Aandelenhandel VK voor beginners 2021

Contents

Aandelenhandel VK | Aandelen verhandelen voor beginners 2021

Gevestigd in het VK en op zoek naar handel in aandelen? Lees onze uitgebreide gids over aandelenhandel in het VK.

Handelen in aandelen is iets anders dan simpelweg aandelen ‘kopen’. Dit komt omdat u wilt speculeren of u denkt dat het door u gekozen aandeel in prijs zal stijgen of dalen. U kunt een aandelenpositie enkele dagen of weken open houden, maar in de meeste gevallen minuten of uren.

Als zodanig is aandelenhandel een kortetermijninvesteringsstrategie die erop gericht is te profiteren van de steeds veranderende aandelenkoersen. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om een ​​hefboomwerking tot 1: 5 toe te passen bij het handelen in aandelen in het VK. Dit betekent dat u kunt handelen met vijf keer het bedrag dat u op uw effectenrekening heeft staan.

Maar we moeten benadrukken dat de meeste Britse aandelenhandelaren met weinig ervaring bij de eerste poging geld verliezen. Daarom hebben we dit samengesteld zeer uitgebreide gids over Aandelenhandel VK.

Onze gids behandelt de ins en outs van wat aandelenhandel in het VK inhoudt, hoe u geld kunt verdienen of verliezen, welke strategieën u moet overwegen en hoe u een geschikte Britse makelaar voor uw behoeften kunt vinden. We leiden u ook door het proces van het openen van een effectenrekening in het VK, het plaatsen van een order en het implementeren van een strategie.

Stock Trading UK – Inhoudsopgave

Wat is Stock Trading UK?

Hoe werkt de Britse aandelenhandel??

Voordelen van aandelenhandel via Britse CFD’s

Risico’s van aandelenhandel met hefboomwerking

Verhandelbare aandelenmarkten

Hoe verdien je geld met Britse aandelenhandel??

Strategieën en systemen voor aandelenhandel in het VK

Het belang van het kiezen van het juiste handelsplatform voor Britse aandelen

Stock Trading UK Guide: The Bottom Line

Wat is Stock Trading UK?

Simpel gezegd, handelen in aandelen is het verhandelen van aandelen – zoals die te vinden zijn op de London Stock Exchange of NASDAQ. Je primaire doel is om geld te verdienen. Om dit te kunnen doen, moet u voorspellen of de voorraad in waarde zal stijgen of dalen.

Dat klopt – in tegenstelling tot traditionele aandeleninvesteringen, stelt aandelenhandel u ook in staat om winst te maken wanneer de waarde van het bedrijf daalt. Dit staat in de handelswereld bekend als “short selling”.

Als we even teruggaan naar traditionele aandelenbeleggingen, zullen beleggers hierdoor vaak jarenlang hun aandelen aanhouden. U kunt bijvoorbeeld voor £ 2.000 aan BT-aandelen kopen en ze in uw portefeuille laten om te groeien.

Onderweg zou u hopelijk wat driemaandelijkse dividenden ontvangen. Dit staat bekend als een ‘buy and hold’-strategie voor de lange termijn.

Aan de andere kant van het spectrum ziet u bij aandelenhandel u vaak uren of zelfs minuten een aandeel kopen en verkopen. Dit betekent dat u kleinere marges nastreeft, maar veel vaker.

In sommige gevallen zullen Britse aandelenhandelaren een “swing trading” -strategie volgen, wat betekent dat de positie dagen of weken open kan blijven. Hoe dan ook, aandelenhandelaren zullen zelden een langetermijnbenadering volgen bij het beleggen.

Voorbeeld van aandelenhandel in het VK

Voordat we ingaan op de kern van hoe Britse aandelenhandel werkt, is het waarschijnlijk logisch om u een snel voorbeeld te geven. Dit zou hopelijk de mist moeten opruimen voordat we de lat hoger leggen en u overladen met nuttige informatie!

 • Stel dat u wilt handelen ASOS aandelen
 • Op het moment van de handel zijn de ASOS-aandelen geprijsd op £ 4,60 op de AIM
 • U denkt dat de aandelen zwaar ondergewaardeerd zijn, dus plaatst u een ‘kooporder’
 • Door een kooporder te plaatsen, geeft u aan het door u gekozen handelsplatform aan dat u denkt dat ASOS-aandelen in waarde zullen stijgen
 • U zet in totaal £ 200 in op de transactie
 • Een paar dagen later zijn ASOS-aandelen 10% meer waard
 • U casht in uw transactie en maakt een totale winst van £ 20 (£ 200 inzet x 10% winst)

Zoals u uit het bovenstaande kunt zien, is het onderliggende concept van aandelenhandel in het VK eigenlijk heel eenvoudig.

Laten we nu eens kijken naar een voorbeeld van hoe een short selling-aandelenhandel eruit zou kunnen zien, voordat we u overladen met waardevolle informatie!

 • Deze keer wilt u handelen DE VOLGENDE aandelen
 • Op het moment van de handel worden NEXT-aandelen geprijsd op £ 6,10 op de London Stock Exchange
 • U gelooft dat de aandelen te duur zijn en dus – denkt dat ze in waarde zullen dalen, dus plaatst u een ‘kooporder’
 • Daarom moet u een ‘verkooporder’ plaatsen bij de door u gekozen Britse handelssite
 • Je hebt veel vertrouwen in deze transactie, dus zet in totaal £ 1.000 in
 • Een paar dagen later zijn NEXT-aandelen 20% minder waard
 • U casht in uw transactie en maakt een totale winst van £ 200 (£ 1.000 inzet x 20% winst)

Onthoud dat het feit dat NEXT-aandelen met 20% zijn gedaald, betekent dat u een winst van 20% heeft behaald – toen u een verkooporder plaatste!

Hoe werkt de Britse aandelenhandel??

Britse aandelen

Dit deel van onze gids zal u toelaten om het verschil tussen handelen in aandelen en beleggen in aandelen duidelijk te begrijpen. Kortom, wanneer u aandelen koopt bij een traditionele online broker, krijgt u 100% eigendom van de aandelen.

Met andere woorden, als u £ 200 in het bedrijf investeert, bezit u feitelijk een belang van £ 200 in het bedrijf. In ruil daarvoor geeft dit u bepaalde aandeelhoudersrechten, zoals het kunnen stemmen op jaarlijkse algemene vergaderingen.

Daarnaast heeft u ook recht op uw aandeel in eventuele dividenden die door het bedrijf worden uitgekeerd. Dit dient tegelijk met alle andere aandeelhouders contant te worden betaald.

Dat gezegd hebbende, wanneer u zich bezighoudt met handelen in aandelen, doet u dit via contracten-voor-verschillen – of gewoon CFD’s.

CFD-aandelenhandel

In zijn meest elementaire vorm zijn CFD’s financiële instrumenten die worden gecreëerd en aangeboden door online handelsplatforms. Het belangrijkste concept is dat het CFD-instrument de waarde van het actief in realtime ‘volgt’.

