Winklevoss Twins: hoeveel zijn deze Bitcoin-miljardairs waard?

Winklevoss-tweeling – Tyler en Cameron – zijn twee van de meest succesvolle Bitcoin-houders ter wereld. Sommigen zeggen dat ze tot 1% van het totale aanbod van circulerend materiaal in handen hebben Bitcoin.

Op het moment van schrijven zijn er 17.960.525 Bitcoins in omloop. Dat betekent dat de Winklevoss-tweeling ongeveer 179.605,25 Bitcoins, die $ 1.438.918.236,69 waard is.

Dat is een buitengewoon bedrag en maakte van hen de allereerste Bitcoin-miljardairs.

Maar hoe raakten de Winklevoss-tweeling, of ‘de Winkevii’ zoals ze soms worden genoemd, betrokken bij de handel in Bitcoin? En mochten ze nu verkopen of blijven houden?

In dit artikel gaan we kijken hoe de Winklevoss-tweeling hun fortuin verdiende en de impact die het paar heeft gehad op de cryptocurrency-industrie. Houd je hoed vast!

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

The Winklevoss Twins: Entrepreneurs From Birth

winklevoss wtins

Al op jonge leeftijd waren de Winklevoss-tweelingen geïnteresseerd in zaken.

Op 13-jarige leeftijd leerden ze HTML coderen en begonnen ze een bedrijf met het maken van webpagina’s voor verschillende bedrijven. Als jongvolwassenen schreven ze zich in 2000 in aan Harvard.

Het duo bestaat ook uit voormalige Olympiërs die strijden in roeien op de Olympische Spelen van 2008. Cameron en Tyler werden uitgeroepen tot het Amerikaanse Olympische roeiteam en werden 6e van de 14 teams.

ConnectU: een voorloper van Facebook?

De Winklevoss-tweeling werd beroemd toen ze Mark Zuckerberg aanklaagden voor het stelen van hun idee om Facebook te creëren.

Zoals je waarschijnlijk weet, de film Het sociale netwerk (2010) volgde losjes wat er gebeurde. Maar veel ervan was natuurlijk overdreven voor amusementsdoeleinden.

Opgericht in 2002, heette het sociale netwerk van Winklevoss ConnectU en leek het erg op Facebook, velen geloven dat Zuckerberg hun idee heeft gestolen.

ConnectU was oorspronkelijk opgezet als een site om voormalige Harvard-studenten en uiteindelijk andere universiteiten met elkaar te verbinden. Het had veel van dezelfde functionaliteit, zoals privéberichten en statusupdates.

De WinklevossHeeft $ 65 miljoen ontvangen Facebook aandelen en contanten uit de rechtszaak, wat suggereert dat het zeer waarschijnlijk is dat sommige elementen van Facebook inderdaad zijn gestolen.

Wanneer Facebook ging in 2012 naar de beurs, de waarde van hun aandelen steeg tot $ 300 miljoen.

Het ziet er echter naar uit dat dit misschien niet het einde is van hun betrokkenheid bij Facebook (daarover later meer).

Betrokkenheid bij Bitcoin

De Winklevoss-tweeling was vroege voorstanders van Bitcoin en begon te kopen met het geld dat ze van hun Facebook-schikking hadden gekregen.

Ze kwamen voor het eerst achter Bitcoin in 2012 en begon te kopen Bitcoin toen het slechts $ 8 of $ 9 per munt was en ze kochten een groot bedrag.

Cameron Winklevoss herinnert zich dat hij zich tot zijn broer Tyler wendde en zei: “Hé, dit is ofwel het volgende grote ding of totale BS!”

Velen hadden kritiek op het paar en zeiden dat het geldverspilling was dat ze van Facebook hadden ontvangen.

Als we echter kijken naar hoeveel Bitcoin in de loop der jaren in prijs is gestegen, is dit waarschijnlijk niet het geval.

Sommige schattingen geven hun werkelijke Bitcoin bezit tot 120.000 munten en zogenaamd hebben ze er vrijwel niets van uitgegeven.

Forbes plaatst hun rijkdom ergens tussenin $ 900 miljoen en $ 1,1 miljard elk vanaf begin 2018.

Bent u geïnteresseerd in het verhandelen van Bitcoin??

Bitcoin-startups

bitcoin start-ups

Toen de twee voor het eerst in Bitcoin geïnteresseerd raakten, voelden ze dat ze moesten beslissen; uitsluitend investeren in Bitcoin- of Bitcoin-bedrijven.

