Bitconnect-svindelen: Den største prisen i kryptohistorien

Bitconnect-svindelen: Den største prisen i kryptohistorien

Bitconnect-svindelen vil for alltid gå inn i historien som en av de største kryptovalutasvindlene som noensinne har funnet sted.

I løpet av et par år lurte Bitconnect tusenvis av mennesker til å investere opp til 3 milliarder dollar før de blir lagt ned, ødelegger livet til mange.

Bitconnect fungerer også som en advarsel til oss om hvordan skadelige svindel ikke bare kan være for ofrene, men for hele bransjen.

I denne artikkelen vil vi se på hva Bitconnect-svindelen var, hvordan det påvirket kryptovalutamarkedet og hvordan du kan holde deg unna slike svindel.

Hva var Bitconnect-svindelen?

Ganske enkelt, Bitconnect (eller, som det noen ganger er skrevet, BitConnect eller bitconnect) var en Ponzi-ordningen som utnyttet en open source-kryptovaluta som brukte BCC ticker-symbolet.

Opprinnelsen til Bitconnect-svindelen er ikke helt klar, men det er allment antatt at den startet i India.

Det som er kjent er at selskapet BitConnect Ltd. ble registrert i Storbritannia i 2016.

Det antas også at ordningen ble opprinnelig begynt å popularisere Bitcoin, som sagt etter ICO ser det ut til at Bitconnect bare fokuserte på folk som kjøpte BCC.

Før det til og med hadde lansert, tiltok Bitconnect mye negativ oppmerksomhet fra de som var involvert i kryptovaluta-samfunnet.

Som mange svindel (relatert til kryptovaluta eller ikke), lovet Bitconnect høy avkastning på opptil 10% (som er enormt!).

Kryptovalutaen bak svindelen var faktisk ekte, men organisasjonen rundt kryptovalutaen var alt annet enn legitim.

Den primære faktoren bak Bitconnect-svindelen var utlånsplattformen som brukte en antatt handelsbot.

Forretningsplanen er veldig fiskete fra starten av:

  • Du vil sette inn Bitcoin på plattformen deres, og til gjengjeld vil du motta BCC.
  • Du vil da låne dem tilbake BCC til plattformen deres (veldig fishy faktisk!), Og de vil bruke BCC for deres handels bot.
  • Du vil tjene en daglig fortjeneste (fordi boten aldri tapte!).

Boten, hevdet de, var i stand til å gjøre avkastningen bedre enn den gjennomsnittlige dagshandleren. De hevdet at boten tjente minst 1-2% daglig (igjen, dette er en latterlig avkastning!).

Ordningen hadde forskjellige nivåer for hvor mye du investerte i ordningen.

Avhengig av nivået ditt, kan du enten bli belønnet ved å motta en høyere daglig avkastning eller få tilbake det du investerte tidligere.

De som hadde investert i svindelen, ble også belønnet for å bringe flere mennesker inn i svindelen.

Faktisk, de fleste som tjente penger, tjente faktisk det via tilknyttede lenker, ikke fra trading bot.

Henvisningsprogrammet var fremtredende på sosiale medier og YouTube, med mange YouTubere som laget videoer om pengene de hadde tjent.

YouTubers som laget disse videoene ville ofte skryte av gevinsten, men ingenting av det var fra handel med BCC eller utlånsplattformen, alt var fra henvisninger.

På høyden av svindelen i desember 2017, Bitconnect var en av de 20 beste kryptovalutaene i verden og en BCC vil koste deg $ 463, en enorm økning fra $ 0,17 ved begynnelsen av året.

Den første og eneste årlige seremonien

Mens Bitconnect-svindelen mistet investorer mye penger, vil det for mange observatører alltid bli husket for sin første og eneste årlige seremoni som fant sted i Pattaya, Thailand..

Bitconnect ble synonymt med Carlos Matos og denne berømte YouTube-videoen. Vi oppfordrer deg virkelig til å se på den for å få en følelse av galskapen.

I videoen begynner Matos morsomt å si sin tale, ‘hei hei hei’ og deretter energisk å rope ‘Bitconnect!’

Kanskje enda mer komisk, han snakker om hvordan folk fortalte ham at de trodde det ville være et “kunstner-spill” og at til og med kona hans ikke trodde på ham.

Det har siden blitt inspirasjonen til en rekke memes.

Høsten

bitconnect fall

Til tross for mye skepsis fra folk som var involvert i kryptovaluta-samfunnet, gikk Bitconnect ganske bra for seg selv.

På høyden tjente de opp til 3 milliarder dollar, og deretter forsvant siden deres plutselig.

Brukerne ble deretter informert om at Bitconnect stengte utlånsplattformen, og alle som hadde investert, ville motta Bitconnect-tokens (BCC).

Det ble da kjent for bredere publikum at US District Court, Western District of Kentucky hadde utstedt en midlertidig besøksforbud på Bitconnect og frøs eiendelene deres.

En viktig ting å huske på Bitconnect-tokens var at de var knyttet til hvor bra handelsboten presterte.

Folk skjønte da at handelsboten sannsynligvis hadde blitt stengt eller potensielt aldri eksistert.

Dette betydde at verdien av myntene var svært tvilsom, og så dette startet en enorm salgsrunde.

Ettervirkningen

Totalt, Bitconnect mistet opptil 95% av den totale verdien på et par dager, som omtrent tilsvarte 2,5 milliarder dollar.