Bijvoorbeeld:

 • De London Stock Exchange geeft een prijs van 212p aan Tesco aandelen
 • Op het door u gekozen handelsplatform zijn Tesco CFD’s ook geprijsd op 212p
 • Een paar uur later noteren Tesco-aandelen tegen 219p op de London Stock Exchange
 • Nogmaals, het door u gekozen handelsplatform noteert 219p op Tesco CFD’s

Zoals u uit het bovenstaande kunt zien, maakt het niet uit wat er gebeurt met de prijs van het betreffende aandeel, de CFD zal het op vergelijkbare wijze weerspiegelen. Dit maakt CFD’s om verschillende redenen zeer aantrekkelijk voor aandelenhandelaren.

Voordat we daar op ingaan, is het belangrijk op te merken dat u door het handelen in CFD’s in aandelen niet de onderliggende aandelen zult bezitten. Dit komt doordat de CFD niet wordt ondersteund door iets tastbaars. In plaats daarvan zal de CFD eenvoudig de waarde van de respectievelijke aandelen volgen.

In termen van dividenden, dit is waar de zaken een beetje ingewikkelder worden. Niettemin is de kern ervan als volgt:

 • Sommige CFD-handelsplatforms zullen uw rekeningsaldo aanpassen wanneer dividenden door het bedrijf worden betaald
 • Als u long bent op de aandelen CFD (wat betekent dat u denkt dat de prijs ervan zal stijgen) en u behoudt uw positie wanneer de dividenden worden betaald, dan wordt het bedrag positief weergegeven in uw account
 • Maar als u een shortpositie heeft op de CFD-aandelen (wat betekent dat u denkt dat de prijs zal dalen), wordt het bedrag negatief weergegeven in uw account.

Met andere woorden, degenen die de aandelen CFD short verkopen, zullen de dividendbetaling dekken voor degenen die long gaan.

Voordelen van aandelenhandel via Britse CFD’s

Op dit punt in onze UK Stock Trading Guide maakt u zich misschien zorgen over het feit dat u de onderliggende aandelen niet zult bezitten. U hoeft zich daar echter geen zorgen over te maken, aangezien het uiteindelijke doel bij het handelen in aandelen is om op een consistente basis kleine en frequente winsten te maken..

Dat wil zeggen, succesvolle aandelenhandelaren houden zelden een CFD-positie langer dan een paar maanden open. In feite – en zoals we eerder kort vermeldden, openen en sluiten de meeste transacties posities met een duur van dagen of uren!

Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over het bezitten van aandelen om winst te maken. Desalniettemin schetsen we hieronder enkele van de vele redenen waarom Britse aandelenhandelaren zich tot CFD’s wenden om hun financiële doelen te realiseren.

Stijgende en dalende markten

Voor ons bij Trading Education is dit verreweg het grootste voordeel van het handelen in CFD’s in aandelen. Simpel gezegd, u heeft altijd de keuze om long of short te gaan op de door u gekozen aandelen.

 • Dat wil zeggen, als u denkt dat de prijs van de aandelen zal stijgen, dan is het gewoon een kwestie van een kooporder plaatsen.
 • Als u denkt dat de voorraad overgewaardeerd is en dus – de prijs zal dalen, dan moet u een verkooporder plaatsen. Zo simpel is het eigenlijk.

De short-selling kant van dingen opent een hele nieuwe wereld van handelsmogelijkheden, aangezien traditionele aandelen u alleen laten profiteren als de markten in opwaartse richting bewegen..

Denk bijvoorbeeld terug aan de financiële crisis van 2008. Aan het begin van het jaar, HSBC de aandelen werden gewaardeerd op 871p. Slechts 15 maanden later werden dezelfde aandelen geprijsd op 371p, wat neerkomt op een daling van 55%.

Nu zouden HSBC-aandeelhouders die op het beste hoopten in deze periode een aanzienlijk bedrag hebben verloren. Aan de andere kant zouden slimme aandelenhandelaren ongetwijfeld short gaan op de aandelen. Door dit te doen, zouden ze een winst van 15 maanden hebben gemaakt van meer dan 55%.

Dit was ook het geval eind februari 2020. Toen de financiële markten eindelijk de coronaviruspandemische kriebels kregen, volgde een massale uitverkoop. Op 24 februari waren BP-aandelen bijvoorbeeld geprijsd op 438p.

Slechts drie weken later werden de aandelen gewaardeerd op slechts 233p. Dit betekent dat de aandelen in minder dan een maand 46% verloren. Nogmaals, doorgewinterde aandelenhandelaren zouden hiervan hebben geprofiteerd door een CFD-verkooporder op BP te plaatsen.

Uiteindelijk hoeft u zich niet langer terughoudend te voelen in tijden van economische onzekerheden. In plaats daarvan kunt u profiteren van dalende markten in de vorm van CFD-aandelenhandel.

Hefboomwerking en marge

Wanneer u aandelen in de traditionele zin koopt, heeft u maar één optie als het gaat om inzetten. Dat wil zeggen, als u £ 500 op uw effectenmakelaarsrekening hebt staan, kunt u slechts £ 500 aan aandelen kopen – en niets meer.

In het geval van aandelenhandel via CFD’s heeft u echter de mogelijkheid om hefboomwerking toe te passen. In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat u met meer kunt handelen dan op uw effectenrekening in het VK.

Er zijn verschillende manieren waarop u de hefboomwerking kunt berekenen. De gemakkelijkste manier is om het als een verhouding te zien. Met de Britse regelgeving (ESMA) kunt u bijvoorbeeld een hefboomwerking tot 1: 5 toepassen bij het handelen in aandelen. Dit betekent dat een rekeningsaldo van £ 500 £ 2.5000 aan handelskapitaal toestaat. Andere activaklassen, zoals forex, goud en indices, hebben nog hogere limieten.

Het belangrijkste punt is hier dat hefboomwerking u een echte kans geeft om een ​​goed inkomen te verdienen met handelen in aandelen, zelfs als u maar een klein bedrag aan kapitaal tot uw beschikking heeft. Dat gezegd hebbende, brengt hefboomwerking ook het extra risico met zich mee dat u meer geld verliest dan u had gehoopt.

Laten we, voordat we daarop ingaan, eens kijken hoe hefboomwerking eigenlijk werkt bij het gebruik van een Brits aandelenhandelsplatform.

 • Je besluit om lang door te gaan Marks en Spencer aandelen
 • U zet £ 200 in en past een hefboomwerking van 1: 5 toe
 • Later op de handelsdag zijn de aandelen van Marks and Spencer met 5% gestegen
 • Bij een inzet van £ 200 zou u slechts £ 10 hebben verdiend (£ 200 x 5%)
 • Maar als u een hefboomwerking van 1: 5 toepast, wordt uw winst van £ 10 vermenigvuldigd met een factor 5
 • Als zodanig is uw totale winst op deze Marks and Spencer-transactie £ 50

Het is belangrijk op te merken dat u door het handelen in aandelen met hefboomwerking in het VK het risico loopt te worden geliquideerd. In het onderstaande gedeelte leggen we uit hoe dit werkt.

Risico’s van aandelenhandel met hefboomwerking

Door bij hetzelfde voorbeeld te blijven als hierboven, was je in staat om een ​​inzet van £ 200 om te zetten in een kooporder van £ 1.000 door een hefboomwerking van 1: 5 toe te passen. De £ 200 die u riskeerde, is wat bekend staat als ‘marge’.

Voor degenen die het niet weten, is de marge gewoon een borg die u aan het door u gekozen handelsplatform geeft terwijl uw hefboomtransactie open is. In dit voorbeeld komt dit neer op een marge van 20% (£ 200 of £ 1.000).

