Er Blockchain fremtiden for banker?

Blockchain-teknologi og tradisjonelt banksystem

Vi har ikke opplevd mange drastiske endringer i bankverdenen på nesten et århundre. Sektoren har fortsatt å operere på samme måte med liten eller ingen trussel fra alternativer. Dette er imidlertid alt i endring.

Hvorfor endrer det seg, skjønt?

Alt på grunn av den “lille” teknologiske innovasjonen vi kaller blockchain.

Effekten av blockchain på det finansielle systemet, sammen med den økende populariteten og anvendelsen av kryptokurver, kommer sikkert til å ryste opp det tradisjonelle finansielle systemet slik vi kjenner det..

Hvis ikke endre det helt, implementering av blockchain i banker og bruk av det i forskjellige aspekter av bankvirksomheten er nødt til å skje. Eksperter er også enige: bank vil innlemme blockchain i visse nisjeområder i virksomheten, men om vi vil være vitne til en engrosendring, er det ennå ikke å se.

Men før vi går videre, la oss snakke om blockchain en liten stund.

Hva er egentlig blockchain og hvorfor det har blitt et slikt kraftverk i finansverdenen?

blockchain i finansverdenen

Tenk på blockchain som en form for en offentlig reskontro som inneholder informasjon, samlet gjennom et nettverk, som sitter på toppen av Internett. Det er det som gjør det desentralisert – det er ikke noe sentralt poeng. Måten denne informasjonen blir registrert på er det som gir blockchain et så kraftig potensial.

Blockchain-teknologi er ikke et program eller et selskap. Det er en måte å dokumentere data på Internett på. Teknologien kan brukes til å utvikle blockchain-applikasjoner, for eksempel sosiale nettverk, stemmesystemer, prediksjonsmarkeder, børser, spill og mer. Mange mennesker har kalt teknologien som “Internett 3.0”.

Informasjonen som er registrert på en blockchain kan ha hvilken som helst form, som representerer ting som overføring av penger, eierskap, en transaksjon, en avtale mellom to parter og mer. For å gjøre det, krever systemet imidlertid bekreftelse fra flere andre enheter (datamaskiner) på samme nettverk.

Når det er nådd enighet mellom to enheter (også kjent som konsensus), kan lagring av noe i blockchain ikke bestrides, fjernes eller endres. det er utvilsomt der.

Identiteter holdes private gjennom kryptografien. Imidlertid er alle transaksjoner på blockchain offentlig for alle.

Hver post skrevet på en blockchain er sikret med en spesiell kryptografisk nøkkel. Dette betyr at all informasjon på blockchain er uforanderlig.

En ting vi må påpeke er at siden ingenting som er registrert i en blockchain kan endres, er det viktig å være 100% sikker på hvor du sender pengene dine til. Når en transaksjon er sendt, forsegles den og kan ikke reverseres.

Nå som vi har diskutert det grunnleggende om blockchain-teknologi, la oss gå tilbake til samtaleemnet vårt: Er blockchain fremtiden for bank? Og vil bankene fullstendig transformere identiteten sin på grunn av blockchain-teknologi og den nylige kryptovaluta-boom? Hvordan og hvorfor banker trenger blockchain?

Utvilsomt endrer fremveksten av blockchain ting. Banker begynner litt etter litt å ta i bruk endrede trender for å appellere til årtusener som er teknologikyndige og foretrekker å gjøre alt på smarttelefonene og nettbrettene mens de er på farten..

Noen banker kjøper eller samarbeider allerede med fintech-selskaper i et forsøk på å absorbere og utnytte teknologien. Det er allerede blockchain-teknologi innen bank.

Tilbake i 2017 ble det spådd at over 15% av store banker ville bruke blockchain-teknologi. Nå, et par år senere, har mange banker allerede hoppet ombord eller er i ferd med å gjøre det.

Tradisjonelle arvbaserte næringer, som bank, begynner å vise “sprekker”. Mange eksperter hevder at for bankers glemsomhet om masseappell og fordelaktige egenskaper ved blockchain og kryptokurver vil uunngåelig endre seg på et tidspunkt.

Daglig bruk av penger og betalinger har blitt veldig dynamisk. På grunn av de økende behovene, forventningene og livsstilen til dagens kunder, er det et fremvoksende marked med app-banker, utfordrerbanker, mobile betalingsbanker, nye finansinstitusjoner, betalingsformidlere og mer. De fleste av dem tilbyr allerede blockchain- og kryptotjenester eller tar sikte på å begynne å gjøre det nedover linjen.

