Desentralisert økonomi – Hva er DeFi i kryptovaluta?

Desentralisert finansiering kan defineres i form av transformasjon av det konvensjonelle og sentraliserte finansieringssystemet til et delt peered to peered-system støttet av desentralisert blockchain-teknologi som Bitcoin eller Ethereum. Desentralisert økonomi, også kjent som DeFi, utfører praktisk talt funksjoner og låner plattformer til kryptomynter. Desentralisert finansiering er en innarbeidet ordning med konvensjoner og monetære instrumenter som støtter kryptovalutas økonomiske behov generelt.

Betydningen av DeFi kan forstås med at den totale verdien låst i DeFi iht DefiPulse er over 25,15 milliarder dollar. Blockchain-teknologi er den aktive hjernen bak desentralisert økonomi. Over tid banet tusenvis av nye blokkjeder veien for den desentraliserte industrien.

Det konvensjonelle finans- og banksystemet er basert på sentraliserte rammer under direkte kontroll av sentraliserte ledelsesnett, sentraliserte finansinstitusjoner, mellommenn og regjeringen. I kontrast er DeFi eller desentralisert finansinfrastruktur strikket på blokkjeder, spesielle programmer utført av de desentraliserte plattformene for å danne et nettverk som kan melde seg på og velge bort for å følge alle myndighetens regler. Høres rogue ut? Vel, det gjorde det også med regulatorene da industrien startet.

Kilde: mlsdev.com

Selve infrastrukturen til en blockchain lar brukerne styre sin respektive blockchain gjennom bekreftelsesprotokollene. Hovedkontrollen for å tillate større endringer eller til og med for å hacke blockchain krever kontroll av minst 30% av nodene. Noder er de grunnleggende søylene som støtter blockchain.

DeFi utviklet finansielle systemer og protokoller som bruker smarte private kontrakter ved bruk av blockchain. Finansprotokollene til DeFi er programmert til å kjøre basert på utviklet kode som gjør det mulig å være tilgjengelig for alle som muliggjør peer-to-peer-nettverk. DeFi eller desentralisert økonomi var tidligere kjent som "åpen økonomi."

Fordeler med DeFi i kryptovaluta

Desentralisert økonomi har mange fordeler som gjør det bedre enn konvensjonelle og sentraliserte finansieringssystemer. Hovedformålet med bruk av DeFi i kryptovaluta er uten tvil å øke personvernet og sikkerheten i finansielle systemer.

Ved hjelp av blockchain-prinsippene lager DeFi tilpasninger for å gi gjennomsiktighet i systemet slik at likviditeten økes og vekstmulighetene stabiliseres. Målet med å bruke DeFi i kryptovaluta er å etablere et balansert økonomisk system som er mer tilgjengelig og støttevennlig. Annet enn disse kan de viktigste fordelene med desentralisert finansiering og DeFi i kryptovaluta være som følger:

1. Effektiv programmering

Defi i kryptovaluta vil vise seg mer programmerbarhet. Gjennomføringen av økonomiske gadgets er mye mer automatisert, og bruker smarte kontrakter. De programmerbare kodene hjelper til med å skape nye digitale eiendeler.

2. Sikkerhet

Desentralisert økonomi vil skape et system som er noe mer immun mot svindel og tyveri. Jo mer private integrasjoner som tilbys av DeFi i rammen av blockchain, vil gi sikre transaksjoner og andre finansieringsapplikasjoner som er mer reviderbare.

3. Praktisk utveksling av informasjon

DeFi i kryptovaluta gjør utveksling av informasjon mer praktisk. Synkroniseringen av grensesnitt og applikasjoner med DeFi gjør det mulig for utviklere å skape mer fleksibilitet og interoperabilitet. DeFi er også kjent som "penger legos" for sin komponerbare programvare.

4. Gjennomsiktighetsgrader

Den høye grad av gjennomsiktighet gitt av DeFi-økonomi gir en kringkasting som deler transaksjonsaktivitetene med andre brukere på grensesnittet. På denne måten gir DeFi-protokoller innebygde koder som er tilgjengelige for alle. En veldig ivrig analyse kan opprettes ved hjelp av transparenter fra disse plattformene.