Nu loopt u het risico deze marge van € 200 te verliezen als uw positie meer tegen u indruist dan u aan marge heeft. Met andere woorden, u ging long op Marks and Spencer-aandelen, dus als de aandelen met 20% of meer dalen, verliest u uw volledige marge van £ 200.

Dit betekent dat u bent geliquideerd.

Het liquidatiepunt is afhankelijk van hoeveel hefboomwerking u toepast. Als u bijvoorbeeld £ 200 hebt ingezet met een hefboomwerking van 1: 3, betekent dit dat u handelt met £ 600. In marge-termen komt dit neer op 33,3% (£ 200 of £ 600). Als dus uw 1: 3-handel met hefboomwerking 33,3% tegen u bewoog, zou u uw inzet van £ 200 verliezen.

Het goede nieuws is dat er twee manieren zijn om te voorkomen dat u wordt geliquideerd:

 1. U stelt een stop-loss-order op voor uw handel met hefboomwerking. Hiermee wordt de order gesloten als de door u gekozen stop-loss-prijs wordt geactiveerd. We praten later uitgebreid over stop-loss-orders en andere tools voor risicobeheer.
 2. U voegt meer geld toe aan uw margerekening voordat u wordt geliquideerd. Dit geeft je extra ademruimte in de hoop dat de positie omdraait en weer in jouw voordeel beweegt.

Verhandelbare aandelenmarkten

Wanneer u een traditionele online effectenmakelaar gebruikt, bent u mogelijk beperkt in het aantal aandelen dat u kunt kopen. Natuurlijk kunt u mogelijk beleggen in FTSE 100-aandelen en aandelen die genoteerd zijn aan de NYSE en NASDAQ. Maar toegang tot andere, minder liquide markten is misschien niet mogelijk.

Dit staat in schril contrast met de manier waarop Britse beurssites werken. Dat wil zeggen, wanneer u in aandelen handelt via CFD’s, heeft u toegang tot duizenden markten op heel veel Britse en internationale beurzen..

Dit komt doordat de Britse beurswebsite een aandelenaankoop niet hoeft te faciliteren. Integendeel, het creëren van een CFD-markt betekent dat het instrument vrijwel elk aandeel kan volgen dat beursgenoteerd is.

Stel dat u besluit om in aandelen te handelen met de populaire FCA-makelaar eToro. Daarbij heeft u toegang tot meer dan 1.700 aandelen uit 17 verschillende markten. Naast het VK omvat dit alles van Frankrijk en Saoedi-Arabië tot Hong Kong en de VS..

Notitie: Alle 1.700+ aandelen op eToro kunnen worden gekocht in de traditionele zin en worden verhandeld via CFD’s.

Klaar om de beurs?

bekijk alle aandelen

Concurrerende tarieven

Hoewel we de vergoedingen voor het verhandelen van Britse aandelen later gedetailleerder behandelen, is het belangrijk om snel op te merken dat de CFD-platforms doorgaans veel kosteneffectiever zijn in vergelijking met traditionele makelaars in aandelen..

Nogmaals, dit komt doordat de onderliggende voorraad niet bestaat. In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat u in veel gevallen het instrument kunt kopen en verkopen zonder commissie te betalen. In plaats daarvan betaalt u waarschijnlijk een kleine vergoeding die in de spread is ingebouwd.

U kunt bijvoorbeeld zonder commissie aandelen verhandelen bij eToro – waar spreads op belangrijke markten gewoonlijk minder dan 0,25% bedragen. Aan de andere kant van de schaal zullen old-school makelaars u vaak een vast bedrag in rekening brengen om aandelen in het VK te kopen. Dit kan variëren van £ 5 tot £ 15 per transactie.

Hoe verdien je geld met Britse aandelenhandel??

geld verdienen met het verhandelen van aandelen in het VK

Simpel gezegd, om geld te verdienen door aandelen in het VK te verhandelen, moet u voorspellen of de waarde van de aandelen zal stijgen of dalen. Door de juiste voorspelling te doen en dus – uw positie te sluiten voor meer dan waarmee u oorspronkelijk bent begonnen, maakt u winst. En natuurlijk – als u verkeerd speculeert, zal dit resulteren in verlies.

Is aandelenhandel winstgevend?

Ja, aandelenhandel kan zeer winstgevend zijn als u weet wat u doet.

De meest effectieve manier om uw winsten en verliezen te beoordelen, is door uw inzet af te zetten tegen de toename of afname van uw positie in termen van het percentage. Als u bijvoorbeeld £ 100 inzet en uw positie in aandelen stijgt met 10%, dan heeft u £ 10 verdiend.

In een ander voorbeeld, als u een aandeel short-verkocht en het met 20% daalde, dan zou uw £ 500 u £ 100 aan winst opleveren. Als u vervolgens een hefboomwerking op deze transactie van 1: 5 toepast, zou uw winst worden vergroot tot £ 500.

In termen van hoeveel u kunt verdienen door aandelen in het VK te verhandelen, is er geen eenduidig ​​antwoord op deze vraag. Het kan immers afhangen van:

 • Hoeveel u inzet op elke transactie
 • Hoeveel hefboomwerking u toepast op elke transactie, indien van toepassing
 • Welk percentage winst u gedurende de maand heeft behaald
 • Welke vergoedingen u heeft betaald aan de door u gekozen Britse beurssite
 • Welke risicobeheertools u had

Al met al moet u proberen uw aandelenkapitaal langzaam op te bouwen, in plaats van vanaf de eerste dag enthousiast te worden. We behandelen enkele risicobeheerstrategieën die u later in deze handleiding kunt implementeren.

Lees meer: ​​beste aandelen om nu te kopen

Het plaatsen van een UK Stock Trading Order

het plaatsen van een handelsorder

Voordat u een account opent bij een handelsplatform voor aandelen in het VK, moet u eerst grip krijgen op het plaatsen van bestellingen. In de meest eenvoudige vorm laat dit de makelaar weten welke aandelen u wilt verhandelen en hoe hij van uw voorspelling kan profiteren..

Hieronder zetten we de belangrijkste aandelenorders op een rij die u moet begrijpen.

1. Koop- / verkooporders

We hebben in deze gids een paar keer aan- en verkooporders genoemd, dus we hoeven niet te veel in detail te treden. Het belangrijkste punt is dat uw keuze van een koop- of verkooporder de makelaar vertelt in welke richting u denkt dat de aandelenkoers zal gaan.

Zoals opgemerkt, betekent een kooporder dat u denkt dat de voorraad in waarde zal stijgen. Een verkooporder daarentegen geeft aan dat u denkt dat de aandelenkoers zal dalen.

Vergeet niet dat elke transactie die u invoert, zowel een koop- als verkooporder vereist. Dit komt omdat de omgekeerde volgorde waarin u in eerste instantie hebt geplaatst, vereist is wanneer u de transactie wilt verlaten.

Als u bijvoorbeeld opent met een kooporder en u wilt de transactie sluiten, dan moet u een verkooporder plaatsen. En omgekeerd – als u binnenkomt met een verkooporder, moet u afsluiten met een kooporder.

2. Markt- / limietorders

Alle beurssites / platforms in het VK geven u de mogelijkheid om een ​​marktorder of een limietorder te plaatsen. Dit is met betrekking tot de prijs die u op de markt wenst te betreden.

