De 11 best presterende cannabisaandelen van 2020

Top Cannabis Aandelen

Bent u van plan om in 2021 de cannabisbeurs te betreden? Wil je weten welke toppresteerders op de cannabisbeurs het nieuwe jaar ingaan? Laten we eens kijken naar de beste cannabisvoorraden van 2020 en de weg vrijmaken voor 2021.

Als je je afvraagt ​​of je dit goed leest, ja, cannabisaandelen bestaan ​​inderdaad en zijn legaal om in te handelen en in te investeren. In feite is deze markt in de loop der jaren steeds populairder geworden bij investeerders, dus laten we eens kijken naar de redeneren waarom deze opwindende industrie de aandacht van velen trekt.

In Canada is marihuana legaal voor zowel recreatief als medisch gebruik, maar in de VS hebben alleen verschillende staten, of 12 om precies te zijn, het recreatief gebruik van marihuana of ‘Pot’ gelegaliseerd, de naam waarnaar het meestal wordt verwezen. Voor de overige staten is het echter nog steeds illegaal en is het alleen beschikbaar voor medisch gebruik. In het VK is dit ook het geval, en het is illegaal in het hele land met slechts een beperkt gebruik van marihuanaset voor medisch gebruik.

Maar wat is de aantrekkingskracht van cannabisvoorraden, vraag je je misschien af?

Als antwoord op de vraag: er is en is veel interesse van investeerders over de hele wereld binnen deze sector vanwege de aanzienlijke veranderingen binnen de Amerikaanse en Canadese wetten in verschillende staten die marihuana legaal maken. De vraag van consumenten over de hele wereld is hoog en er is nog steeds vraag naar medisch gebruik om gezamenlijk best presterende geneesmiddelen te maken, wat de reden is waarom de voorraden in de industrie vanaf 2018 aanzienlijk zijn gestegen.

Echter, van 2018 tot voor kort met het nieuws van Joe Biden’s triomf om de nieuwe president van de Verenigde Staten te worden, heeft de hoop gewekt dat deze sector binnenkort weer in de schijnwerpers zal komen te staan ​​en zal bevestigen of de wetten op marihuana dat zullen doen. verder ontwikkelen, voor beide vormen van medisch en recreatief gebruik binnen verschillende staten of legaal maken in het hele land.

Aangezien gerenommeerde bedrijven blijven kloppen op de deuren van deze staten waar de belemmeringen op de loer liggen met de strikte wetten voor het gebruik van marihuana, zal het resultaat hoe dan ook een grote impact hebben op de cannabisbeurs..

Staten, waaronder New Jersey, Arizona en Montana, zagen kiezers op 3 november 2020 stemmen voor goedkeuring voor het legaliseren van recreatief gebruik van marihuana in hun staten, waarbij Mississippi toestemming gaf om marihuana alleen te legaliseren voor strikt medisch gebruik..

De aandelenkoersen van cannabis dit jaar hebben het voor sommigen misschien net goed gedaan, maar voor anderen is het nog steeds briljant gelet op de uitdagingen die 2020 onder ons allemaal is opgekomen of voor sommigen hebben ze de verliezen zien verergeren als gevolg van verschillende factoren. Een van die belangrijke factoren zijn de Amerikaanse verkiezingen, maar ten tweede hebben bedrijven in hun bedrijf geïnvesteerd om het productie- en distributieproces te versnellen door apparatuur aan te schaffen die sneller inkomsten oplevert. Na de Amerikaanse verkiezingen zijn de prijzen van cannabisaandelen echter binnen de kortste keren gestegen voor verschillende bedrijven, met de hoop op nieuwe veranderingen die in 2021 zullen plaatsvinden voor de cannabisindustrie..

Als je je afvraagt ​​wat cannabisaandelen zijn, zal je begrip duidelijk worden als we naar de volgende sectie gaan.

Wat zijn cannabisvoorraden?

De cannabisindustrie heeft door de jaren heen een lange weg afgelegd, waardoor duizenden of bijna zelfs miljoenen toeristen massaal naar Amsterdam zijn gekomen, waar recreatief gebruik van marihuana al vele jaren is gelegaliseerd en in medische termen is marihuana een gerespecteerd medicijn om te helpen met verschillende ziekten om gestabiliseerd te worden.