Vi sier ikke at fremtiden for bankvirksomhet er 100% knyttet til blockchain og kryptokurver. Det er tross alt mange nisjer som skal fylles ut. Det som er viktig å diskutere er imidlertid måtene denne teknologien vil forbedre og legge til i den allerede eksisterende finansielle verden. La oss snakke mer om blockchain-teknologi innen bank som allerede eksisterer og gjør en forskjell.

Bankverdenen er i endring

bankverden

Sirkel, Torget og Revolut har blitt et kraftverk i det økonomiske rommet de siste årene. Felles for dem er å tilby kryptovaluta.

Ja, kryptovaluta er fremdeles langt unna å være like populær som dollaren, euroen eller det britiske pundet, men app-banker, mobilbetalingsselskaper, handelsaggregatstjenester, peer-to-peer-betalingsselskaper og mange andre finansielle tjenester som de ovennevnte tilbyr sjansen til å bruke krypto som en alternativ betalingsmåte, og folk hopper inn.

La oss prøve å påpeke noen av fordelene ved dagens banker:

  • App-banker eller digitale banker gjør ting veldig praktisk for hverdagskunder.
  • Det er behov i tidlig adoptersrom som er interessert i kryptovalutahandel, investering eller bare for å bruke det til betaling.
  • Disse kundene er enkle å nå fordi de holder seg oppdatert med den siste utviklingen og er villige til å prøve.
  • Desentraliserte digitale valutaer har potensial til å revolusjonere mange aspekter av betalingsbransjen på grunn av deres gjennomsiktighet, mobilitet, brukervennlighet, komfort og enkel tilgang.
  • Internasjonal overføring er et område der kryptokurver kan ha stor innvirkning. Grenseoverskridende pengetransaksjoner utført ved hjelp av blockchain-teknologi krever svært lite tid, gebyrer og gebyrer i forhold til tradisjonelle metoder.

Blockchain kan faktisk forbedre effektiviteten av grenseoverskridende betalinger ved å eliminere mellommannen (bankene), men vi må fortsatt se hvordan dette verktøyet vil bevise seg for industriell bruk. En ting til, bankene er kanskje ikke så glade eller ivrige etter å gi opp marginavgiftene.

Ripple prøver å endre systemet

krusningsnettverk

Ripple er et California-basert betalingsnettverk og protokollfirma som fokuserer på å legge til rette for overføringer mellom store finansielle selskaper. Etablert i 2012, er Ripples idé ikke å være din gjennomsnittlige kryptovaluta.

Noen mennesker hevder at det ikke en gang er en kryptovaluta.

Årsaken til at Ripple har fått så mye oppmerksomhet de siste årene, er at måten den opererer med vanlige finansielle aktører på, snarere enn å prøve å styrte dem. Mange tror at dette kan være det perfekte eksempelet på hvordan tradisjonell bankvirksomhet kan få det beste ut av blockchain.

Brad Garlinghouse, administrerende direktør i Ripple, har uttalt at:

Vi så helt fra begynnelsen på hvordan vi samarbeider med regjeringer, hvordan vi jobber med banker. Og jeg tror noen i kryptosamfunnet har vært veldig mye: “Hvordan ødelegger vi regjeringen. Hvordan omgår vi banker? ”

Samarbeid med regjeringer og banker regnes som det mest logiske som digitale finansieringsselskaper som Ripple kan gjøre. Selskapet har allerede etablert viktige partnerskap med WesternUnion, Saudi Arabian Monetary Authority, Lian-Lian, en Kina-basert betalingstjenesteyter og mer.

xRapid, et verktøy utviklet av Ripple, er allerede bevist å spare transaksjonskostnader innen 40-70%, uten å bruke noen valutaleverandører og har økt transaksjonshastigheten til et par minutter. Til sammenligning tar tradisjonelle internasjonale betalinger 3-5 virkedager å fullføre.

I 2018 testet Ripple sitt xRapid-verktøy for betalinger mellom USA og Mexico. Andre store aktører i finanslandskapet introduserte allerede lignende funksjoner, etter Ripple.

