Chainlink: Bridgeing the Gap Between Smart Contracts And The Real World

Chainlink (LINK) er kort sagt et nettverk av desentraliserte orakler (vi forklarer hva de er om kort tid) som gir informasjon til smarte kontrakter på blokkjeder.

Lansert i juni 2017 av det passende navnet SmartContract, Chainlink har vært en suksesshistorie stort sett fra starten.

Teamet bak Chainlink har opprettet smarte kontrakter i mer enn fem år og fant at mange av dem krever strømmer av live data for å bekrefte om hendelser har funnet sted.

Ved å opprette dette desentraliserte nettverket, Chainlink vil kunne koble til smarte kontrakter på tvers av blokkjeder.

Er Chainlink en klok investering? La oss finne det ut.

Vil du lære å handle kryptovalutaer som en proff? Ta vår kryptokurs!

Hva prøver Chainlink å oppnå?

chainlink, smart kontrakt

Den viktigste tingen Chainlink prøver å oppnå er å skape smarte kontrakter som er avhengige av sanntidsdata.

For å fullt ut forstå hva Chainlink prøver å oppnå, må vi først forstå hva et orakel er og hvordan de forholder seg til smarte kontrakter.

Et orakel er et ‘middel‘Som går ut og bekrefter data fra den virkelige verden og rapporterer denne informasjonen tilbake til den smarte kontrakten.

Blokkjeder som bruker smarte kontrakter, trenger orakler fordi de ikke får tilgang til informasjon utenfor nettverket, i stor grad på grunn av måten de blir opprettet kryptografisk på..

Imidlertid er det et sentralt problem med orakler ved at de i stor grad er sentraliserte og derfor kommer all informasjonen fra én kilde, som kanskje ikke er riktig hele tiden.

Vi er kanskje heller ikke sikre på at vi helt kan stole på et orakel.

I dag er det egentlig ikke en god orakeltjeneste der ute, i stedet er det sentraliserte orakeltjenester som drives av små grupper av mennesker, du kan ikke fortelle hvor nøyaktige de er.

Plus, forskjellige bransjer vil ha forskjellige avtaler fra oraklene og de planlegger å hente inn mennesker fra en rekke forskjellige bransjer for å skape et allsidig nettverk.

Hvis feil data blir gitt til a smart kontrakt, det kan utløse det på feil kvinnert, som i noen tilfeller kan være katastrofalt.

Ethereum og annet smart kontrakt plattformer trenger virkelige data for å fungere. Det er en viktig ting som ikke vil fungere uten den.

Chainlink vil være mellommann mellom smarte kontrakter på blockchain og den virkelige verden.

Det de foreslår er et sikkert nettverk av orakler på en desentralisert blockchain, slik at smarte kontrakter kan koble til eksterne data med riktige data.

Angivelig vil alle med en datafeed kunne levere data for smarte kontrakter og til gjengjeld motta LINK-tokens.

Disse personene eller organisasjonene kalles ‘Node Operators’.

En annen ting Chainlink prøver å gjøre er å skape interoperabilitet mellom forskjellige blokkjeder; for å skape et nettverk av desentraliserte blokkeringer.

Hvem jobber med Chainlink?

De viktigste personene bak Chainlink er administrerende direktør Sergey Nazarov og CTO Steve Ellis.

Nazarov har hatt en interesse i kryptovaluta siden 2011 og er en serieentreprenør. Før han jobbet med Chainlink, jobbet han med Secure Asset Exchange, et utvekslingsnettverk, og CryptoMail, en desentralisert e-posttjeneste.

Ellis jobbet også med Nazarov på Secure Asset Exchange.

Chainlink har vært veldig vellykket med å skaffe partnere.

En av deres største partnere er SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), den ledende globale børsoperatøren for banker og forbinder over 11.000 finansinstitusjoner over hele verden.

SWIFT jobber med Chainlink for å lage SWIFT Smart Oracle som vil koble smarte kontrakter til datafeeder.

Partnerskap med SWIFT er en stor avtale og skapte mye hype om Chainlink.

Chainlink jobber også med Google og organisasjoner som IC3, så vel som mange akademikere.

Hvordan fungerer Chainlink?

chainlink-nettverk

Chainlink vil opprette en blokkjede med forskjellige orakler, og brukere vil kunne sjekke hvor gode orakler er ved å sjekke deres tidligere ytelse.

Chainlink-nettverket består av to deler: on-chain som fungerer på blockchain; off-chain, som er informasjon i den virkelige verden.

De to delene må samhandle effektivt for at Chainlink skal lykkes.

Smarte kontrakter vil bruke data fra flere orakler å få enighet om om en hendelse har funnet sted.

Orakler forventes også å bruke flere informasjonskilder også.

LINK-token vil bli brukt til smarte kontrakter og til å betale Node-operatører og alle deler av kontrakten har en kostnad forbundet med dem..

Smarte kontrakter vil også ha muligheten til å iverksette et gebyr for dårlig oppførsel, som oraklene må betale.