Maar wat is een cannabisvoorraad?

Cannabisaandelen zijn gewoon aandelen die je kunt kopen bij gelegaliseerde cannabisbedrijven die cannabis maken voor medicinaal gebruik en nu, aangezien het gelegaliseerd wordt voor recreatief gebruik, van zowel particuliere als openbare bedrijven..

Maar de hype die dit product wereldwijd omringt, veroorzaakt een aanzienlijke stijging van de aandelenkoersen. Aangezien het groeiend aantal individuen de legalisatie van dit product steunt, heeft het ervoor gezorgd dat openbare en particuliere bedrijven snel zijn gegroeid, waardoor investeerders deze zich snel ontwikkelende sector nauwlettend in de gaten hebben gehouden, die er vervolgens toe heeft geleid dat veel investeerders deel gaan uitmaken van de nieuwe, frisse, dynamische, groeiende industrie die zich laat zien en het potentieel heeft om het buitengewoon goed te doen in het heden en op de lange termijn.

En het bewijs is er te zien, vanaf 2018 verdiende de cannabisindustrie naar verluidt $ 13,8 miljoen van zowel openbare als particuliere bedrijven. Met een lichte tegenvaller dit jaar, wil de industrie in 2021 een hoge vlucht nemen naar een schaal die zowel investeerders als niet-investerende individuen kan verrassen, wat nu het juiste moment is om kennis te maken met de ins en outs van de nieuwe bloeiende industrie en kijk naar de beste cannabisaandelen die goed hebben gepresteerd in 2020 en die naar verwachting zullen presteren in de aanloop naar 2021 en daarna.

De best presterende cannabisaandelen in 2020

Van de ups en downs van de industrie die ze de afgelopen jaren heeft meegemaakt, is er geen twijfel over hoe de toekomst vooruitkijkt voor de zich ontwikkelende cannabisindustrie..

Volgens gegevens zal de marihuana-industrie tegen 2025 uitgroeien tot een industrie met een waarde van meer dan $ 38 miljard, en daarom mag deze kans om deel uit te maken van zo’n snelle groei niet worden gemist..

Laten we nu geen tijd meer verspillen en kijken naar de beste 11 beste artiesten van 2020 op het gebied van cannabisaandelen die ook in 2021 verder willen opblazen.

De Top 11 Cannabis Aandelen Performers For You In 2021:

 1. GW Pharmaceuticals (GWPH)
 2. Canopy Growth Corporation (CGC)
 3. Aphria (APHA)
 4. Scotts Miracle-Gro (SMG)
 5. ETFMG alternatieve oogst ETF (MJ)
 6. Novartis ADR (NVS)
 7. Green Thumb Industries (GTBIF)
 8. Cresco Labs (CRLBF)
 9. Aurora Cannabis (ACB)
 10. Cronos (CRON)
 11. Oogst, gezondheid & Recreatie (HRVSF)

1. GW Pharmaceuticals (GWPH)

gw pharmaceuticals aandelenkoersgrafiek

Het eerste bedrijf dat op de lijst komt, is GW Pharmaceuticals (GWPH). Het Britse bedrijf dat zijn naam stevig heeft gevestigd in de industrie en twee cannabisproducten heeft geproduceerd die bekend zijn en worden gedistribueerd naar meer dan 30 landen over de hele wereld die beschikbaar zijn voor medisch gebruik.

Nabiximols, de eerste natuurlijke cannabisplant die werd geproduceerd, kreeg goedkeuring en autorisatie, niet alleen vanuit het VK, maar in alle landen waar marihuanadistributie beschikbaar is voor medisch gebruik en de tweede Epidiolex, het tweede product dat onlangs is goedgekeurd door Amerikaanse voedsel- en medicijnbeheerders, zal een verder succes worden voor het bedrijf dat geautoriseerd is voor legaal gebruik.

Gespecialiseerd in het onderzoeken en ontwikkelen van op recept verkrijgbare cannabisgeneesmiddelen voor ziekten zoals multiple sclerose, waar GWPH wereldberoemd om is, en verder onderzoek doen naar het creëren van een succesvol medicijn voor zeldzame en catastrofale vormen van epilepsie bij kinderen.