Ze besloten om beide te doen, maar waren in het begin meer geïnteresseerd in directe investeringen in Bitcoin.

Na het verkopen van hun aandelen op Facebook, de tweeling ging open Winklevoss Kapitaal en hebben tot dusver in meer dan 70 bedrijven geïnvesteerd.

Sommigen hebben gesuggereerd dat de reden dat de twee in Bitcoin zijn gestapt, is dat geen enkele tech-start-up hun geld wil nemen, zoals uit angst Facebook en Zuckerberg van streek te maken..

Ze hadden iets nodig dat buiten dit werkte.

Een van de beroemdste projecten waarin de Winklevoss-tweeling investeerde, was BitInstant. Het was een van de eerste Bitcoin uitwisselingen, de op een na grootste op het moment na Mt. Gox.

Het werd een van de belangrijkste plaatsen waar mensen Bitcoin gingen kopen.

BitInstant werd ook geïnvesteerd door Roger Ver en werd gerund door Charlie Shrem en Erik Voorhees. Het waren allemaal enorm invloedrijke figuren in cryptocurrency en de ontwikkeling van Bitcoin.

Op dit moment waren de dingen echter niet helemaal perfect.

Charlie Shrem was betrokken bij het personage met de naam ‘BTCking’, die Bitcoin van hem kocht om aan mensen te verkopen om drugs te kopen op Silk Road.

Het schandaal was enorm, bracht veel onderzoeksdruk op Bitcoin en uiteindelijk de sluiting van BitInstant.

Bitcoin-verordening

Na het schandaal speelden de Winklevoss-tweeling een cruciale rol bij het geven van een goede naam aan Bitcoin.

Ze zijn altijd voorstander geweest van regulering en zag al vroeg dat Bitcoin gereguleerd moest worden toen de meeste mensen die betrokken waren bij cryptocurrency dachten dat ze deze factor konden negeren.

De tweeling wist dat Bitcoin groot zou worden en dat het op geen enkele manier kon overleven zonder enige regelgeving.

Maar ze wilden ook betrokken worden bij de manier waarop Bitcoin werd gereguleerd om ervoor te zorgen dat het niet tot een doodlopende weg zou leiden.

Zonder de juiste regelgeving zou het waarschijnlijk worden verboden, maar regelgeving die te streng was, zou de industrie op zijn weg doen stoppen.

De Winklevoss-tweeling was aanwezig bij de Bitcoin-hoorzitting in New York die plaatsvond in 2014 vóór de oprichting van de BitLicense.

De BitLicense was een licentie die bedrijven in New York nodig hadden om met cryptocurrency om te gaan.

De oprichting van de BitLicense was voor veel bedrijven een slechte zaak en velen verlieten daarna New York. Als de Winklevoss-tweeling er echter niet was om te informeren, had het aantoonbaar erger kunnen zijn.

Tegen 2017, een paar jaar nadat het wetsvoorstel was aangenomen, de Winklevoss-tweeling was de eerste geworden Bitcoin-miljardairs.

Tweelingen

De sluiting van BitInstant stopte niet de ambities van de Winklevoss-tweeling om een ​​Bitcoin-uitwisseling te creëren.

Meer recent zijn ze erbij betrokken geweest Gemini, een in New York gevestigde beurs die wordt gereguleerd door de BitLicense.

Momenteel is Gemini de 80ste grootste cryptocurrency-uitwisseling ter wereld.

Omdat het in New York wordt gereguleerd, is het echter een van de weinige uitwisselingen die nog steeds actief zijn met Amerikaanse handelaren die een aanzienlijk deel van de cryptocurrency-gemeenschap uitmaken..

In de komende jaren zal het waarschijnlijk groeien.

Potentieel partnerschap met Facebook Weegschaal?

winkelevoss tweeling, weegschaal

Misschien is het het lot, maar het lijkt erop dat de toekomst van de Winklevoss-tweeling uiteindelijk verbonden is met die van Mark Zuckerberg..

Sinds Facebook de Weegschaal aankondigde, is bekend geworden dat het team erachter zit Weegschaal heeft gesprekken gehad met twee grote beurzen, de ene is Coinbase en de andere is Gemini.

In recente interviews hebben de Winklevoss-tweelingen gezegd dat ze moeten optreden als ‘frenemies’ met Zuckerberg.

