Er Cryptocurrency Mining Dead?

La oss snakke om cryptocurrency mining i dag.

Hvis du er en kryptovalutaentusiast, er du sannsynligvis godt klar over konseptet. Har du imidlertid hørt at kryptokurvedrift kan komme til en slutt? Vet du hva som er årsaken og hva er alternativene? La oss finne det ut!

Gruvedrift er i utgangspunktet prosessen med å validere andres transaksjoner ved å bruke datakraft. Etter den prosessen legger du dem til den lange, offentlige listen over alle transaksjoner, også kjent som blockchain. I bytte for validering belønnes “gruvearbeideren” med kryptovaluta.

Hvem kan bli gruvearbeider?

kryptovaluta gruvearbeider

Teknisk sett, alle med datamaskin og internettforbindelse kan bli gruvearbeider. Det er imidlertid mange ting du bør vurdere før du blir så spent på det.

Først av alt, gruvedrift er ikke alltid lønnsomt. Avhengig av hvilken kryptovaluta du gruver eller hvor rask og kraftig datamaskinen din er, samt kostnadene for strøm i ditt område, kan du ende opp med å bruke mer penger på gruvedrift enn du tjener tilbake i kryptovaluta..

Hvor givende det er?

Som nevnt utføres cryptocurrency-gruvedrift av kraftige datamaskiner. De må vanligvis løse et ganske komplekst beregningsmatematisk problem (de kan ikke løses for hånd), og det er derfor mye strøm og maskinvare som trengs.

Gruvedrift trenger en datamaskin og spesiell programvare, som hjelper gruvearbeidere å konkurrere med sine jevnaldrende i å løse matematiske problemer.

Når du sier det, trenger du også litt flaks. Datamaskinen din skal være både kraftig og heldig samtidig. Tenk på det på denne måten – sannsynligheten for å løse et av disse komplekse problemene og ender opp med å få en belønning er som å finne gull mens du graver i en sandkasse. Oddsen for at en datamaskin løser et av disse problemene er 1 av 6 billioner. Du konkurrerer også med millioner av andre datamaskiner der ute som er ute etter samme premie.

Resultatene av gruvedrift er to:

 • Når datamaskiner løser disse matematiske problemene i kryptonettverket, produserer de nye mynter.
 • Ved å løse beregningsmessige matematiske problemer gjør gruvearbeidere kryptovaluta-nettverket pålitelig og sikkert ved å verifisere transaksjonsinformasjonen.

En annen ting å huske er at individuelle blokker, lagt til av gruvearbeidere, skal inneholde en proof-of-work, eller PoW.

Cryptocurrency mining inkluderer to funksjoner, nemlig: legge til transaksjoner i blockchain (sikre og verifisere) og også frigjøre ny valuta. Individuelle blokker lagt til av gruvearbeidere skal inneholde en bevis på arbeid eller PoW.

Bitcoin-gruvedrift casestudie

bitcoin mining

La oss ta Bitcoin som et eksempel, et sekund. Blokkbelønningen er i utgangspunktet hvordan nye Bitcoin blir opprettet eller ført inn i økonomien. Hvert 10. minutt løses en “blokk” av Bitcoin-transaksjoner av gruvearbeidere og legges til i blockchain.

I begynnelsen fikk belønningen gruvearbeiderne for å bryte en blokk på Bitcoin-nettverket, startet på 50 BTC. Dette betyr at hvert 10. minutt fikk noen eller andre steder 50 Bitcoins. Den gang var det imidlertid annerledes. BTC var verdt øre, og du kunne bryte det med bare den bærbare datamaskinen. Imidlertid halverer belønningen hver 210.000 blokker. Over 80% av all Bitcoin utvinnes. Den neste “halveringen” forventes å finne sted i mai 2020. Det forventes at pris- og volatilitetsendring etterpå vil skje.

I begynnelsen fungerte bare kryptografi-entusiaster som gruvearbeidere. Men da kryptovaluta begynte å bli populær og til slutt økte i verdi, ble gruvedrift til en lukrativ virksomhet. Bedrifter begynte å investere i varehus og kostbar maskinvare, og Bitcoin-gruvearbeidere ble med i åpnede bassenger og kombinerte ressursene sine.