Het biofarmaceutische bedrijf met een marktkapitalisatie van $ 4 miljard ligt op schema voor verder succes, aangezien is bevestigd dat het bedrijf vanaf juni 2020 een omzet van $ 442 miljoen heeft behaald, terwijl het bedrijf in de aanloop is naar 2021. zie potentieel verbluffende cijfers van de nieuwste medicijncreatie en met de nieuwe producten die aan de horizon verschijnen.

Hoewel het bedrijf niet de cijfers heeft gehaald die ze aanvankelijk voorspelden en verwachtten voor dit jaar, is het bedrijf naar verluidt YTD nog steeds met 25% gestegen.

Met de nieuwe medische producten in de maak, lijdt het geen twijfel dat deze aankoop voor de lange termijn is met een grote winstgevendheid.

2. Canopy Growth Corporation (CGC)

CGC aandelenkoersgrafiek

Canopy Growth Corporation, een Canadees cannabisbedrijf opgericht in 2013, gevestigd in Smith Falls, Ontario, Canada.

CGC is op dit moment een bedrijf waar investeerders aandachtig naar kijken na de verkiezingen om te bevestigen dat Joe Bidden, die de nieuwe president van de Verenigde Staten zal worden, velen heeft doen geloven of speculeren dat legalisering van marihuana in de meeste gevallen mogelijk gelegaliseerd kan worden. Amerikaanse staten hebben als vicepresident Kamala-Harris de legalisering van cannabisgebruik geuit en ondersteund.

Hoewel de leidende organisatie met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 10 miljard dit jaar dalingen heeft gezien, heeft het bedrijf in het licht van de recente gebeurtenissen werknemers ontslagen en verschillende kassen gesloten om hun uitgaven te verlagen, aangezien het bedrijf een nettoverlies van $ 1,3 miljard rapporteerde. als gevolg van ingrijpende renovaties binnen het bedrijf aangezien er sindsdien licht is gezien aan het einde van de tunnel na zo’n ommekeer.

Door de positieve noot voort te zetten, is het Canadese bedrijf dit jaar met 38% gestegen en blijft het aanzienlijk goed presteren gezien de wereldwijde effecten en wordt het zelfs genoemd als de grootste ‘potstock’ op de markt, waarbij september het bedrijf zag met C $ 1,32 miljard netto-omzet.

Met de nieuwe aandeelhouders Constellation Brands en de nieuwe CEO David Klein die het geregenereerde bedrijf leiden, zal het succes van dit presterende merk doorgaan in het nieuwe jaar en daarna..

3. Aphria (APHA)

apha aandelenkoersgrafiek

Een ander Canadees cannabisbedrijf dat de lijst van best presterende cannabisbedrijven in 2020 siert en een die moet worden gekocht of behouden, is Aphria..

Aphria wordt in Canada gerangschikt als het nummer 1-bedrijf voor inkomsten, waarbij het merendeel afkomstig is van recreatief gebruik van marihuana. Het bedrijf, dat momenteel een marktkapitalisatie heeft van $ 1,29 miljard, loopt voorop met een netto-omzet die de meeste of al zijn concurrenten overtreft, wat aangeeft dat het jaar-op-jaar 16% hoger ligt en staat op de 12e plaats van de 240 medische-farmaceutische aandelen.

Het Canadese farmaceutische bedrijf heeft ook dit jaar zijn nadelen gezien, met een gerapporteerd verlies van $ 5,1 miljoen tijdens het eerste kwartaal, maar het was nog steeds een van de beter presterende bedrijven onder zijn concurrenten voor de verliezen die elk bedrijf in 2020 heeft geleden..

Tussen Aphria en Canopy Growth hebben deze Canadese merken veel licht op de twee die met elkaar worden vergeleken om te zien wie er beter uitkomt als het nieuwe jaar komt, maar de realiteit is dat beide even sterke bedrijven zijn om apart van te zijn.

Hoewel de groei van de canopy meer ingeburgerd is, de marktaandelen van CGG groter zijn en de omzet sneller groeit, mag Aphria niet over het hoofd worden gezien, aangezien dit bedrijf klaar staat voor groot succes en tot dusver bewezen heeft..

