Zijn er te veel cryptocurrencies?

Vermoedelijk zijn er ongeveer 2.957 verschillende cryptocurrencies worden verhandeld, waarvan de top 10 85% van de totale marktwaarde van bijna $ 240 miljard vertegenwoordigt.

De meeste daarvan kunnen we op CoinMarketCap zien door op de ‘alle’Aan de rechterkant.

De grote vraag is: Is dat teveel?

Hebben we echt zoveel opties nodig, zoveel alternatieven die uiteindelijk hetzelfde proberen te doen??

Heeft het enorme aantal cryptocurrencies de relevantie van cryptocurrency in de hoofden van de massa gedevalueerd??

Waarschijnlijk.

En dat helpt de acceptatie op geen enkele manier te versnellen en er kan worden gezegd dat het niet gunstig is voor handelaren.

Lijkt het niet meer op een oplichterij als er zoveel opties zijn??

Waarschijnlijk.

Sommige, zoals YouTuber Ivan op Tech, vergelijk de huidige situatie met Spoorwegmanie die in 1840 in het VK plaatsvond.

Evenzo hebben anderen het huidige aantal cryptocurrencies vergeleken met Tulp Mania.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Meer kansen?

meer mogelijkheden om cryptocurrencies te verhandelen

Natuurlijk denken sommige handelaren misschien dat het hebben van zoveel opties betekent dat er volop kansen zijn om geld te verdienen.

In theorie zouden ze inderdaad gelijk kunnen hebben. Dit kan met name het geval zijn wanneer u in een heel vroeg stadium in een cryptocurrency stapt voordat deze wordt gelanceerd en de prijs dramatisch stijgt.

Maar in werkelijkheid hebben de meeste handelaren niet zoveel opties nodig om winst te maken.

Neem bijvoorbeeld forextraders. De meesten van hen hoeven geen ‘exotische’ paren te verhandelen, de zeldzame minder bekende paren, ze houden het bij de majors en de minderjarigen, de vertrouwde en bekende paren.

Waarom?

Omdat ze voorspelbaarder zijn en we kunnen zien wat hun prijzen beïnvloedt. Exoten kunnen drastisch in prijs veranderen met weinig uitleg.

Exoten kunnen ook een lager volume hebben, wat betekent dat ze gemakkelijker kunnen worden beïnvloed.

Daarom als het om cryptocurrency gaat, kun je het beste vasthouden aan de top 10. Degenen met een bewezen geschiedenis en een goed handelsvolume.

Minder bekende cryptocurrencies hebben waarschijnlijk minder handelsvolume en worden eerder beïnvloed door grootschalige handelaren (walvissen).

Als ze plotseling besluiten te verkopen, kan dat een enorme impact hebben op de prijs. Bovendien zijn ze vatbaarder voor pomp- en dumpschema’s.

Voor degenen die het niet weten, pomp- en dumpschema’s zijn waar de eigenaar / maker van een cryptocurrency mensen aanmoedigt om in hun cryptocurrency te kopen, wat de prijs verhoogt.

Als de prijs dan hoog is, verkopen ze alles wat ze bezitten, wat meestal een aanzienlijk deel is, en laten ze de prijs zakken en rennen ze weg met een enorme winst.

Pump and dump-schema’s zijn afkomstig van de aandelenmarkt en bestaan ​​al lang.

Terwijl er regelgeving is gekomen om ze op de aandelenmarkt te voorkomen, er is niet veel regelgeving om pomp- en dumpschema’s te stoppen plaatsvindt voor cryptocurrency.

Dit kan echter de komende jaren veranderen.

Ondertussen stellen cryptocurrency-uitwisselingen zoals Binance mensen in staat om meer dan duizend cryptocurrencies te verhandelen tegen veel verschillende fiat-valuta’s.

Hoewel dit zeker indrukwekkend is, moet je je afvragen of dit echt nodig is?

Verschillende cryptocurrencies, verschillende mogelijkheden

Sommigen zien het aantal cryptocurrencies niet als een probleem, ze zien het zelfs als een kans om geld te verdienen.