In het geval van een marktorder, het Britse aandelenhandelsplatform voert uw order uit tegen de eerstvolgende beschikbare prijs. Dit betekent dat uw bestelling onmiddellijk op de markt komt, maar het kan zijn dat de prijs een smidgen hoger of lager ligt dan wat u op het scherm ziet. Dit komt doordat de aandelenkoersen van seconde tot seconde veranderen.

Bijvoorbeeld:

 • Wil je ruilen Unilever aandelen – die momenteel elk £ 4,70 kosten
 • Volgens uw marktanalyse denkt u dat de aandelen in de loop van de komende uren in waarde zullen stijgen
 • U plaatst dus een kooporder
 • U wilt dat de positie meteen wordt geopend, dus u kiest voor een marktorder
 • Uw makelaar voert uw kooporder in minder dan een paar seconden uit tegen een prijs van € 4,69

Zoals je uit het bovenstaande kunt zien, kreeg je volgens de constant veranderende marktomstandigheden een prijs net onder wat je op het scherm zag. Evenzo had de prijs die u van uw marktorder kreeg, net boven de € 4,70 kunnen zijn.

In het geval van een limiet order, hiermee kunt u de exacte prijs specificeren die u wilt dat uw Britse aanbieder van aandelenhandel de positie uitvoert.

Bijvoorbeeld:

 • Laten we bij hetzelfde voorbeeld hierboven blijven, waarbij Unilever aandelen zijn geprijsd op £ 4,70
 • Deze keer wilt u echter pas de markt betreden als de aandelen £ 4,90 hebben bereikt
 • De reden hiervoor is dat u bevestiging van de markten wilt dat uw voorspelling van een stijgende trend correct is
 • Als zodanig plaatst u een kooplimietorder voor £ 4,90
 • Een paar uur later zijn de Unilever-aandelen geprijsd op £ 4,90 per stuk, dus uw kooplimietorder wordt aangepast en dus – uw positie is live

Zoals je misschien al geraden hebt, gaat je limietorder alleen live als en wanneer je opgegeven prijs overeenkomt. Als dit niet het geval is, blijft de limietorder in behandeling totdat u deze annuleert.

3. Stop-loss-orders

Vergis u niet – stop-loss-orders zijn cruciaal bij het online handelen in aandelen in het VK. Dit komt omdat u hiermee het bedrag kunt beperken dat u mogelijk kunt verliezen bij een transactie.

Als u er bijvoorbeeld voor wilt zorgen dat uw aandelenhandel geen verlies van meer dan 4% oplevert, kunt u uw makelaar opdracht geven om de transactie te sluiten als de positie met 4% in het rood gaat..

Als de voorraad dan zou blijven dalen, zou het van jouw kant niet uitmaken. U heeft tenslotte ook de transactie gesloten en uw verliezen beperkt tot 4%.

Hier is een voorbeeld van hoe u effectief een stop-loss-order kunt inzetten om uw verliezen bij het handelen in aandelen te beperken.

 • Wil je ruilen Diageo aandelen – die op de London Stock Exchange geprijsd zijn op £ 25
 • U denkt dat de prijs zal stijgen, u plaatst een kooporder
 • In het volle besef dat uw voorspelling misschien niet volgens plan verloopt, wilt u uw verliezen beperken tot 5%.
 • 5% van een aandelenkoers van £ 25 komt neer op £ 1,25
 • Daarom moeten we onze stop-loss-order instellen op £ 23,75 (£ 25 – £ 1,25)

Zodra uw transactie is geplaatst, kunt u er zeker van zijn dat u niet meer dan 5% verliest. Dit komt omdat zodra Diageo-aandelen dalen tot £ 23,75, de door u gekozen Britse beurssite de positie zal sluiten.

Gegarandeerde stop-loss-orders

In de meeste gevallen voert uw makelaar uw stop-loss-order uit als en wanneer de opgegeven prijs wordt geactiveerd. Bij gebruik van superabnormale marktomstandigheden is de kans echter groot dat dit niet zal gebeuren.

Dit kan zijn omdat de voorraad zo snel stijgt of daalt dat uw bestelling niet door de markten werd geëvenaard. Dat gezegd hebbende, zullen sommige handelsplatforms in het VK een ‘gegarandeerde’ stop-loss order aanbieden.

Dit is een extra service waarvoor een iets hogere handelsvergoeding / commissie vereist is die u normaal zou hebben betaald. Aan de andere kant garandeert dit dat uw stop-loss-order wordt geëvenaard, wat er ook gebeurt.

U hoeft zich hier waarschijnlijk geen zorgen over te maken als u belangrijke aandelen wilt verhandelen, zoals die op de FTSE 100 of Dow Jones. Dit komt doordat deze aandelen profiteren van enorm veel liquiditeit en de volatiliteit relatief laag is. Het is echter iets om in gedachten te houden, vooral als u aandelen uit de opkomende markten wilt verhandelen.

4. Take-profit-bestellingen

Met take-profit-orders kunt u een koersdoel stellen voor uw aandelenhandelspositie. Als de opgegeven prijs vervolgens wordt aangepast door de markten, zal uw broker uw positie automatisch sluiten. Door dit te doen, kunt u uw winst vastleggen zonder dat u handmatig achter uw apparaat hoeft te zitten.

Hier is een voorbeeld van hoe het werkt:

 • Laten we bij hetzelfde voorbeeld blijven als hierboven, waar u een kooporder op heeft geplaatst Diageo aandelen voor £ 25 elk
 • U heeft uw stop-loss-order al ingesteld om ervoor te zorgen dat u niet meer dan 5% verliest
 • Als het gaat om uw winstdoelstelling voor deze transactie, wilt u 15% verdienen
 • 15% van een aandelenkoers van £ 25 komt neer op £ 3,75
 • Als zodanig moeten we onze stop-loss-order instellen op £ 28,75 (£ 25 + £ 3,75)

Cruciaal is dat we u ten zeerste aanraden om zowel stop-loss- als take-profitorders in te zetten wanneer u in aandelen handelt in het VK. Hierdoor hoeft u niet alleen zelf een positie te sluiten, maar kunt u ook duidelijke entry- en exit-doelen stellen voordat de transactie live gaat..

Dit op zich is een effectieve risicobeperkende strategie die vrijwel alle doorgewinterde beurshandelaren gebruiken. Volgens het voorbeeld van de Diageo-aandelen hierboven, kan er slechts een van de twee dingen gebeuren.

 • Als uw voorspelling juist is en de aandelen van Diageo stijgen in een opwaartse beweging, wordt uw transactie gesloten wanneer de aandelen £ 28,75 bereiken. Dit levert een winst van 15% op volgens uw take-profit order.
 • Als uw voorspelling onjuist is, wordt uw transactie gesloten als de prijs £ 23,75 bereikt – volgens uw stop-loss-order. Dit levert een verlies op van 5%.

5. Trailing stop-loss-orders

Hoewel ‘trailing’ stop-loss-orders enige tijd nodig hebben om uw hoofd rond te krijgen, bieden ze een echt effectieve manier om posities te sluiten die momenteel in winst zijn..

In de meest eenvoudige vorm zullen trailing stop-loss-orders zich elke keer aanpassen wanneer uw aandelenhandelspositie in waarde stijgt. Hierdoor kun je de positie open houden zolang de trend zich voortzet.