Da Bitconnect-svindelen brøt ut, devaluerte den ikke bare BCC, men også mange andre kryptovalutaer.

I dag er Bitconnect en stor vits blant kryptovaluta-samfunnet, og et raskt Google-søk vil gi mange memer, for det meste med Carlos Matos.

Du kan si at Bitconnect har blitt en enda større spøk enn Dogecoin, om enn ikke med vilje.

Mer nylig har Matos snudd seg mot Bitconnect og hevdet at han også mistet penger og har følt seg utsatt for svindel tidligere.

Han hevder at han opprinnelig investerte $ 26 500 og på høyden av Bitconnect suksess, kunne ha tatt $ 250 000, men bestemte seg ikke for å trekke seg før det var for sent.

Men dessverre vil historien om Bitconnect ikke forhindre flere i å miste livssparingen ved å investere i falske kryptovalutaer.

I dag fortsetter kryptovaluta-svindelen OneCoin fortsatt og har angivelig anskaffet mer enn 4 milliarder euro.

Den eneste måten å overvinne slike svindel er å lære folk mer om hvordan de kan få øye på dem og hvordan kryptovaluta fungerer.

Det største problemet med kryptovaluta er egen suksess. Folk hører om de enorme gevinstene som noen mennesker har fått, og tror at det er mulig for alle.

Dessverre er dette rett og slett ikke sant.

Mange mennesker som tjente sin formue på å handle med kryptokurrency, var heldige og kom veldig bra inn i en god ting.

For de fleste mennesker er dette bare ikke mulig, og de bør i stedet sikte på å oppnå bærekraftige gevinster over tid.

Svindelen fortsetter …

Nedleggelsen av Bitconnect avsluttet ikke svindelen umiddelbart. Som mange andre svindel endret skaperne bare navnet.

En av reinkarnasjonene til Bitconnect var BitConnectX, og akkurat som forgjengeren, er det et klart Ponzi / pyramidesystem.

Det er høyst sannsynlig at uansett hvor mange ganger slike svindel blir stengt, vil en annen alltid dukke opp i stedet.

Hvordan kan jeg beskytte meg mot slike svindel?

bitconnect-svindel

For mange, pyramidespill er ikke åpenbare før de faller fra hverandre, men det er ting du kan se opp for når du er mistenksom mot svindel.

Først og fremst, stol aldri på noen som garanterer deg retur! Noen gang! I handel er dette rett og slett ikke noe du kan love.

Det er alltid mulig å miste alt du investerer eller i det minste gjøre tap noe av tiden.

For det andre må folk komme over ideen om å tjene tonn penger med kryptovaluta, som nevnt ovenfor.

For å virkelig tjene penger på å handle kryptovaluta, du trenger å ha en plan, akkurat som du ville gjort med ethvert annet omsettelig instrument.

Det var også en rekke andre ting om Bitconnect som løftet røde flagg.

En av de første var at det var ingen umiddelbar mulighet til å ta ut pengene dine.

De fleste som investerte i Bitconnect, måtte vente i mer enn 100 dager på å se fortjenesten. Å låse kryptovalutaen din som dette er veldig risikabelt.

En annen viktig lærdom fra Bitconnect er å vær forsiktig med å handle bots. Selv om Bitconnect hadde en, er det kjent at de enten er massive svindel eller gjør store feil.

Du bør også sørge for at du lytter til innflytelsesrike personer i kryptovaluta-samfunnet.

De har sett alt og kan vanligvis oppdage en svindel med letthet, ofte helt fra begynnelsen slik mange gjorde med Bitconnect.

Du bør også kunne finne ut hvem som står bak kryptovalutaen. For eksempel vet alle at Vitalik Buterin er skaperen av Ethereum.

Typisk, de som orkestrerer svindel ønsker å holde identiteten skjult.

Videre til det, bør du kunne undersøke hvordan en kryptovaluta fungerer. Med Bitconnect var dette ikke mulig fordi det var det ingen hvitt papir.

Når ting virker for gode til å være sanne, er det vanligvis

Bitconnect er et godt eksempel på noe som er rett og slett for godt til å være sant. Ikke bare var de en kryptovaluta, men de var også en utveksling.

Tenk på det; låner du myntene dine og til gjengjeld bruker de midlene til å handle med en bot, og du får renter i retur? Det er så mange røde flagg i den slags forretningsplan.

Å tjene penger krever sjelden null innsats.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

  • Bitconnect-svindel var en av de største kryptovaluta-svindelene. Den viktigste komponenten i svindelen deres var deres falske handelsbot som garanterte avkastning.
  • På høyden av svindelen i desember 2017 hadde de tjent 3 milliarder dollar. De hadde også blitt en av de 20 beste kryptovalutaene i verden.
  • Da svindelen brøt ut, mistet Bitconnect 95% av verdien i løpet av noen dager. I skrivende stund er det den største prisen som har skjedd i kryptovaluta noensinne.
  • Ved å studere Bitconnect-svindelen kan vi oppdage andre svindel. Det var en rekke fortellende tegn fra get-go.

Lær å handle kryptovalutaer med kurset vårt for handel med kryptovalutaer

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Registrer deg deretter på kurset for kryptovalutahandel!

Hvis du likte å lese The Bitconnect Scam: The Biggest Price Plunge In Crypto History fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me