Er moet echter worden vermeld dat het niet bekend is hoe lang deze kans zal duren. Hoogstwaarschijnlijk zal het niet lang duren, zij het niet langer dan een paar decennia.

Dat mogen we natuurlijk niet vergeten niet alle cryptocurrencies proberen hetzelfde te bereiken.

Ethereum en zijn rivalen proberen bijvoorbeeld slimme contracten en dApps te introduceren. Niet alleen de nummer één plek van Bitcoin innemen.

En dan zijn er stabiele munten zoals Tether en USD-munten, die zijn gekoppeld aan de USD-dollar, die proberen stabiliteit te bieden.

Ten slotte zijn er ook privacymunten, die gebruikers meer privacy bieden dan Bitcoin.

Zoals u kunt zien, kan het voor handelaren dus voordelig zijn om hun weddenschappen af ​​te dekken door in verschillende soorten cryptocurrency te handelen..

In die zin is de grote verscheidenheid aan cryptocurrencies gunstig.

Hoewel een andere vraag die vaak opduikt; ‘Is er genoeg reden om al deze cryptocurrencies te laten bestaan?’

Dogecoin is bijvoorbeeld uitgevonden als een grap, maar gaat nog steeds sterk. Zijn hun dagen geteld?

Waarom zijn er tegenwoordig zoveel cryptocurrencies??

Zoals u waarschijnlijk weet, was de eerste cryptocurrency Bitcoin, gevolgd door Litecoin in 2011, twee jaar later.

Vervolgens, terwijl de jaren 2010 vorderden, was er een explosie van cryptocurrencies, velen van hen beweerden dat ze zouden doen wat de ander doet, maar dan beter.

Velen zijn verrast dat dit enorme aantal cryptocurrencies zo lang heeft geduurd. Je had echt verwacht dat dit aantal ten eerste niet zo hoog zou stijgen en ten tweede veel eerder zou zijn gecrasht.

De belangrijkste reden dat er tegenwoordig zoveel meer cryptocurrencies zijn, is dat ze worden gemakkelijker te maken. Mensen begrijpen steeds beter hoe ze deze moeten maken.

Veel cryptocurrencies worden in het Ethereum-netwerk gemaakt als ERC-20-tokens. Ethereum maakt het heel gemakkelijk om nieuwe tokens te maken.

Als sommige ERC-20-tokens succesvol genoeg zijn, verlaten ze het Ethereum-netwerk en starten ze opnieuw op hun eigen blockchain.

Veel andere cryptocurrencies zijn gemaakt door andere bestaande cryptocurrencies hard te forken. Wat dit doet, is in feite een identieke cryptocurrency maken die vervolgens kan worden gecodeerd en gewijzigd.

Een groot aantal cryptocurrencies is ontstaan ​​door hard forking van Bitcoin of hard forking van daaropvolgende hard forks van Bitcoin.

Komt er een crypto-pocalyse?

cryptocurrency-munten

Blijkbaar meer dan 1.000 cryptocurrencies zijn al mislukt. Dit kan een teken zijn dat niet alle cryptocurrencies onoverwinnelijk zijn.

Het is zeer waarschijnlijk dat er op een gegeven moment een soort ‘crypto-pocalyse’ zal zijn waarbij de meeste cryptocurrencies zullen worden gedood.

Zo’n gebeurtenis zal waarschijnlijk een economische gebeurtenis zijn, een die de waarde van een groot deel van de markt tot niets zal doen dalen.

De cryptocurrencies die overleven, zullen waarschijnlijk praktische gebruiksscenario’s hebben, zoals Bitcoin.

Hoewel cryptocurrencies die uitsluitend voor online doeleinden worden gebruikt, zoals BAT, dat gebruikers beloont met cryptocurrency voor het bekijken van advertenties, mogelijk niet live zijn.

Bepaalde niches kunnen echter overleven, zoals cryptocurrencies die in de gamewereld worden gebruikt, als ze zich alleen bij gaming houden.

Bovendien kunnen we zien dat sommige cryptocurrencies op bepaalde plaatsen of zelfs in bepaalde landen gedijen.

Sommigen hebben dat aangehaald in de ontwikkelingslanden cryptocurrencies zoals Dash doen het bijzonder goed.

