Invester som Peter Lynch – The Stock Picking Expert

Hvordan investere som Peter Lynch

Det meste av Lynchs investeringer "prinsipper" er ganske enkle å lære.

Peter Lynch regnes som en av de beste investorene gjennom tidene, Peter Lynch ser ut til å ha et magisk preg når det gjelder aksjemarkedet. Hans 80-års prestasjon med å gjøre et fond på 20 millioner dollar, Fidelity Magellan, til det største i verden, betyr at noen til og med anser ham for å være bedre enn Warren Buffet.

Faktisk tips som deles av denne berømte investoren i en nylig Telegraph-artikkel med Richard Evans demonstrer at hans investeringsstrategier ikke er så magiske i det hele tatt. I stedet inkluderer de forfriskende jordnære rådene "invester aldri i noen ideer du ikke kan illustrere med fargestift" og "invester i det du vet". Med andre ord er hans fokus på en praktisk, jordet tilnærming til markedene.

Det som er spennende er at Lynch hevder å få mange av sine beste ideer vekk fra skrivebordet sitt. I stedet finner han sin inspirasjon hjemme, i kjøpesentre eller til og med i hurtigmatkjeder. For eksempel ble han inspirert til å investere i Dunkin ‘Donuts bare fordi han elsket kaffen så mye. Når det er sagt, baserer han ikke investeringsbeslutninger utelukkende på disse utenomfaglige innsiktene – snarere er de katalysatorer for at han foretar dyp og grundig forskning på de aktuelle selskapene..

Han er også mer enn villig til å dele sin kunnskap med nybegynnere. Populære Lynch-bøker inkluderer "One Up On Wall Street", hvor han gir råd til amatører om hvordan man kan slå proffene, og "Lær å tjene", der han deler grunnleggende prinsipper i aksjemarkedet som han hevder at mange erfarne investorer ikke en gang vet.

Her er noen tips om hvordan du kan investere klokt Som Peter Lynch måte:

Unngå de to vanligste feilene

unngå de vanligste feilene, Peter Lynch investeringstips

I følge Lynch er det to store feil som investorer ofte gjør. Den første betaler for høy pris for et selskap som vokser raskt. Han forklarer at dette er fordi "en flott bransje som vokser raskt tiltrekker seg for mye oppmerksomhet og for mange konkurrenter".

Den andre feilen er å kjøpe billige aksjer fra bedrifter som faktisk har sluttet å vokse. Det er fordi, hvis virksomheten ikke utvides, så er det liten sjanse for at investeringen din blomstrer. Så gjør din forskning.

Bare kjøp det du forstår

Hvis du skal investere, så velg selskaper, produkter eller bransjer som du allerede kjenner veldig godt og ideelt, og som er lidenskapelig opptatt av.

På denne måten er det mer sannsynlig at du har en intuitiv følelse av hva du investerer i, pluss at du vil drive studiet av den bransjen i dybden. I hovedsak, jo mer du vet om et selskap, jo mer vil du være innstilt på subtile skift i formuen. Ved å bruke et enkelt eksempel, hvis du bestemmer deg for å investere i din favorittpizzarestaurantkjede, men merker at besøkende faller bort fra forskjellige grener, kan dette være et dårlig tegn.

Kort sagt, porteføljen din skal gjenspeile dine personlige lidenskaper, kunnskap og erfaring. Når alt kommer til alt, hva er poenget med å helle penger i landbruket hvis du ikke gir deg en tøff om bransjen? Uansett hvordan "smart" en investering kan være, det er ikke smart hvis du ikke er klar over det.

Gjør leksene dine

analysere selskaper, Peter Lynch investeringstips

Lynch analyserte bedrifter, bransjer og markeder obsessivt og gjorde det til hans oppdrag å forstå dem. Han trodde også bestemt på å evaluere størst mulig mengde aksjer – på den måten kunne han sammenligne og kontrastere dem for å finne den beste. For å gjøre dette brukte han en rekke investeringsberegninger for å hjelpe ham med å gjøre bedre sammenligninger, beregninger og spådommer.

Riktignok kan disse beregningene i utgangspunktet høres skremmende ut, men når du først har fått tak i å bruke dem, kan de bli andre natur. Så vær villig til å ta opp konsepter som prosent av salg, pris / inntjeningsgrad, gjeldsgrad, bokført verdi og kontant posisjon.

Hvis du er veldig seriøs med å investere pengene dine i aksjer, bør du begynne med å investere hjernekraften din i å lære å fortelle forskjellen mellom en potensiell mester og en dud. Så finn ut hvilke verktøy en hovedinvestor bruker, og følg etter.

Ingen blir ekspert på lagerplukking over natten, men ved å lære av en legende som Peter Lynch, kan vi unngå mange nybegynnerfeil. Start med å studere ferdighetene hans i bøker som "One Up On Wall Street" og "Lær å tjene", så gjør deg klar til å få pengene dine til å vokse.

Hvis du er seriøs med å investere som Peter Lynch, så begynn å lese bøkene hans nedenfor:

Finn det på Amazon >> en opp på wall street-boken av Peter Lynch

  • Lær å tjene

Finn det på Amazon >> Lær å tjene bok av Peter Lynch

  • Slår gaten

Finn den på Amazon >> slå gateboken av Peter Lynch

Viktige punkter

For å oppsummere, her er hva du trenger å gjøre hvis du vil investere som Peter Lynch – aksjeplukeksperten:

  • Få et solid fundament av forretnings- og aksjemarkedskunnskap
  • Invester bare i selskaper du kan forstå
  • Ikke se bort fra mindre selskaper som Wall Street har utsikt over
  • Gjør omfattende undersøkelser
  • Invester med en langsiktig tankegangsplan

Selv om det ikke er noen måte å garantere like god avkastning som Peter Lynch oppnådde i løpet av karrieren, kan det å lære deg metodene hans og lese bøkene hans gi deg en bedre posisjon.

Hvis du likte å lese Invest som Peter Lynch – The Stock Picking Expert fra Trading Education, kan du gi den en like og dele den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me