Bijvoorbeeld:

 • Uw aandelenhandel is momenteel in het groen met 15%
 • U bent enigszins tevreden met uw winst, maar u wilt de positie nog niet sluiten. De voorraden kunnen immers blijven stijgen, wat nog meer winst oplevert.
 • Als zodanig stelt u uw trailing stop-loss-order in op 5%
 • Dit betekent dat u vanaf dit punt niet meer dan 5% van de reeds gemaakte winst kunt verliezen
 • Cruciaal is dat als het aandeel blijft stijgen, net als de trailing stop-loss prijs

Het belangrijkste om te onthouden is dat de trailing stop-loss-prijs zal blijven stijgen in lijn met uw winstgevende positie.

Maar als de aandelen vervolgens in de tegenovergestelde richting bewegen, blijft uw trailing stop-loss-prijs waar hij is. Dit zorgt er wederom voor dat u in de handel blijft maar dat u een deel van de winst die u al heeft gemaakt, beschermt.

Klaar om te beginnen met handelen Aandelen?

Strategieën en systemen voor aandelenhandel in het VK

Britse aandelenhandelstrategieën

Dus nu u het belang van aandelenorders kent, moeten we nu onderzoeken welke strategieën en systemen u tot uw beschikking heeft.

Soorten aandelenhandelstrategieën

Er zijn veel manieren waarop u in het VK in aandelen kunt handelen. Dit draait grotendeels om de tijdsduur dat u een positie open houdt.

Hoe korter u op uw beurt een positie openhoudt, hoe kleiner uw winstdoelen zullen zijn. Dit komt doordat aandelen op één handelsdag slechts een bepaald bedrag kunnen bewegen.

Desalniettemin vermelden we hieronder de meest voorkomende soorten Britse aandelenhandelstrategieën.

Daghandel in aandelen

In aandelen voor daghandel moet u superactief zijn. Dat wil zeggen dat de meeste daghandelaren elke dag verschillende aandelenposities plaatsen. De kern van deze strategie is dat u zelden of nooit een positie open houdt na standaard markturen.

In plaats daarvan kunt u een transactie plaatsen en deze een paar uur of zelfs minuten later sluiten. U kunt bijvoorbeeld een mogelijkheid zien om op korte termijn aandelen te verhandelen in Royal Mail-aandelen. U kunt een bestelling plaatsen en deze een uur later sluiten met een winst van 1,3%.

Zoals u zich kunt voorstellen, wordt u niet rijk door slechts 1,3% te verdienen. Het idee met daghandel is echter dat u kleinere winsten zult maken, maar op een veel frequentere basis dan met andere vormen van handelen in aandelen..

Swing trading aandelen

Swing trading is ook een korte-termijnstrategie. In tegenstelling tot zijn tegenhanger voor daghandel, is er echter geen vereiste om een ​​positie op dezelfde dag te openen en te sluiten. In plaats daarvan heeft u zoveel flexibiliteit als u nodig acht.

Terwijl de ene beurstransactie bijvoorbeeld een paar dagen open blijft, kan de volgende enkele weken actief blijven. In de meeste gevallen zal de swingtrader zijn positie niet langer dan een paar maanden open houden. Bij meer dan dit zou u worden beschouwd als een traditionele ‘buy and hold’-investeerder.

Het belangrijkste concept over aandelen met swingtraden is dat u zo lang mogelijk in de trend wilt blijven.

Bijvoorbeeld:

 • U handelt Facebook aandelen met een Brits aandelenhandelsplatform
 • U heeft een actieve kooporder die momenteel 25% in het groen staat
 • U voelt dat de opwaartse trend ten einde loopt, dus u legt uw winst vast met een verkooporder
 • Je voorspelling is correct en Facebook deelt en beweegt nu naar het zuiden
 • Om hiervan te profiteren, plaatst u vervolgens een extra verkooporder om de neerwaartse trend op te vangen

Cruciaal is dat Britse swingtraders geen emotionele banden hebben met de aandelen die ze kopen en verkopen. In plaats daarvan proberen ze alleen bredere markttrends te volgen.

Scalperen voorraden

Hoewel dit misschien wat voor de hand liggend klinkt, maken scalperende handelaars zich maar over één ding zorgen: het sluiten van een handel in winst. Maar wat scalpers onderscheidt, is dat ze willen profiteren van superkleine prijsbewegingen op een aandeel – zelfs meer dan daghandelaren.

Met andere woorden, terwijl daghandelaren 2/3 posities per dag kunnen invoeren, kunnen scalpers er tientallen invoeren. Het belangrijkste dat ze willen bereiken, is de aandelen kopen en verkopen terwijl deze binnen een krap bereik blijft. Laten we bijvoorbeeld aannemen dat GlaxoSmithKline aandelen worden al enkele uren tussen £ 13,90 en £ 14,03 verhandeld.

Dit vertegenwoordigt een prijsbereik van slechts 1%. Zolang de aandelen binnen dit bereik op en neer gaan, zal de scalpeur hopen koop- en verkooporders plaatsen.

Cruciaal is dat de winstniveaus op elk van deze posities waarschijnlijk minder dan 0,1% zullen bedragen. Maar aangezien de scalpeur zo’n groot aantal posities plaatst, kunnen en zullen deze winsten zeer snel oplopen.

Bankroll beheer

Het beheren van uw handelskapitaal is super belangrijk. Het doel op lange termijn moet tenslotte zijn om dit kapitaal consequent te laten groeien en dus – u in staat te stellen een of andere vorm van geld te verdienen met uw inspanningen op het gebied van aandelenhandel in het VK.

Een van de meest effectieve manieren om uw vermogen om uw handelsbankroll te beschermen te meten, is door uw ‘maximale opname’-percentage te beoordelen. Dit verwijst simpelweg naar de grootste daling van het kapitaal die u bent tegengekomen in een enkele periode – bijvoorbeeld per maand.

Bijvoorbeeld:

 • In maand 1 en 2 verdien je respectievelijk 10% en 15%
 • Uw handelskapitaal bedraagt ​​nu £ 5.000
 • Maar tegen het einde van maand 3 is uw kapitaal gezakt tot £ 4.000
 • Dit betekent dat uw maximale opname 20% is

Uiteindelijk spreekt het voor zich dat de meest risicomijdende handelaren ervoor zullen zorgen dat hun maximale opnamepercentage laag blijft. Als dit meer dan 10% bedraagt, moet u wellicht uw kennis van risicobeheer opnieuw bekijken.

Risico en beloning

Elke aandelenhandel die u plaatst, heeft zijn eigen risico- en opbrengstverhouding. In eenvoudige bewoordingen kan dit worden gekwantificeerd door u af te vragen hoeveel risico u bereid bent te nemen om een ​​bepaald winstdoel te bereiken.