5. Åpne Access

DeFi-finansiering krever ikke tillatelser. Mens konvensjonelle sentraliserte finansielle systemer trenger tillatelser, er DeFi i kryptovaluta gratis for disse påstandene. Alle over hele verden med en kryptolommebok og en internettressurs kan ha tilgang til DeFi-plattformer basert på blockchain-teknologi.

Klar til å dykke inn i Krypto Marked?

Desentraliserte applikasjoner – Ethereum-applikasjoner

De fleste desentraliserte applikasjoner kalt DeFi Apps kjører faktisk på Ethereum-protokollen. Ethereum har posisjonert seg som den nest største aksjonæren for kryptokurrency og desentralisert app (DApp). Ethereum skiller seg ut annerledes enn Bitcoin fordi interferensen Ethereum gir er lettere utvikling av en desentralisert applikasjonsform enn å utføre enklere transaksjoner. Den mest kontrasterende egenskapen til Ethereum er integrasjonen av smarte kontrakter.

Smarte kontrakter og DeFi

Den smarte kontrakten gir en automatisk utført transaksjon for tilpassede behov, og skaper dermed en mer fleksibel plattform. Blockchain muliggjør feilfri journalføring og sikkerhet for å opprette og ansette smarte kontrakter med større personvern enn noen gang opplevd i den konvensjonelle økonomiske verden.

Kilde: dzone.com

Smarte kontrakter er grunnlaget for et stort antall DeFi-applikasjoner som gir alle de forventede funksjonene til de økonomiske behovene til desentraliserte systemer. Ethereum er det største markedet for DeFi-apper, og påvirker den samlede markedsbevegelsen. Med oppgraderingen av Ethereum 2.0 kan DeFi-baserte applikasjoner også oppgraderes. Det er spådd at Ethereum 2.0 vil øke DeFi-applikasjoner ved å eliminere skalerbarhetsproblemer angående Ethereum.

Populære DeFi-applikasjoner

Nøkkelegenskapene til DeFi i kryptovaluta kan krediteres selve blockchain-teknologien, hjernen bak Decentralized Finance eller DeFi. DeFi-applikasjonen inneholder følgende polarnavn.

Desentraliserte børser eller DEXer

Desentraliserte børser eller DEX er motstykket til DeFi for konvensjonelle børser. DEX er de online applikasjonene som er spesialisert for endring av kryptovalutaer for å bytte hvilken som helst type valuta.

Desentraliserte børser er slike plattformtyper med flere premiumfunksjoner. DEXs gjør det mulig for brukerne å koble seg direkte til hverandre og handle kryptomynter og eiendeler uten mellomledd. Eliminering av mellomledd gjør utvekslingene mer private, sikre og pålitelige, og utrydder også svindel og tyveri.

Stablecoins

En stablecoin kan beskrives som en kryptovaluta som er støttet av en konvensjonell valuta som sikkerhet. Teknisk sett ikke en kryptovaluta; verdien måles basert på backing fiat-valutaen, for eksempel Euro eller Dollar. Volatilitet i kryptovaluta førte til begynnelsen av stabile mynter i et forsøk på å gi stabile alternativer i DeFi-verdenen ved å bruke proffene til både det konvensjonelle markedet og blockchain-protokollene.

Utlånsplattformer

Låneplattformene er utviklet på en slik måte at de ved å benytte smarte kontakter kan erstatte mellommennene. For eksempel er det ikke lenger behov for banker med utviklingen av slike utlånsplattformer.

Innpakket Bitcoin eller WTBC

En veldig gunstig anvendelse av DeFi kan pakkes inn bitcoins. Innpakket bitcoins er en metode for å bruke Bitcoin i Ethereum-applikasjonen, slik at den kan distribueres direkte i Defi-systemet til Ethereum. WBTC kan gi brukerne fordelene ved å tjene interesse for bitcoins.