Etter hvert som tiden gikk, begynte imidlertid mange forskjellige problemer å hoper seg opp, og det genererte en seriøs diskusjon blant kryptovalutasamfunnet om gruvedrift sakte tar slutt. La oss prøve å finne ut hva som skjer og hvilke faktorer som bidro til nedgangen i kryptokurvedrift.

Er kryptovaluta-gruvedrift død?

Vel, det er det ikke ennå. Vi kan imidlertid ikke overse følgende negative:

 • Varme og støy, kommer fra dyrt og kraftig datautstyr.
 • Du trenger mye penger for å kjøpe gruveutstyr.
 • Fare for brann. Brann er noe å vurdere, og du må forstå fullstendig hvor mye strøm du vil bruke og kapasiteten til stedet du befinner deg.
 • Skatter. Du må rapportere alle inntektene dine.

Som førte til …

 • Gruvefortjeneste rapporteres konsekvent som lav.
 • Nvidia rapporterte lavere inntjening enn hva forventet fra kryptodrift fra administrerende direktør og investorer.
 • Verdien av kryptokurver har sunket, noe som gjør det vanskelig for gruvearbeidere å bryte jevnlig strømkostnadene.
 • Kryptovaluta gruvedrift ga stor etterspørsel etter maskinvare, noe som lokket forhandlere til å dra nytte av situasjonen og øke prisene.
 • Ethereum og andre nettverk flytter til POS (Proof of Stake) som eliminerer gruvedrift.
 • Tariffer for import av ASIC (gruvedrift maskiner) har også steget.

Hva er de realistiske fordelene med gruvedrift?

kryptodrift

 • Du kan fortsatt tjene penger. Selvfølgelig, det er det hvis strømkostnadene dine er lave, du har riktig utstyr og du bryter riktig kryptovaluta.
 • Det er gøy for folk som nar over datamaskiner og elsker å rote og leke med maskinvare og datautstyr.

Sammen med, selvfølgelig, alle fordelene som følger med kryptovalutaer, som du til slutt kan ende opp med på slutten av gruveaktivitetene dine. Noen av disse inkluderer:

 • Desentralisering
 • Høye personvernnivåer
 • Lagret i en digital lommebok
 • Raske og billige transaksjoner
 • Universell nivå anerkjennelse
 • Tilgang til alle

Skal jeg gå for gruvedrift?

Så bør du begynne å gruve i 2019 (eller fortsette hvis du har gjort dette i noen tid)? Svaret avhenger helt av det endelige målet du har i tankene. For eksempel, hvis du er interessert i gruvedrift for morsomme eller pedagogiske formål, så velg det. Men hvis du vil tjene penger, kan det hende at kryptokurvedrift ikke er det beste for deg på dette tidspunktet.

Alt kommer ned til potensielle risikoer og fordeler. Når man ser på ting objektivt, er risikoen og ulempene større enn gruvedriftene på dette punktet.

Den største tingen som påvirker lønnsomheten for gruvedrift, er prisen på kryptovaluta du er interessert i gruvedrift. Tenk imidlertid på noe annet. Jo flere gruvearbeidere begynner å gruve og jo mer det blir lønnsomt, jo vanskeligere blir det. Husk at den er designet på denne måten. Å øke vanskeligheten med matematiske ligninger og halvere belønningen på bestemte tidspunkter, høres for mange kryptoentusiaster ut som en no-win-situasjon.

En annen ting du kan gjøre er å se etter kryptovalutaer som er verdt å utvinne, og som faktisk kan gi deg fortjeneste. Bruk gruveutstyret ditt til å gruve nye mynter som er lettere å bryte enn Bitcoin. Spesielt hvis de nye myntene har noe ekstra spesielt som kan få dem til å gå opp i fremtiden. Det er så mange unike kryptovaluta-mynter som kommer ut i disse dager, hver med unike funksjoner og muligheter.