Er is geen vaste regel bij deze. Maar veel doorgewinterde handelaren proberen minstens 3 keer het bedrag te verdienen dat ze op een transactie riskeren. Dit staat bekend als een risico / opbrengstverhouding van 1: 3. Laten we eens kijken naar een praktisch voorbeeld van hoe dit werkt:

 • U wilt een kooporder op Waitrose-aandelen plaatsen, omdat u denkt dat de prijs de komende uren zal stijgen
 • U zet in totaal £ 500 in op de transactie
 • Als u een risico / opbrengstverhouding van 1: 3 neemt, wilt u 3% winst behalen
 • In ponden en pence komt dit neer op een winstdoelstelling van £ 15 (£ 500 x 3%)
 • In termen van uw risico bedraagt ​​dit 1%
 • Bij een inzet van £ 500, is het maximale bedrag dat u bereid bent te verliezen £ 5

Zoals u uit het bovenstaande kunt zien, zal door het plaatsen van de juiste orders (we hebben handelsorders uitgebreid besproken verderop in deze gids) slechts één van de twee dingen gebeuren tijdens deze transactie. U verdient ofwel £ 15 (3%) of verliest £ 5 (1%). Hierdoor kunt u duidelijke doelen stellen, zowel in termen van maximaal risico als potentiële beloningen.

Ter verduidelijking: bij het nemen van een 1: 3 risico / opbrengstbenadering heeft u slechts 1 op elke 4 transacties nodig om winst te maken zodat u break-even kunt bereiken. Dit vertaalt zich in een ‘win ratio’ van slechts 25%.

Bijvoorbeeld:

 • Ruil 1: – £ 5
 • Ruil 2: – £ 5
 • Ruil 3: – £ 5
 • Ruil 4: £ 15

Zoals hierboven vermeld, verloren 3 transacties in totaal £ 15, en vervolgens verdiende de vierde £ 15 – waardoor uw nettowinst op £ 0 kwam. Cruciaal is dat naarmate u meer en meer kennis krijgt van het lezen en analyseren van technische / fundamentele gegevens (die we in de onderstaande sectie behandelen), u een winstratio verwacht die groter is dan 25%!

Fundamenteel onderzoek

Er zijn twee hoofdsegmenten van onderzoek dat u kunt ondernemen om de toekomstige richting van een aandeel te begrijpen. Dit bestaat uit technische analyse en fundamenteel onderzoek. In deze paragraaf zullen we het laatste bespreken.

Fundamenteel onderzoek is dus het proces van het bijhouden van gebeurtenissen uit de echte wereld en hoe deze gebeurtenissen de prijs van een aandeel kunnen beïnvloeden. In de meest eenvoudige vorm, als een bedrijf zijn kwartaalresultatenrapport publiceert en de resultaten slechter zijn dan verwacht, mag u verwachten dat de aandelenkoers zal dalen.

In een soortgelijk voorbeeld zou een bedrijf kunnen aankondigen dat het zojuist een nieuw lucratief contract met de overheid heeft binnengehaald. In het licht van deze positieve nieuwsontwikkeling zullen de aandelen waarschijnlijk in waarde stijgen.

Er zijn enkele belangrijke opmerkingen over fundamenteel onderzoek in de context van aandelenhandel. Ten eerste besteden daghandelaren en scalpers weinig aandacht aan de fundamentals. Ze blijven immers voor zo’n klein bedrag in een vak.

Ten tweede kan het moeilijk zijn om de klok rond financieel nieuws bij te houden. Gebruik daarom een ​​platform als Yahoo Finance om ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de belangrijkste marktontwikkelingen.

Daarnaast zou je kunnen overwegen om een ​​economische kalender te gebruiken. Hierin worden datums en tijden weergegeven van belangrijke ontwikkelingen op de aandelenmarkten, bijvoorbeeld winstrapporten van bedrijven of vergaderingen van de centrale bank.

Technische Analyse

Als u aandelen in het VK wilt verhandelen in plaats van gedurende enkele maanden of jaren in aandelen te beleggen, dan is het cruciaal dat u leert hoe u technische analyses uitvoert. Zoals de naam al doet vermoeden, analyseert u technische prijsgrafieken om trends te vinden.

Zodra u een potentiële trend in de maak heeft, kunt u een passende handelsorder plaatsen.

Om u te helpen bij het analyseproces, moet u weten hoe u technische indicatoren moet gebruiken. Dit zijn handelsindicatoren die op zoek zijn naar specifieke statistieken, zoals vluchtige of ondersteunings- / weerstandsniveaus.

Vanwege het feit dat er meer dan honderd technische indicatoren worden gebruikt door professionals in de aandelenhandel in het VK, kunnen we ze onmogelijk allemaal opsommen. Hieronder bespreken we echter drie technische indicatoren die u nu kunt gaan gebruiken – niet in de laatste plaats omdat ze enigszins beginnersvriendelijk zijn.

Voortschrijdende gemiddelden

Deze indicator kijkt naar de gemiddelde prijs van een aandeel gedurende een bepaalde periode. De meest gebruikte tijdframes bij deze zijn het voortschrijdend gemiddelde van 100 dagen en 200 dagen.

Beide bovengenoemde voortschrijdende gemiddelden worden weergegeven door een lijn op de respectievelijke grafiek van de aandelenkoersen.

In theorie is het marktsentiment over het bedrijf sterk als de huidige voorraad zowel boven het 100-dagen als het 200-dagen-voortschrijdend gemiddelde ligt. Dit betekent op zijn beurt dat er momenteel een opwaartse prijsschommeling is, of dat deze binnenkort zal plaatsvinden.

Aan de andere kant, als de huidige aandelenkoers onder de 100- en 200-daagse gemiddelden ligt, zou dit erop wijzen dat beleggers bearish zijn over het bedrijf..

Relatieve sterkte-indicator (RSI)

De Relative Strength Indicator (RSI) wordt uitgedrukt in procenten – van 0 tot 100. Het kijkt specifiek naar de huidige marktactie op een aandeel in termen van koper / verkoper volume. In eenvoudige bewoordingen: als er voor een aanzienlijk bedrag meer kopers dan verkopers zijn, kan de voorraad worden overgekocht.

Dit betekent op zijn beurt dat er wellicht een marktcorrectie op de korte termijn in de maak is. Dit betekent dat de prijs tijdelijk naar het zuiden zal gaan totdat de trend zich hervat. Is dit het geval, dan levert de RSI een percentage op van 70% of meer.

Als aan de andere kant het RSI-percentage 30% of minder is, kan dit betekenen dat de voorraad overbought is. Dit betekent dat, hoewel het aandeel zich in een langdurige neerwaartse trend bevindt, een marktcorrectie op korte termijn op het punt staat in het spel te komen. Als dat het geval is, zal de aandelenkoers tijdelijk stijgen, voordat de neerwaartse trend wordt hervat.

Moving Average Convergence Divergence (MACD)

MACD-indicator, handelen in aandelen

De Moving Average Convergence Divergence (MACD) – uitgesproken als MAC-D, stelt ons in staat om het momentum van een aandelenkoers te evalueren. In het bijzonder wordt gekeken naar de huidige sterkte en duur van een trend.

Laten we bijvoorbeeld aannemen dat HSBC-aandelen in slechts twee weken handelen met 9% zijn gestegen. Het kan moeilijk zijn om te weten of deze trend van korte duur is of een indicatie dat de bestanden zich nu in een herstelfase op langere termijn bevinden.

Door de MACD te gebruiken, kan deze technische indicator enig licht werpen op het bovengenoemde raadsel.

Cruciaal is dat als de MACD zich boven de huidige signaallijn bevindt, dit aangeeft dat handelaren de aandelen moeten kopen. Integendeel, als de MACD zich onder de signaallijn bevindt, moeten traders op zoek gaan naar short-selling.

Klaar om te verhandelen aandelen?