Så langt kan Chainlink tilby et desentralisert orakelnettverk til Bitcoin, Ethereum og Hyperledger.

Antall blokkjeder Chainlink vil jobbe med vil sannsynligvis øke etter hvert som tiden går.

Chainlink lanserte sin mainnet på toppen av Ethereum og LINK token er et ERC20-token, når det vokser i popularitet, kan det imidlertid bevege seg og sette opp sin egen blockchain.

Chainlink bygges også med tanke på oppgraderbarhet, så teoretisk vil det etter hvert være i stand til å fortsette å bli utviklet og ikke komme bak.

For å finne ut mer om hvordan Chainlink fungerer og hvordan de endrer smarte kontrakter, kan du sjekke ut deres hvitt papir.

Hvordan har Chainlink utført?

Chainlink har en markedsverdi på $ 767566703, et døgnåpent handelsvolum på $ 92.795.573, og en sirkulerende forsyning på 350.000.000 LINK-tokens på totalt 1.000.000.000 LINK-tokens, i skrivende stund iht. CoinMarketCap.

Chainlink har 16. største markedsverdi og en LINK token koster $ 2,22.

Ser vi tilbake på Chainlink historisk, nådde Chainlink sin høyeste markedsverdi på 1,4 milliarder dollar i juni 2019, og ett token kostet 4,05 dollar, nesten dobbelt så mye som det er i dag.

Den laveste verdien av Chainlink var $ 0,13 per LINK-token ved utgivelsen.

Chainlink er relativt nytt på kryptoscenen, og det savnet bare å bli lansert i 2017 bull run.

Konferanser har også hatt en positiv innvirkning på Chainlinks ytelse.

Kommer Chainlink til å nå de samme toppene igjen?

Som alltid med dette spørsmålet, er det vanskelig å si.

Mange kryptokurrencykommentatorer mener at kryptomarkedet er mer modent nå, og at et annet oksemarked som det i 2017 er mindre sannsynlig.

Med det sagt, hvis Chainlink samarbeider med en stor bank eller betalingsleverandør som Visa eller MasterCard LINK token kan dramatisk skyte opp i verdi, så vel som andre kryptovalutaer.

Verdien av LINK-mynten vil gradvis øke etter hvert som flere partnerskap oppnås.

Det skal også påpekes at Chainlink har steget veldig raskt på kort tid, noe som kan sees på som et godt tegn på at den kan fortsette å vokse.

Er Chainlink verdt å investere i?

investere i chainlink

Hvis du mener at smart kontraktsteknologi og interoperabilitet mellom blokkjeder er veien videre, kan Chainlink være en klok investering for deg.

Chainlink har bevist at det kan få store organisasjoner som SWIFT inn i blockchain-teknologi, og det er fortsatt tidlige dager.

Det er veldig sannsynlig at Chainlink vil lykkes, men med hvor mye som ennå ikke skal sees.

Hvis det er i stand til å fortsette å trekke dette av, kan det samarbeide med flere store selskaper og blokkjeder som trenger lignende tjenester for smarte kontrakter..

Dette betyr imidlertid ikke nødvendigvis at Chainlink blir den første kryptovalutaen.

Måten den er designet på er å jobbe sammen med eksisterende kryptovalutaer, ikke å erstatte dem.

En annen ting å huske på er at LINK-token ikke var designet for å bli behandlet, og bruken av dette vil sannsynligvis forbli i smarte kontrakter.

Men som mange andre kryptovalutaer, var det ikke mange som var designet for å være spekulative investeringer.

Chainlink vil sannsynligvis avvise kryptoentusiaster som sannsynligvis vil se det som et verktøy for store bedrifter.

Ved å samarbeide med banker vil Chainlink være inne direkte konkurranse med Ripple, som vil være vanskelig å slå.

En annen rival ville være Aeternity, som også ser på å skape et desentralisert nettverk av orakler.

Chainlink vil også konkurrere med andre blokkjeder som prøver å tilby interoperabilitet. Når det er sagt, ser det ut til at det ligger foran dem så langt.

Selv om teknisk sett noen kan bli et orakel, vil det sannsynligvis være store organisasjoner som New York Stock Exchange, og det vil være vanskelig for individuelle brukere å konkurrere.

Dette kan bety at Chainlink kan ende opp ganske sentralisert, det motsatte av det de prøver å oppnå.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

  • Chainlink har som mål å skape et desentralisert nettverk av orakler. Orakler er det som gir smarte kontrakter fra den virkelige verden.
  • De LINK token blir belønnet til orakler for sitt arbeid. For øyeblikket er LINK-token 16. største på CoinMarketCap.
  • Chainlink ønsker også å skape interoperabilitet mellom blokkjeder. På denne måten kan forskjellige blokkeringer snakke med hverandre og kommunisere data.
  • SWIFT og Google er to av de største navnene som jobber med Chainlink. Hvis Chainlink kan fortsette ombordstigningspartnere, vil det sannsynligvis øke i pris.

Lær å handle Chainlink med vårt kryptokurs

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Registrer deg deretter på kurset for kryptovalutahandel!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me