Eksempler på tradisjonelle banker som vedtar blockchain-teknologier. Er dette fremtiden for bankvirksomhet?

banker som vedtar blockchain

I fjor lanserte en spanskbasert internasjonal bank Santander sitt Ripple-drevne, blockchain-baserte betalingsnettverk, kalt One Pay FX, og det ble verdens første bank som gjorde det.

One Pay FX er en mobilapplikasjon, spesielt designet for grenseoverskridende betalinger. Det er støttet av Ripples blockchain. Forskjellen mellom One Pay FX og ovennevnte xRapid er at One Pay FX ikke helt kutter ut den tilsvarende banken fra hele prosessen. Det endrer ikke eller erstatter det konvensjonelle systemet, men endrer det.

Det er den andre siden av mynten. Skal kryptovalutaer ikke være desentralisert og fjerne noen mellommann? Er ikke kjernetanken med blockchain for å gi makten til folket? Det er absolutt noe å vurdere.

Blockchain-teknologien bak den tillater ikke nettverksmedlemmer å få tilgang til en delt reskontro, som er grunnlaget for store blockchain-nettverk som Ethereum (ETH). Imidlertid tillater teknologien å redusere kostnadene og tiden som normalt kreves for internasjonale fondoverføringer fra banker.

Det er også blitt sagt at i USA, Bank of America, Goldman Sachs og MasterCard, patenterer teknologier relatert til blockchain. Disse selskapene vet at en enorm endring kommer til å komme på verdensbasis og de vil være klare til å tjene på det på alle mulige måter.

MasterCard har for tiden mer enn 30 blockchain-relaterte patenter, inkludert et identitetsbekreftelsespatent, et patent for anonyme transaksjoner og et system som kan knytte kryptovaluta til en fiat-konto.

Visa er ikke langt etter. Selv om det ikke har patenter på så mange blockchain-relaterte produkter som MasterCard, har Visa designet en plattform som vil innlemme blockchain-teknologi og bruke API-first-strategi. Den skalerbare, fleksible og brukervennlige plattformen gir sikrere måter å behandle B2B-betalinger på global skala.

Et annet land som utvikler og tester prosjekter relatert til blockchain-teknologier er India. Indias Institute for Development and Research in Banking Technology har vellykket testet et pilotprosjekt relatert til handelstransaksjoner.

Det er også rapportert at over 15 banker i India jobber med sine egne piloter, og bygger et konsortium for å teste en interbank-blockchain-plattform. Konseptet er å tillate en delt reskontro. Ved å ha det, vil alle bankregistreringer av transaksjoner bli oppdatert samtidig. Målet er å redusere feil og effektivisere feil.

Hva blir det neste?

blockchain fremtid

Deretter venter vi og ser.

Den største fordelen med blockchain er at det potensielt kan redusere tid og viktigst, kostnader. Imidlertid er mange tradisjonelle banker ikke så blide om ideen om å flytte til blockchain. Å skifte til desentraliserte måter å overføre penger på betyr å si farvel til en stor del av marginen, som for mange banker er en viktig inntektskilde.

Imidlertid begynner mange banker å innlemme blockchain uten å gi opp sitt tradisjonelle image. Blockchain vil bli brukt i visse aspekter av bankvirksomheten, ifølge mange eksperter. Imidlertid er det ikke sannsynlig at en engrosendring for tradisjonelle bankplattformer vil skje når som helst snart.

Det er mange brukssaker for banker å ta i bruk blockchain-teknologi, bortsett fra å åpne kryptovalutahandel. Blockchain er langt utenfor testfasen for bankverdenen på dette tidspunktet. Som nevnt er det å forenkle og øke hastigheten på betalinger over landegrensene, forbedre påliteligheten og transaksjonsnøyaktigheten og redusere oppgjørsprosessen blant de viktigste årsakene til at så mange banker har begynt å investere i blockchain-teknologi..

Smarte kontrakter har også hjulpet prosessen ved å fjerne behovet for mellommann og innføre lojalitets- / belønningssystemer.

For tiden er det over 200 banker og finansinstitutter som bruker eller snart bruker blockchain-teknologi. Dette tallet forteller deg en ting: finansinstitusjoner og blockchain-teknologi blir mer og mer integrert.

Bare tiden vil vise hvordan bankene vil se ut, la oss si, om 20 eller 20 år fra nå og hvor mye blockchain vil forvandle bank. En ting er sikkert; vi er vitne til en massiv forandring for første gang i århundrer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me