Misschien een aanwijzing dat het duo op de een of andere manier met hen zal samenwerken aan het Weegschaalproject.

Hoogstwaarschijnlijk zal dit op grond van regulering zijn, iets waar Weegschaal waarschijnlijk mee worstelt en de Winklevoss-tweeling onder de knie hebben.

Moeten de Winklevoss Twins hun Bitcoin verkopen?

Velen hebben gespeculeerd dat de tweeling hun Bitcoin-bezit zou moeten verkopen terwijl de prijs hoog is (of op zijn minst hoog in vergelijking met toen de eerste erbij betrokken raakte).

Het is zeer waarschijnlijk dat Cameron en Tyler Winklevoss het daar niet mee eens zouden zijn. Naar verluidt, zij geloven dat tot Bitcoin dezelfde waardering bereikt als goud, wordt het ondergewaardeerd.

Dat zou dat betekenen Bitcoin zou een marktkapitalisatie van $ 7 biljoen moeten hebben.

Ze hebben gezegd:

“ Onze stelling is dat Bitcoin goud 2.0 is en dus totdat het een marktkapitalisatie heeft van $ 7 biljoen, wat de grootte van goud is, is het een zeer ondergewaardeerd bezit, dus ik denk dat mensen daar wakker van worden. ”

Aangezien de huidige waardering van Bitcoin $ 145.234.072.946 is, aldus CoinMarketCap, het heeft nog een lange weg te gaan.

Bitcoin zou een meer dan 48 keer hogere prijs nodig hebben, wat fenomenaal zou zijn. Als het paar hun Bitcoin zou verkopen voor $ 7 biljoen, zou het een enorm bedrag waard zijn.

Maar nogmaals, het is zeer waarschijnlijk dat ze dat niet zullen doen, want als het deze waardering bereikt, zou het waarschijnlijk alle fiat-valuta’s vervangen.

Geduld is de sleutel tot de Winklevoss-strategie

winklevoss tweelingstrategie

Hun strategie is om te wachten en ze zijn geen grote spenders, naar verluidt geven ze alleen geld uit aan hun huis en heeft slechts één van de twee een auto.

De Winklevoss‘S standpunt verwerpt het idee dat Bitcoin zit in een luchtbel die wordt ondersteund door veel critici.

Dit argument is echter grotendeels gebaseerd op het idee dat er te veel cryptocurrencies zijn. Het is waarschijnlijk dat een marktcrash op een gegeven moment velen van hen zal wegvagen.

Als de tweeling verkocht tijdens het hoogtepunt van Bitcoin in december 2017, wanneer een Bitcoin bijna $ 20.000 waard was, zouden ze $ 2,2 miljard hebben verdiend.

Dat moet ook worden vermeld de Winklevoss-tweeling zijn niet alleen betrokken bij Bitcoin. Ze hebben ook belangen in Ripple en Ethereum en investeren meer dan $ 350 miljoen in verschillende munten.

Handelaren in cryptocurrency zouden de Winklevoss-tweeling goed in de gaten moeten houden. Het zijn Bitcoin-walvissen en als ze zouden besluiten om hun Bitcoin, het zou waarschijnlijk een grote impact hebben op de markt.

Bekende personen die meer Bitcoin bezitten dan die van Winklevoss, zijn onder meer Craig Wright, die op een gegeven moment misschien meer dan 1 miljoen Bitcoins had en Satoshi Nakamoto, die, als hij nog leeft, ook 1 miljoen Bitcoins bezit..

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • De Winklevoss-tweeling bezit ongeveer 1% van alle Bitcoin. Volgens schattingen is hun bezit tussen de 120.000 en 170.000 Bitcoins waard, dat is meer dan $ 1 miljard.
  • In de afgelopen jaren lanceerde het duo Gemini, een cryptocurrency-uitwisseling. Hoewel het nog moet groeien, is het er een die goed gereguleerd is.
  • De Winklevoss-tweeling geloof dat BitcoinDe marktkapitalisatie zou die van goud moeten overtreffen. Dat is $ 7 biljoen.
  • Ze zijn ook betrokken bij Ethereum en Ripple. Evenals verschillende andere cryptocurrencies.

Leer Bitcoin verhandelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Disclaimer: cryptocurrencies zijn zeer vluchtig. Uw kapitaal loopt gevaar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me