Likevel, hvis du er interessert i Bitcoin, kan du bruke en prosent av inntekten din til å kjøpe Bitcoin.

Dette er et bedre alternativ enn Bitcoin-gruvedrift, siden det har blitt stadig mer sentralisert de siste par årene, noe som har ført til bekymringer om fremtiden.

Hvis du har gitt opp gruvedrift av Bitcoin, må du selge maskinvaren og kjøpe en ny for å utvinne alternativer som Dash eller Monero.

Hva er alternativene til gruvedrift?

alternativer til gruvedrift

Hvis du for eksempel er interessert i Bitcoin, men leter etter alternativer til gruvedrift, kan du bare kjøpe Bitcoins eller inngå en leieavtale med et Bitcoin Mining Company som gir deg en prosentandel hver måned. På denne måten vil du fremdeles få fordeler av stigende priser på Bitcoin, og du trenger ikke å gjøre noe hjemme.

Hva annet kan du gjøre?

Hvis du fortsatt vil være en del av kryptovaluta-samfunnet, men etter alt du har lest så langt, tror du ikke gruvedrift er et godt alternativ for deg, det er flere ting du kan gjøre for å få kryptovalutaer.

 • Registrer deg for en ICO: ICO er en ny måte å skaffe kapital til å finansiere nye virksomheter. Verdien på den nye mynten er knyttet til selskapets samlede verdi. Det er en innledende kostnad for å kjøpe, men det er mange lukrative bonuser. Du kan også kjøpe inn med din eksisterende kryptovaluta.
 • Gjøre undersøkelser: Å ta undersøkelser ble en veldig populær metode for å tjene gratis kryptovaluta. Det er flere nettsteder og applikasjoner du kan laste ned som betaler deg i kryptovaluta for å ta undersøkelser.
 • Airdrops: Noen lommebøker tilbyr airdrops i tillegg til gratis kryptotilbud for å lage en lommebok på plattformen. Du trenger ikke å gjøre noe bortsett fra å ha en bestemt lommebok for å delta i en airdrop. Dette er en svært engasjerende og effektiv strategi for å få flere brukere og gi eksisterende gratis krypto.

Avsluttende ord

Mye har skjedd i kryptovalutaverdenen, og ting endrer seg og transformeres mens vi snakker. Crypto mining er bare en av aspektene som opplever et betydelig skifte. Er crypto mining dead, selv om?

Store gruvebruk kan spre seg bare der de er lønnsomme, noe som er i områder der strømkostnadene er lave. Dette gjør krypto gruvedrift sentralisert.

Individuelle gruvearbeidere klager over at de knapt får halvparten av det de pleide å gjøre da de startet. Investeringene i maskinvare kan ikke tjenes tilbake, og litt etter litt trekker gruvedrift fra enkeltpersoner og går direkte til store selskaper og institusjoner.

Ikke bare det, men med miljøet ble for konkurransedyktig. Etter hvert som prisene økte, kom flere og flere gruvearbeidere inn i spillet, og flere transaksjoner begynte å forekomme over hele verden. På grunn av konkurranse kan det ta år for hjemmet ditt å validere bare en transaksjonsblokk.

Videre trekker Ethereum og andre kryptovalutaer seg fra ASIC-gruvearbeidere og går til Proof of Stake, som eliminerer gruvedrift..

Dette er en trend som mange tror vil fortsette på grunn av risiko for 51% angrep og en faktisk mulighet for gruvearbeidere som potensielt kan kontrollere en mynt.

Du har hørt mye om gruvedrift i dag. Det er opp til deg og dine mål å avgjøre om gruvedrift er noe du ser deg selv gjøre i fremtiden eller ikke.

Husk at kryptorommet utvikler seg, og du må utvikle deg med det. Kanskje tiden for å selge gruveutstyret ditt og investere i krypto på en annen måte har kommet.

Takk for at du leser artikkelen vår.

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem?

Registrer deg på kurset vårt for handel med kryptovalutaer!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Trading Education, kan du gi den en like og dele den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me