En skrekkhistorie om investeringer!

En skrekkhistorie om investering: selger for tidlig

Av alle feilene som investorer gruer seg til, må det være en av de største å selge en aksje for tidlig – og deretter se den sveve i verdi. I dag hører vi fra en investor som opplevde nettopp dette.

Hva skjedde?

Forfatter og blogger hos den broste dåren, Matt Frankel, beskrev hvordan han gjorde en feil da han bestemte seg for å selge tre viktige aksjer. Som en solid og erfaren investor var han vant til å gjøre feil – og innrømmer fritt at det var evnen til å lære av disse feilene som hjalp ham med å utvikle sine ferdigheter og tillit til å kjøpe og selge aksjer. Men risikoen for å selge for tidlig var fortsatt – ettersom han skulle finne ut av prisen!

Matt forklarer at det hadde vært noen få anledninger i løpet av hans investeringskarriere hvor han hadde gjort feilen med å selge en solid aksje før den hadde oppnådd full verdi, selv om han hadde full tro på virksomheten på lengre sikt – på grunn av sin tidligere forskning og analyse før du kjøper i utgangspunktet.

De tre aksjesalgsfeilene

aksjekursdiagram

Tre aksjer skiller seg ut for Matt som viktige eksempler på hvordan et tidlig salg kan føre til en tapt mulighet verdt tusenvis av pund.

Den første var Tesla Motors – oppført på NASDAQ som TSLA. Opprinnelig var en klok investeringsbeslutning, aksjen økte i verdi med over 100% raskt. Matt kjøpte aksjen i 2011 etter børsintroduksjonen. På den tiden kostet det $ 23 per aksje. Tesla hadde et enkelt produktmarked på den tiden – den imponerende Roadster – men var ennå ikke bevist som en ledende bilprodusent. I 2012 fikk Model 5-bilutgivelsen utmerkelser, og selskapets aksjer økte. Matt solgte den på $ 58 per aksje på dette tidspunktet – og så på markedsverdien av selskapet fortsette å vokse! I skrivende stund handlet Tesla til rundt $ 300 per aksje…

Du vil kanskje også like: Denne fyren kan endre din økonomiske situasjon til det bedre

Den andre feilen var med Universal Display. Matt mente at markedet for OLED-skjermer var i posisjon til å utvide seg raskt de neste årene, så han kjøpte seg inn i firmaet i 2013 for $ 25 per aksje. Bare noen få måneder senere betalte han inn penger, da aksjer handlet for $ 49 hver. Dette til tross for tilliten til at OLED-markedet fremdeles var grunnlagt til å vokse, og at selskapet var godt i stand til å lede i det. Igjen, etter å ha solgt ut sin stilling, så han aksjen klatre til over $ 200 per aksje med stigende mørke!

Den tredje feilen var vanlig for investering av nybegynnere – å søke å handle for kortsiktig gevinst og endre posisjoner i et forsøk på å “slå” markedet. Mer erfarne investorer bruker tiden sin på å analysere markedet og selskapene de er interessert i og analysere grunnene til å investere på lang sikt; noen ganger til og med vedta en “kjøp og hold” -strategi i stedet for å tenke å selge når som helst snart.

Igjen lærte Matt den harde måten. Han kjøpte seg inn i Repligen på NASDAQ-børsen til kun 2,53 dollar per aksje i 2004. Bioteknologifirmaet så da ut til å gjøre lite, og han solgte sin opprinnelige investering på 1000 aksjer til litt over kjøpesummen. Igjen – og avgjørende – trodde han fremdeles på firmaets verdi og potensiale på lengre sikt. I dag er selskapet en nøkkelaktør i sin bransje, og aksjene handler for rundt $ 38 per aksje. Hadde Matt holdt fast ved dem, ville han hatt en omtrentlig gevinst på 1400%!

Folk leser også: 7 trinn for å nå dine økonomiske mål

Takeaway

strategiske beslutninger om å selge aksjer

Det vil alltid være tider når det er fornuftig å selge en aksje. Selv Warren Buffet, som er en berømt forkjemper for ‘buy and hold’ -tilnærmingen, vil ta strategiske beslutninger om å selge noen av sine beholdninger når det er nødvendig. Men dette er aldri knebøy reaksjoner som svar på en markedsbevegelse eller kortsiktig gevinst. De klokeste investorene bruker tid på å virkelig forstå selskapene og markedene de investerer i, og deretter ta beslutninger på lengre sikt. Dette betyr at de kan fortsette å skanne markedet for faktorer som fundamentalt kan endre landskapet for investeringene, men i stor grad utelukke de kortsiktige svingningene som fører til at aksjekursene stiger og faller kontinuerlig. Ved å ha tillit og tillit til forskningen og analysen de gjorde i utgangspunktet, kan de se på antagelsene og strategien, sjekke at de fremdeles er korrekte og deretter ha tillit til å opprettholde sin investeringsposisjon.

Utdanning i aksjemarkedet er fortsatt helt nøkkelen til suksess som aksjemarkedsinvestor. Den gode nyheten er at det ikke trenger å være vanskelig å lære hvordan markedet fungerer, spesielt med moderne digitale verktøy og metoder. Handelsutdanning kan gi den viktige innsikten, kunnskapen og ferdighetene du trenger for å bli en vellykket investor på lengre sikt, selv om du for øyeblikket er en helt nybegynner med liten kunnskap om hvordan aksjemarkedet fungerer. Finn ut mer og lær hemmelighetene som profesjonelle liker med kursene våre og opplæringsmaterialet.

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Trading Education, kan du gi den en like og dele den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Du kan lese den opprinnelige artikkelen av Matthew Frankel her.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me