw verliezen met belastingen verzachten.

7. Overmacht op liquiditeit

Op de kapitaalmarkten wordt de term liquiditeit gewoonlijk gebruikt om het vermogen te beschrijven waarmee een grondstof zonder problemen in contanten kan worden omgezet. Liquiditeit voor Litecoin is het vermogen ervan om snel in contanten of andere munten te worden ingewisseld.

Voor alle verhandelbare eigendommen en activa, inclusief Litecoin, is liquiditeit essentieel. Lage liquiditeitsniveaus betekenen dat de markt instabiel is, waardoor de LTC-waarden sterk stijgen. Aan de andere kant betekent een sterke liquiditeit dat er een stabiele markt bestaat, met weinig prijsschommelingen.

John Kim, Chief Evangelist bij de Litecoin-evangelist, beweert dat LTC, net als het kopen van een kopje koffie, kan worden gebruikt voor kleine dagelijkse aankopen. LTC moet niet worden gezien als een financieel goed, maar eerder als een valuta die mensen helpt producten en diensten in de echte wereld te kopen. Hij gelooft ook dat LTC de meest liquide cryptocurrency na Bitcoin.

Mis het niet: wat de Litecoin-prijs in 2021 zal stimuleren?

Moet ik Litecoin kopen of verhandelen??

Het is belangrijk om de verschillen tussen het kopen en verhandelen van Litecoin te begrijpen voordat u een goede investeringskeuze maakt. Bij het beleggen in LTC met lagere risiconiveaus, zou het gebruik van CFD’s het gemakkelijker maken om de haalbaarheid te beoordelen. Voordat u uw pad recht zet, moeten alle factoren, zoals liquiditeit, blootgestelde hefboomwerking en belastingverplichtingen, de kern van uw oordeel vormen. Als je meer wilt weten over Litecoin, bekijk dan deze gedetailleerde Litecoin-gids.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in het kopen van Litecoin als …

 • U wilt het volledige eigendom nemen over het Litecoin-bedrag dat u koopt
 • U betaalt graag de volledige waarde van het activum vooraf
 • U vindt het niet erg om over eventuele winsten vermogenswinstbelasting te betalen
 • U vindt het niet erg om op een uitwisselingsaccount te wachten voordat u kunt kopen of verkopen
 • U vindt inleidende limieten of maximale stortingen geen probleem
 • Het is prima dat u extra kosten betaalt voor stortingen of opnames

Mogelijk bent u geïnteresseerd in het verhandelen van Litecoin als …

 • U wilt speculeren over de prijs van Litecoin zonder er eigenaar van te zijn
 • U wilt uw positie benutten zodat u slechts een deel van de kosten vooraf plaatst
 • U wilt profiteren van de belastingvoordelen van spread-gokken of CFD-handel met Litecoin
 • U wilt meteen beginnen met handelen
 • Je houdt niet van maximale stortingslimieten
 • U houdt er niet van om aanbetalingen of opnamekosten te betalen

eToro – Beste platform voor Koop Litecoin

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten:

 • De voordelen van Litecoin-handel zijn onder meer verbeterde liquiditeit, minimale belastingkosten, blootstelling onder hefboomwerking, Litecoin-volatiliteit, minimalistische handel en lager inflatierisico, Litecoin-marktbeschikbaarheid en de optie om long of short te gaan.

 • Litecoin (LTC), gebaseerd op een gedecentraliseerd, open-source blockchain-netwerk, is een peer-to-peer cryptocurrency.

 • Bij handelen gaat het erom te proberen te bepalen of de prijs van LTC in waarde zal stijgen of dalen.

 • John Kim, Chief Evangelist bij Litecoin, gelooft dat LTC de meest liquide cryptocurrency is na Bitcoin.

 • Het feit dat Litecoin gedecentraliseerd is, betekent dat er geen ruimte is voor inflatie.

 • Grote belastingvoordelen op LTC-transacties zouden worden geboden door de mogelijkheid van spread-gokken en CFD-handel op Litecoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me