Geautomatiseerde en semi-automatische aandelenhandel

Zoals je misschien al geraden hebt, zul je veel tijd moeten besteden aan zowel technisch als fundamenteel onderzoek. Dit zou u er niet van moeten weerhouden om betrokken te raken bij de Britse aandelenhandel.

Als u eenmaal de ins en outs leert over hoe u de waarde van een aandeel effectief kunt analyseren, geeft u uzelf de beste kans om op de lange termijn consistente winsten te behalen. Aan de andere kant kan het frustrerend zijn als u heel graag wilt gaan handelen in aandelen in het VK, maar niet precies weet hoe u de toekomstige waarde van een aandeel moet bepalen..

U riskeert uw eigen geld, dus elke onjuiste speculatie die u doet, zal resulteren in financieel verlies. Te veel van deze verliesgevende posities zullen er waarschijnlijk voor zorgen dat u uw beurslaarzen voor aandelen voorgoed ophoudt.

Rekening houdend met al het bovenstaande, zullen sommige newbie-aandelenhandelaren in het VK overgaan op een vorm van geautomatiseerde handel. Dit betekent dat u hulp krijgt van een derde partij. Mogelijke mogelijkheden om in dit verband te nemen zijn handelssignalen (semi-geautomatiseerd), aandelenhandelrobots (volledig geautomatiseerd) of het gebruik van een copy trading tool (volledig geautomatiseerd).

Signalen voor aandelenhandel

Er zijn honderden aanbieders op het gebied van online beleggen die signalen voor de handel in aandelen aanbieden. De aanbieder zal u in wezen een handelssuggestie sturen waarmee u weet welke orders u moet plaatsen.

De suggestie kan afkomstig zijn van een ervaren beurshandelaar die technische en / of fundamentele analyses heeft uitgevoerd. Of het kan een geautomatiseerde service zijn die gebruikmaakt van algoritmen en machine learning.

Hoe dan ook, uw handelssignaal kan er als volgt uitzien:

 • Voorraad: appel
 • Bestellen: Verkopen
 • Reden: RSI onder 30%
 • Invoer: $ 118,00
 • Stop-verlies: $ 119,18 (1%)
 • Take-profit: $ 113,28 (3%)

Zoals u uit het bovenstaande kunt zien, zullen Britse aandelenhandelssignalen u voorzien van alle benodigde orders die moeten worden geplaatst. Dit betekent op zijn beurt dat u zelf geen onderzoek hoeft te doen.

Notitie: De signalen van de Britse aandelenhandel mogen niet worden gezien als een vervanging voor het leren van technische en fundamentele analyse. U vertrouwt immers op een derde partij om de toekomstige richting van een aandeel te analyseren, in plaats van zelf risicomijdende beslissingen te nemen.

Aandelenhandel in robots

Aandelenhandelrobots zijn geavanceerde softwarebestanden die u kunt installeren op platforms van derden, zoals MetaTrader 4 en 5.

De software wordt ondersteund door algoritmen die namens u de aandelenmarkten scannen. Als en wanneer het algoritme een handelsmogelijkheid ziet, plaatst het de vereiste orders. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een Britse aandelenhandelrobot is dat u actief kunt handelen op een 100% passieve manier.

Bovendien is de robot geprogrammeerd om een ​​reeks vooraf gedefinieerde regels te volgen, wat betekent dat er geen ruimte is voor roekeloze of emotionele beslissingen. Aan de andere kant moeten robots voor aandelenhandel met uiterste voorzichtigheid worden gebruikt.

U staat immers een stukje software toe om toegang te krijgen tot uw handelskapitaal en dus – namens u koop- en verkooporders te plaatsen. Het is daarom niet ongebruikelijk dat de robot je hele bankroll doorbrandt als deze niet correct is ingesteld.

Bovendien hebben robots voor aandelenhandel niet de capaciteit om financieel nieuws te interpreteren. Nogmaals, het is slechts de taak om de ‘wat-als’ -voorwaarden te volgen die de ontwikkelaar heeft geprogrammeerd.

Dit betekent dat een aandelenkoers sterk beïnvloed kan worden door een recent nieuwsbericht, maar de robot zal hier niet van op de hoogte zijn! We moeten ook duidelijk maken dat er duizenden zogenaamde ‘winstgevende’ robotproviders in de online ruimte zijn die niets anders zijn dan oplichting.

Ze zullen gewaagde beweringen op hun website publiceren over het maken van ongegronde rijkdom via hun robot. Maar er is zelden een manier om dit onafhankelijk te verifiëren, dus wees voorzichtig. Dit is de reden waarom we veel de voorkeur geven aan de functie Copy Trading bij FCA-gereguleerde broker eToro, die we in de onderstaande sectie behandelen.

Gereguleerde Copy Trading Tool

Als u wilt profiteren van een echt passieve aandelenhandel, maar tegelijkertijd rouge-robotaanbieders wilt vermijden, dan raden we u aan eToro te overwegen. Deze makelaar met volledige licentie biedt een functie genaamd Copy Trading, waarmee u geld kunt investeren in een bewezen Britse aandelenhandelaar.

Deze handelaar zal vervolgens op een 100% transparante manier voor u aandelen kopen en verkopen. Er zijn geen extra kosten voor het gebruik van deze functie, aangezien de betreffende handelaar wordt gecompenseerd door eToro.

Cruciaal is dat voordat u in een handelaar investeert, u enorm veel belangrijke statistieken te zien krijgt. Dit omvat elke positie die de belegger ooit bij de makelaar heeft geplaatst, wat betekent dat u hun maandelijkse rendementen, voorkeursmarkten, risicobeoordeling en gemiddelde transactieduur kunt bekijken..

Meer lezen: Copy Trading: de ultieme beginnershandleiding

Als u geïnteresseerd bent in het nemen van de Copy Trading-route bij eToro, hoeft u slechts aan een minimum van $ 200 te voldoen – dat is ongeveer £ 160..

Het belang van het kiezen van het juiste handelsplatform voor Britse aandelen

Dus nu we u hebben bewapend met alle informatie die u nodig heeft om uw carrière in aandelenhandel in het VK op de goede weg te krijgen, moeten we nu het belang van het selecteren van een platform bespreken..

Dit komt omdat om handel in aandelen online, u moet dit doen via een makelaar. Zoals je misschien al geraden hebt, zijn er letterlijk honderden van dergelijke platforms actief in de Britse aandelenhandel. Als gevolg hiervan is het een uitdaging om te weten met welke aanbieder u moet werken.

Om het onderzoeksproces wat draaglijker voor u te maken, vindt u hieronder een lijst met overwegingen die u moet nemen voordat u een Britse aandelenhandelaar gaat kiezen..

1. FCA-verordening / FSCS-bescherming

Overweegt u om een ​​Brits aandelenhandelsplatform te gebruiken dat geen licentie heeft van de FCA? Als dat zo is, loop je in een zeer gevaarlijk gebied. U moet immers geld bij de makelaar storten om in aandelen te kunnen handelen.

Dit betekent op zijn beurt dat u de aanbieder uw zuurverdiende geld toevertrouwt. Daarom raden we u ten zeerste aan om alleen FCA-gereguleerde makelaars zoals eToro te gebruiken. Daarbij heeft u ook de bescherming van de FSCS.

Dit dekt uw geld tot de eerste £ 85.000 in het geval dat de makelaar failliet gaat – net zoals u zou krijgen bij een Britse bank of hypotheekbank.