Misschien is de enige andere manier waarop veel cryptocurrencies kunnen worden gedood, is als regeringen ze actief beginnen te sluiten.

Sommige crypto’s hebben een voordeel ten opzichte van andere

Aanneming door banken of andere grote financiële instellingen zou een cryptocurrency een sterk voordeel kunnen geven, maar zal de concurrentie niet onmiddellijk doden.

Er zullen nog steeds kleinere cryptocurrencies zijn die zullen geloven dat ze de markt stilletjes kunnen revolutioneren.

Hoewel ze misschien goede bedoelingen hebben, zullen deze cryptocurrencies waarschijnlijk niet veel voet aan de grond krijgen als ze worden vergeleken met bankrolled cryptocurrencies.

Goed gefinancierde cryptocurrencies zullen zichzelf veel beter kunnen vermarkten, en maken veel sneller vorderingen met hun projecten dan die met weinig op hun naam.

Dit komt doordat ze meer mensen kunnen aannemen, mensen met meer ervaring kunnen aannemen en kunnen betalen voor duurdere en kwalitatief betere diensten.

Door zich sneller te ontwikkelen, is de kans groter dat ze een loyale aanhang krijgen die kunnen zien dat ze zich aan hun beloften houden.

Naarmate de tijd verstrijkt, de beste cryptocurrencies zullen waarschijnlijk de goede elementen van andere cryptocurrencies overnemen en verbeteren, functies die ze voorheen uniek maakten.

Scams floreren in de huidige omgeving

cryptocurrency-oplichting

Te veel cryptocurrencies om uit te kiezen, maakt het moeilijker om de eerlijke cryptocurrencies te onderscheiden van oplichting zoals OneCoin en BitConnect.

Dit geldt met name voor degenen die niet goed zijn opgeleid in cryptocurrency en het verschil niet kunnen zien tussen de echte deal en een oplichterij.

Is vroeg opstaan ​​het juiste om te doen?

Hoewel het mogelijk is om grote winsten te behalen door vroeg in veel cryptocurrencies te investeren, het is waarschijnlijk verstandiger om te wachten tot de cryptocurrency enige belofte heeft getoond alvorens te investeren.

Elke wijze handelaar zou waarschijnlijk willen zien hoe goed hij historisch heeft gepresteerd voordat hij een transactie aangaat.

Ze willen de hoogte- en dieptepunten zien, het risico en de potentiële winst begrijpen.

Er zijn dus te veel cryptocurrencies?

Het korte antwoord op de vraag over het aantal cryptocurrencies is ja, er zijn er waarschijnlijk te veel.

Dit is een belangrijke fase van cryptocurrency; het is nog in ontwikkeling. We zien wat werkt en wat niet.

Denk aan de groei van cryptocurrency zoals de ontwikkeling van de auto.

Toen de massaproductie van auto’s begon, probeerden veel fabrikanten te bouwen hoe ze dachten dat een auto zou moeten werken.

In het bijzonder hoe de versnellingen, het gaspedaal en de remmen moeten werken. Wat het meest logisch was voor chauffeurs.

Er waren veel verschillende versies. Uiteindelijk werd er een bepaalde weg gekozen, en sindsdien zijn we erbij gebleven.

Het is heel goed mogelijk dat iets soortgelijks ook gebeurt met cryptocurrency.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Mensen worden steeds beter in het creëren van cryptocurrencies. Met ERC-20-tokens is het veel gemakkelijker om een ​​cryptocurrency te laten maken.
  • Er zijn waarschijnlijk te veel cryptocurrencies. Op een bepaald moment in de toekomst zal waarschijnlijk een groot deel van de cryptocurrency-markt mislukken.
  • Bankrolled cryptocurrencies hebben meer kans van slagen. Ze kunnen meer ervaren personeel aannemen en gebruikmaken van diensten van betere kwaliteit.
  • Er zijn momenteel ongeveer 2.957 verschillende cryptocurrencies in omloop. Dat gezegd hebbende, zijn er al nog eens 1.000 mislukt.

Leer cryptocurrencies te verhandelen met onze cryptocurrency-handelscursus

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me