Forutsigelsesmarkeder

Prediksjonsmarkeder er praktiske plattformer for budgivning. De er prediksjonsnettverk for å tolke mulige resultater av tydelige hendelser i den virkelige verden som valg og bruke informasjonen til å ta informerte investeringsbeslutninger. Integrert DeFi i disse prediksjonsmarkedene tar sikte på å eliminere mellommennene samtidig som de tilbyr de samme funksjonene.

Les mer: 7 Cryptocurrency Predictions for 2021 som alle vil være enige med

Bruk av desentralisert økonomi og deFi i kryptovaluta:

1. Forvaltning av eiendeler

DeFi i kryptovaluta gjør deg til leder for kryptovalutaene dine i stedet for statsbanken i landet ditt. Crypto-lommebøker som MetaMask, Gnosis Safe og Argent hjelper deg effektivt og trygt med desentraliserte applikasjoner for å gjøre alt fra å kjøpe, selge og flytte krypto for å skaffe interesse for dine datastyrte ressurser.

I DeFi-rommet eier du informasjonen din: MetaMask lagrer for eksempel passord og private nøkler i krypterte former lokalt på gadgeten din, så bare du nærmer deg postene og informasjonen.

2. DAOer

DAO står for desentralisert autonom organisasjon. Det er et nettverk som samarbeider som angitt av retningslinjer kodet for blockchain, og utsletter kravet om et konsentrert regulatorisk element. Noen få vanlige konvensjoner i DeFi-rommet, som Maker og Compound, har sendt DAO-er for å samle løfter, overvåke monetære aktiviteter og desentralisert administrasjon til lokalområdet.

3. Dataanalyse

Som et resultat av deres fenomenale gjennomsiktighetsgrad for transaksjonsinformasjon og organisasjonshandling, tilbyr DeFi spesielle kontaktpunkter for informasjonsinformasjon, undersøkelse og problemløsning. Utviklingen av nye DeFi-applikasjoner har bidratt til forbedring av ulike applikasjoner og dashbord, for eksempel DeFi Pulse og Codefi Data, som hjelper kunder å spore eiendelene i DeFi-konvensjoner, beregne risiko og en oversikt over avkastning og likviditet.

4. Utviklings- og kodingsverktøy

Et av målene med DeFi-protokoller inkluderer komponerbarhet, noe som betyr at ulike segmenter i et rammeverk utvilsomt kan knytte seg til og samarbeide. Som det fremgår av det brede sortimentet av koordinerte DeFi-applikasjoner, har komponerbar kode gjort en banebrytende nettverkspåvirkning der lokalområdet fortsetter å utvide det andre har samlet. Mange sammenligner syklusen med forbedring av DeFi med å jobbe med legoer – deretter den ubønnhørlig kjent som "penger legos." Fra Truffles briljante avtalsbiblioteker til Infuras API-suite til Diligences sikkerhetsapparater, de fleste av de populære blockchain-designerne, inkludert Ethereum, er for tiden klare til å produsere og sende DeFi-applikasjoner med full-stack verktøy og sikkerhetskombinasjoner.

5. Spill

Komposibiliteten til DeFi har skapt sjanser for utviklere å konstruere DeFi-protokoller integrert med flere dimensjoner. Blockchain-baserte spill har blitt en vanlig brukssak for desentralisert finansiering på grunn av deres funksjonelle økonomier og kreative modeller.

For eksempel er Pool Together et ikke-uheldig inspisert investeringsfondslotteri som gir klienter muligheten til å kjøpe forhåndsbilletter ved å lagre DAI stablecoin, som deretter samles sammen og lånes ut til den sammensatte valutamarkedskonvensjonen for å skaffe inntekter.

6. Identitet

DeFi-finansiering kan redusere forutsetningene for sikkerhetsstillelse for personer som ikke har ekstra eiendeler og hjelper til med å evaluere kundenes pålitelighet. Alle med en nettforbindelse kan nærme seg DeFi-applikasjoner mens de holder forvaring og kontroll med informasjonen og ressursene.