4. Scotts Miracle-Gro (SMG)

SMG is een van de grootste productiebedrijven in de VS, meer algemeen bekend over de hele wereld vanwege zijn gazon- en ongediertebestrijdingsproducten, maakt nu snel zijn intrede in de cannabisindustrie.

Als gevolg van recente gebeurtenissen dit jaar, heeft miljoenen mensen over de hele wereld zich beperkt tot maatregelen om thuis te blijven en heeft de verkoop met zijn producten een aanzienlijke toename gezien.

In de afgelopen tijd heeft het bedrijf zijn weg gevonden naar de cannabisindustrie en wordt het degene om in de gaten te houden, omdat hun hydrocultuurproducten, die van vitaal belang zijn voor het kweken van veel plantaardige producten, maar één in het bijzonder, cannabis toonaangevend zijn in de verkoop..

Het is geen verrassing dat het bedrijf zich opmaakt voor grootsheid, aangezien Scotts in 2018 een nieuwe toevoeging aan de groeiende organisatie Sunlight Supply overnam, die aanzienlijk groeide en een stijging van 59% rapporteerde vanaf september 2020..

Het bedrijf met een marktkapitalisatie van $ 9,6 miljard zal de komende jaren een hoge vlucht nemen en heeft bewezen populairder te zijn bij professionele cannabisteelt individuen en bedrijven die hun eigen cannabisteelt inkopen, wat dit bedrijf tot een onderdeel van het ingaan op de toekomst.

5. ETFMG alternatieve oogst ETF (MJ)

MJ aandelenkoersgrafiek

Als je bekend bent met de cannabisindustrie, dan heb je ongetwijfeld ETFMG Alternative Harvest EFT (MJ) gehoord of tegengekomen..

MJ is een handelsfonds in de VS dat zich richt op het volgen van bedrijven die waarschijnlijk zullen profiteren van verschillende soorten cannabisgebruik. Met maar liefst $ 569,69 miljoen aan nettoactiva onder haar riem, kent de organisatie een goed bedrijf wat het ziet, waaronder twee Canadese bedrijven die de lijst hebben gemaakt Canopy Growth-groep en Aphria staan ​​in de top 10-lijst van MJ.

Het fonds zoekt naar cannabisbedrijven die zich wereldwijd willen vestigen binnen de industrie en naar bedrijven die legaal mogen opereren met de juiste vergunningen en licenties. Behalve cannabisbedrijven zoekt MJ ook naar bedrijven die in feite het potentieel hebben om hun bedrijf binnen het veld uit te breiden.

Met een aantal best presterende cannabisspelers binnen de cannabisindustrie onder haar riem, is deze organisatie misschien wel de grote kracht binnen de industrie

6. Novartis ADR (NVS)

NVS aandelenkoersgrafiek

Novartis International is een Zwitsers farmaceutisch bedrijf met het hoofdkantoor in Bazel, Zwitserland.

Het bedrijf dat gezondheidsproducten produceert die over de hele wereld worden gedistribueerd, is een van de grootste farmaceutische bedrijven, zowel qua marktkapitalisatie als met netto-omzet, en blijkt een niet te stoppen kracht binnen de industrie te zijn..

Met een marktwaarde van $ 200,9 miljard tot nu toe, komt de connectie met marihuana tot stand via een overeenkomst die in 2018 werd ondertekend met Tilray-partners met het eerste wereldwijde partnerschap van het merk om hun doel te delen om “sneller uit te breiden in meer markten”..

NVS heeft, net als andere bedrijven, gestaag gepresteerd met een year-to-date van -3,2%.

Met de medicijnen waarin het farmaceutische bedrijf wil produceren en met hun betrokkenheid binnen de cannabisindustrie, leidt dit ertoe dat dit bedrijf een van de toppresteerders is in 2020 en op zoek is naar succes voor de komende jaren.

7. Green Thumb Industries (GTBIF)

GTBIF-voorraad

Green thumb Industries (GTBIF) is een Amerikaans cannabisbedrijf gevestigd in Chicago, Illinois. Een bedrijf dat cannabis produceert voor zowel medische als recreatieve doeleinden in de Verenigde Staten.