2. Vergoedingen en commissies

Elke keer dat u een aandelenhandel plaatst, moet u een vergoeding betalen aan de door u gekozen makelaar. Dit kan behoorlijk variëren – niet alleen in financiële termen, maar ook in de manier waarop de vergoeding in rekening wordt gebracht.

Het Britse handelsplatform IG rekent bijvoorbeeld een variabele commissie aan. Bij het handelen in aandelen die in het VK zijn genoteerd, bedraagt ​​dit 0,1%. Hoewel dit op het eerste gezicht misschien competitief klinkt, heeft IG een minimum van £ 10.

Dit maakt het volkomen onhaalbaar voor degenen onder u die van plan zijn om in kleine bedragen te handelen. Een koop- of verkooporder van £ 50 kost u bijvoorbeeld £ 10 aan vergoedingen, wat neerkomt op maar liefst 20%!

Daarom raden we aan om eToro, aangezien de makelaar geen enkele commissie in rekening brengt wanneer u in aandelen handelt. Of het nu gaat om indices, ETF’s, goud, olie of een van de duizenden markten die het ondersteunt, eToro is 100% commissievrij.

Naast commissies moet u ook de volgende kosten controleren voordat u zich aanmeldt bij een Britse beurswebsite:

 • Verspreidt: Gezien als het verschil tussen de ‘bied’ en ‘laat’ prijs van een aandeel, is de spread een indirecte vergoeding die garandeert dat de makelaar geld verdient. Hoe groter de spreiding, hoe meer u betaalt om in aandelen te handelen.
 • Stortingen / opnames: Sommige beurssites in het VK brengen kosten in rekening voor het storten en / of opnemen van geld. Dit kan variëren afhankelijk van de betaalmethode naar keuze.
 • Overnight financiering: Ook wel bekend als ‘swapkosten’, wordt nachtelijke financiering in rekening gebracht op CFD-transacties. Het zal beginnen als u een positie ‘s nachts open houdt. Daarom is aandelenhandel via CFD’s alleen geschikt voor kortetermijnstrategieën.
 • Inactiviteit: Wanneer een aandelenhandelssite uw account als slapend markeert, moet u mogelijk inactiviteitskosten betalen. Dit is meestal na 1 jaar inactiviteit, maar sommige makelaars implementeren de vergoeding na slechts 3 maanden.

Al met al kunnen en zullen de bovenstaande vergoedingen een grote invloed hebben op uw vermogen om op lange termijn winst te maken. Dit is vooral het geval bij het verhandelen van aandelen, aangezien uw winstmarge-doelstellingen waarschijnlijk klein zullen zijn.

eToro – Top effectenmakelaar in het VK (0% commissie en geen zegelrecht)

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren als betrouwbaar bewezen binnen de aandelenmarkt – we raden u aan ze uit te proberen.

3. Markten en beurzen

Als u aandelen van een specifieke markt wilt verhandelen, moet u ervoor zorgen dat uw makelaar u toegang geeft. Als u gebruikmaakt van een Britse site voor het verhandelen van aandelen, is het vanzelfsprekend dat u FTSE 100-aandelen kunt kopen en verkopen.

Maar als u toegang wilt tot andere Britse markten, zoals de FTSE 350 of AIM, controleer dan of dit wordt ondersteund voordat u zich aanmeldt. Evenzo, als u aandelen wilt verhandelen die zijn genoteerd op internationale beurzen zoals de NASDAQ of NYSE, moet u onderzoeken of de makelaar de specifieke markt aanbiedt.

4. Functies en tools

U zult waarschijnlijk een Britse beurssite willen kiezen die een overvloed aan handige tools en functies biedt. Met de beste makelaars kunt u bijvoorbeeld technisch onderzoek doen met een verscheidenheid aan tekentools en indicatoren. Het is ook goed als de makelaar fundamentele gegevens aanbiedt, zoals financieel nieuws en rapporten over bedrijfswinsten.

Als het gaat om geautomatiseerd handelen, moet u controleren of het door u gekozen platform de door u gewenste weg kan ondersteunen. Robots voor aandelenhandel hebben bijvoorbeeld een platform van een derde partij nodig, zoals MT4. Niet alle Britse makelaars zijn compatibel met MT4.

Evenzo, als u geïnteresseerd bent om te profiteren van een Copy Trading-systeem, dan moet u een makelaar zoals eToro. Het bovengenoemde platform heeft duizenden geverifieerde investeerders die deel uitmaken van het Copy Trading-programma, dus je hebt genoeg om uit te kiezen.

5. Betalingen

Vergeet niet te controleren welke betaalmethoden de door uw gekozen Britse beurssite ondersteunt. Naar onze mening is de gemakkelijkste manier om geld bij een makelaar te krijgen, via een Britse bankpas / creditcard. Dit wordt direct verwerkt en is 100% veilig.

E-wallets zoals Paypal zijn ook goed om de zojuist genoemde redenen. De meeste Britse beurssites bieden ondersteuning voor bankoverschrijvingen. Reken op vertragingen van 2-3 dagen wanneer u voor deze betaalmethode kiest, wat betekent dat u niet meteen kunt handelen.

Naast de ondersteunde betaalmethoden, moet u ook het opnamebeleid van de makelaar raadplegen. Terwijl de beste platforms bijvoorbeeld opnameverzoeken binnen 48 uur verwerken, is bekend dat sommige veel langer duren.

Andere dingen waar u op moet letten bij het kiezen van de beste Britse beurswebsite voor uw behoeften zijn:

 • Klantenservice – Openingstijden en ondersteuningskanalen (live chat, etc.)
 • Reputatie – Hoe de makelaar wordt beoordeeld door de Britse handelsgemeenschap
 • Gebruikersvriendelijkheid – Controleer of het platform geschikt is voor beginnende handelaren
 • Hefboomwerking – Onderzoek of de makelaar hefboomwerking biedt en tegen welke limieten

Stock Trading UK Guide: The Bottom Line

Deze Stock Trading UK Guide heeft elke maatstaf beschreven waarmee u rekening moet houden voordat u uw eigen kapitaal riskeert. Hoewel super uitgebreid en ietwat lang van aard, hebben we ervoor gezorgd dat er geen steen onbeproefd is gebleven.

Als zodanig – of dat nu is met betrekking tot het plaatsen van orders, het begrijpen van risicobeheer, het implementeren van een strategie of het uitvoeren van technisch onderzoek – u maakt nu de beste kans om uw carrière in de Britse aandelenhandel op de juiste manier te beginnen..

Als u nu klaar bent om te gaan handelen in aandelen in het VK, eToro is verreweg het beste platform om je aan te melden. Deze FCA-gereguleerde makelaar biedt onderdak aan meer dan 13 miljoen investeerders, niet in de laatste plaats omdat het een veilige en goedkope manier biedt om toegang te krijgen tot de markten.

Het belangrijkste is dat uw kapitaal wordt beschermd door de FSCS, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de veiligheid van uw geld.

Verder lezen:

Forex trading UK – De ultieme beginnershandleiding om online in forex te handelen

Cryptocurrency Trading UK: ultieme Britse gids voor cryptohandel

Volledige gids voor online handelen in het VK

Gold Trading Guide UK – Leer hoe u online in goud kunt handelen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me