7. Tokenisering

Tokenization er en av grunnlagene for desentralisert finansiering og en fordel med blockchain-teknologi, hjernen bak DeFi. Tokens driver organisasjonen i tillegg til å åpne et utvalg av pengeperspektiver. I hovedsak snakker er et token en datastyrt ressurs som blir laget, gitt og overvåket på en blockchain. Tokens er ment å være sikre og umiddelbart tilpasningsdyktige, og de kan tilpasses med en kode. Blockchain-baserte tokens betraktes som et trygt og avansert alternativ for kunder over hele verden for å få tilgang til, bytte og lagre kryptovaluta.

8. Kryptomarkeder

DeFi-applikasjoner støtter en rekke online kommersielle sentre som tillater kunder å handle varer og administrasjoner universelt. Alt fra uavhengige kodingsspill til avanserte samleobjekter og fra sertifiserbare perler og antrekk selges i disse markedene.

Inntjening og investeringer i DeFi

Ved hjelp av blockchain-baserte lånesøknader, som referert ovenfor, kan klienter produsere "automatiserte inntekter" ved å forskutte ut kontantene sine og skape inntekter fra forskuddene. For eksempel har avkastningsoppdrett potensialet for betydelig større avkastning på investeringer, men med høyere risikorater. Det vurderer at kunder bruker lånedelen av DeFi for å gi kryptoressursene noe å gjøre, og skaper den ideelle avkastningen.

Da DeFi har utvidet seg i aksjon og berømmelse gjennom 2020, har mange DeFi-applikasjoner, for eksempel YAM-mynt, mislyktes spektakulært, og sendte markedsverdien fra $ 60 millioner til $ 0 om kort tid. Andre DeFi-prosjekter, inkludert Hotdog og Pizza, konfronterte en lignende skjebne, og mange spekulanter mistet mye penger.

Fremtiden for DeFi

Mens et stadig økende antall individer tiltrekkes av disse DeFi-applikasjonene, er det vanskelig å si hva som er den mulige fremtiden til disse nettverkene. Fremtiden til DeFi er avhengig av mennesker som finner dem verdifulle og hvorfor. Mange tror forskjellige DeFi-protokoller kan tiltrekke seg masser av nye kunder ved å gjøre monetære applikasjoner mer omfattende og åpne for enkeltpersoner som ikke vanligvis nærmer seg slike stadier..

Denne pengeinnovasjonen er ny, utforskende og praktisk, særlig med hensyn til sikkerhet eller tilpasningsevne. Ethereum 2.0 kan håndtere allsidighetsproblemer gjennom en idé kjent som skjæring, en metode for å skille det skjulte datasettet i mer beskjedne brikker som er mer rimelige for enestående klienter å jobbe med.

Begynn å investere i kryptovalutaer med eToro

eToro er den beste sosiale handelsplattformen i verden. Med sine velutviklede funksjoner er eToro det rette stedet der du kan investere i kryptovalutaer. Prøv eToro for å få de mest premium-funksjonene for dine kryptobehov.

eToro – Den beste kryptovaluta-plattformen

eToro har vist seg å være pålitelig i Crypto-bransjen gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Les mer:

Hva er de beste kryptovalutaene å handle i 2021?

10 fettslagsprognoser for Bitcoin for 2021

Prediksjoner for Ethereum 2021-2025

Hva er de 9 beste Altcoins å investere i 2021?

Viktige punkter

  • Den moderne metoden for kryptoutveksling som gjør det mulig for finansielle systemer å være mer praktisk, er nå DeFi eller desentralisert finansiering.
  • Betydningen av DeFi kan forstås med det faktum at den totale verdien låst i DeFi ifølge DefiPulse er over $ 25,15 milliarder dollar.
  • Blockchain er fortsatt hjernen bak DeFi-verdenen, alt fra kryptovalutaer til DEX.
  • DeFi har funksjoner som smarte kontrakter, som gir en mer privat og tilpasset brukeropplevelse.
  • Funksjonene til desentralisert økonomi inkluderer DAO, DEX, tokenisering, handel, spill og forvaltning av eiendeler.
  • Noen viktige fordeler med DeFi inkluderer effektive programkoder, sikre og private transaksjoner. Det gir også høyere grad av gjennomsiktighet.
  • DeFi har potensial til å ta over det globale finansmarkedet ett skritt av gangen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me