De aanwezigheid van GTBIF in de VS neemt toe, zoals het er nu uitziet, is het hun doel om te proberen in elke staat een winkel op te zetten en te plaatsen die recreatieve marihuana legaal moet maken. Net als in staten waar wiet momenteel is gelegaliseerd, dat zijn 12 staten up-to-date, heeft het merk hun aanwezigheid duidelijk gemaakt met opererende zweren aan het publiek.

Terwijl hun voorraad de afgelopen week met 1,74% is gestegen en met nieuwsbevestiging van de merken 50e winkel die wordt geopend in Rise Kendall, Florida.

Dit cannabisbedrijf is een van de best presterende bedrijven in 2020 en qua uiterlijk is het een bedrijf dat zich richt op veel meer in 2021.

8. Cresco Labs (CRLBF)

CRLBF voorraad

Cresco Labs, een ander marihuanabedrijf uit Illinois, komt als volgende op de lijst met toppresteerders met een schitterend jaar ondanks het feit dat ze dit jaar ongeveer 20% minder zijn dan aandelen, presteert nog steeds briljant en heeft zelfs enkele van de toonaangevende Canadese marihuanabedrijven overtroffen.

Dit Amerikaanse bedrijf domineert niet alleen slim het veld, de vooruitzichten die het bedrijf uitstippelt voor het komende nieuwe jaar en de komende jaren worden al op briljante wijze gepland..

Het bedrijf stelt een strategisch plan op naast het momenteel in gang zetten van de wielen voor winkels in de staten die hebben gestemd voor legalisering van recreatieve marihuana..

Praten over een stap voor zijn, want het risico bestaat dat deze staten niet de autoriteit krijgen.

Met goede inkomsten, consistente inkomsten die binnenkomen en het plan om verder te gaan, is dit bedrijf al op weg naar de toekomst.

9. Aurora Cannabis (ACB)

ACB aandelenkoersgrafiek

Aurora Cannabis, een Canadees bedrijf dat marihuana produceert dat zich in de loop der jaren aanzienlijk heeft ontwikkeld sinds het werd opgericht in 2013.

Hoewel, net als veel andere medische bedrijven, dit jaar een uitdagende start van het jaar kende en dit bedrijf ook geen uitzondering is, met een voorraad die rond de 60% daalde, maar met het verkiezingsnieuws zag de financiering van ACB toenemen en blijft het bedrijf stijgen. weg naar het nieuwe spannende pad in 2021.

De nieuwe CEO van het bedrijf, Miguel Martin, die dit jaar de leiding nam, heeft zijn zinnen erop gezet om van ACB een van de blijvende leidende bedrijven in de branche te maken..

Met de nieuwe CEO van ACB en de aantrekkelijke vooruitzichten van het bedrijf, is dit bedrijf niet alleen een van de beste bedrijven dit jaar, maar zal het ook in 2021 succes boeken..

10. Cronos (CRON)

CRON aandelenkoersgrafiek

Een van de belangrijkste punten om te vermelden over dit aandeel is dat de grote aandeelhouder Altria een grote rol speelt binnen de strategische planning van het bedrijf, die niet alleen een groot deel maar ook een sleutelrol voor het bedrijf is gebleken..

Eind september overtrof Cronos zijn YTD-cijfer en bereikte $ 11 miljoen, wat het dubbele is van wat het bedrijf vorig jaar verdiende in het derde kwartaal..

Met een goede omzetbalans heeft het bedrijf zich ook op andere gebieden geconcentreerd, waaronder een lijn wellness- en gezondheidsproducten, waardoor meer groei onder een van hun merken kan worden toegevoegd..

En tot slot, Cronos heeft ook een deal getekend met Ginkgo Bioworks, een biotechbedrijf dat cannabissoorten innoveert, die zullen worden geïmplementeerd voor medisch gebruik..

11. Oogst, gezondheid & Recreatie (HRVSF)

HRVSF voorraad

Oogst, gezondheid & recreatie is een verticaal geïntegreerd cannabisbedrijf opgericht in 2007 in Arizona, VS..

HRVSF is het grootste medisch goedgekeurde cannabisbedrijf in Arizona en onlangs hebben kiezers op de staat gestemd om wetgeving toe te kennen voor recreatief gebruik van het product, wat een grote generator voor het bedrijf zal zijn.

Voor dit bedrijf is $ 225 miljoen voorspeld dat het bedrijf aan het einde van het jaar inkomsten zal genereren en met het hoopvolle nieuws van recreatief gebruik dat eraan wordt toegevoegd, zet het meer groei in voor het gevestigde Arizonian-bedrijf dat naar 2021 leidt..

Top Cannabis Aandelen – Overzicht

En daar heb je enkele van de beste cannabisartiesten in 2020. Hoewel er meer bedrijven zijn die het komende jaar succes zullen archiveren, is het altijd de moeite waard om andere bedrijven in de gaten te houden die ook in opkomst zijn..

Zoals we weten is alles mogelijk en zelfs binnen korte tijd.

Nu we hebben vastgesteld wie de beste spelers waren in 2020, moeten we nu leren hoe we kunnen investeren in en deel uitmaken van die topvoorraden cannabis.

Hoe te investeren in cannabisaandelen?

Als je wilt investeren in cannabisaandelen, moet je de tijd hebben, het begrip van de cannabisindustrie en het begrip van elk individueel bedrijf waarin je geïnteresseerd bent, om te leren en te zien wat dat bedrijf te bieden heeft en wat hun achtergrond is, inclusief wat de positieve en risico’s die elk met zich meebrengen voordat u in een bedrijf wilt investeren. Daarom is tijd besteden aan leren en onderzoek van vitaal belang wanneer u in welke branche dan ook wilt investeren.

Ten eerste, zoals je nu weet, zijn er twee soorten marihuanaproducten, medische en recreatieve marihuana, dus dit punt is er een die je zelf moet afvlakken over de route die je wilt inslaan. Onderzoek naar de industrie zoals geadviseerd en de positieve en potentiële risico’s van het bedrijf zijn uw eerste en meest essentiële uitgangspunten.

Als u eenmaal al uw noodzakelijke onderzoeken heeft uitgevoerd en u het gevoel heeft dat u zeker bent van uw bevindingen, is de volgende stap het openen van een effectenrekening. U hoeft zich geen zorgen te maken als u een beginner bent of een investeerder die binnen de cannabisindustrie wil handelen, eToro een online handelsplatform kan u vanaf het begin bijstaan.

Van het openen van een effectenrekening tot het voor u klaarstaan ​​wanneer u klaar bent om uw reis in cannabisaandelen te beginnen, samen met een gevarieerde portefeuille van enkele van de best presterende medische marihuanavoorraden om deel van uit te maken. eToro heeft ook toegang tot de Amerikaanse markt, waardoor u kunt investeren in enkele van de best presterende bedrijven in de VS..

Zodra u uw account heeft geopend en een makelaar heeft bevestigd, kunt u uw opwindende reis beginnen om te investeren in cannabisaandelen. Er is geen reden tot paniek, terwijl u door de beste aankopen bladert, kunt u ook een beschrijving krijgen van het gekozen bedrijf waarnaar u op zoek bent, die u de realiteitsstatistieken van het bedrijf zal geven voordat u erin springt, statistieken zoals makelaarsbeoordelingen en dividendbetalingen, allemaal informatie zal voor u op elk moment voor u beschikbaar zijn.

eToro – Top effectenmakelaar, koop aandelen met 0% commissie

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen op de aandelenmarkt – we raden u aan ze uit te proberen.

Uw kapitaal loopt gevaar. Er kunnen andere toeslagen van toepassing zijn

Belangrijkste leerpunten

 • Doe altijd verder onderzoek naar de door u gekozen aandelen
 • Opmerking – er zijn twee soorten marihuanaproducten, medicinale marihuana en recreatieve marihuana
 • Zorg ervoor dat u de risico’s van beleggen in de marihuana-industrie (samen met andere aandelen) begrijpt
 • Investeer zorgvuldig en verstandig in marihuanavoorraden
 • Ten slotte, neem de tijd.

Disclaimer: Deze informatie mag niet worden geïnterpreteerd als een goedkeuring van futures, aandelen, ETF’s, CFD’s, opties of een specifieke aanbieder, dienst of aanbod. Het mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies en mag niet worden opgevat als aanbevelingen van welke aard dan ook. Futures, aandelen, ETF’s en handel in opties brengen een aanzienlijk risico op verlies met zich mee en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me